Copilul captiv (3)

Raspunsuri - Pagina 23

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns andruskandu spune:

Citat:
citat din mesajul lui conchita

Citat:
citat din mesajul lui Deus

LauraNicolae si eu la fel, mi-am spus oful si parca s-a golit sacul...eu nu aveam intrebari la care sa astept un raspuns, eu aveam o piatra pe suflet ca si tine

da, este incredibil ce putere are confesiunea, verbalizarea trecutului cu suferintele lui. si eu sunt uimita ce pace (nu e totala, dar orisicat) am acum legat de fratele meu, pace pe care am jinduit-o ani si ani si ani de zile. nu-mi vine sa cred ca a fost suficient atat, sa povestesc despre asta. sunt constienta ca e doar inceputul, dar e un inceput bun.

nimic

Confesiunea....

Off, Doamne, cate amintir urate am.... pentru ca prin confesiune eu am cautat ajutor! si nu l-am primit. Dimpotriva, am fost lovita, a venit inapoi ca un bumerang, si m-a lovit, in loc sa ma ajute.

Pentru ca m-am confesat multor prietene de-ale mamei, cu tot ce-mi facea ea, sperand inconstient, poate, ca-i vor trage un semnal de alarma. Dar erau "prietenele" ei, tarziu am constatat ca orice relatie de prietenie de-a ei se baza pe nevoi, la schimb, nu pe sentiment si suport. Dar la 7,8,10,12 ani n-aveam cum sa inteleg asta... si cand am inteles a fost prea tarziu.

A, da, si am avut si eu dorinta de a-i atrage dragostea sau cel putin dorinta de a-mi fi aproape... prefacandu-ma bolnava, sau incercand sa ma imbolnavesc, tin minte ca odata mi-am pus sosete ude-n picioare si am lasat geamul deschis, si era iarna, da' nu m-am lasat prea mult sa sufar, de', instinctul de supravietuire a fost mai tare.
Si-mi dezvoltasem, inconstient o gramada de ticuri, pe rand, de la a mirosi orice, trageam nasul, faceam cu ochiul... si altele.

Intr-o zi, aveam vre-o 10-12 ani, am vazut un baiat de 4-5 ani leganandu-se singur, si-am inceput si eu sa ma legan in pat. Ajunsese un obicei atat de puternic, incat nu mai puteam adormi daca nu ma leganam... sau oridecateori aveam nevoie de calmare era unul din mijloace. Pe langa plans.
De-abia cand am avut primul iubit am incetat, si tare greu am reusit.
N-a stiut niciodata mama de acest obicei.
Si daca i-as spune ar zice ca mi-a lipsit o doaga, sigur inca-mi mai lipseste. Dar nu s-ar gandi de ce am facut asta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns flower-power spune:

Citat:
citat din mesajul lui rrox3
Eu cred ca fiecare copil se simte iubit chiar daca nu este iubit. Va crede ca asta inseamna sa fi iubit, indiferent ce-i fac parintii. Se va simti vinovat si multe altele, orice, pentru a putea crede ca este iubit.
Nu asa iti poti da seama daca te-au iubit.

Dar cum poti sa iti dai seama de asta?

Nelia, pag12 " dar nu uita ca eu am un in familie un tata care s-a sinucis! Si de patru ani tot despre oameni de genul acesta citesc, care se razbuna cumva ei si pe propria lor viata. E greu de inteles de ce, e greu de inteles de ce aleg aceasta cale? Asta e scopul, sensul lor?"

