Inca un caz

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns sdcristian spune:

xio, nici eu nu dau spaga in policlinica sau spital, nici nu mi s-a cerut vreodata, platesc doar daca merg la cabinet privat - pretul afisat si atat.

iau frumos trimitere de la medicul de familie, merg la consultatie, spun ce problema am si gata

in timpul sarcinii nu am platit nimic in spitale sau analizze de sange, si eu faceam lunar titrarea de anticorpi si tot la 3 luni cele normale, in spital nu am platit nimic la operatie, doar apoi i-a dat sotul meu un cadou doctorului pt ca na, asa am vrut si am ales noi, ca timp de 9 luni totul a fost gratis si noi tratati excelent. copilul are pediatru, care prima luna a venit saptamanal acasa, apoi am mers lunar la control, tot gratuit, fara cadouri. mi-am facut si ct scan fara spaga, in spital, cu trimitere evident. mi-am facut si fizioterapie gratuit 10 zile tot cu trimitere.

colega mea de salon din maternitate nu a dat nici dupa, nici la doctor nici la nimeni, ca erau saraci si efectiv nu aveau ce da. si a fost tratata tot ca o doamna, exact la fel ca toate celelalte paciente, asa cum se cuvine.

ca sa nu gresesc de fiecare data intreb daca ma costa ceva, mi se spune nu, spun multumesc si plec.

cred ca exista si doctori care fara plic nu se uita la tine, dar din fericire pt noi inca nu i-am cunoscut.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Citat:
citat din mesajul lui Carolyne

Petra, pariez ca varul tau nu a fost la spitalul lui Xio ca sa fie tratat fara spaga. Ghinionul lui ca sta in Germania !

Daca nu a mentionat pana acum eu propun ca Xio sa scrie aici pe forum numele spitalului la care lucreaza/practica ea sa stie lumea ca acolo se merge fara spaga.
Daca totusi cineva merge si este tratat neprofesional (solicitat spaga, tipete, indiferenta etc) atunci ii putem dovedi drei Xio ca si la spitalul ei exista spagari!
Nu de alta, dar prea isi lauda spitalul !!!!

Dar eu aici vad ca e un dialog de surzi contra unui mut...

Esti foarte draguta cu ironiile aferente , dar eu nu am spital.
Spitalele la care fac eu practica sunt : Spitalul Judetean , Chir. oncologica de la Municipal, Bega si Odobescu.
Evident nu ii cunosc pe toti , dar cei pe care ii stiu nu cer.
Am mai spus ca a fost o doamna din Elevtia cu fractura de femur care a fost adusa la urgente , i s-a explicat ca mai bine se opereaza acasa la ea , ca au materiale mai bune pt. ea . Nu a fost cerut ici un leu , nu lasat-o nimeni sa astepte pt. ca era straina sau pt. ca nu ne puteam intelege cu ea .
La chirurgie incologica a fost o batranica transferata din Ungaria , ca medicii de acolo nu aveau ce sa ii faca. nu au fost ceruti bani dar ea a tot insista sa-mi dea, probabil nu doar mie.

SdCristian , asa mi se pare si normal!

***Fur is for petting**

http:/www.4animals.ro/ajuta.html/

www.adoptiicaini.ro
www.adoptiipisici.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sdcristian spune:

si sa nu uitati sa va faceti programare la doctorul de familie - ca se aplica legea cu maxim 20 de pacienti pe zi. ieri am fost cu copilul si nu ne-a putut primi, ne-a programat pe joi (control de rutina, fara probleme de sanatate)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Guestus spune:

Citat:
citat din mesajul lui XIO
La chirurgie incologica a fost o batranica transferata din Ungaria , ca medicii de acolo nu aveau ce sa ii faca. nu au fost ceruti bani dar ea a tot insista sa-mi dea, probabil nu doar mie.

...asa xio...in sfirsit ai venit cu o noua poveste cu batrinele.

auzi...da ai nume exacte de maestri care nu stau cu palmele intinse dupa pomana? sa vedem si noi ca nu ne vinzi gogosi. curaj...nu este ceva de rau...este vorba de oameni care trebuie pusi pe tapet ca isi fac treaba. sa auzim nume ..
dar am yo o presimtire ca ne intoxici cu povesti de 2 bani.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Amonar spune:

Citat:
citat din mesajul lui mihaela_s

Citat:
citat din mesajul lui Amonar

Citat:
citat din mesajul lui mihaela_s

Eu lucrez aici la laboratorul spitalului. Modul de lucru aici e foarte bine organizat. De ex. avem liste de urmarire a muncii zilnice, saptamanale, de we, de noapte, etc. Unde fiecare persoana care munceste la partea respectiva(laborat. e impartit in "preluare de probe", biochimie, hematologie, banca de sange, etc) isi pune semnatura zi de zi pe ceea ce a facut. E obligatoriu ca toti cei care semneaza sa o faca cu pixul, hartille sunt tinute 10 ani la arhiva pentru ulterioare reclamatii. Ce se poate intampla...de ex. avem de calibrat si controlat zilnic anumite aparate. Daca eu am gresit ceva la partea de control, toate analizele din ziua aceea sunt compromise. Bolnavii primesc tratamente pentru niste boli pe care nu le au, pot face reclamatii. E raspunzator direct cel care a gresit. Seful nu stiu...din moment ce omul respectiv a fost scolit, urmarit pana seful si-a dat acordul ca e OK, poate lucra omul respectiv fara suprabeghere, stie ce are de facut(eu am stat cateva luni bune langa cineva, mai intai am urmarit ce face apoi incet incet am inceput si eu sa fac si m-au lasat singura...dar sub urmarire. Cand m-am simtit sigura si stapana pe mine, am acceptat sa semnez ca pot sa fac treaba respectiva si pot lucra singura, sefa deja stia cum lucrez). Nu, directorul spitalului de ex. nu are nimic de a face cu greselile din laborator. Nici macar sefa laboratorului nu are nimic de a face cu greselile angajatilor...e fiecare angajat raspunzator pentru munca si greselile sale.

fii alaturi de Mihaita

vorbe de copil...

Hobby
www.talentedenazdravani.ro/" target="_blank">talentele nazdravanilor

calator de profesie

Exact despre acest lucru vorbeam eu. Instrumente de workflow, logbook (jurnal), proceduri si instructii pt orice activitate ce se desfasoara in institutie. Unde am lucrat eu (nu in domeniul medical), personalul serviciului de curatenie avea un LOGBOOK, unde scria exact ce activitati s-au desfasurat, remarci in legatura cu iregularitati si SEMNATURA: Si aveau o SEFA care controla tot. Sefa era si purtatorul de cuvant in relatia cu managerul institutiei. Managerul ii dadea si informatia despre ce trebuie facut si eventual imbunatatit. La fel se intampla si cu asistentele, se lucreaza cu logbooks si workflows. Informatia se transmite de la un schimb la altul.
In lumea medicala in caz ca se ajunge la un potential vinovat (de exemplu asistenta care era de servici cand s-a intamplat o cutare tragedie) este dus in fata judecatorului. Protocolul, care este sfant in lumea medicala, e salvarea angajatilor. Daca se urmeaza protocolul, asa cum este el scris pe hartie, nimeni nu este in primejdie. Daca se intampla vreo tragedie, judecatorul, poate suspenda vinovatia cadrelor medicale implicate in protocol. Dau exemplu un caz de deces al unui copil la nastere in situatia in care erau 2 gemeni (in Olanda). Primul a iesit fara probleme, la al-2lea au aparut complicatii. Protocolul spitalului spune ca in timpul noptii camera de operatii nu este in permanenta deschisa, deci pana s-a facut lumina in camera, pana au fugit toti sa puna totul in functiune, copilul a decedat. Parintii au dat spitalul in judecata. Judecatorul a dat sentinta de :nevinovatie: pt ca, cadrele medicale au urmat protocolul institutiei. Parintii au mers mai departe in a realiza o schimbare a protocolul institutiei. Cel putin aici; ca pacient, poti intreba care este protocolul spitalului intr-o anumita situatie. Si mai exista posibilitatea :datului in judecata: ceea ce in Romania, banuiesc, e imposibil.

Credeam ca nu a citit nimeni ce am scris eu...

Asta-i problema in general in Romania, trecerea la actiune. Am dat si solutii ieftine pt a face o schimbare: a lucra cu studenti, un student la economie,management ar putea concepe un astfel de sistem (ISO) se numeste. Ar fi un inceput, dar pt asta trebuie o deschidere in mintea directorilor sau managerilor spitalului. S-ar primi aplauze pe bani putini, dar creativitatea capitalismului nu a patruns inca in mintea lor. Dar mai bine ne plangem si ne acceptam soarta..ca in balada Miorita, vor sa ma omoare si eu saracu' nu pot sa fac nimic decat sa astept frumos sa ma taie astia.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kariguld spune:

ca sa parafrazez putin ce spunea capcaunul despre putreziciune, in proportie de cam 80% (sa fiu totusi ingaduitoare) este putreziciune, restul de 20% vlastare tinere si bune se cam sufoca de cei 80%.

apropo, am vazut ieri la stiri ca si cea de-a doua pacienta a inceput sa-si revina. salava domnului ca e asa, sa nu trebuiasca nimeni sa mai plateasca cu viata......

Bazar general pe DC

VREAU SA NU MAI FIU DIFERIT! MIHAITA

M-am nascut pentru succes!

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui kariguld

ca sa parafrazez putin ce spunea capcaunul despre putreziciune, in proportie de cam 80% (sa fiu totusi ingaduitoare) este putreziciune, restul de 20% vlastare tinere si bune se cam sufoca de cei 80%.

apropo, am vazut ieri la stiri ca si cea de-a doua pacienta a inceput sa-si revina. salava domnului ca e asa, sa nu trebuiasca nimeni sa mai plateasca cu viata......

da sint niste lucruri care se bat cap in cap rau de tot...pe o parte vin cu intoxicari ca cei din medical din Ro (in special) sint cei mai evoluati bipezi care sint pe planeta la ora actuala.....pe de alta parte au jegul sub unghii de 3 degete. cum e nene pina la urma...

si nu inteleg de ce se tot ascunde lumea si nu da nume exacte...ce atita secretomanie si ascunzisuri. toti vorbesc la general si au cuvinte standard de 2 bani gen "sistem" si "statul"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andries spune:

Realitatea este ca romanii nu sunt solidari. Din pacate. Ne pricepem de minune sa ne exprimam indignarea pe diverse forumuri sau in comentarii sub articolele online, dar nu facem nimic in mod colectiv pentru a schimba ceva.

De cele mai multe ori, daca ai o problema de sanatate te interesezi de un doctor bun (fiecare isi defineste pentru el ce inseamna bun), punem mana pe telefon si da-i si cauta personajul. Mai departe fiecare se descurca cum poate, insa o masa critica de asigurati CAS care sa se asocieze si sa actioneze nu s-a creat niciodata. Imi amintesc cum au iesit minerii in strada, soferii, cadrele didactice, etc .. pai nene daca macar 5% din n milioane de asigurati s-ar asocia intr-un grup de actiune, evident ca onor guvernul ar trebui sa faca ...oarece.

Asa... no problem, 2 oameni cat pe ce sa moara din cauza infectiei transmise cu ocazia anesteziei (cel putin asa zice presa, comunicat oficial inca nu am vazut), s-au transferat in alt spital, cauta repede antibioticele necesare, hai ca-si revin, da afara haotic n persoane din spital (dracu stie daca au podepsit toti vinovatii), la 1 iulie dam 380 de spitale la primarii, tot la 1 iulie se termina bugetul pe sanatate...sa vedem cu ce bani o sa duca primariile spitalele in spate... mai raman vreo 45 direct subordonate ministerului din care cca 15 ar putea fi acreditate conform normelor.. mai oameni buni asta nu e un film, se intampla for real!!

cati aveti bani de Vienna? sau de privat?

Andries

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ingrid S spune:

Citat:
citat din mesajul lui sdcristian

si sa nu uitati sa va faceti programare la doctorul de familie - ca se aplica legea cu maxim 20 de pacienti pe zi. ieri am fost cu copilul si nu ne-a putut primi, ne-a programat pe joi (control de rutina, fara probleme de sanatate)

Pana la 28 de consultatii fac unii medici, atat e maximum. Si urgentele sunt altfel, am fost cu fata la pediatra in aceeasi zi in care am sunat, avea febra mare si ne-a dat medicatie compensata, n-am platit niciun leu la farmacie. A trecut de 15 ale lunii...deci se poate.
Xio, am platit la Judetean doar EEG-ul. Tomografia tot pe bani, dar nu la spital. Dar cum nu-mi fac tomografie zilnic, n-am suferit asa de tare financiar.
Cu spaga: in 4 ani de zile ai copilului meu am dat ciocolata, cafea si martisoare de fix 3 ori. La pediatra. Nu bani, nu ornamente florale si nu e odata sa intru in cabinet si sa nu o vad zambind.
Daca nu mai rabzi max. 2 zile sa iei trimitere de la medicul tau, ai optiunea sa platesti la cabinet. Dar posibilitatea exista sa nu dai bani.

Ingrid S si Diana
www.dropshots.com/Ingrid28_photo" target="_blank"> FILME 1
www.dropshots.com/Ingrid28photo" target="_blank"> FILME 2
www.dropshots.com/Ingrid28photo1" target="_blank"> FILME 3

Cativa nebuni si-au spus la masa: "Numai noi formam aici lumea buna". Si lumea ii crede.
Vauvenargues

Mergi la inceput

Yo cred ca sintem chiar foarte solidari la acoperit jegul.Exemple sint aici cu duiumul.
In plus toata gasca asta a medicilor se apara asa de bine incit nu vad pe unul sa fie pedepsit. Spaga cica e naturala si normala....daca te spala cu cianura pe cap cica e sistemul de vina...ciomu taie aiurea si apoi scapa si primeste flori si in curind cere si despagubiri....vreau sa vad si yo o lepra data afara din "sistem". una macar

Mergi la inceput