Inca un caz
Raspunsuri - Pagina 15
OanaRusu spune:
Citat: |
citat din mesajul lui XIO .... Hanen, imi pare rau pt. experienta ta , daca se duce la spital in Policlinica si are trimitere plateste foarte putin sau chiar deloc. ***Fur is for petting** http:/www.4animals.ro/ajuta.html/ www.adoptiicaini.ro www.adoptiipisici.ro |
ma intreb, si eu, senina, in ce lume traiesti tu... in lumea in care traiesc eu, mama mi-a cumparat perfuziile pe care le-am primit in spital.... si al meu sot a auzit cu urechile lui pe dnul profesor cum zice mamei disperate "inca nu putem vorbi despre nastere" (fiica ei tb sa nasca) iar dupa ce i-a pus plicul in buzunar a spus - tot senin "acum putem vorbit"
Crezi ca trebuia sa nasca in policlinica - si atunci nu trebuia sa plateasca?? Sau ii trebuia o trimitere speciala pentru nascut?
E vorba de shpaga - shpaga umfla buzunarele... stii..
www.la-taclale.ro" target="_blank">Oana, mami de Ana Maria (intr-o zi de 13... 13 iunie 2008) si Paul-Victor (ziua cea mai lunga: 21 iunie 2006)
Priveste partea buna a lucrurilor
Guestus spune:
citat din mesajul lui viviana Hannen, te rog nu te mai ambala. Sarmana Xio, studenta fiind, (ea zice) e sigur tinuta departe de astfel de practici. Pai cum i-ar putea atrage pe tineri spre frumoasa meserie de medic decat stimulandu-le naivitatea? Cred ca nu exista coleg caruia sa nu i se laude cum pune ea la punct formistii. Hannen, sanatate mamei! E departe de Bucuresti sau de un alt oras unde are sanse sa gaseasca medici mai buni? Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit vivi |
pariu ca peste 1 h vine cu povestea cu batrinica pe care o ajuta...si cum a incercat sa-i dea 1 ciocolata..si etc etc
Iasmin08 spune:
Din cate imi amintesc, in conformitate cu noua lege discutata si aprobata anul trecut, vinovat si tras la raspundere este numai cel care da mita. Cel care ia, este exonerat de indatoriri.....
Ca sa fie totul complet, in curand vom si tremura atunci cand dam shpaga ceruta.
Cat despre acele trimiteri de la medicul de familie...se sterg la ... ma rog, unde se sterg ei, cu ele. De platit platesti, indiferent ce ai facut. La noi a fi bolnav este un lux.
Iasmin, mama de strengar de 8 anisori
Amonar spune:
citat din mesajul lui mihaela_s Eu lucrez aici la laboratorul spitalului. Modul de lucru aici e foarte bine organizat. De ex. avem liste de urmarire a muncii zilnice, saptamanale, de we, de noapte, etc. Unde fiecare persoana care munceste la partea respectiva(laborat. e impartit in "preluare de probe", biochimie, hematologie, banca de sange, etc) isi pune semnatura zi de zi pe ceea ce a facut. E obligatoriu ca toti cei care semneaza sa o faca cu pixul, hartille sunt tinute 10 ani la arhiva pentru ulterioare reclamatii. Ce se poate intampla...de ex. avem de calibrat si controlat zilnic anumite aparate. Daca eu am gresit ceva la partea de control, toate analizele din ziua aceea sunt compromise. Bolnavii primesc tratamente pentru niste boli pe care nu le au, pot face reclamatii. E raspunzator direct cel care a gresit. Seful nu stiu...din moment ce omul respectiv a fost scolit, urmarit pana seful si-a dat acordul ca e OK, poate lucra omul respectiv fara suprabeghere, stie ce are de facut(eu am stat cateva luni bune langa cineva, mai intai am urmarit ce face apoi incet incet am inceput si eu sa fac si m-au lasat singura...dar sub urmarire. Cand m-am simtit sigura si stapana pe mine, am acceptat sa semnez ca pot sa fac treaba respectiva si pot lucra singura, sefa deja stia cum lucrez). Nu, directorul spitalului de ex. nu are nimic de a face cu greselile din laborator. Nici macar sefa laboratorului nu are nimic de a face cu greselile angajatilor...e fiecare angajat raspunzator pentru munca si greselile sale. fii alaturi de Mihaita vorbe de copil... Hobby www.talentedenazdravani.ro/" target="_blank">talentele nazdravanilor calator de profesie |
Exact despre acest lucru vorbeam eu. Instrumente de workflow, logbook (jurnal), proceduri si instructii pt orice activitate ce se desfasoara in institutie. Unde am lucrat eu (nu in domeniul medical), personalul serviciului de curatenie avea un LOGBOOK, unde scria exact ce activitati s-au desfasurat, remarci in legatura cu iregularitati si SEMNATURA: Si aveau o SEFA care controla tot. Sefa era si purtatorul de cuvant in relatia cu managerul institutiei. Managerul ii dadea si informatia despre ce trebuie facut si eventual imbunatatit. La fel se intampla si cu asistentele, se lucreaza cu logbooks si workflows. Informatia se transmite de la un schimb la altul.
