Inca un caz

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

Sotul meu a primit aici de doua ori bani, de la doi pacienti care au fost multumiti de tratamentul sectiei. banii au fost dati la externare, pentru toata sectia si a fost cumparata cafea de ei(desi aici primim cafea gratis pentru pauze)...valoarea banilor a fost pentru 3-4 pachete de cafea. Alaturi de bani sotul meu a primit si o felicitare, dar tot pentru sectie, lui i-a fost insa inmanata, cu multumiri.

Noi la laborator primim cateodata dulciuri de la pacienti. Cele care primesc sunt cele de la recoltare de probe sau cele de la recoltare la banca de sange si le aduc intotdeauna in sala de pauza, unde servim cu totii. Niciodata cadoul nu e personal, e pentru sectia unde pacientul a fost tratat.

fii alaturi de Mihaita

vorbe de copil...

Hobby

www.talentedenazdravani.ro/" target="_blank">talentele nazdravanilor

calator de profesie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

Xio, io te admir ca vrei sa ramai ca exemplele pe care le ai in jur si nu vezi nimic rau in jurul tau, deci e de bine. insa poate reusesti sa intelegi ca realitatea ta nu e nici ea generala. daca cineva vine si spune ca i-a fost rau, a avut o experienta negativa, faptul ca tu ai avut una pozitiva poate doar sa-l bucure, dar nu sa schimbe experienta sa. la topicul asta era vorba despre Amalia si spitalul CFR2, nu despre xio si spitalul din Timisoara. unul pe altul nu se exclud, e logic. deci argumentul tau ca se intampla si-n alte tari nu are nici o valoare, important e ca se intampla, nu conteaza unde, conteaza de ce. iar discutia ar trebui sa fie despre cauze si solutii, nu despre exceptii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Citat:
citat din mesajul lui Ingrid S

Da, in Timisoara trimiterile valoreaza daca medicii au contract cu casa de asigurari, daca nu, platesti. Mi se pare normal ca medicul de familie sa te directioneze unde sa nu dai bani sau macar sa te instiinteze daca nu poate altfel.
Eu am mai dat bani la medici(rar) si dupa, asa ca stiu ce spun. Pur si simplu am vrut sa dau. Si daca n-am dat, nu s-a facut gaura in cer si nici n-am primit apropouri. Nu sunt caz rar, cu cine vorbesc din jurul meu, toti au procedat asa. Dar ma rog, poate e orasul de vina, veniti in Timisoara.

Ingrid S si Diana
www.dropshots.com/Ingrid28_photo" target="_blank"> FILME 1
www.dropshots.com/Ingrid28photo" target="_blank"> FILME 2
www.dropshots.com/Ingrid28photo1" target="_blank"> FILME 3

Cativa nebuni si-au spus la masa: "Numai noi formam aici lumea buna". Si lumea ii crede.
Vauvenargues

la spital la policlinica se platesc doar anumite investigatii.consutul e gratis

***Fur is for petting**

http:/www.4animals.ro/ajuta.html/

www.adoptiicaini.ro
www.adoptiipisici.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hannen spune:

Citat:
citat din mesajul lui viviana
Am putea de exemplu sa o ajutam pe mama lui Hannen. Poate stim pe cineva care ii poate rezolva problema.

Multumesc pt. initiativa!Da,cred ca o sa avem nevoie de ajutor.Un dr. bun,mai exact un chirurg.
Inca o data, multumesc.

Hannen mamica de trei printzese Amira Israa Inas
ISLAM DENOUNCES TERRORISM

I want to tell the world... a Story

Occupation 101: Voice of the Silenced Majority

The Future`s So Bright I Gotta Wear Shades

"In a world filled with hate,we must still dare to hope.In a world filled with anger,we must still dare to comfort.In a world filled with despair ,we must still dare to dream. And in a world filled with distrust,we must dare to believe."-Michael Jackson

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hannen spune:

Citat:
citat din mesajul lui capcaunul

Daca ar fi fost un caz, hai, poate doua-trei, intr-un an intreg in toata tara, ar fi fost simple stiri de senzatie cu urmari imediate in demisii, demiteri, masuri de corectie, malpraxisuri si apoi toata lumea isi vedea linistita de alte treburi. Sunt simple vreascuri intr-o padure sanatoasa.

Cand insa nu trece saptamana fara vreo stire de senzatie dintr-un spital oarecare si la sfarsitul anului cumulam zeci si sute de cazuri imprastiate prin mai toate spitalele din tara inseamna ca padurea este putreda in intregime. Ca a mai scapat de boala ici colo cate-un copac batran sau puiet, asta nu salveaza imaginea generala de putreziciune.

Inevitabil cine vine si spune ca "eu nu cred ca asa stau lucrurile pentru ca eu n-am intalnit pe nicaieri asa ceva" va fi luat la mishto.

Exact!Asta este problema,cazurile de bine sunt infime ,pe cind alea de rau,alea hidoase sunt intilnite in marea majoritate a cazurilor.

