Primul an de scoala 2009-2010 (8)

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Iasmin08 spune:

Asta chiar nu am stiut-o. Nu stiu de cand s-a schimbat legea asta in invatamant cu incheiera mediilor care sa fie reprezentate de ultimul calificativ, dar mi se pare o aberatie. E bine de stiut pe viitor insa. Nadajduiesc ca dupa I-IV totusi lucrurile au ramas ca pe timpul nostru- legat de incheierea mediilor?

Noi suntem la limba romana la "Somnoroase pasarele", la matematica marsam sa terminam culegerea din dotare (adica nu noi, doamna invatatoare). Intr-adevar astazi nu s-au facut ore, a fost greva, dar maine e 1 iunie, sa vedem cum va fi. Ne-am facut temele si profitam cu drag de ultimele ore ramase pana mergem iar la scoala. (Ehe, mult a fost, putin mai este).

O saptamana superba scolaritelor si scolareilor nostri, si mamicilor din dotare

Iasmin, mama de strengar de 8 anisori

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lala_D spune:

Citat:
citat din mesajul lui sorana

Sabina teoretic da. Dar eu chiar cred ca nu e cazul - oricum in locul tau m-as duce pana la scoala sa vorbesc cu doamna de engleza sa o mai asculte o data.

Nicoleta cu "minunatul" sistem din .ro da, poate ramane corigenta cu un singur I. Daca acest I este ultima nota din semestru atunci media este data de el (media semestriala marcheaza progresul sau regresul copilului si deci este data de ultimele note obtinute - fiind vorba de o materie la care are doar 2 note atunci media e de fapt ultima nota).
Media anuala marcheaza progresul sau regresul, bla-bla si este data de media ultimului semestru. Cu alte cuvinte daca ai media FB pe primul semestru, pe al 2-lea ai un FB si un I atunci media ta anuala va fi I si esti corigent.
In mod evident exista si inversul situatiei. Ai media I pe primul sem, ai un I si un fb pe al 2-lea, media ta generala este FB deci esti cel mai tare.

Eu fiica-mii nu i-am explicat sistemul ca e fata desteapta si mi-era frica ca o sa frece menta tot anul si se apuca de invatat in mai (eu in locul copiilor asa as face ).

Sorana si Monica (7 ani)

Sorana nu-i chiar asa albastra situatia totusi

(8) La clasele I-a IV-a se stabilesc calificative semestriale #351;i anuale la fiecare disciplin#259; de studiu.
(9) Pentru clasele mentionate la alin. (8), calificativul semestrial la fiecare disciplina se stabileste astfel:

se aleg dou#259; calificative cu frecven#355;a cea mai mare, acordate în timpul semestrului, dupa care, in perioadele de recapitulare si de consolidare a materiei, in urma aplicarii unor probe de evaluare sumativa, cadrul didactic opteaza pentru unul dintre cele doua calificative.

(10) Pentru clasele mentionate la alin. (8), calificativul anual la fiecare disciplina este dat de unul dintre calificativele semestriale stabilite de catre cadrul didactic in baza urmatoarelor criterii:
a) progresul sau regresul performantei elevului;
b) raportul efort-performanta realizata;
c) cresterea sau descresterea motivatiei elevului;
d) realizarea unor sarcini din programul suplimentar de pregatire sau de recuperare, stabilite de c#259;tre cadrul didactic #351;i care au fost aduse la cunostinta parintelui.

Este lasat la libertatea cadrului didactic sa aprecieze cum incheie media. La pustiul meu in clasa de-a lungul timpului au fost cazuri de FB pe primul semestru, B pe al doilea si totusi media generala sa fie FB.
Si mai cunosc cazuri si pe la copiii din familie/prieteni.

Sabina daca e materie optionala cu medie in catalog , o ora pe saptamana trebuie sa aiba minim 2 calificative si daca unul este insuficient va trebui conform legii sa o mai asculte o data daca primul este suficient. Daca are un FB si un I nu ii va da media I fara inca un calificativ justificativ pentru acea medie.

