Copilul captiv (3)
Raspunsuri - Pagina 24
olympia spune:
Citat: |
citat din mesajul lui gaia.nevia what did I do? did I jinx the conversation? rugaminte: imi puteti trimite PM cu o recomandare de psihoterapeut in bucuresti? Gaia, muma pentru voi: Bebeloi si Bebedoi , poveste despre inceputuri |
Gaia.nevia, ! Sunt sigura ca vei primi raspunsul asteptat. Inteleg ca cel la care a fost sotul tau nu e o varianta buna de luat in calcul.
Pene colorate... cate putin din toate!
album
gradina
LauraNicole spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui olympia
Gaia.nevia, ! Sunt sigura ca vei primi raspunsul asteptat. Inteleg ca cel la care a fost sotul tau nu e o varianta buna de luat in calcul. Pene colorate... cate putin din toate! album gradina |
Olympia,nu se recomanda ca acelasi terapeut sa trateze membrii din aceeasi familie .Nu e etic pentru ca nu poate fi subiectiv ci il va trata pe al doilea in functie de peimul fara sa vrea .
----------------------------------------------
Povestile Alexei: http://forum.desprecopii.com/forum/log.asp?log_id=148914
O palma nu inseamna educatie!O palma inseamna ABUZ emotional si fizic asupra copilului !ZERO TOLERANTA PENTRU CEI/CELE CARE-SI LOVESC COPILUL FIZIC SAU PSIHIC !
ra_mi_ella spune:
conchita, cate dreptate ai! -"uitarea e negare, caci nu exista uitare. am trait in negare pana acum si cand "am mai tras odata", am tras iarasi lozul gresit pentru ca functionam dupa aceleasi repere, ale copilului abuzat."
Si cred eu ca pana nu o sa rezolvam total problema trecutului, a parintilor, lupta asta cu noi insine, vom continua sa functionam gresit, sa facem alegeri gresite. Mie personal alegerea facuta mi-a distrus viata. Asa ca e important sa ma vindec de trecut, sa pot alege exact ce am nevoie si nu cum ar alege un copil abuzat.
andruskandu spune:
Fetelor, nu pot decat sa va multumesc!
Da, stiu, si mama a fost un "copil captiv" (Conchita, ai fost inspirata cu acest titlu), dar pentru asta nu-i gasesc o scuza ca n-a putut sa-mi ofere dragoste, sprijin moral la nevoie, incredere (totdeauna credea pe altcineva inaintea mea).
De fapt, fac o paralela, analizand psihologic:
- cum sa fie capabila in a-mi acorda incredere si totodata puterea de a avea incredere in mine si in fortele mele, cand intotdeauna altul avea dreptate? Asta pana la proba contrarie sau pana apaream cu dovada ca eu aveam dreptate (nu mintisem)... si-atunci tot ea se supara "ce, ii dau peste mana/gura? Da' ce, a ajuns sa invete oul pe gaina?"
-intr-o zi, v-am mai zis, pe strada a inceput sa-mi tina o teorie cum ca " intotdeauna ea are dreptate, si sa n-o mai contrazic,mai ales in public, chiar daca mi se pare ca n-are! ca nici o mama nu-i vrea raul propiului copil". Asta referitor la conflictele dintre noi doua, dupa ce am surprins-o la tel, mintind ca eu am uitat sa-i zic ca o sunase cineva, cand de fapt eu ii spusesem, dar n-a avut ea chef sa vb. cu persoana respectiva.
Asemenea "mici" nedreptati zdruncina teribil increderea unui copil in el si in propria mama, nu credeti?
Lali_mete spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui andruskandu
NU! Nu ma simt mai bine. Poate pentru ca am facut asta de "n" ori... poate pentru ca nu am o persoana in fata careia sa pot plange, pentru ca simt teribil nevoia de a fi tinuta in brate, de a plange pe umarul cuiva care sa ma inteleaga cu adevarat... Uite, acuma plang, si in asta gasesc o "eliberare", o refulare a durerilor sufletesti... da, dar ma doare si pieptul... acolo-i sufletul, nu? Si plang... Si nu-i nimeni cu mine... Inima nu e judecata dupa cat iubesti, ci dupa cat te iubesc altii (Vrajitorul din Oz) www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank"> Povestea unui licurici Poznele lui Andrei Nasterea lu' Andrei www.dropshots.com/andruskandu" target="_blank">PozeAndrei Muzica mea BAZAR UNIC!!! Andreea mamica fericita de Andreiut Puiut 11.06.2006 |
Of Andrusca,stii ce am facut in timp ce citeam mesajul?M-am uitat de unde esti.Asa simteam ca trebuie sa vin sa te strang in brate!!!Si eu simteam si simt inca des nevoia de a fi tinuta in brate de cineva si mangaiata pe crestet,atat.Nu cuvinte,de alea m-am saturat.Uneori au fost atat de parsive cuvintele,au avut atatea intelesuri nevazute de mine,ca sunt de prisos. Pe mine m-ati facut sa ma analizez,sa imi vad obiectivele altfel,sa vad lucrurile altfel.Pe mine m-ati ajutat enorm,desi si eu am avut destule persoane in jur carora confesiunea mea ar fi trebuit sa le sune ca un strigat de ajutor,nu ca un motiv sa ma bata mama din nou.Inca am un amalgam de situatii,vorbe,fapte in cap.Cand o sa le pot pune intr-o ordine poate le voi scrie si aici.