Eu insa nu vreau sa iau pe nimeni la misto.Nici pe Xio(care sper din suflet ca nu s-a simtit jignita) nici pe cei care au avut experiente placute.
Este inevitabil insa ca si unii si altii sa nu se simta banuiti de minciuna.Adica aia care se confrunta cu mizeria si-au "dat" au impresia ca cei care au experimentat frumosul si "nu au dat" nu-i cred,si invers.

Boala,suferinta,dificultatile materiale...cred ca sunt ultimele chestii din lumea asta pe a caror tema mi-ar veni sa rid ,sa mint sau sa fac misto.

Hannen mamica de trei printzese Amira Israa Inas
ISLAM DENOUNCES TERRORISM

I want to tell the world... a Story

Occupation 101: Voice of the Silenced Majority

The Future`s So Bright I Gotta Wear Shades

"In a world filled with hate,we must still dare to hope.In a world filled with anger,we must still dare to comfort.In a world filled with despair ,we must still dare to dream. And in a world filled with distrust,we must dare to believe."-Michael Jackson

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tzitziri spune:

Beren, ca sa raspund la intrebare.Cu doua exceptii (anestezistii) am dat banii respectivi DUPA.La anestezisti asa mi s-a parut mie 'logic'..ma gandeam ca dupa aia nu mai vin la vizita ca ceilalti ca sa ii mai vad.

Acum ca sa zic si ceva in ton cu subiectul.
Asa cum am zis am nascut la Giulesti si am ajuns in aceeasi zi cu externarea cu copilul nou nascut la IOMC. La IOMC in urma analizelor facut s-a constatat a avea infectie intraspitaliceasca (se banuia evident sursa:Giulesti) cu stafilococ auriu in bontul ombilical si cu Proteus .
Nu stiu eu pentru mine daca faptul ca avea aceste infectii a dus la enterocolita lui. Stafilococ auriu stiu ca avem aproape toti fara sa se manifeste decat la unii iar infectie cu proteus (netratata din lipsa de timp - am nascut aproape imediat dupa ce am aflat de ea) am avut si eu in al 3lea trimestru de sarcina.
In ciuda acestor probleme (copil de 2 zile in spital, cu branula schimbata aproape la cateva ore din 'lipsa de vene', antibiotic puternic o saptamana) pot spune cu mana pe inima ca a doua oara tot la Giulesti as naste. Pentru avantajele pe care le ofera in fata altor maternitati..la noi s-a pus problema de nastere prematura de la 30 de saptamani si multa vreme pana am ajuns la termen am vazut in Giulesti singura 'solutie'.
Acum puteti sa o considerati inconstienta.Dar mai citesc si eu de cate vieti salveza Giulestiul (sa nu spuneti iar de bebelusii arsi ca am aflat si asta nu imi va schimba hotararea).
Deci cred ca depinde foarte mult din ce parte privim problema. Alta mamica in locul meu ar fi zis ca ea nu mai naste la Giulesti ca din cauza lor (desi eu nu sunt convinsa nici acum de asta) a stat inca o saptamana in spital cu copilul.Copil nascut la termen (din fericire) si sanatos la iesirea din spital.Dar eu care stiu cat m-am 'consolat' ca Giulestiul ar face fata unei nasteri premature,ca au aparatura, ca salveaza zi copii de 800 de grame raman la ideea mea chiar daca am fost si noi in situatia de a ne 'imbolnavi' in spitalele din Romania.

Si sunt constienta ca la noi alegi de multe ori cel mai mic rau.Chiar daca am spus ca nu mi-a fost ceruta niciodata mita nu inseamna ca mi se pare ca totul e roz si ca toti doctorii sunt minunati si ca toata lumea te trateaza frumos.Am si eu exceptiile mele - din fericire am putut sa le 'evit' dupa ce mi-am dat seama ce hram poarta.Adica nu am ajuns ca singura mea salvare sa o reprezinte numai si numai dr X care sa fie un mitocan si sa nu mai existe un dr Y care sa nu fie si care sa poata sa ma ajute la fel de bine.

Si imi dau seama din ce in ce mai tare ca depinde foarte mult de organizare - ca si despre asta vorbim aici.Eu am facut analize gratuite pe baza trimiterii de la medicul de familie. Altii nu au vazut niciodata asa ceva.Eu la spital la Giulesti nu m-am dus cu nimic de acasa - am o prietena care a nascut la Polizu si i s-a spus ca nu aveau oxitocina sa ii declanseze contractiile.