Felicitari tuturor boboceilor pentru un an scolar aproape incheiat si sa aiba o vacanta frumoasa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

Sabina, bafta la pian.
Cu engleza de la scoala...poate voi ati facut engleza la scoala, ca Matei nu a avut caiet/carte si nici nu l-am auzit povestind ceva de engleza de la scoala (aceeasi cu a Sabinei). Nu mi-am facut mari probleme pt ca face de 3 ani la Shackespeare School si macar de clasa 1 sa stie. Tare mi-e ca d-na de engleza cam vrea sa fie bagata in seama....Vorbeste cu invatatoarea inainte ca sa incerci sa afli ceva despre "teacher" si ...negociaza. Repetenta nu o lasa, dar ar fi pacat sa-i strice elanul cu asa o bazaconie. Sa-i dea o sansa pt urmatoarea lectie sa vina cu alfabetul invatat si gata...Din ciclul optionale care sunt obligatorii eu l-am retras pe Matei de la religie si m-am trezit cu medie si note de FB (in ora de religie el isi face temele la alte materii - adica nici macar nu participa activ).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns happiness spune:

Apropo,nota e in catalog sau doar pe vreo fisa,ceva?Eu predau engleza de la clasa I pana la a VIII a si mai mult de fete triste nu indraznesc sa le pun la cei micuti,iar la II-IV doar B si FB.Notele mai micute(I,S),doar pe fise/caiete,in catalog nu pentru ca oricum ei mai raspund si la oral si insumat cu testele nu am cum sa le pun I/S.Plus ca principalul obiectiv in anul I de studiu e sa le placa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

Nu, la noi s-a facut o ameteala la engleza...niste fise cu niste cuvintele si cam atat.
Ea participa la ora,. are si un FB in carnet, nu stiu cum, ca sincer, engleza nu stie deloc. Nu stiu daca i l-a pus in catalaog...eu inclin sa cred ca nu.
Miercuri o sa vorbesc cu i vatatoarea si vineri cu profesoara (vineri au engleza)
Si la anul o sa-i luam profesoara sau o dam la un curs ceva. Anul asta sunt clar cu musca pe caciula, datorita conjuncturii cu santatea mea nu m-am ocupat cum trebuie de fata.

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

Cum mi-am alaptat copiii

Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns happiness spune:

La multi ani tutror copilasilor de ziua lor!!!Sa fie sanatosi si iubiti!Pupici!
http://www.youtube.com/watch?v=UH5SFnQvriM

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Iasmin08 spune:

LA MULTI ANI! boboceilor nostri (pe ultima suta de metri boboci)

Sa ne traiasca, sa fie sanatosi, iar noi sa ne bucuram de ei.

Copii nostri sunt ce avem noi mai de pret.

Iasmin, mama de strengar de 8 anisori

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristina22 spune:

COPIILOR NOSTRI SCUMPI

C+C=Andrei

Cel mai greu lucru de pastrat e echilibrul.
(Jean Grenier)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nicoleta spune:

La multi ani, copilasii nostri iubiti!! Sa fiti sanatosi si fericiti!

----------------------------------------------------
Ai reusit? Continua! N-ai reusit? Continua!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns filofteia spune:

Citat:
Stie cinve,a engleza asta e optionala la clasa 1 sau poate sa ramana repetenta? Sunt serios ingrijorata.

Sabina, in clasa I si a II a nu au voie sa lase repetenti.
Eu sunt convinsa ca nu i-a trecut I in catalog...I-ul a fost mai mult ca s-o sperie ca nu si-a facut tema.... in plus engleza cred ca-i optional la voi, cu nota in carnet... In clasele I si a II a la engleza nu se scrie nimic, se invata numai oral ... bineinteles ca in toate la noi se exagereaza.

Mergi la inceput