Inca un caz

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Iasmin08 spune:

Cum sa imi vina sa cred, eu tocmai am un teanc de ''trimiteri'' care n-au valorat absolut nimic. Analize? Trimitere la ginecolog? Ca sa nu spun de copil. Absolut de fiecare data trimiterea de la medicul de familie nu a valorat mai mult decat o ceapa degerata. Consultatia s-a platit. Si reteta, chiar daca era ptr copil...
Da' o sa ma mut in Bucuresti sau Timisoara. Ori scrie pe fata mea ca noaptea vine zana maseluta si imi pune bani sub perna nelimitat.
Eu platesc consultatiile oriunde ma duc. Mai am putin si platesc si la medicul de familie....

Iasmin, mama de strengar de 8 anisori

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tzitziri spune:

Iasmin, imi pare rau pentru ce spui.
Si chiar mi se pare aiurea ca pare ca nu credeti.

In sarcina analizele de trimestrul 3 le-am facut la medicul de familie pe care il aveam atunci la policlinica Puls.Gratuit. Si Puls-ul am impresia ca e particular.Nu am dat niciodata bani medicului de familie.
Restul analizelor a fost optiunea mea sa le fac la privat datorita asigurarii de la serviciu.

Analizele de 6 luni ale copilului le-am facut la Medlife tot particular cu trimitere de la medicul de familie al copilului- alt medic de data asta.Mi-a dat nu stiu ce 'formular verde' sau rosu sau cum e el si desi era particular a spus ca nu platesc cu formularul ala ca il deconteaza ei cu casa de asigurari de sanatate.

Acum putem sa tragem concluzia ca poate medicul de familie nu te trimite unde trebuie (te duci la privat?poate nu au contract de decontare cu ei?poate sunt bani pentru fiecare judet in parte?)ori ca cei la care te duci sunt niste profitori...nu stiu ce concluzii sa trag pentru ca nu cunosc procedura.

EDIT:dau un link la site-ul Puls: http://www.pulsmedica.ro/laborator.php
Citat: "Aceste analize pot fi facute gratuit* cu buletin de trimitere de la medicul de familie.
* la solicitarea medicilor de familie sau medicilor specialisti acreditati de CNAS"


Oana,mamica implinita de David Paul (17.09.2008)



Computers are useless. They can only give you answers. -Pablo Picasso

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Iasmin08 spune:

Pai ce sa fac daca nu ma imbolnvesc atunci cand trebuie? Mai exact eu ma imbolnavesc de regula dupa 15 ale lunii. Si atunci nu mai sunt bani de la Casa de Asigurari de Sanatati pentru decontat. Ultima oara am platit acum o luna: 67 ron Am si acum trimiterea de la medic. Mi-a fost tare de folos ca au stiut ce analize sa imi faca.
Iar in perioada de graviditate nu am beneficiat de absolut nimic gratuit. Nici macar o banala ecografie sau hemoleucograma.

Iasmin, mama de strengar de 8 anisori

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Iasmin08 spune:

Revin: mi-am amintit. Singurul loc unde n-am platit, a fost la UPU la spitalul de copii unde am ajuns de cateva ori cu cel mic. Da, acolo n-am platit internarea de o zi.

Iasmin, mama de strengar de 8 anisori

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns viviana spune:

Va rog sa nu divagam prea tare de la subiect. Subiectul asta cu spaga e atat de controversat ca putem scrie pagini in sir pe aceasta tema.

Sunt unele persoane care nu au dat spaga si nici nu li s-a cerut, iar altele care se situeaza la polul opus.
Taberele astea trebuie sa se uneasca nu sa se izbeasca ca berbecii.

Am putea de exemplu sa o ajutam pe mama lui Hannen. Poate stim pe cineva care ii poate rezolva problema.
Asa cum am putea sa ne ajutam reciproc cu diferite informatii.

In ceea ce o priveste pe Xio, mi-a spus ca am jignit-o profund. Nu am vrut asta, si sincer nici nu am crezut ca ceea ce am scris poate fi interpretat in felul asta, dar ea daca asa s-a simtit eu ii sunt datoare niste scuze. Ceea ce am si facut. Va rog nu folositi ironiile mele impotriva ei.


Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

Daca ar fi fost un caz, hai, poate doua-trei, intr-un an intreg in toata tara, ar fi fost simple stiri de senzatie cu urmari imediate in demisii, demiteri, masuri de corectie, malpraxisuri si apoi toata lumea isi vedea linistita de alte treburi. Sunt simple vreascuri intr-o padure sanatoasa.

Cand insa nu trece saptamana fara vreo stire de senzatie dintr-un spital oarecare si la sfarsitul anului cumulam zeci si sute de cazuri imprastiate prin mai toate spitalele din tara inseamna ca padurea este putreda in intregime. Ca a mai scapat de boala ici colo cate-un copac batran sau puiet, asta nu salveaza imaginea generala de putreziciune.

