Inca un caz
Raspunsuri - Pagina 16
capcaunul spune:
Citat: |
citat din mesajul lui XIO tocmai ce am mers cu prietenul meu la consult unde zau ca nu am dat vreun ban , ba chiar mi-a spus frumos doamna de la ghiseu ce e gratuit si ce se plateste. |
Cool! Vin un viitor doctor, fiica de doctor, impreuna cu prietenul ei, tot doctor, la un spital si sunt tratati exemplar.
Cum ar veni, secretara primarului ii cere primarului o locuita anl, primarul i-o ofera pe loc, apoi secretara primariei se mira cum de atata lume imbatraneste pe listele anl de asteptare fara sa primeasca vreodata locuinta mult visata.
Guestus spune:
xio..nu mai pune la suflet toate rautatile.
aminteste capacunului ce salariu mic au doctorii din ro (care invata atit de mult) si daca este normal ca ala din US sa primeasca de 100 ori mai mult.
daca ar avea un salariu bun ar vedea ei diferenta
OanaRusu spune:
Xio, poate pare aceeasi lume - dar nu e.
Eu, din fericire, am avut parte de medici deosebiti (personalul sanitar mai putin... adica asistente etc, desi si acolo e cam jumi-juma)- cand am avut accidentul de masina, cand am nascut. Sotul meu la fel. Medicatia mi-am cumparat-o de fiecare data in spital - pentru ca am avut cu ce, daca nu aveam, nu stiu cum ar fi fost.
Problema asta a shpagii si a tratamentului mizerabil nu exista nici pentru mine - pana cand am ajuns la urgenta cu baietelul meu de 2 ani si jumatate cu edem alergic.
De atunci lumea e altfel pentru mine... am umblat in multe locuri, am fost tratata mizerabil de medici (care sunt femei si mame) cand aveam un copil ca o carpa in brate si o fetitza de 7 luni in carucior, fara nici un strop de empatie, fara nici un pic de respect pentru ca sunt mama, ca sunt femeie si, mai ales, ca sunt contribuabil, adica din leafa mea pleaca lunar bani pentru "sistem".
Nici nu are rost sa-ti povestesc - pentru ca mie, cel putin din cat am citit la topicul asta, mi-e clar ca nu ai urechi/ochi pentru cazurile astea.
Iti doresc multa sanatate - si rabdare pentru cand o sa ai copii la scoala si o sa dai este profesori care iti spun senin "atat in clasa, restul acasa pe bani". (ca si profesorii "trebuie sa traieste draga" inclusiv dezacordul cat casa din expresie)
Oricat mi-e de draga meseria de profesor tot nu am sa-i scuz niciodata pe cei care fac asta - asa cum te stradui tu sa scuzi pe colegii tai care s-au abrutizat.
www.la-taclale.ro" target="_blank">Oana, mami de Ana Maria (intr-o zi de 13... 13 iunie 2008) si Paul-Victor (ziua cea mai lunga: 21 iunie 2006)
Priveste partea buna a lucrurilor
Olina87 spune:
citat din mesajul lui XIO Ei , Viviana , ma ranesti profund cu ironiile tale. |
Ingrid S spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui capcaunul
Cool! Vin un viitor doctor, fiica de doctor, impreuna cu prietenul ei, tot doctor, la un spital si sunt tratati exemplar. Cum ar veni, secretara primarului ii cere primarului o locuita anl, primarul i-o ofera pe loc, apoi secretara primariei se mira cum de atata lume imbatraneste pe listele anl de asteptare fara sa primeasca vreodata locuinta mult visata. |
Eu nu sunt fiica de doctor sau doctor si am mers de cate ori am avut nevoie fara sa platesc consultatia, cu trimitere de la medicul de familie. Chiar si acum (ce ciudat) am programare fara sa platesc. Sigur ma aflu intr-o lume paralela. Ca sa nu mai zic ca la ghiseul spitalului poate ati primit mersul trenurilor, de va mirati asa.
Ingrid S si Diana
www.dropshots.com/Ingrid28_photo" target="_blank"> FILME 1
www.dropshots.com/Ingrid28photo" target="_blank"> FILME 2
www.dropshots.com/Ingrid28photo1" target="_blank"> FILME 3
Cativa nebuni si-au spus la masa: "Numai noi formam aici lumea buna". Si lumea ii crede.
Vauvenargues
capcaunul spune:
citat din mesajul lui Ingrid S Eu nu sunt fiica de doctor sau doctor si am mers de cate ori am avut nevoie fara sa platesc consultatia, cu trimitere de la medicul de familie. Chiar si acum (ce ciudat) am programare fara sa platesc. Sigur ma aflu intr-o lume paralela. |
Adica tot in timisoara.
Esenta era alta. Si anume ca experienta unui medic in relatia cu alti medici nu poate fi data ca argument intr-o discutie despre experientele omului de rand in relatia lui cu medicii.
tzitziri spune:
Nu stiu pe ce lume traieste Xio (ca tot o acuza multe lume pe aici), dar stiu ca nici in lumea aia in care traiesc eu nu mi-a cerut nimeni nici mie nici alor mei, cel putin pana acum, spaga asa cum mai citesc pe aici.
