Soacra

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns MACARIE spune:

ellej, de acord cu toate fetele.....fara tine nu are ce sa caute in casa soacrei, incearca sa il duci la o gradi sau cand ai nevoie de cateva zile de repaus cauta o bona ,o persoana de incredere....copilul tau acum se formeaza si nu este normal ca soacra sal invenineze asa , tu fi o doamna si nu te certa cu ea ,spunei clar in fata ca nu accepti sa-i vorbeasca asa si daca nu se poate abtine nu o sal mai vada niciodata ...ai sa vezi cum o sa se inmoaie.
Si eu am avut probleme cu soacra dar acum la pur si simplu ma iubeste la nebunie si ne tutuim si vb ca doua prietene.
Deci fi ferta ca este copilul tau...cine nu este de acord sa plece din viata ta ....cu sotul fi calma cand ai dai argumentele pt care ai luat aceasta decizie.

---------------------------------------------------------------------

Nu va ingrijorati de ziua de maine,caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi.Ajunge zilei necazul ei.......Iisus Hristos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gabi_K spune:

Ellej, sotul tau ce parere are? El cum tolereaza comportamentul femeii?
Sunt si eu de parere ca soacra trebuie evitata, doar vizite scurte si atat.

Ai mei fosti socri si acum, la 4 ani dupa divort incearca sa spele creierele copiilor, deci e clar ca nu se schimba

Gabi+Robert(20.05.1997)+Lili(17.05.2002)
www.dropshots.com/kincses3#" target="_blank">poze noi www.dropshots.com/kincses4#" target="_blank">poze si mai noi
www.dropshots.com/kincses5#" target="_blank">poze cele mai noi
Povestea nasterii: Lili si Robert

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ellej spune:

J, n-am e ce sa te iert, ba chiar te rog sa versi sacul si te simti mai bine, pentru ca de fapt si eu asta fac, pe langa cautarea solutiei optime. Incerc sa ma calmez pe forum, sa nu tin totul in mine pana cand rabufnesc aparent disporoportionat. Disproportionat in ochii sotului, carui nu-i pot prezenta lucrurile la modul la care o fac aici, ci trebuie sa ma port cu manusi si sa fiu diplomata.

kari, si parintii mei m-au setat la fel si incearca sa le suporte chiar daca le creste tensiunea la fiecare intalnire. Cum sa-ti convina ca 'curscra' sa-ti barfeasca copilul (pe mine) in fata, fara jena, iar tu sa te jenezi sa-i zici vreo doua cum ar merita, ca daca n-ai facut asta aproape 70 de ani cat au ei, nu pot s-o faca nici acum.

maya_m, reunosc ca m-a ajutat uneori sa le las copilul cateva zile, cand plecam in delegatie de exemplu sau in unele weekenduri; stiu ca-l iubesc (desi nu realizeaza ca si iubirea asta sufocanta e o forma egoista de lupta pentru supermatie intre ele - adica "e al meu si sa ma iubeasca numai pe mine", nu "sa fac ce e mai bine pentru copil").Apropo ce ce spunea J, si sotul a ramas cu ceva probleme din cauza modului asemanator in care a fost crescut, in lpus fara ca macar sa aiba in compensatie vreun model masculin in copilarie, de orice fel.

Mik, incerc :)

Pizinuca, ai dreptate, stiu, o sa incerc programez vizite (iesim odata la plimbare pe la voi?) si daca vor sa-l vada, e mai putin nociva o invitate la pranz, unde totul se petrece sub ochii nostri, decat un WE singur la ele.

martie, da, ele ma simt mai slaba si la fel pe tata, de asta isi permite madam sa vina la gradinita cand e el acolo si sa stea pe capul lui de la 4 la 9 seara, pentru ca mama nu suporta nici 5 minute prostiile ei, pur si simplu pleaca. Asa ar trebui sa pot face si eu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ellej spune:

MACARIE, copilul merge la gradinita si plus ma felicit zilnic pentru fermitatea (am lasat de multe ori de la mine, dar aici nu) de a refuza sa ne cumparam un apartament in cartierul lor si am ales unul pe langa ai mei, sa ma ajute ei. Ai mei il iau ei de la gradi, il duc in parc, ii dau de mancare si toate celelalte pana venim noi. Sotul e foarte atasat de marele lui cartier si ar fi vrut sa ramana prin zona, noroc ca n-am avut destui bani , ca in momentul de fata eram la balamuc. Asa macar e o oarecare distanta (pret de 45 de minute cu tramvaiul).

Gabi_K, el le vede defectele, poate nu cum le vad eu, le spune ce are spus, dar nu-i convine. Ele l-au crescut singure, asa cum sunt, e normal sa le iubeasca. Si de ce sa nu recunoastem, fiind toti influentati de proprii parinti in copilarie, cand e perioada de formare, seamanam cu ei in anumite privinte. Asa si ela fost setat de ele pe anumite tipare. Dar nu spun Doamne fereste ca le ia partea, e cumva la mijloc, stie ca am dreptate, face ce poate sa le tempereze dar nu pana la capat.