In lumea medicala in caz ca se ajunge la un potential vinovat (de exemplu asistenta care era de servici cand s-a intamplat o cutare tragedie) este dus in fata judecatorului. Protocolul, care este sfant in lumea medicala, e salvarea angajatilor. Daca se urmeaza protocolul, asa cum este el scris pe hartie, nimeni nu este in primejdie. Daca se intampla vreo tragedie, judecatorul, poate suspenda vinovatia cadrelor medicale implicate in protocol. Dau exemplu un caz de deces al unui copil la nastere in situatia in care erau 2 gemeni (in Olanda). Primul a iesit fara probleme, la al-2lea au aparut complicatii. Protocolul spitalului spune ca in timpul noptii camera de operatii nu este in permanenta deschisa, deci pana s-a facut lumina in camera, pana au fugit toti sa puna totul in functiune, copilul a decedat. Parintii au dat spitalul in judecata. Judecatorul a dat sentinta de :nevinovatie: pt ca, cadrele medicale au urmat protocolul institutiei. Parintii au mers mai departe in a realiza o schimbare a protocolul institutiei. Cel putin aici; ca pacient, poti intreba care este protocolul spitalului intr-o anumita situatie. Si mai exista posibilitatea :datului in judecata: ceea ce in Romania, banuiesc, e imposibil.
viviana spune:
citat din mesajul lui Guestus pariu ca peste 1 h vine cu povestea cu batrinica pe care o ajuta...si cum a incercat sa-i dea 1 ciocolata..si etc etc |
Si batranica era diabetica.
Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi
ariel_7000 spune:
uffff, XIO, din pacate, asta e situatia. pute! cum zicea si conchita, tu vezi realitatea din spitalul pe care il frecventezi tu, insa in rest, pute! degeaba se chinuie unii si altii sa o impacheteze frumos in poleiala, ca tot maro ramane! degeaba o dau ei drept ciocolata, ca tot.... ramane!
suntem zeci, sute, mii de cazuri care s-au lovit cu capul de situatia asta! si nu batem campii pe o tema data. sunt clipe, momente oribile din viata noastra, pe care, din pacate a trebuit sa le traim. de ce??? pt ca sunt pusi managerii pe criterii politice? pt ca se cred mici Dumnezei si se uita la noi ca la niste gandaci?
dupa trauma nasterii alexutzei, am zis ca am ales mai bine! nu am mai nascut la Caritas (care in opinia mea, este cuibul infectios al maternitatilor din Bucuresti, garnisit cu toate aratarile cu nenumarate picioare, vertebrate sau nu: gandaci, soareci si alte micro nevazute!, care are o echipa de medici si de asistente de zici ca sunt discipolii lui mengele!!!)...
da, am ales un spital "avut", unul frumos spoit si dotat...si? la ce mi-a ajutat? ca era sa murim si eu si teo, NUMAI SI NUMAI din culpa medicala? la ce m-au ajutat pe mine rugamintile si lesinurile sa mi se faca cezariana, cand ei au considerat ca NU am indicatie pt asa ceva??? caci un copil de 4.600 kg, cu circulara dubla, o mama cu preeclampsie si hipoglicemie consemnate in fisa, cu antecedente de nastere naturala dificila pe motiv de distocie de col, nu au reprezentat indicatii de cezariana.....