Si nu e vorba de Timisoara ci de Bucuresti - ca vad ca incepe sa fie speculata si chestia asta.
Si nu sunt medic si nici nu fac parte din sistemul de sanatate.
Si ca sa nu credeti ca poate sunt sanatoasa tun fac un scurt rezumat:
- 2001 - operatie de chist pe un ovar la Caritas.Am stat in spital 2 saptamani
- 2004 - mamei i se descopera la Filantropia- dupa o operatie care se vroia de rutina- cancer cu metastaze.Doctorul desi a stat 5 ore in operatie refuzat sa ne ia banii ca 'o sa mai avem nevoie de acum inainte'.
- 2004-2006 - mama mai face zeci de vizite la Fundeni.Inca doua operatii si cateva cure de chimio
- 2008 - am nascut la Giulesti
- tot 2008 - ne internam in aceeasi zi cu exernarea de la Giulesti la IOMC pentru o enterocolita.Beneficiem de rezerva doar eu si bebe, toaleta la doua rezerve, curatenie. Lume draguta - poate impresionata de varsta de 2 zile a nou nascutului.Stam in spital o saptamana
Nicaieri nu mi s-au cerut bani. Totusi peste tot am incercat sa dau- are Mircea Badea o vorba..mi se pare aiurea sa nu dau stiind ca am salariu mai mare ca un doctor...Unii au luat, unii nu. Dar m-am simit eu mai impacata cu mine unde au luat.Recunosc.
E inutil cred sa spun ca nicaieri nu m-am dus de acasa cu medicamente, ace, seringi, spirt sau altele...
Acum este vorba de experientele mele si ale oamenilor apropiati.Nu stiu de ce aceste experiente se deosebesc ca de la cer la pamant de tot ce citesc pe aici..poate pentru ca oamenii care au experientele mele prefera sa taca sa nu cumva sa fie luati 'la trei pazeste' cum e luata si Xio.Dovada ca de cateva zile tot urmaresc subiectul si nu am scris pana acum...ca tonul este voit unul 'nimic nu e bun' decat unul 'depinde de la caz la caz'.
Nu am ajuns la nici un spital cu pile.Recomandari de la prieteni, de la mamici care au nascut la Giulesti, ce am mai citit pe forumuri, distanta fata de casa,simpla intamplare etc.Nu am fost prezentata de cineva nici unui doctor si nu m-am dus la respectivul doctor 'ca mi-a zis mie X care e prietenul dumneavoastra', deci nu avea nimeni nici o obligatie in sensul asta.
Spunea cineva aici ca trimiterile de la medicul de familie nu valoreaza nimic...Pana acum nu am avut nevoie de trimiteri la spital de la medicul de familie, dar o singura data am facut analizele copilului si am avut trimitere de la medicul de familie la Medlife (ca acolo stiam sigur ca recolteaza din degetel) - unde am prezentat doar trimiterea si nu am mai platit nimic.Si era vorba de spital particular!
In rest nu am mai avut nevoie de trimiteri.Am asigurare medicala de la serviciu si prefer atata timp cat consulturile sunt doar de rutina si preventive sa profit de asigurare asta.Dar sunt constienta ca 'la greu' tot la medicul de familie as ajunge sa ma 'directioneze'.
Si atunci de ce experientele sunt asa de diferite?Sunt eu o 'norocoasa' din punctul asta de vedere si am nimerit taman exceptiile?
Oana,mamica implinita de David Paul (17.09.2008)
Computers are useless. They can only give you answers. -Pablo Picasso
roxy spune:
tzitziri s-ar putea sa fii fata lui tata tau , sau mama lui fata ta , sau pur si simplu sa fii cineva cunoscut de te serveste asa lumea, fara probleme, dar crede-ma ca realitatea cealalata cuprinde mult mai multa lume decat cea normala in care traiesti tu.
Iar daca nu iau de la tine, iau inmiit de la altii si per total ies pe plus.
tzitziri spune:
citat din mesajul lui roxy tzitziti s-ar putea sa fii fata lui tata tau , sau mama lui fata ta , sau pur si simplu sa fii cineva cunoscut de te serveste asa lumea, fara probleme, dar crede-ma ca realitatea cealalata cuprinde mult mai multa lume decat cea normala in care traiesti tu. roxy mamica lui Alex (17 august 2007)si Cristi (05 iunie 2000) |
Nu e cazul.Sunt din provincie deci nu se poate pune in nici un caz problema de nume cunoscut in Bucuresti.Parintii mei erau profesori de liceu intr-un oras de provincie.Mama a murit.Tatal este acum in Galati.Nu este un nume cunoscut.Poate daca era asa cunoscut ma duceam direct la Viena ca vad ca asta e trendul.....eu sunt doar un om obisnuit.
Spuneti-mi macar daca am fost eu doar o norocoasa (in toate cazurile) sa ma duc mai des la biserica...
tzitziri spune:
Daca aveti de gand sa ma luati la misto ca pe Xio spuneti-mi macar si ma retrag...vad ca nu sunteti dispusi sa credeti ca mai exista si astfel de cazuri...