Inevitabil cine vine si spune ca "eu nu cred ca asa stau lucrurile pentru ca eu n-am intalnit pe nicaieri asa ceva" va fi luat la mishto.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns beren spune:

Citat:
citat din mesajul lui tzitziri

Daca aveti de gand sa ma luati la misto ca pe Xio spuneti-mi macar si ma retrag...vad ca nu sunteti dispusi sa credeti ca mai exista si astfel de cazuri...


Problema este ca nici exemplele tale nu sunt concludente, la fel ca exemplul lui Xio. Spui ca ai "oferit" mita, dar nu ti-a fost solicitata. Ai "oferit" intotdeauna dupa ce ai fost tratata? Daca nu, atunci cum poti sa spui daca ai fi primit aceeasi calitate a tratamentului, in absenta oricarei plati ilegale? Poate ca ai fi fost tratata cu instrumente din "dulapul de ne-sterile", rezervat celor care nu platesc, cine stie?

Chestiunea importanta aici este, evident, de proportie. Sigur ca exista doctori corecti si competenti in Romania, la fel de bine cum exista cei incorecti si incompetenti, sau toate cele 4 combinatii posibile aici . Intrebarea este cat de probabil e sa ajungi la un doctor corect si competent? 25%? Mai putin?

Orice s-ar spune, este admirabil cat de devotata e Xio. Sper sincer pentru ea sa nu se schimbe pe masura ce avanseaza in cariera.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mianna spune:

Citat:
citat din mesajul lui XIO

Balerinam da , eu nu stiu cum ar putea sa supravegheze el .
Normele sanitare nu le face directorul spitalului, prin urmare directorul trebuie sa se bazeze pe competenta asistentelor si pe simtul lor civic.
Asistenta aia este vinovata pt. ca ea stia ca trusele folosite atunci erau desterilizate , directorul probabil era la el in birou ingropat in referate pt. medicamente.
Vina lui este ca nu si-a triat bine angajatii si ca au ajuns astfel de oameni in spital.
Este ca la un restaurant : patronul nu are de unde sa stie daca unul din bucatari scuipa in mancare sau nu , se bazeaza pe bunul simt si pe simtul lui civic.
Sincer , cum crezi ca putea directorul sa stie ca trusele sunt desterilizate?




mai am nitel de citit, asa ca nu stiu inca daca ti-a mai mentionat careva de QA si QC.

fiindca te consider fata isteata, is convinsa c-o sa descoperi singura ce-s astea. si chiar si la ce folosesc nu se bazeaza nici pe bunul simt, nici pe simtul civic, nici pe al saselea simt.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

Citat:
citat din mesajul lui Amonar

Citat:
citat din mesajul lui mihaela_s

Eu lucrez aici la laboratorul spitalului. Modul de lucru aici e foarte bine organizat. De ex. avem liste de urmarire a muncii zilnice, saptamanale, de we, de noapte, etc. Unde fiecare persoana care munceste la partea respectiva(laborat. e impartit in "preluare de probe", biochimie, hematologie, banca de sange, etc) isi pune semnatura zi de zi pe ceea ce a facut. E obligatoriu ca toti cei care semneaza sa o faca cu pixul, hartille sunt tinute 10 ani la arhiva pentru ulterioare reclamatii. Ce se poate intampla...de ex. avem de calibrat si controlat zilnic anumite aparate. Daca eu am gresit ceva la partea de control, toate analizele din ziua aceea sunt compromise. Bolnavii primesc tratamente pentru niste boli pe care nu le au, pot face reclamatii. E raspunzator direct cel care a gresit. Seful nu stiu...din moment ce omul respectiv a fost scolit, urmarit pana seful si-a dat acordul ca e OK, poate lucra omul respectiv fara suprabeghere, stie ce are de facut(eu am stat cateva luni bune langa cineva, mai intai am urmarit ce face apoi incet incet am inceput si eu sa fac si m-au lasat singura...dar sub urmarire. Cand m-am simtit sigura si stapana pe mine, am acceptat sa semnez ca pot sa fac treaba respectiva si pot lucra singura, sefa deja stia cum lucrez). Nu, directorul spitalului de ex. nu are nimic de a face cu greselile din laborator. Nici macar sefa laboratorului nu are nimic de a face cu greselile angajatilor...e fiecare angajat raspunzator pentru munca si greselile sale.


fii alaturi de Mihaita


vorbe de copil...