Lali,mami+ Paul-Iuliansi+ Vali,tatiin devenire = NOI,o familie care vrea sa fie fericita !!
Deus spune:
andruskandu - incerca cateva clipe sa te gandesti la tine nu ca la copilul mamei care nu a avut grija de tine, ci ca la mama lui Andrei!
spune o alta poveste, asta este noua ta poveste, aia veche si trista las-o fiindca acuma tu ai de spus o peveste mult mai frumoasa, mult mai bogata sufleteste si care merita toata atentia si dragostea ta
devii ceea ce practici
www.de-azi.ro
http://oscarfriends.wordpress.com/
Tot ce poti cumpara cu bani e ieftin! Erich Maria Remarque.
gaia.nevia spune:
Eu nu ma gandesc decat ca e un moft, ca nu am nevoie, nu merit, nu-mi trebuie si e pierdere de timp.
Pe de alta parte ma gandesc la intrebarile pe care i le-as pune lui Papadima despre sotul meu... in loc sa ma gandesc la ce ma doare pe mine. Adevarul ca ma doare destul dinspre partea lui.
Deci nu, nu e o idee buna sa merg la acelasi terapeut.
De ani de zile visez conversatii cu Papadima, jur.
Nici nu stiu ce tip de terapist as alege. Am incercat sa merg intr-o vreme la o psiholoaga, am renuntat pe de o parte nu mi-a placut unde ma ducea, pe de alta parte m-am lasat convinsa ca e un moft si eu nu am de fapt probleme.
Vreau s-o imbratisez tare tare pe Andruskandu .
rrox3 spune:
citat din mesajul lui Deus rrox3 - eu cred ca, cineva care a trecut prin orice fel de abuz sau trauma are si o sa aiba momente de melancolie, poate suferinta, de ciuda, de frustrare, indiferent de cata terapie ar face. Terapia ne invata cum sa acceptam si sa manageriem modul in care reactionam la caderi/momente. Eu daca as face terapie consider ca ar fi exact ca si cand m-as lasa de fumat cu ajutorul pastilelor...deci imi las puterea in seama unui stimul exterior si m-as teme ca, candva in viitor cand stalpul meu nu o sa-mi fie aproape eu am sa cad. In schimb daca m-am lasat de fumat singura, am stabilit ca eu sunt nefumatoare, eu nu sunt o fosta fumatoare ci sunt o nefumatoare, te rog sa ma crezi ca nu am vise, nu-mi lipseste de loc si am fumat aproape 20 de ani! Depinde foarte mult de felul in care privim problema. Daca o privim ca fiind parte din noi ne urmareste ca o pata pe rochie... Mi-as dori din suflet sa le pot insufla tuturor doamnelor putere si credinta in propriile forte. Putem mult mai mult decat credem. devii ceea ce practici www.de-azi.ro http://oscarfriends.wordpress.com/ Tot ce poti cumpara cu bani e ieftin! Erich Maria Remarque. |
Un singur cuvant: neincredere. Despre asta e vorba.
Nu, nu devii dependent de terapeut, din contra, scapi de alte dependente... si nu ma refer doar la dependente de alte persoane, ci si la dependente de alta natura.
Si golurile alea chiar se umplu.
In fine, tu spui ce crezi, sau mai bine zis, ce nu crezi. Eu spun ce am experimentat si am argumentat si logic. Pentru ca am cautat argumente, sunt si eu un soi de Toma Necredinciosul
Roxana, Mariuca (n. 1 iulie 1999) si Ioana (n. 23 martie 2005)
andruskandu spune:
Deus, Andrei e lumina vietii mele, si zambesc numai cand ma gandesc la el... Da, ca mama sunt implinita, si odata ajunsa mama, au aparut intrebarile, ea, mama mea, cum de nu s-a putu bucura de frumusetea pe care ti-o aduce un ingeras in viata.
Cand eram mica adoram copiii, imi doream un fratior care sa-mi primeasca dragostea, si care sa ma iubeasca, imi doream sa devin mama.
Si intervine intrebarea: pe Andrei nu l-am nascut tot din dorinta de refulare a sentimentelor? Da, stiu, oricum era in legea firii, femeie fiind, sa aduc pe lume copii... dar, trecand prin experienta copilariei cu o dragoste "schingiuita", ma gandesc, nu e o urma de egoism in mine?
Nu stiu cum sa exprim mai clar ce gandesc...
rrox3 spune:
citat din mesajul lui nelia nu vreau sa contrazic, dar eu nu pot uita si nu pot accepta daca nu inteleg. Sint roaba intelegerii! Adevarul meu este format din adevarul tuturor celor care au fost inaintea mea, tuturor faptelor si actelor acestora... nu pot accepta nimic daca nu inteleg ce a fost cu adevarat. |
Si eu am nevoie da inteleg ca sa pot accepta, ca, probabil, foarte multi oameni.
Dar la un moment dat, fiind prins intr-o poveste, nu ai decat reperele din contextul ala disponibile sa rationezi cu ele si sa intelegi. Si poti intelege deformat sau deloc. E nevoie de altcineva, din-afara povestii, sa-ti arate ca exista si alt context si alta perspectiva si sa te indrume intr-acolo. Si asa updatezi reperele si poti gandi si intelege mult mai bine.
Cum te convinge sa-l iei in seama si sa descoperi perspectiva, e alta poveste.
Roxana, Mariuca (n. 1 iulie 1999) si Ioana (n. 23 martie 2005)