Dulceturi si papanasi de sept-oct 2007 (384)
Raspunsuri - Pagina 12
valentina_22 spune:
| Citat: | ||
citat din mesajul lui carpatina
Si pentru diagnosticul asta mai faceti ceva analize/investigatii? Sau cum? Tin pumnii sa fie bine! ![]() ===================== Mami de Ioana (27.09.2007) |
I-au mai facut inca o ecografie care a iesit bunicica si i-au luat sange pentru a vedea daca bilirubina este ok. Sangele a iesit bine.
Deorece primele investigatii au iesit bune, nu a mai fost nevoie de CT sau RMN.
Concluzie: la ficat nu se observa nimic in neregula.Nu stiu unde anume a vazut prima ecografista pietre la ficat, ca la urmatoarea eco nu se mai vedea nimic.
La Alexandra intestinul subtire este "atasat" direct la ficat, in urma operatiei si de aceea orice microb, infectie care se afla in intestin poate trece foarte usor in ficat si cauza complicatii. Ganglionii din burtica sunt tot acolo, dar deocamdata nu pun probleme. Ca tratament ne-au dat nurofen pentru dureri locale, iar daca durerile de burtica se prelungesc atunci trebuie sa ia antibiotic timp de o saptamana. Ar mai putea fi o explicatie pentru colicii de care sufera Alex, respectiv angiocolita, dar cum ea nu face febra este doar o ipoteza. Oricum este tinuta sub observatie si la cea mai mica problemuta fugim direct la chirurgie.Ne asteptam ca dupa operatie sa abia mici neplaceri, dar cele din ultimul timp au fost imprezibile si foarte neplacute.
Unde omul se multumeste, acolo raiul îl găseste.
Vale, mami de ALEXANDRA - NICOLETA si ANDREI - GABRIEL
cum creste Alexuta
cat de mare este Andu
valentina_22 spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui miaunici Erina, noi am facut Prevenar, in doza unica, la varsta de 2 ani (de fapt am facut cam tot ce se putea face in materie de vaccinari suplimentare - Varilrix, Havrix, Prevenar). Cu tot prevenarul insa si cu toata grija mea (si crede-ma caci chiar m-am straduit sa iau totul din prima clipa, de la primul simptom de raceala am alergat la medic) am ajuns de 2 ori (asta este a 2 a oara) la pneumonie interstitiala. De asta sunt si asa de amarata si nu inteleg ce se intampla. Am un copil care are un program ordonat (somnic de dupa-amiaza, ora de culcare seara relativ devreme), o alimentatie sanatoasa si diversificata (ii gatesc zilnic ceva proaspat, mananca in cantitati bune, as zice eu, nu concureaza cu unii "mancai" de aici, dar oricum se tine bine dupa ei), ne plimbam zilnic. De la gradi l-am retras tocmai pentru ca racea destul de des si am zis sa nu complicam lucrurile. Deci.... ce se intampla? Offf, scuze ca mi-am varsat amarul iar. Da, stiu este bun Prevenarul, numai ca se pare ca in cazul nostru nu a fost suficient. Pupici |
Cred ca depinde de copil. Alexandra a facut patru episoade urate de otita, inainte de Prevenar, dupa administrare nu a mai avut probleme cu otita. Cand mergea la cresa racea mereeu, , raceli urate, la un pas de pneumonie. Intr-o luna a facut de doua ori bronsita si o data traheobronsita. Am tinut-o din raceala in raceala vreme de 7-8 luni. In primul an de gradinita ne asteptam la ce era mai rau, insa spre marea noastra surpriza si bucurie nu a mai racit aproape deloc, decat raceli de sezon, dar nu ceva grav. Eu ii dadeam sirop cu echinaceea pentru imunizare.
Sanatate multa si sa dea Domnul sa scapati repede si pentru totdeauna de necazurile astea.
cum creste Alexuta
cat de mare este Andu
valentina_22 spune:
Erina, Yaia,Ana, Carpatina,Aniast,Prisi,Luy,Rox, Bernix, Miaunici 

La multi ani fericiti si plini de sanatate si voie buna pentru Betty a noastra!
Gradinarul meu este din ce in ce mai bine, ptiu sa nu-i fie de deochi! De dimineata nici nu am stiut cand a fugit la grupa, m-am trezit singura langa dulapul de haine. Musiu era deja in clasa , isi luase in primire cescuta cu ceai si o savura tacticos la o sueta cu prichindeii colegi. La plecare era voios nevoie mare, a papat, a facut nani, gata hopul a trecut deci imi iau talpasita de pe bancuta.![]()
Saptamana viitoare merg sa-i fac Havrix-ul sa scapam si de asta.
Deocamdata ne luptam cu trezitul de dimineata. Cam greut , trebuie sa-l gadil, sa-l pupicesc peste tot ca sa-l fac sa se trezeasca. Dar o biruim si pe asta.
Maine va merge si Alex la gradi si fara copii pot sta si eu mai linistita la munca. Avem de lucru pana peste cap.
Saptamana viitoare Alex trebuia sa plece in excursie la castelul Peles, insa acum stau in dubii daca sa o mai las sau nu. Mi-e frica cu vremea asta, plus ca mi-e ca nu o apuce burta pe acolo.
