Primul an de scoala 2009-2010 (8)
Raspunsuri - Pagina 3
Iasmin08 spune:
Fetelor, exact asa gandesc si eu, dar stiti cum e.. cate bordeie.. Mi-era teama ca sunt io un pic deplasata...
Si l-as trimite in tabara in tara, dar acuma tot pe voi va intreb dragele mele, de vreme ce scoala nu organizeaza atsfel de tabere in tara, oare cum sa fac? Daca as cunoaste o invatatoare in alta parte... Si mi-e si frica, stiti, ca daca face al meu vreo boroboata, pe urma o sa-mi fie rusine cat oi trai
.
Si cu toate astea, vreau sa il trimit in tabara, sa vada cum e fara parinti, sa inceapa sa se decurce singur, sa ii foloseasca la ceva rebeliunea asta, daca tot sufera sa ea
(bine, asta nu inseamna sa plece singur pe munte, sau stiu eu ce prostii)

Iasmin, mama de strengar de 8 anisori
Tisina spune:
Iasmin, multumesc de info
Adevarul e ca eu visez la vacanta mai mult decat cei mici. Si eu ma gandeam ca nu stiu cum de a trecut timpul asa de repede. Flacaul meu are deja mici rebeliuni impotriva sistemului (adica a mea); nu mai vrea sa il duc eu la scoala (avem oricum acelasi drum, ca o duc si pe cea mica la gradi, care e langa scoala lui), rar ma mai lasa sa il asist la lectii (zice, iti dau voie sa le corectezi mai tarziu, ca ma descurc singur)... si alte de-astea. Imi e greu sa recunosc ca puiutul meu creste si se desprinde usurel de sub aripa mea.
Sanatate bolnaviorilor si un sfarsit de saptamana minunat pentru toata lumea!
P.S.: repede a mai trecut si saptamana asta!
sorana spune:
Scoala se termina pe 11 iunie. Noi avem pe 10 iunie "Serbarea abecedarului". Daca e serbarea scolii atunci, ne mutam noi pe 9.
La sedinta s-a hotarat sa se dea diplomele la serbarea noastra si nu la serbarea scolii. Si nu s-a putut hotara (din motive de egalitate de voturi
) daca sa le facem sau nu coronite (la toti, evident).
Si ne-a zis doamna sa le luam caiete "tip II".
Si am comandat o culegere de mate si una de romana pentru cls II-a si inca ceva numit "caiet de vacanta" pe care il vor primi cu diplomele.
Cam atat.
Sorana si Monica (7 ani)
happiness spune:
De azi mergem si noi la scoala(multumiri fetelor care ne-au urat sanatate),asa ca intram in "paine"cum se spune.A recuperat din decalajul cu temele,mai are 1-2 pagini la romana,dar le va face ea saptamana asta,caci deja se simte mai in forta.Oricum ,mai au doar ghe,ghi,x,y si z,iar la mate masurarea capacitatii si exprimarea orei.Si noi avem maine sedinta,deci vom afla mai multe despre o eventuala excursie si despre serbarea abecedarului.E incredibil,parca adineauri discutam despre prima zi de scoala...Ma intristeaza trecerea asta atat de rapida prin viata...
Va doresc tuturor sanatate si putere in aceste ultime saptamani de scoala.Sunt ultimele clipe ca si bobocei,asa ca trebuie sa ne bucuram de ele.O saptamana superba ,cu note doar de FB boboceilor!(la noi toti copilasii au doar note de FB
)
sorana spune:
Mai nou Monica nu mai vrea sa citeasca. Deloc. Pur si simplu nu mai vrea. Cica n-are chef. Acum eu ce fac - o fortez sa citeasca sau nu? Sa astept vacanta de vara poate ii revine cheful? Sau ii pun cartea in brate sa citeasca obligatoriu macar 2-3pagini pe zi?
Mi-e teama ca fortand-o sa citeasca, fiind ca un fel de tema, n-o sa-i mai placa. Pe de alta parte tinand cont de faptul ca nu a mai citit de vreo 2 luni deja se vede un regres la viteza de citit.
Help! Voi ce ai face?
Sorana si Monica (7 ani)
Cristina_C spune:
Noi avem "ora" de lectura. Fiecare, mic sau mare, isi ia cartea si citeste. Citeste cand odata cu mine, cand odata cu tatal lui, uneori citim toti 3. Vazandu-ne citind hiar atunci, se bucura sa faca la fel ca noi si cititul nu devine ceva ce doar el este pus sa faca.
Iasmin08 spune:
Sorana, aceeasi problema o am si eu. Poate le miroase deja a vacanta. Al meu e oricum la faza de rebeliune, dar..
Am incercat sa il fac sa citeasca (momindu-l cu o jumate de ora pe calculator). Rezultatul a fost ca citea mecanic, la sfarsit nici macar nu avea habar ce citise. Pentru ca nu vroia. Eu deocamdata am renuntat la lupta, sper ca in vacanta sa putem pune altfel problema. Adica sa citesc impreuna cu el (el citeste cu voce tare, iar eu langa el) si sa dezbatem ce a citit.
Sunt curioasa ce alte idei ne mai dau fetele, ca si eu ma framant cu problema asta.

Iasmin, mama de strengar de 8 anisori
happiness spune:
Astazi au fost la film impreuna ,asadar au doar 2 ore la activ.La mate au lucrat in Mate 2000,un test de la recapitulare,iar la romana fisa,nu au trecut inca la x.A mea citeste zilnic lectia din abecedar,lectia care urmeaza ,astea de 2 ori maxim,a 2 a oara deja le citeste fluent si cu intonatie.In plus doamna le da la fiecare litera o fisa cu inca 2 texte,scurtute,pe care le citeste de 2-3 ori,si cam atat.Uneori mai citeste in cartile ei,dar nu avem o regula,neaparat 2-3 pagini sau mai stiu eu acte.Nu vreau sa fortez notra,oricum citeste si ma bucur ca o face din ce in ce mai bine.Daca i-as da norma ar veni rebeliunea,si a mea mai protesteaza daca nu e de acord,asa ca stabilim de comun acord ce facem in plus.Azi de exemplu are si tema la mate si romana,si text de citit in carte si pe fisa,si vreau sa facem un pic si la x,care e mai complicat si la care trece maine cu siguranta.Complicat de scris dupa dictare cuvinte ce contin x,ma refer,nu litera in sine.Azi am aflat ca vor participa toti la un concurs de mate,Piticot,la care a mai mers si la gradi,si ma bucur ca asteapta cu nerabdare si vrea sa lucreze ca sa fie in forma la concurs.M-a intrebat ce primeste si i-am zis ca diploma,si nu a mai zis nimic.
Mai sunt 6 saptamani de scoala!!!Bafta in continuare!
Nicoleta spune:
Salut.
Noi avem astazi sedinta cu invatatoarea (doar noi si ea). Sunt curioasa sa ne povesteasca ce si cum...
Despre citit: eu as merge cu ea in librarie si i-as spune: Alege ce carte vrei tu (orice, de la printese la... bijuterii?)! Eu o cumpar si tu o citesti, de acord?
---------------------------------------------------------
Munca nu a omorat niciodata pe nimeni... dar de ce sa risti?
anya spune:
Gand la gand ![]()
Vineri i-am cumparat o carte cu vulcani, la care jinduia de ceva vreme si a citic cate ceva din ea, ba chiar s-a apucat sa-mi explice cum a aparut norul ala vulcanic (pe care am dat vina ca sa-i bag intr-o seara in casa).