Hobby
www.talentedenazdravani.ro/" target="_blank">talentele nazdravanilor

calator de profesie



Exact despre acest lucru vorbeam eu. Instrumente de workflow, logbook (jurnal), proceduri si instructii pt orice activitate ce se desfasoara in institutie. Unde am lucrat eu (nu in domeniul medical), personalul serviciului de curatenie avea un LOGBOOK, unde scria exact ce activitati s-au desfasurat, remarci in legatura cu iregularitati si SEMNATURA: Si aveau o SEFA care controla tot. Sefa era si purtatorul de cuvant in relatia cu managerul institutiei. Managerul ii dadea si informatia despre ce trebuie facut si eventual imbunatatit. La fel se intampla si cu asistentele, se lucreaza cu logbooks si workflows. Informatia se transmite de la un schimb la altul.
In lumea medicala in caz ca se ajunge la un potential vinovat (de exemplu asistenta care era de servici cand s-a intamplat o cutare tragedie) este dus in fata judecatorului. Protocolul, care este sfant in lumea medicala, e salvarea angajatilor. Daca se urmeaza protocolul, asa cum este el scris pe hartie, nimeni nu este in primejdie. Daca se intampla vreo tragedie, judecatorul, poate suspenda vinovatia cadrelor medicale implicate in protocol. Dau exemplu un caz de deces al unui copil la nastere in situatia in care erau 2 gemeni (in Olanda). Primul a iesit fara probleme, la al-2lea au aparut complicatii. Protocolul spitalului spune ca in timpul noptii camera de operatii nu este in permanenta deschisa, deci pana s-a facut lumina in camera, pana au fugit toti sa puna totul in functiune, copilul a decedat. Parintii au dat spitalul in judecata. Judecatorul a dat sentinta de :nevinovatie: pt ca, cadrele medicale au urmat protocolul institutiei. Parintii au mers mai departe in a realiza o schimbare a protocolul institutiei. Cel putin aici; ca pacient, poti intreba care este protocolul spitalului intr-o anumita situatie. Si mai exista posibilitatea :datului in judecata: ceea ce in Romania, banuiesc, e imposibil.






Credeam ca nu a citit nimeni ce am scris eu...dar probabil in Ro e greu de pus in practica asa ceva, ce scriem noi doua pe aici...desi stiu ca nici aici nu stau lucrurile asa de cand lumea, cineva a pus piciorul in prag cu organizarea si ca toate sa mearga ca pe roate...

Intre timp am aflat cum e si cu medicii(sotul e medic aici, dar nu era acasa cand am scris). Nici in cazul in care un medic greseste nu e dat directorul jos din functie. E exact asa cum spui tu Amonar, exista protocoale si daca se constata in tribunal ca medicul a respectat protocolul, nu e vinovat. Dar directorul nu are a face nimic cu greseala doctorului, asistentei, etc. Sunt trasate foarte clar sarcinile fiecarui post de lucru, metode de lucru si toate cele, personalul e instruit cu atentie, verificat la inceput pana se conving cei raspunzatori ca noul angajat si-a insusit instructiunile si apoi fiecare e pe cont propriu, pe propria semnatura. Eu nu sunt de acord ca managerul de spital trebuie dat afara pentru ca femeia de serviciu a spalat pe jos cu apa din WC sau ca asistenta nu a sterilizat instrumentarul. FIECARE la locul lui de munca TREBUIE sa fie raspunzator de faptele sale. Directorul sa verifice ca seful de sectie a instruit asistentra si femeia de serviciu de sarcinile pe care le are conform postului si de aici incolo e responsabilitatea personalului. Mie asa mi se pare corect si omeneste. Dar cum spuneam, cred ca in Ro in momentul acesta ar trebui pusi la punct niste primi pasi, daca cineva are curajul sa faca asta...

fii alaturi de Mihaita


vorbe de copil...

Hobby
www.talentedenazdravani.ro/" target="_blank">talentele nazdravanilor

calator de profesie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ingrid S spune:

Da, in Timisoara trimiterile valoreaza daca medicii au contract cu casa de asigurari, daca nu, platesti. Mi se pare normal ca medicul de familie sa te directioneze unde sa nu dai bani sau macar sa te instiinteze daca nu poate altfel.
Eu am mai dat bani la medici(rar) si dupa, asa ca stiu ce spun. Pur si simplu am vrut sa dau. Si daca n-am dat, nu s-a facut gaura in cer si nici n-am primit apropouri. Nu sunt caz rar, cu cine vorbesc din jurul meu, toti au procedat asa. Dar ma rog, poate e orasul de vina, veniti in Timisoara.


Ingrid S si Diana
www.dropshots.com/Ingrid28_photo" target="_blank"> FILME 1
www.dropshots.com/Ingrid28photo" target="_blank"> FILME 2
www.dropshots.com/Ingrid28photo1" target="_blank"> FILME 3


Cativa nebuni si-au spus la masa: "Numai noi formam aici lumea buna". Si lumea ii crede.
Vauvenargues

Mergi la inceput