Oana,mamica implinita de David Paul (17.09.2008)

Computers are useless. They can only give you answers. -Pablo Picasso

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tzitziri spune:

Poate ca in aceasta situatie ar fi bun un subiect de 'trips and tricks' - stiu ca suna stupid dar e singura solutie care imi vine in acest moment ca sa ne descurcam cu totii si sa nu mai considerati ca unii sunt exceptii de la regula.Am vazut subiecte de reduceri la magazine, de oferte in supermarketuri sau de recomandari de pensiuni...de ce nu ar putea fi un astfel de subiect si despre sistemul medical?
Cu sfaturi de genul:
- daca vrei analize gratuite de la medicul de familie cere trimitere pana pe 15 ale lunii ca sa fie suportate de casa de asigurari (se pare ca in unele judete asa e).Sunt si spitale private care te primesc cu acea trimitere (de ex Medlife in cazul meu).Uneori analizele sunt de rutina si ca atare nu e nevoie sa fie un anumit moment in care sa le facem (cand se declanseaza boala)
- spitalul X are un management bun si ca atare nu m-am dus cu medicamente de acasa.E drept ca toaleta e doar una pe etaj,dar macar nu a trebuit sa imi cumpar medicamente
- la Policlinica X din Timisoara e suficienta trimiterea de la medicul de familie pentru consult la cabinetele A,B,C
- la spitalul Z poti sa ai acces la rezerve cu tv,frigider si toaleta in camera dar e posibil sa aduci medimente de acasa
- la dr de familie T e mare coada intre orele 15-17 in zilele de miercuri si vineri dar daca te duci dupa orele 18.00 e liber

Si poate asa am avea toti acces la anumite 'exceptii' si nu am mai considera ca altii au pile sau au gasit alte solutii de a avea acces la niste lucruri mai umane.
Ma gandesc ca la fiecare subiect de genul asta apar inevitabil cele doua tabere si se ajunge in final la aceleasi subiecte:mita, doctori inumani, sistem bolnav, etc.
Asa poate cei care au trecut prin experiente oarecum placute (e greu de spus ca situatia in care esti bolnav e placuta!) pot impartasi din experienta lor si ii pot ajuta si pe altii...pentru ca e clar ca privim toti acelasi sistem doar ca din alte perspective si din alte situatii/locuri.Si asa am putea transforma subiectele de genul asta in ceva poate cu adevarat constructiv.

Oana,mamica implinita de David Paul (17.09.2008)

Computers are useless. They can only give you answers. -Pablo Picasso

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns petra spune:

S-a vehiculat pe aici ca intr-un spital din timioara medicii nu iau bani decat dupa ce te face bine ! Foarte frumos suna ! eu am un exemplu care cam vine in contradictoriu. Un var de al meu este stabilit in Germania de multi ani, a venit de Craciun acasa in timisoara si s-a cam scapat la sorici si caltabosi mult mai mult decat trebuia si in final a ajuns sa i se faca rau si implicit la spital. Acolo cand a foat mirosi ca este cu rezidenta un germania toti au "incremenit" si nu i-au mai facut nimic. Numai cand au simtit ca le intra ceva in buzunare parca le-a mai trecut si s-au mai uitat la el. Deci peste tot la fel. Intr-un timp se spunea: Daca ai carte ai parte! Acum se poate spune :DAca dai ai parte (sa scapi) !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Hanen , stai linistita , nu m-am simtit jignita, stiu ca doar purtam o discutie in contradictoriu
Nu poti spune ca sunt infime cazurile rezolvate, gandeste-te ca numai la sectia de chirurgie oncologica din TM se opereaza 5 zile pe saptamana minimum 7 operatii pe zi , fara incidente. Pe langa asta mai sunt 2 spitale de ginecologie, unul de ortopedie , unul de chirurgia mainii si arsi , 4 sectii de chirurgie generala , neurochirurgie, urologie, oftalmologie, ORL , maxio-facial. Unde sunt zilnic operatii, minimum 4 de fiecare sectie la chrurgie si la celelalte mai multe sau mai putine.
Astea se intampla zilnic , plus urgentele. Si nu au fost scandaluri , asa ca este infim ca numar ce se intampla in rest.

Capcaune , daca te uiti la stirile medicale date la TV la 2 din 3 te crucesti de ce abereaza reporterii. Asta asa , in general.
De czul asta de acum nu are rost sa comentam , e absurd sa mergi in spital pt. o amarata de cauterizare si sa ajungi in coma din cauza sterilizarii.

Petra , nu am spus ca in Timisoara nu ia nimeni bani , am spus ca medicii pe care ii stiu eu nu CER bani ca sa te trateze.

***Fur is for petting**

http:/www.4animals.ro/ajuta.html/

www.adoptiicaini.ro
www.adoptiipisici.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Carolyne spune:

Petra, pariez ca varul tau nu a fost la spitalul lui Xio ca sa fie tratat fara spaga. Ghinionul lui ca sta in Germania !

Daca nu a mentionat pana acum eu propun ca Xio sa scrie aici pe forum numele spitalului la care lucreaza/practica ea sa stie lumea ca acolo se merge fara spaga.
Daca totusi cineva merge si este tratat neprofesional (solicitat spaga, tipete, indiferenta etc) atunci ii putem dovedi drei Xio ca si la spitalul ei exista spagari!
Nu de alta, dar prea isi lauda spitalul !!!!

Dar eu aici vad ca e un dialog de surzi contra unui mut...

Mergi la inceput