abia cand m-au vazut lesinata si plina de sange (care imi tasnea pe nas in masca cu care ma oxigenau), abia cand au vazut ca puiul meu are suferinta fetala, urlau la mine sa semnez sa ma opereze de cezariana....si atunci, NU AVEAU LOC in sala de operatie, iar anestezista nu era de gasit...si dr spunea ca "mama nu colaboreaza"....cum naiba sa colaborez cand aveam tensiunea 22/12 si eram lesinata???
abia cand au reusit dupa resuscitare sa il readuca pe Teo la viata, dupa ce l-au declarat MORT, doctorita a zis ca TREBUIA sa ma bage in cezariana de la bun inceput....
toate astea intr-un spital bibilit si aranjat, nu intr-unul sarac! insa, ceasul rau, pisica neagra....toti erau preocupati cu marea inaugurare si cu pupatul in fund al primarului care era in vizita la ei, in loc sa se ocupe de mine si de puiul meu....mai rau, m-au si dopat cu tot felul de substante, timp de 24 de ore, ca sa imi opreasca contractiile, sa nu cumva sa nasc cand era primarul acolo!
si asta e numai povestea mea....atat! mai e povestea fratelui meu....care daca se lasa pe mana lui AVC (de care ziceam ca ar fi trebuit sa i se interzica sa mai profeseze), acum ii faceam parastase!
noroc ca a fost preluat cazul, chiar si experimetal, de un dr. nemaipomenit de la Fundeni....caruia, cum am mai povestit si cu alte ocazii, i s-au pus numai piedici. Datorita lui si a experientei lui, fratele meu traieste, are familie, are 2 copii minunati!
cati altii ar mai fi fost salvati, daca AVC & co, nu interveneau sa se opreasca folosirea acelui aparat salvator????
ca mi s-a dat cu pliciul peste gura si mi s-a reprosat ca bat campii cand am povestit asta anul trecut....na, ca se foloseste in sistem privat acum acel tip de interventie! bravo lor! aparatul folosit de catre stat zace in subsol, se pune praful peste sute de mii de dolari si oameni, fara putere financiara, mor de cancere, fara sa stie ca salvarea lor este acolo....
TRIST!!! si ce putem noi sa facem??? sa ne strigam durerea si umilinta! sa ii avertizam pe cei din jur, cu riscul de a primi bobarnace si suturi in fund de la unii care ne spun ca batem campii....TRIST !!! ca medici buni si dedicati nu pot sa miste din cauza "Dumnezeilor" care tin fraurile in spitalele din Romania....
Cand i-am cerut socoteala managerului de la spitalul unde am nascut, mi-a ras in nas si mi-a zis ca el nu sta de vorba cu " o nimeni", ca pot eu sa ma arunc si in cap, ca el e protejat politic acolo....
in fine, a fost crucea mea si a trebuit sa mi-o port...am scapat si am supravituit si eu si puiul meu, insa, uneori, mai avem nevoie de un medic, de un spital, de o clinica...si atunci, fara sa vreau, imi apare in minte indoiala, ma tem ca daca dau iar peste un incompetent....este corect? NU!!! nu este corect sa stau mereu cu indoiala in suflet, sa ma intreb daca medicul respectiv are dreptate sau nu in ceea ce zice....
eu una, sper din tot sufletul, ca tineri entuziasti ca tine si ca altii, sa poata schimba ceva, sa nu fie si ei inghititi de sistem. sper din toata inima, sa puteti fi lasati sa faceti ceea ce visati si ceea ce credeti! insa, am si eu prieteni medici, tineri, idealisti si visatori, care, TOTI, mi-au zis ca e de rau...din ce in ce mai rau....
mami de alexutza (10.04.2003)si Teodor Mihai (10.04.2008)
" SAVE THE EARTH, IT'S THE ONLY PLANET WITH CHOCOLATE!"
