Primul an de scoala 2009-2010 (8)

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns faby57 spune:

Buna fetelor,desi nu am fost pe aici decat foarte rar,va anunt ca si noi am luat oficial vacanta de miercuri,asa ca azi si maine am stat acasa.La noi serbarea a fost vinerea trecuta si li s-a dat drept premiu culegerile de anul viitor(mate si romana)si caietul de vacanta, care cuprinde si romana si matematica.Le-a mai dat diplomele de la SMART si asta l-a facut pe baiatul meu fericit ca a avut un premiu I(cadou stilou si vocabular-la ABC) si un premiu III(pix si orar- la mate).Intr-un cuvant am termint cu FB pe linie si asta a fost bine,tinand cont ca au fost 17 din 25 care au avut doar FB.
Va doresc vacanta placuta,sanatate si sa ne auzim(citim)cu bine in clasa a II-a.
VACANTA PLACUTA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sorana spune:

Am avut si noi serbarea ieri seara. A fost ingrozitor de cald si de aglomerat. Copiii emotionati si simpatici.
Li s-au dat diplome, carnetele si caiete de vacanta. Pentru vacanta mai avem si o "lista de lecturi".
Diplomele sunt identice si insotite de o foaie al carei rost nu l-am priceput ca e tot identica pentru toti (scrie pe ea ceva cu "rezultate deosebite la invatatura si disciplina religie" si fi-mea nici nu a facut religie )
Eu recunosc ca mie imi place din ce in ce mai putin sistemul asta cu toata lumea e "foarte bun" sau "deosebit de bun" sau asa ceva ... Nu mi se pare deloc motivational pentru un copil cu adevarat bun si nu inteleg ce bine ii face unuia mai putin bun care se crede foarte bun si nu stie ca ar trebui sa incerce sa invete mai mult. Si, mai rau de atat, nici macar nu stiu in ce categorie e fi-mea ....
In fine asta e. Ma bazez pe propriul fler ca totusi a acumulat cunostintele necesare in clasa I. Si sper sa nu am o mare surpriza in clasa a V-a.

Sorana si Monica (7 ani)

Mergi la inceput

Am uitat sa zic ca mi se pare foarte mishto ideea de la clasa Albei-ca-zapada.
Adica mers undeva in aer liber sa fie racoare si sa se simta bine copiii.
O festivitate de premiere in cadrul formal al scolii nu-si are rostul la 1-4.

Sorana si Monica (7 ani)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dinubebe spune:

Ei, bine, e oficial. Am incheiat cu totul clasa I. Serbarea am facut-o joi seara de la 18.00 si la finalul ei s-au primit si "premiile". Au fost nominalizati intai copiii cu rezultate la alte concursuri (gen cangur, concurs de desene municipal, etc.) si au primit diplome si carticele. Cum anul acesta am "cules" premii de peste tot pe unde am fost, fata mea era in culmea fericirii de cate felicitari a primit. In cele din urma, doamna a citit elevii in ordinea meritelor si rezultatelor obtinute pe parcursul intregului an la toate disciplinele. Si aici am triumfat, caci lista a inceput cu noi. Deci, succese pe toate planurile.
A doua zi, azi adica, a fost festivitatea la nivel de scoala. Traditionalul careu pe care si noi il faceam in curtea scolii, cu nominalizarea tuturor premiantilor, coronite, diplome, premii (mai de criza, asa) plus buchetul clasic de flori oferit doamnei. Caldura, aglomeratie, rumoare si multe, foarte multe flori.
De la doamna au primit drept "recompensa" la final de clasa I cate o carte de citit si colorat, caietul de vacanta (care are exercitii si pentru mate si pentru abecedar, dar sa fiu sincera nici nu prea ne-am uitat la el) plus cartile de la cangur. Copiii premiati la concursurile municipale, judetene, etc. au primit premii si din partea scolii (carti, rechizite, dulciuri si/sau jocuri). Una peste alta, gata, am agatat ghiozdanul in cui cum se zice si ne odihnim. Avem inca cursuri de vara la dansuri si sper sa reusim sa implinim si un alt vis al fetitei vara aceasta, acela de a face cursuri de calarie. Ne dorim sa ajungem si la mare, dar inca e incerta perioada de concediu a lui tati, asa ca nu stim nimic sigur.
Vacanta placuta va dorim si sa va bucurati pe deplin de ea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dinubebe spune:

Am uitat sa mai spun ca la noi doamna a facut cumva o ierarhizare, cam cum ar fi fost odinioara premiile, in sensul ca a punctat (inclusiv pe diplome) acolo unde au fost numai medii de foarte bine, unde a fost o medie, doua, trei de bine, si tot asa. In concluzie, la noi nu au toti foarte bine pe linie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loryi1974 spune:

Da,Sorana,este un sistem prost ,care incurajeaza mediocritatea inca de la inceput.Dupa cum spuneam si cu alte prilejuri,mai cinstit ar fi fara calificative.
Probabil au fost insirati ,ca si la noi,pe o scena ,in ordine alfabetica,cu niste diplome in mana si pusi sa zambeasca la nspe grade ,topiti de caldura.Brrrrr.
Eu marturisesc ca stiu in ce categorie e fiica-mea,dar cum sa o fac sa inteleaga ca ,oficial, e pe acelasi palier cu majoritatea?Tare greu mi-a fost sa ii inving frustrarea.La noi in clasa,cu toata egalizarea din catalog,se stiu deja care sunt copiii care in anii urmatori se vor detasa de rest.
Si la noi s-au dat culegeri desi ,dupa parerea mea,copiii ar fi trebuit sa primeasca altfel de carti.
O,Doamne,urasc serbarile de genul asta,cu oameni plictisiti,toropiti de caldura si care nu-si doresc altceva decat sa faca poze cu copilul lor si sa plece de acolo.
"Serbarea Abecedarului" a fost mult mai interesanta.
Fiica-mea are de citit 10 povesti,10 pagini la mate ,10 la romana si ,evident,culegerile de vacanta.
Mi-a fost extrem de greu sa o trezesc in ultima saptamana desi ora noastra de culcare este ok.
Vacanta placuta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns happiness spune:

La noi toti copilasii au terminat cu FB pe linie si dna i-a citit in ordine alfabetica.S-a spus doar ca la un concurs de mate au luat 10 25 de copii din 30,atat,in rest toti la fel de buni.Nici mie nu mi se pare ok,stiu ca unii nu au mers chiar cu FBpe linie,stiu cat a muncit fetita mea dar asta e,cred ca pana la clasa a V a asa va fi.Copiii au primit diplome si caietul de vacanta,si gata,lista de lecturi nu avem,dar oricum citim zilnic,de placere.
Va doresc tuturor vacanta placuta si petrecere frumoasa boboceilor!Inca mai sunt bobocei,pana in toamna,zic eu...

Mergi la inceput

Loredana nici la noi nu au toti fb pe linie. Doar ca "oficial" a fost ceva gen "anul acesta s-au descurcat toti foarte bine".
Lory fi-mea nu a avut anul asta nici macar o singura nota de B. Nu stiu daca e singura din clasa sau daca sunt 3 sau 5 sau 10 in situatia asta. Stiu de cativa ca au mai avut note de b, stiu de altii ca au luat intamplator cate un b dar ..... nu exista nici un fel de ierhahizare.
Exista totusi posibilitatea ca de fapt fi-mea sa fie undeva pe la jumatatea clasei si eu sa nu stiu. Si sa aflu asta abia intr-a V-a.

Vacanta placuta tuturor sper sa ne odihnim mult si sa ne distram vacanta asta si in clasa II-a sa fim plini de chef de invatat

Sorana si Monica (7 ani)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns happiness spune:

Hei,nu schimbam numele topicului?Gata primul an de scoala!
Noi ne bucuram din plin de vacanta,o luna de zile relaxare totala,fara teme,fara caiet de vacanta,dar in schimb regula e ca trebuie sa citeasca macar o pagina pe zi,oriunde s-ar afla.Ceea ce e destul de greu mai ales la tara,unde iese afara la 9 si mai intra doar sa manance si sa se culce,noaptea pe la 10...Dar oricum,nu renuntam la carti.
Va doresc tuturor vacanta placuta!!!!!!!!!!!!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loryi1974 spune:

Sugestii?

Mergi la inceput