Primul an de scoala 2009-2010 (8)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns sorana spune:

Citat:
citat din mesajul lui happiness

"Ana are 57 de baloane albe,galbene si roz.Cate baloane are de fiecare fel,daca albe si galbene sunt in total 34,iar galbene si roz sunt 16."

Scuze dar pare ceva gresit la problema asta :)
A+G+R =57
iar
A+G = 34
Rezulta R= 23
si apoi G+R = 16
asta ar insemna G = -7 dar nu cred ca e cazul.

Am terminat si noi abecedarul (in sfarsit). La mate mai avem ceasul.
Sper ca terminam saptamana asta cu teste (desi nu sunt sigura) si apoi 2 saptamani sa fie mai lejere.

Sorana si Monica (7 ani)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns happiness spune:

Scuze,am gresit eu cifrele.Nu am scris exact cifrele din caiet,voiam doar sa rezulte tipul de problema.
"Ana are 89 baloane albe,roz si galbene.Cate are de fiecare fel ,daca albe si roz impreuna sunt 45,iar roz si galbene sunt in total 46?"Ceva de genul.Acum cred ca iese.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loryi1974 spune:

Seamana cu aia din culegerea "mate 2000":"intr-un cos sunt 89 garoafe:albe,rosii si mov.Stiind ca 72 nu sunt mov si 57 nu sunt albe,cate sunt din fiecare fel?".

Mergi la inceput

Sunt unele probleme destul de grele pentru nivelul lor. Fi-mea inca ezita la probleme mai complicate, iesite din tipar.

Sorana si Monica (7 ani)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns happiness spune:

Da,sunt grele,dar dupa cateva probleme de acest tip lucrate in clasa si inca 2-3 acasa,zilnic,in 3-4 zile a priceput ce e cu ele si vad ca acum le face singura.Azia gresit la calcul,dar ecuatiile erau perfect scrise,deci a inteles mecanismul.
Au scris azi tot alfabetul,gata cu manualul,de maine nu mai fac decat pe fise.La mate tot probleme de acel tip,si am inteles ca le va plasa ceva de acest gen si la testul final de saptamana viitoare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

Eu am fost "rea" si i-am trantit o ecuatie x+y-z = a+b-c-d
si l-am pus sa gandeasca z= ; y=; x=; a=; b=; c=; d=
ca sa inteleaga mecanismul de mutare de pe o parte pe cealalta a = ului. Cu numerele negative n-are vre-o problema, le intelege si e fericit cand mai inventez vre-un exercitiu "gresit". Doar ca nu mai are gandul la scoala...si drept sa spun nici eu.

Mergi la inceput

Sunt si ei copii de 7 ani,nu mecanisme perfecte.Se acumuleaza oboseala si chiar au nevoie de vacanta.
Oricum,Anya,saptamana viitoare se lasa cu vacanta prelungita....ca greva nu este doar pe 31 ci pe termen nelimitat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Iasmin08 spune:

Seara buna tuturor
Pana la urma e greva? Eu tot nu am priceput- va fi greva tot asa, numai in unele scoli? Ca de obicei la scoala lui fii-mio nu se tin grevele astea, ca sa nu fie mai tarziu fortati sa recupereze sambata sau in vacante.
Oricum e greu cu ei, noi am avut un week-end cu teme multe, la matematica am avut de facut doua pagini de probleme de manual si doua pagini de probleme din culegere, dintre care unele dupa tiparul scris mai sus de fete. Mai este un gen de probleme la modul:
a+b=50
a-4=b-6.
a=? b=?
Dar macar diminetile a dormit dupa bunul plac. De aceea si asteptam cu mare nerabdare vacanta. Of somnul asta dulce, de dimineata....

Iasmin, mama de strengar de 8 anisori

Mergi la inceput

La noi,nicio greva.Ramane sa vedem cum ajungem marti la scoala ,ca sunt greve de solidaritate cu greve anuntate care nu se mai fac

Mergi la inceput

Si la noi tot greva de solidaritate - adica doar luni, 31 mai. Scria acolo sa venim marti la scoala "indiferent ce se anunta la televizor" .
Si marti avem test la mate.
Of, de-abia astept sa se termine o data cu testele si sculatul de dimineata

Sorana si Monica (7 ani)

Mergi la inceput