Nu pretind ca ai mei sunt perfecti, nici pe departe, dar au bunul simt de a nu le vorbi de rau in fata copilului si nici in fata sotului. Daca ele ar avea acelasi bun simt nici nu mi-as face griji, as accepta ORICE tampenie emisa (si sunt destule) si orice rautate, pentru ca nu le-as lua in seama, asa cum am procedat pana acum.

Poate aici e problema - vad ca nu ma afecteaza in nici un fel si ataca pe alte fronturi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns paula2003 spune:

A mea aseara, ca sa nu-i spun ca e traziu si sa nu vina in vizita, da telefon pe la 19 ca poate sa vina in vizita? Am spus ca da. La 21 punc a sunat la usa , a plecat la ora 23.
La un moment i-am lasat singuri si noi ne-am intins in alta camera, s-au simtit si au plecat.

Nici nu-mi mai fac nervi ca nu-si au rostul. Stiu de fapt sopul lor si nici in ruptul capului nu vreau sa le indeplinesc dorinta. Nu am vazut oameni care sa-si doreasca raul copiilor doar pentru ca se inteleg .

Iar de relatia nepot/nepoata vis-a-vis bunici, nu prea se pune. Nu stau cu nepoti, nu se joaca, nu-i invata nimic, .... Iar de fetita, inca nici acum nu vor sa o accepte de nici un fel.

Vorba mamei mele, sa aiba si 100 de ani soacra si tot nu se va schimba atitudinea ei fata de nora si fata de relatia cu fam. mea (care paradoxal face parte si fiul ei)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns paula2003 spune:

Eu am avut o discutie serioasa cu sotul meu si mi-a cerut de dragul lui sa mai las garda jos si sa nu le rapesc copiilor bucuria de a avea bunici.
Asta apropo ca am citit pe la voi cu vizitele.
Noi oricum le facem foarte rar si atunci plecam cu scandal in vizita la ei. Nu vreau sa mai spun si motivele ca-mi este si rusine. Nici ei nu ne invita decat 1-2 ori pe an si atunci doar daca au un interes anume.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns martie spune:

Citat:
citat din mesajul lui paula2003
Nu am vazut oameni care sa-si doreasca raul copiilor doar pentru ca se inteleg .

Da, bine zis...dar tu nu stii vorba aia...oamenii te iarta daca gresesti, chiar grav, dar nu te iarta daca esti fericit.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns analessya13 spune:

Soacra-mea e italianca si am avut probleme cu ea si inainte sa am copii si dupa, de fapt s-au accentuat acum de cand am devenit mamica. Sunt 7 ani de zile in care mi-a mancat sufletul, in care s-a bagat in fiecare zi in viata noastra, a bagat la greu zizanie intre mine si sot. In tot acest timp am fost jignita, umilitA in fel si chip, stiti si voi ca romacele suntem "de soi bun", in plus cand aveam vreo reusita profesionala se vedea subit ca e invdioasa, nu se aScundea deloc (cand am inceput sa scriu la ziar, cand am obtinut Calificarea de contabil in fel s chip m-a inSultat cica ar tb sa cobor cu picioarele pe pamant ca acum sunt mama, iar eu ma ocup cu prostii dintr-astea si visez ca pot deveni cineva in Italia ca doar sunt atatia italieni mai buni ca mine si nimeni nu se va uita la mine daca vreau sa imi gasesc ceva de munca). Exemplele ar fii multe, doar amintindu-le ma face sa ma simt rau.

Eu am aplecat mereu capul, aveam gura inchisa, o respectam, iar daca trebuia sa ma iau de cineva era sotul meu care evident era la mijloc, dar nici nu asistase la dicutii de genul acesta, asa ca habar nu avea si nici nu reusea sa creada ce ii povesteam.

Bine, eu am rupt orice legatura cu ea de vreo 3 luni. Acum ca am devenit mama pt a doua oara m-a intarit si m-a imunizat la rautaile ei, dar am hotarat ca vreau sa ma fac si respectata. Daca nu am reusit in 7 ani cu vorba buna, am schimbt si eu strategia.

La noi s-a ajuns mai departe. Ea nu vine in vizita la noi ca tot omul, a venit mereu pe fuga, mai controla ceva prin casa. Intr-o seara, 2 saptamani dupa nastere, era 9 seara, sotul nu era acasa, iar eu cu copilasii ne bagasem in pat cand hop apare ea. Daca stiam ca e ea nu i-as fi deschis si sotul i-a spus sa nu vina cand nu e el. Eu credeam ca e sotul pt ca fortase clanta si am deschis fara sa intreb. Intra ea fara sa salute, vede ca fiiu-sau nu e si are tupeu sa zica ca nu mai poate ea de asta ca doar a venit sa isi vada nepotii si nu pe mine. Nu am spus nimic, dar m-a enervat la culme, in plus noi dormeam, pe mine nu ma ajuta si nu m-a ajutat nimeni cu nimic, mi-e greu cu doi copii, dar e mai bine asa, insa daca am nevoie de odina mai ales dupa ce am nascut nu cred ca tb sa dau raportul la cineva.