In rest suntem bine, putin cam obositi...!
cum creste Alexuta
cat de mare este Andu
slippers76 spune:
Vale ma bucur ca vestile sunt mai bune. Totusi, ce-i cu ganglionii aia? Eu una i-as da drumul in excursie. Vremea se imbuneaza si parca prea a suferit saracuta si merita o distractie. Dar tu stii cel mai bine. Cum o simti tu... Felicitari gradinarului cuminte.
valentina_22 spune:
| citat din mesajul lui slippers76 Vale ma bucur ca vestile sunt mai bune. Totusi, ce-i cu ganglionii aia? Eu una i-as da drumul in excursie. Vremea se imbuneaza si parca prea a suferit saracuta si merita o distractie. Dar tu stii cel mai bine. Cum o simti tu... Felicitari gradinarului cuminte. Ana, mami de Miruna (16.05.2003) si Vlad (01.09.2007)Pozele noastre le gasiti pe Flickr/contacts caietul cu amintiri |
M-am gandit si la asta, dar eu nu pot merge cu ea, job-ul nu-mi permite. Si nu o sa stea nimeni de fundul ei, daca Doamne fereste o apuca iar durerile. De asta stau in cumpana. Cica orice copil are acesti ganglioni, adenopatii mai exact, care in anumite situati, gen infectie cum a avut ea gastroenterocolita sau mai ales trauma hepatica de care a suferit(ma repet, fiere scoasa, canal coledoc scos , intestin taiat in doua(mai exact pseudochist de coledoc, te sperii daca citesti ce scrie pe net))sunt mai inflamati si palpabili pentru o perioada indelungata. Deocamdata trebuie sa ne multumim cu asta, doar daca Doamne fereste nu este angiocolita aia, despre care nu stiu nimic,( inca nu am apucat sa citesc nimic pe net) si a carui denumire ma cam sperie.
Multumim pentru aprecieri, recunosc ca nu ma asteptam sa fie atat de bine.
cum creste Alexuta
cat de mare este Andu
luy spune:
Valentina, ma bucur ca ati primit vesti bune. Doamne ajuta sa dispara durerile de burtica si tratamentul pe care l-ati primit sa dea rezultatele asteptate. Multa sanatate, sa scapati de probleme !
Bravo lui Andrei !
Cred ca a simtit ca ai destule probleme si n-ai timp sa tocesti bancuta 
Luy, fericita mamica de
Maria Teodora
( 25 august 2007 ) si
16+
luy spune:
Bernix, maine asteptam vesti despre dinozauri, da ? ![]()
Sunt adorabili la varsta asta, cu replicile lor ! 
Pupici zambaretei ! 
Luy, fericita mamica de
Maria Teodora
( 25 august 2007 ) si
16+
slippers76 spune:
Vale, acu' am inteles. E ca polipii chestia asta cu ganglionii... Pot sa fie inofensivi sau sa o ia razna in anumite conditii... Sper sa nu fie cazul la voi. Sa dea Dumnezeu sa nu fie cazul de angiocolita si sa fie totul bine cu Alexandra. Cat despre Andei... sa rasufli usurata dupa vreo doua saptamani de cresa non stop. Cam dupa o saptamana dispare noutatea situatiei si se poate sa scartzaie un pic. Sper ca la voi sa nu fie cazul si Andrei sa ramana super incantat de "topii" si sa nu aveti probleme.
alinkav spune:
Vale, ma bucur ca vestile sunt bune!
Special intrasem sa vad cum mai sunteti!
Betty, la multi ani!!!

Alina,
Alex Andrei-22.11.2003 si Olivia-22.08.2007
Piciulika spune:
| citat din mesajul lui miaunici Momentan sunt putin (mai mult) ingrijorata pentru ca Andrei imi face 37.7 febra, in fundulet, si nu inteleg cum se poate lucrul asta dupa 2 saptamani intregi de antibiotice, el fiind in continuare pe tratament cu alt antibiotic. Asa starea generala este buna, este cam palid... |
Miaunici, mi s-a strans pielea pe mine cand am citit prin ce atzi trecut, i-am citit si lui Radu. SANATATE!
Dar: 37.7 in popo NU e febra! E cam cu un grad in plus decat luata axial - deci e cum ai avea tu un 36.7. Aici se da paracetamol la copii mici doar de la 38.5, de acolo incepe sa aiba febra. (..bine, Maica-mea se agita deja de la 38...) Chiar recent am avut discutzia cu febra cu pediatrul nostru. (Lui Micha deja ii iau sub axial.)
(Si: Eu as duce copilul sistematic doar la un medic, sa-i urmareasca evolutia si sa-i dea/ajusteze tratamentul. Ca in urgentza are fiecare alt stil-pistil...)
Piciulika, mami de www.unserbaby.ch/Geomo/content-h3538-n246399-p6.html?try=1&cookieID=19K2R104M922F97MUE353PIEPQT19234TYLWY505-25032010-022230" target="_blank">
Michael (8.10.2007) si Alex (16.01.2010)
Povestile nasterilor de ursuletzi-printzi