Si mama s-a sinucis. A fost un copil orfan. Fara mama a ramas la 1an, fara tata la 7. Crescuta apoi de o matusa care ameninta ca o va da la orfelinat de cate ori trecea pe langa el in drumul catre Gradina Publica. Preventiv, in caz ca nu va fi cuminte. La 15 ani matusa a parasit-o si a fost nevoita sa se maturizeze brusc, sa-si poarte singura de grija, sa renunte la visele ei, la liceul pedagogic... Mai tarziu l-a cunoscut pe tata in care initial a gasit un sprijin si care ulterior s-a hotarat sa profite si sa intoarca totul impotriva ei. S-a folosit de tot pt a o umili si-a o anula ca femeie, ca om.................
Scopul ei nu a fost asta. Doar ca undeva pe parcurs nu a mai rezistat. S-a simtit tradata si singura. Cel pe care l-a crezut martor si tovaras s-a dovedit a fi altceva ... Neexperimentand iubire, protectie, repetandu-i-se la nesfarsit cat e de..., de..., de..., a sfarsit prin a crede ca asa este .
Nu mi se pare normal gestul mamei, sigur ca mi-as fi dorit-o langa mine, langa nepotul ei, dar cred ca ancorele ei nu au fost suficient de puternice. Copilul din mine stie ca ea m-a iubit, a fost martorul meu. Am inteles si de ce catre sfarsit incerca sa ne indeparteze, sa ne faca s-o iubim mai putin, pe noi copiii. Tot la noi se gandea . Sa suferim mai putin.
O perioada lunga mi-am spus in minte ca e o gluma[dintr-un instinct de protejare], poate de aici si visele, rare e-adevarat, in care o vedeam undeva intr-un loc foarte aglomerat si se topea in multime. Parca era o sarada, parca fugea,... de mine, de situatie....

Pe tata l-am infruntat atunci pe loc, cand mama era inca pe masa. I-am spus clar ce gandesc. Bineinteles ca s-a comportat ca un las, mintind. Inchipuindu-si ca imi va trece si daca, mai tarziu ma va pune in fata faptului implinit nu voi avea de ales. A incercat apoi sa ma tenteze, sa ma atraga in propria mocirla- asa poate ca i-ar fi fost mai suportabil, sa-mi spuna lucruri imaginare pt a ma destabiliza, sa ma puna cu spatele la zid ... In confruntare m-a acuzat ca din vina mea a fost totul...
A accepta e echivalent pt mine cu a trece de partea raului, a nu fi eu, a nu fi autentica.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Deus spune:

Pucku - in viata iti trebuie si o doza de egoism...sa anlizezi cat timp mai poti tu ca om sa duci povara sotului tau in spate si cat de mult te afecteaza pe tine si pe copii o astfel de povara. Nu-i o rusine sa spui gata nu mai am putere, nu mai pot. Si atunci apeleaza la ajutor profesional, interneaza-l, etc.

devii ceea ce practici
www.de-azi.ro
http://oscarfriends.wordpress.com/

Tot ce poti cumpara cu bani e ieftin! Erich Maria Remarque.

Mergi la inceput

andruskandu - confesiunea de tipul celei de aici, intr-un grup de suport sau la terapeut ori preot este altceva decat ce ai facut tu la varste fragede.
dupa toate cate le-ai discutat pe aici nu te simti putin mai bine?

devii ceea ce practici
www.de-azi.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andruskandu spune:

Citat:

andruskandu - confesiunea de tipul celei de aici, intr-un grup de suport sau la terapeut ori preot este altceva decat ce ai facut tu la varste fragede.

devii ceea ce practici
www.de-azi.ro

NU! Nu ma simt mai bine. Poate pentru ca am facut asta de "n" ori... poate pentru ca nu am o persoana in fata careia sa pot plange, pentru ca simt teribil nevoia de a fi tinuta in brate, de a plange pe umarul cuiva care sa ma inteleaga cu adevarat...

Uite, acuma plang, si in asta gasesc o "eliberare", o refulare a durerilor sufletesti... da, dar ma doare si pieptul... acolo-i sufletul, nu?
Si plang...

Si nu-i nimeni cu mine...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns flower-power spune:

Citat:
din pacate banii, lipsa lor, cred ca au contribuit foarte mult la ceea ce am trait noi. Nu le gasesc o scuza, o spun ca o constatare.
Ai mei de cand o duc mai bine financiar sunt alti oameni parca cineva le-a facut lobotomie:-)

Lucrul asta l-am constatat si eu. Atata vreme cat reprezinta o problema sa faci fata nevoilor primare existentiale, emotionalul trece intr-un plan indepartat pana la atrofiere. Cu toate astea nu lipsurile sunt sursa raului.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LauraNicole spune:

Citat:
citat din mesajul lui conchita

LauraNicole, m-am tot gandit la tine...

De asta tot sughit de cateva zile?Hihi!
Te imbratisez cu drag !De fapt pe toate!

----------------------------------------------
Povestile Alexei: http://forum.desprecopii.com/forum/log.asp?log_id=148914

O palma nu inseamna educatie!O palma inseamna ABUZ emotional si fizic asupra copilului !ZERO TOLERANTA PENTRU CEI/CELE CARE-SI LOVESC COPILUL FIZIC SAU PSIHIC !

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui andruskandu

Citat:

devii ceea ce practici
www.de-azi.ro

NU! Nu ma simt mai bine. Poate pentru ca am facut asta de "n" ori... poate pentru ca nu am o persoana in fata careia sa pot plange, pentru ca simt teribil nevoia de a fi tinuta in brate, de a plange pe umarul cuiva care sa ma inteleaga cu adevarat...

Uite, acuma plang, si in asta gasesc o "eliberare", o refulare a durerilor sufletesti... da, dar ma doare si pieptul... acolo-i sufletul, nu?
Si plang...

Inima nu e judecata dupa cat iubesti, ci dupa cat te iubesc altii
(Vrajitorul din Oz)

www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank"> Povestea unui licurici

Poznele lui Andrei Nasterea lu' Andrei

www.dropshots.com/andruskandu" target="_blank">PozeAndrei Muzica mea
BAZAR UNIC!!!

Andreea mamica fericita de Andreiut Puiut 11.06.2006

iubita draga, plangi si descarca-te dar te rog sa te gandesti ca tot ce te doare acuma, ce te afecteaza acuma sunt doar GINDURI si ele nu mai pot sa-ti faca rau!

Eu am observat ca ma simt mai vulnerabila in perioada de PMS...tu cum esti?

Mi-a spus un prieten drag sa-mi imaginez ca eu sunt cerul si-mi asez problemele pe nori. Sa incerc sa vizualizez cum circula , cum se duc si cum ramane doar albastru frumos si soare

devii ceea ce practici
www.de-azi.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olympia spune:

M-am gandit ce s-a putut intampla cu oamenii care au ajuns sa fie atat de insensibili, de egoisti, ca parinti...
Andruskandu

Cred ca le-au fost neglijate si lor nevoile si si-au intarit, impietrit sufletul.
Au transformat in timp "Am nevoie, cer de la mama, cer de la tata, cer de la cei din jur si nu primesc" in "n-am nevoie, e un moft , o nevoie falsa, nevoia nu exista". Asta daca nu cumva au primit ceva si mai cumpllit, reversul a ceea ce cereau. Cand la randul lor au devenit cei ce trebuiau sa ofere dragoste, intelegere si caldura , n-au recunoscut aceasta nevoie ca pe una la care trebuie sa raspunda ... daca ei au putut fara, (dar cu ce pret!!!), si copiii lor trebuie sa poata fara. Cred ca-s oameni condusi de ideea "Ce nu-mi convine nu exista", "durerea din suflet nu exista" si in ultima instanta "sufletul e un moft, doar nebunii si poetii -cam aceeasi categorie intr-un fel- au ce face cu unul"

Nu stiu daca asta te ajuta catusi de putin, Andruskandu, dar asa ranit cum e sufletul tau, tu NU l-ai pierdut, n-ai renuntat la el si astfel ai la randul tau ce darui copilasului! In primul rand lui, dar si altora, sunt convinsa!

Pucku, poti sa ne spui macar aproximativ cam ce fel de boala are sotul tau? Nu stiu cum sa te sfatuiesc, imi imaginez ce greu trebuie sa-ti fie si iti doresc multa putere si intelepciune !

Flower, mama ta a fost prea greu incercata! Si voi, copiii ei...

Pene colorate... cate putin din toate!

album
gradina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LauraNicole spune:

Citat:
citat din mesajul lui andruskandu

Si plang...

[/quote]

Uite acum imi pare rau ca locuiesc atat de departe de tine .Eu o am pe Laura mea pe a carei umeri am plans ani intregi si la care am gasit mereu o vorba buna !Parintii ei m-au ajutat sa inteleg ca o familie poate fi si altfel (aveau 4 copiii dar pe toti 4 ii iubeau la fel si-i sprijineau ) .Ea a fost ancora mea .
Acum imi doresc sa fiu apropape de tine si sa ne putem intalni departe de ochii lumii si sa te lasi sa plangi pana obosesti tu plangand si sa adormi linistita apoi .

----------------------------------------------
Povestile Alexei: http://forum.desprecopii.com/forum/log.asp?log_id=148914

O palma nu inseamna educatie!O palma inseamna ABUZ emotional si fizic asupra copilului !ZERO TOLERANTA PENTRU CEI/CELE CARE-SI LOVESC COPILUL FIZIC SAU PSIHIC !

Mergi la inceput