Ca sa nu lungesc, ce m-a deranjat e ca intra in camera, cel mic dormea si l-a trezit dupa ce l-a invartit pe toate partile, i-a tras paturica, i-a luat suzeta din gura si a inceput sa il maseze pe picioare. Normal ca se trezise si incepuse sa planga. Nesimtita a facut dinadins ca doar nu pierde ea noptile, ci eu. Si atunci am reactionat in sfarsit dupa atata vreme, i-am luat copilul din brate si i-.am zis ca ora de vizita s-a termint si in primul rand ca asta nu e moment de vizite de curtoazie. Si pentru asta m-am trezit cu niste vorbe urate si cu un scandal monstru pt ca ea tipa foarte tare. Si atunci i-am deschis usa sa iese ca in casa la mine nu vine sa ma insulte si sa faca ce vrea. Si nu voia sa iese. Eu am avertizat-o ca daca nu iese o scot eu cu forta si normal ca am tras-o de maneca si am impins-o, la care m-am trezit cu o palma peste fata. I-am raspuns si eu cu o palma, au coborat niste vecini sa o scoata deoarece era panarama, iar copii plangeau saracii, cel mare de 3 ani facuse pe el si tremura, cel mic plangea de la scandal.

A venit dupa sotul, m-a vazut cu fata rosie, plangeam de nervi, nu prea credea el ca a venit ma-sa la ora aia si m-ai ales se comportase asa, dar a avut conferma de la vecini.

Pentru mine aici s-a terminat totul, am eliminat-o din viata mea si a copiilor, dat fiind ca nepotii ei sunt copiii unei ta..e, sotul nu mi-a spus nimic si sincer mi-e foarte bine fara influenta ei in familia noastra. Ea e si o femeie agitata, te innebuneste si pe tine, e sacaitoare, comenteaza mereu, nu stiu cum sa o cataloghez, dar in ce ma priveste ea influenta negativ casnicia noastra, viata noastra si pe mine dpv profesional. Cam atat.

Am vazut ca multe dintre voi le lasati pe soacre sa isi mai vada nepotii, eu nu mai vreau sa o vad, cel mare a vazut cum s-a comportat, nu are decat sa faca ce vrea legal. Eu voiam sa o denunt pt cate cuvinte frumoase a avut la adresa mea.

Acum ea va veni la botez la biserica, dar la nu si la restaurant. Nu stiu cum voi reactiona cand o voi vedea dupa 3 luni si dupa ceea ce s-a intamplat, imi va fii foarte greu. Insa imi voi tine copiii dupa mine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MACARIE spune:

analessya13 , este grav ce ti sa intamplat ..dar trebuie sa fi tare la botez si sa nu faci nici o scena chiar daca ea vine la tine cu scandal, asa-i vei dovedi sotului ce scorpie este soacra ta , indiferent ce zice ,tu sa taci dar sa nu o mai lasi sa te calce in picioare sub nici o forma.....multa bafta

-------------------------------------------------------------------

Nu va ingrijorati de ziua de maine,caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi.Ajunge zilei necazul ei.......Iisus Hristos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maya_m spune:

ANALESSYA e destul de grav ca s-a ajuns pana in punctul asta ..la fel ca si in cazul ELLEJei cred ca ati asteptat prea mult timp pana v-ati impus punctul de vedere si vointa.....cum se spune ''copilul trebuie botezat de la inceput''..daca cocoanele au vazut ca voi nu aveti nimic de comentat o data -de doua ori si-au luat lumea in cap

sa nu ma intelegeti gresit..eu intotdeauna am respectat-o pe soacra-mea si o respect si acum-din ''sarut mana'' n-am iesit niciodata..dar se pare ca ele nu cunosc limitele bunului-simt asa ca trebuie ajutate sa vada unde sa se opreasca..a mea de ex. vroia sa stie cati bani avem ,cine ne vine in vizita,ce-am mancat in ziua respectiva,cu cine ne-am petrecut WE etc...de vizite nici nu mai spun ca toate erau dupa h 21 inclusiv iarna[asta se pare ca-i valabil la toate,ciudat,nu?]..si astea sunt doar lucruri neimportante[doar enervante,cand se intamplau in fiecare zi]..ea vazand ca-i merge a inceput sa forteze limitele facand chestii din ce in ce mai grave...pana am pus punct si i-am aratat ca nu sunt carpa ei de sters pe jos..acum stie sa vb. frumos,sa sune inainte sa vina in vizita,sa vina la ore decente dar in primul rand sa ma respecte exact asa cum si eu o respect pe ea..asa ca fetelor se poate doar sa stiti sa va impuneti

NIMENI NU MOARE VIRGIN...VIATA I-O TRAGE FIECARUIA CEL PUTIN O DATA

Mergi la inceput