De ce Istoria noastra?(2)
Raspunsuri - Pagina 4
![](images/user_woman.png)
b.nica spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui iileana
Ai idee de ce Vasile Parvan, in "Getica", o gratuleaza in urmatorul fel: "romanul sau fantastic «Dacia Preistorica», plin de mitologie si de filologie absurda, care la aparitia sa destepta o admiratie si un entuziasm nemarginit printre diletantii romani in arheologie" ? Eu nu am citit-o si de aceea te intreb pe tine, care ai citit-o. De ce? ![]() |
Hei,dragii Mosului,sa revenim la Istorie,nu mai pacatuiti cu rataciri nefolositoare si mai grav,rauvoitoare!
Ileana,ai dreptate in cele spuse de Parvan in "Getica" lui,dar saracul,s-a dus la Ceruri la un an dupa editarea cartii,in 1927,daca ar fi trait sa vada ce s-a descoperit la Adunatii Copaceni, in acea Argedava care tocmai o descoperise si ar fi vazut uriasii(cele 80 de schelete ale unor humanoizi de 5m lungime),descoperiti intre anii 1947-50 si disparuti tot atunci(!),si-ar fi adus aminte de ce spunea Densusianu despre "Brazda lui Novac" si daca ar mai fi trait pana in 1960,ar fi aflat si despre "tablitele de la Tartaria" despre care istoricii si arheologii "ne-amatori(!)" pun batista pe tambal ca nu le ies socotelile!
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_man.png)
beren spune:
Pink Floyd, "kitsch-uri de import"? Asta e ca si cum am spune ca Victor Hugo a scris "kitsch-uri romantice"... In raport cu ce definesti un "kitsch" in rock, b.nica?
probabil in raport cu Lil' Richard ...
Laura, daca pui asa problema trebuie sa te gandesti la audienta. Francezii il expun pe Brancusi la centrul Pompidou, iar la Chicago Institute of Art are o camera aparte, practic. Moore e in curte in ploaie, Brancusi in centrul camerei . Adica despre Brancusi stiu foarte bine cosnumatorii de arta din Manhattan. Asta era expozitie de "arta romaneasca stradala". Ceva mai putin cunoscut peste ocean. Ce ai alege tu?
![](images/user_man.png)
beren spune:
Citat: |
citat din mesajul lui b.nica Copaceni, in acea Argedava care tocmai o descoperise si ar fi vazut uriasii(cele 80 de schelete ale unor humanoizi de 5m lungime),descoperiti intre anii 1947-50 si disparuti tot |
Despre care aduce dovezi si M. Eliade in schita sa.
Q.E.D.
![](rok.gif)
iileana spune:
citat din mesajul lui b.nica [uriasii(cele 80 de schelete ale unor humanoizi de 5m lungime),descoperiti intre anii 1947-50 |
![](wow.gif)
B.nica, am sa fiu foarte sincera: eu cartea lui Densusianu chiar nu am de gind sa o citesc, dar despre insii astia de 5m as cam vrea sa stiu ceva detalii, ca io de una ca asta n-am mai auzit.
Asa ca, daca tii un pic cit de mic la mine, imi vei povesti tu despre ce este vorba, da?
Pliiiiiz.....
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/nelia/nelia.jpg)
nelia spune:
Mie mi-au iesit ochii din orbite... sper ca a vrut sa zica ca tot kitsch-uri sint chiar daca vin de la Pink Floyd. Nu-i asa, b.nica, hai linisteste-ma!
CORNELIA, mami de www.dropshots.com/nelia#date/2009-03-30/13:05:37" target="_blank">AGATA, TUDORA si LISANDRU
Llaura spune:
Sa vezi ce eticheta de pasunism imi iau eu acuma
As alege un vicleim.
Si as muta o taraba din fata manastirii Agapia exact asa cum e cu maicuta cu tot.
b.nica spune:
Eu as sta catinel si as incerca sa ma luminez!
Arta inseamna sa pictezi fundulete ce ponei sau porcusori cu un simbol asa de controversat cum este "swastika",dar pe care Guenon o considera "unul din vestigiile traditiei primordiale"?
Au compromis-o cu sange fascistii cu toate ca au prezentat-o deandoaselea ,acum o compromit niste neica-nimeni care o pun pe temiri ce si tot asa ca fascistii,dar de data aceasta in totala necunostinta!
Sa continui cu alte descoperiri pe teritoriul nostru si cine a auzit de ele sa ridice mana si sa spuna ...ceva!
La Schela Cladovei,jud.Mehedinti, s-au descoperit asezari si oseminte din mezoliticul timpuriu,adica prezenta omului asezat(evoluat la o civilizatie primitiva) pe la 7100-5500 I.CH.
Asta o spun istorici englezi de la Univ. din Edinburgh si arheologi de la Inst. "Vasile Parvan" din Bucuresti.
Unele oseminte sunt vechi de 8000 de ani!Sunt aici pe teritoriul tarii noastre cele mai vechi vestigii din Europa si sunt certificate si prezentate in tratate si cursuri in intreaga lume.
Cati dintre romani cunosc acest lucru?
Dar oare intereseaza pe cineva?
b.nica spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui iileana
![]() B.nica, am sa fiu foarte sincera: eu cartea lui Densusianu chiar nu am de gind sa o citesc, dar despre insii astia de 5m as cam vrea sa stiu ceva detalii, ca io de una ca asta n-am mai auzit. Asa ca, daca tii un pic cit de mic la mine, imi vei povesti tu despre ce este vorba, da? Pliiiiiz..... |
Chiar aici pe acest topic am dat un link al unei comunicari stiintifice incendiare despre acest subiect,din pacate nu-l mai gasesc,eu il salvasem la favorite dar nu mai apare pe net.
b.nica spune:
citat din mesajul lui iileana Eu ma gindeam ca-mi povestesti tu ![]() Da' lasa ca ma descurc io si singura ![]() |
Este incredibil cum a disparut de pe net Raportul prezentat la Congresul III de Dacologie din 2003,de catre cercetatorii:Ghe.Bardan Raine si Ghe.Serbana.
Am gasit asta ,are si poze:
http://dezvatatorul.blogspot.com/2010/02/uriasii-partea-i.html