XIO spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui OanaRusu
ma intreb, si eu, senina, in ce lume traiesti tu... in lumea in care traiesc eu, mama mi-a cumparat perfuziile pe care le-am primit in spital.... si al meu sot a auzit cu urechile lui pe dnul profesor cum zice mamei disperate "inca nu putem vorbi despre nastere" (fiica ei tb sa nasca) iar dupa ce i-a pus plicul in buzunar a spus - tot senin "acum putem vorbit" Crezi ca trebuia sa nasca in policlinica - si atunci nu trebuia sa plateasca?? Sau ii trebuia o trimitere speciala pentru nascut? E vorba de shpaga - shpaga umfla buzunarele... stii.. www.la-taclale.ro" target="_blank">Oana, mami de Ana Maria (intr-o zi de 13... 13 iunie 2008) si Paul-Victor (ziua cea mai lunga: 21 iunie 2006) Priveste partea buna a lucrurilor |
Eu vorbeam despre mama lui Hanen pt. ca Hanen a spus de cabinete medicale.
Nu despre nascut .
Traiesc in lumea in care traiesti si tu , inteleg ca sunt doctori care cer bani dar intamplator stand de vreo hmmm.....3 nai in spital am vazut cazurile rezolvate fara bani , banii fiind dati de pacienti DUPA , pt. ca asa se face , ca doctorul a fost dragut sau ca au auzit de la altii ca trebe sa dai.
Ariel ,s tiu ca pute situatia , nu e vorba doar despre cazurile medicilor care pretind bani pt. a face ceva gratuit , ci despre sietmul sanitar in general , ca nu este normal sa trimiti apartinatorii sa cumpere lucruri care trebuie sa fie gratuite.
Spre exemplu cativa pacienti au dat in judecata un spital pt. povestea asta cu cumparatul si au castigat. Urmarea a fost ca spitalul nu a mai facut operatiile respective pt. ca nu xistau materialele necesare , iar alti pacienti au inceput un proces din cauza ca materialele respective de fapt ar trebui sa fie gratuite. Partea proasta este ca nu au de unde sa primeasca nici banii , nici materialele , pt. ca nu exista bani disponibili.
O colega de-a mea a fost dusa cand era mica la urgente in Constanta pt. apenidicita. Era mica , apendicita nu a fost diagnosticata dar a aparut dupa o zi sau 2 cu ea perforata. Situatie care e operabila. Doctorul s-a dus la mama ei si la tatal ei (mama chimista la un spital , tatal medic de familie) si le-au spus ca nu mai are rost sa o opereze ca oricum moare si mai bine sa ii dea niste MOrfina sa se "duca" mai repede.
***Fur is for petting**
http:/www.4animals.ro/ajuta.html/
www.adoptiicaini.ro
www.adoptiipisici.ro
XIO spune:
citat din mesajul lui viviana Hannen, te rog nu te mai ambala. Sarmana Xio, studenta fiind, (ea zice) e sigur tinuta departe de astfel de practici. Pai cum i-ar putea atrage pe tineri spre frumoasa meserie de medic decat stimulandu-le naivitatea? Cred ca nu exista coleg caruia sa nu i se laude cum pune ea la punct formistii. Hannen, sanatate mamei! E departe de Bucuresti sau de un alt oras unde are sanse sa gaseasca medici mai buni? Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit vivi |
Ei , Viviana , ma ranesti profund cu ironiile tale.
Hanen,tocmai ce am mers cu prietenul meu la consult unde zau ca nu am dat vreun ban , ba chiar mi-a spus frumos doamna de la ghiseu ce e gratuit si ce se plateste. Deci , nu-i peste tot asa.
Scuza-ma ca te contrazic dar e ca si cum i-ai vinde pietarului gogosari spunandu-i ca sunt memorii Ram.
Inteleg ca sunt doctori care cer dar imi este absolut imposibil sa cred ca intr-un intreg oras absolut toti doctorii cer bani si nu iti poti face un consult.
Asta pt. ca tocmai am vorbit cu o prietena care e angajata la spital si e asistenta sociala . Imi povestea cate cazuri de oameni fara adapost a avut la sectia de gastro. Te asigur ca nu au dat nici un ban si uite ca au fost tratati. Inteleg ca sunt multi porci pe lumea asta , dar nici chiar asa.
***Fur is for petting**
http:/www.4animals.ro/ajuta.html/
www.adoptiicaini.ro
www.adoptiipisici.ro
viviana spune:
Xio, sorry.
Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi