Pufuleti de ianuarie - februarie 2010 (32)
Raspunsuri - Pagina 13
Ruxita spune:
cand e frig afara (stiti bancul cu "si acum e cald afara"? porcusorul nervos e rugat sa inchida fereastra din compartiment ca e frig afara si el nervos o inchide si zice "na si acum e cald afara?") ca acum de ex. i-am dat niste ciorapi in picioare ca am observat deseori ca are picioarele reci (cu transpiratie rece) si un pulover peste body si in picioare doar o pereche de colanti, fara pantalon... cand e mai caldut doar un body cu maineci lungi si un tricou cu mainici scurte pe deasupra si colanti sau pantaloni de bebe flausati cu nelipsitii ciorapi (mai grosi, mai subtiiri), afara iesim deja int-run hanorac normal neflausat cu caciula subtirica in cap, dar eventual invelit in paturica pentru a ne proteja de vant - ideea e sa nu-l infofolesc.
me soacra viitoare nora ti se pregateste ceva - sotul spune ca voi creste o mamosenie de baiat si ca sunt cu el prea posesiva si prea geloasa si prea a dracului (cum ii sta bine unei scorpioance) - n-am niciun exemplu de soacra rea, toate soacrele mele sunt bune (pana si mama mea pe post de soacra pentru sotul meu), so... nu stiu ce o fi, ce-o patzi, cert e ca nu-i va fi deloc usor si moale... (norei).
cum gasiti voi femeile in casa? as vrea si eu una o data la 2 saptamani pentru o curatenie mai generala (la alea de intretinere ma pricep si eu).
Vigantoil - se da f. simplu si f. usor, cineva a divulgat secretul pe aici, inclini sticluta la un anumit grad si curge destul de usor, exersati cu ea inainte sa-i gasiti unghiul potrivit, de ex. la orizontala nu curge nimic, nici la verticala, nici scuturat nu prea merge, cautati unghiul (merge inclinat dar nu stiu la cate grade).
Caius (21.01.2010)
www.onetruemedia.com/shared?p=a9d3cf557a086fbc51ce81&skin_id=0" target="_blank">Filmulete
cris.dogarel spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Yasmine Dragelo, iata ca am revenit de la spital. Doamne-ajuta, numai in spital sa nu ajungi cu gargarite asa mici. Cu noi in salon a fost o mamica cu o beblusa de 20 de zile. Avea ca si noi virusul RS sau RSV, de care sa va feriti, pt. ca la noi-nascuti da bronsita acuta obstructiva si pneumonie. Am avut parte de tot tracamul, inhalatii de 4 ori pe zi, perfuzie, antibiotic ... cumplit. Dar Mara e bine acum, suntem din nou la munca, a luat iar in greutate, a avut ieri la 8 saptamani 5050 gr si 56 cm, maninca bine si e vioaie. >>Daruieste lumii un zambet shi toata lumea iti va zambi!<< Charlie Chaplin Corinna, Andreas Noël, Yasmin Serena si Mara Letizia |
uff, bine ca s-a terminat!
pai daca ar scrie RSV pe ele, le-am ocoli, sa ii naiba de virusi
deja la munca? si mica doctorita e cu tine?
Cris, mami de Ema, my Lucky 13 (13.01.2010), si Ana(2003)
AMR: 3 kile!
poze
povestea noastra
miremia spune:
Neatza! Am alergat sa va prind, vorbaretelor!
Cornelia super titulatura ti-ai tras!
Larisel printese superbe, sper sa-i dati de cap dermatitei Alenei.
LML pufosilor de 14! Bea sa-ti traiasca Ivan!
Din ce s-a mai discutat....
Pe Mara la botez o imbraca nasa, adica my sis. Rochie de mireasa o sa vreau neaparat. Poate gasesc si eu unul sa ma ceara in viata asta.
Adina multumim pt vesti! Tinem pumnii sa veniti cu vesti bune de la eco!
Nikole abia astept intalneala. Vad ca nu ia nimeni initiativa sa aleaga o data exacta, asa ca intreb eu.....vreti weekend sau in timpul saptamanii?
Mirela fericita de Mara Ioana
cris.dogarel spune:
citat din mesajul lui catalutza81 Neata si de la noi...sunt cam suparata din cauza sotului care are o idee fixa si ma scoate din pepeni!!!am plans toata dimineata de nervi. Va povesteam ca infas fetitza ca sa doarma (altfel isi da cu manutzele peste ochi si se trezeste). Toate bune si frumoase, prima data m-a intrebat data nu o claustreaza infasatul.......l-am linistit. Acum alta...ca ii e prea cald si sa o dezbrac adik sa ii dau doar body si apoi sa o infas. Dar eu o infas cu un tifon prin care se vede (stiti cat e de rar tifonul..) si oricum daca ii infas si picioarele se supara tare si urla si nu mai adoarme...asa ca acum fata mea, ca sa sti doarma sa si fie ca ta-su e cu picioarele goale. NU zic, sunt 25 gr in casa ca nu am de unde mai putin...bate soarele rau, da are picioarele reci si cand se trezeste trebuie sa o imbrac ca ii dau tifonul jos ca sa se joace. Normal ca apoi i se face somn si trebuie sa o infas. Si normal ca ii trebe bietului copil somnul de la imbraca-te dezbraca-te. Si uite asa m-am chinuit io sa o adorm de o ora...sunt plina de draci!!!!!!!!! SI cica si pediatra ne-a zis la fel ca trebe tinuta la racoare. De acord, dat un scutec din tifon prin care se vede .... iar sambata era sa mor de inima. Am fost sa ne plimbam in padure la Baneasa, nu zic cald, dar totusi padure si nu neaparat soare. Ne-am certat pana cand a trebuit sa las fetitza dezbracata in body si pantalonasi (adik fix cum sta in casa....) adia vantul prin parul ei...l-am amenintat ca daca pateste ceva copilul (=sa raceasca) vin acasa doar sa o alaptez si atata... Cert e ca nu stiu cum sa o mai scot la capat cu el...ma dispera Adina eu ii dadeam vigantolul cand tipa de foame ca tinea gura deschisa . Zic ii dadeam pt ca pediatra nea- zis sa ii dam vigantoletten acum ca nu i se inchidea fontanela (adik a stagnat la 3/3 din maternitate pana acum). Astea sunt pastilutze si trebuie sa le pisez si sa le dizolv in lapte...apoi dau laptele cu liguritza...o placere ce sa mai zic... Andre_lina pediatra mi-a zis ca daca e vb de a doua doza de vaccin trebuie sa se faca la 2 luni diferenta. Daca e vb de alt tip de vaccin trebuie lasate cel putin 4 sapt intre ceel doua. Deci asa cum stiam. Intalnire vrem vrem!!! noi putem oricand. Mai greu cu deplasatul dar il punem pe sat sa ne aduca . Catalutza mami de Irina |
mie mi se pare exagerat sotul tau si as pune picioarul in prag: mama stie cum e mai bine si gata!! mai ales ca mama e echilibrata, citita si desteapta. eu stau la 5 metri de padure, e mai racoare decat in restul cartierului, cu vreo 2 grade, pe termometru!. si vantul adie/bate mai rau.
nu o scot pe ema ca in casa decat daca sunt 22 grade la umbra, ca in casa (am termometru la umbra) si nu bate vantul. altfel, e ca in casa plus un costumas grosutz sau geaca de primavara si pantaloni cu dres pe dedesubt. si daca bate vantul, ca la noi cam bate, cartierul e in camp, chiar daca are cartiere vecine...., ii pun o esarfa de-a mea "aparatoare" la carucior.
eu sunt si un pic stan patzitul cu bronshiolita, dar am un fix cu vantul, ca asa se lipesc mai usor virusii...
poze
povestea noastra
alexutzzza spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui cris.dogarel
din pacate....traim in romanica: iei copilu, stai la coada, tot tacamul. eu am stat cu ea in camera alaturata, unde scrie "pasapoarte pierdute", nu era nimeni acolo, e o canapea jegoasa, dar am alaptat. plus in curte si/sau masina, iar sotul la coada si dat semnal cand sa venim.. am scapat de inca o situatie de stres si kk tipica ptr romania... Cris, mami de Ema, my Lucky 13 (13.01.2010), si Ana(2003) AMR: 3 kile! poze povestea noastra |
OMG! deci io treb sa imi car si parintii akl sa stea cu mine/bebe etc? si nici prioritate nu ai? io cand mi-am facut mie pasaport akl am stat juma de zi! valeeeeeuuuuu!!!!!
ok, i cate poze treb sa duci? ce format? pe hartie sau electronic?
de Yannis
Nik0le spune:
mamidepuiuti, daaa, super tare titulatura, mai ales acum, cand stim ce-i cu ea!
miremia, eu una as prefera in weekend, ca n-am masina mea si scap de venit cu taxiul, ca ma aduce sotul (am eu piticii mei pe creier in privinta transportului bebelusilor cu masina, adica musai in scoica, prinsi in centuri). Plus ca parca mai zicea cineva acelasi lucru.
Ruxita, cam la cate grade in casa ii pui pulover? Sau numai cand iesiti?
Nico de Isabela (2007) si Irina (01.02.2010)
Now, bring me that horizon!
Nik0le spune:
alexutzzza, aoleu ce-ai tras, bine ca n-a luat nimic Yannis, si eu cred ca a fost vreun virus, ceva.
Nico de Isabela (2007) si Irina (01.02.2010)
Now, bring me that horizon!
cristies spune:
citat din mesajul lui Beatrice1982 cristies citisi??????????????????? interesting......imi apar 2 mesaje private, si cand dau pe ele nu imi deschide???!!!why is that?????????????????? Bea de Ivan, iubirea noastra! Doamne ajuta-ne sa fim sanatosi! Poze |
Sunt de acord cu astea. Mi se par foarte bine gandite si scrise pe intelesul tuturor mamelor. Pacat ca OMS-ul nu le distribuie si medicilor de familie/pediatrilor.
Zic ca sunt de acord ca principiu, daca e sa interpretezi de ex. sunca presata e banuiesc din productie proprie de la puiul bio pe care l-ai crescut. La fel, perisoarele, in nici un caz cu carne tocata din comert unde sunt vrute si nevrute si altele pe aceeasi tema, dar repet sunt chestii de finete, principiile sunt cat se poate de ok.
Multumim Bea pentru articol. Esti o la casa forumului!
Recomand#259;ri pentru o diversificare optim#259;
altele
alegerea primului aliment solid se indivizualizeaz#259; în func#355;ie de particularit#259;#355;ile de dezvoltare ale copilului (la cei cu o curb#259; ponderal#259; bun#259; se începe cu fructe #351;i legume , la cei cu o cre#351;tere ponderal#259; lent#259; cu cereale)
NU SE ADAUG#258; ZAH#258;R SAU SARE ALIMENTELOR PÂN#258; LA 1 AN!
NU SE ADMINISTREAZ#258; COPIILOR SUCURI DE FRUCTE SAU LEGUME DE LA VÂRSTA DE 6 S#258;PT#258;MÂNI !!!
F#258;INA DE GRÂU, GRI#350;UL SE INTRODUC NUMAI DUP#258; 6 LUNI, G#258;LBENU#350;UL DE OU NUMAI DUP#258; 8 LUNI IAR LPTELE DE VAC#258; (sau de alimentar#259;) NUMAI DUP#258; 1 AN
fructele, primul se introduc sucul de mere sau de morcovi, nu de portocale. CITRICELE SE INTRODUC NUMAI DUP#258; 8 LUNI, fiind alergizante!! Se începe cu 1-2 linguri#355;e sau diluat cu ap#259; fiart#259; sau lapte de mam#259; ajungând la 6 linguri#355;e (30 ml), apoi pân#259; la 60 ml. Dup#259; 7 luni se poate înlocui o mas#259; de lapte cu o mas#259; de fructe; la început se poate administra sub form#259; coapt#259; ( mere coapte, piersici sau banane) apoi sub form#259; de piure. Mai târziu va constitui supliment la masa de amiaz#259;.
legumele (morcovi, cartofi, fasole verde, dovlecel, salat#259;, ro#351;ii) se pot folosi dup#259; 6 luni sub form#259; de supe #351;i apoi piure; spanacul #351;i prazul sub form#259; de piure are efect laxativ.
uleiul vegetal se introduce dup#259; 6 - 7 luni, 2 - 3 g la 100 g de sup#259;; untul dup#259; 6 luni, 5g în piureul de legume apoi 15g / zi la vârsta de 1 an; smânt#259;na proasp#259;t#259; se întroduce dup#259; 8 luni, 15 - 25 g în sup#259; sau piure, pasteurizat se administreaz#259; cu m#259;m#259;ligu#355;#259;.
cerealele se introduc de la 6 luni, sub forma de f#259;in#259; de orez sau orez pasat (orezul nepasat dup#259; 8 luni); la început nu mai un cereal; biscui#355;ii, gri#351;ul, pâinea, paste f#259;inoase, f#259;ina de gr#259;u (pentru îngro#351;area supelor) dup#259; 7 - 8 luni.
brânza de vac#259; cu orez pasat sau piure de legume se poate da dup#259; 7 luni, cu paste f#259;inoase, sub form#259; de budinc#259; sau papana#351;i fier#355;i dup#259; 8 - 9 luni, telemea de vac#259; dup#259; 8 - 9 luni.
carnea de pui, vi#355;el se poate da dup#259; 6 luni, pe#351;tele alb de la 8 luni, în supa de legume apoi în piure de legume, se cre#351;te treptat pân#259; la 30g/zi, apoi la 1 an 50g/zi; peri#351;oare se dau dup#259; 9 - 10 luni, #351;unca presat#259; de la 9 - 10 luni, carnea de porc #351;i de oaie de la 2 ani.
g#259;lbenu#351;ul de ou#259; se d#259; dup#259; 8 luni, în ziua când nu se d#259; carne (nu mai mult de 3 g#259;lbenu#351;uri/s#259;pt#259;mân#259;) la început 1/4 de g#259;lbenu#351; fiert tare, în piure sau sub în budinci #351;i sufleuri; albu#351;ul de ou#259; se d#259; doar dup#259; 1 an;
apa fiart#259; #351;i r#259;cit#259; sau apa plat#259; se d#259; dup#259; mesele bogate în proteine sau electroli#355;i.
_
Cristina, de gargaritz Alexis.
Povestea zilei de 6.01.2010
Cresc
alexutzzza spune:
deci mie nu mi-au intrat banii de alocatie
ok, la Bea mai e cum mai e ca e din alt oras, acolo poate sunt mai putini, vin banii etc, dar CRIS Mario e din bucuresti si a nascut dupa mine mie de ce nu mi-au intrat inca banii?
de Yannis
cris.dogarel spune:
Citat: | ||||
citat din mesajul lui alexutzzza
OMG! deci io treb sa imi car si parintii akl sa stea cu mine/bebe etc? si nici prioritate nu ai? io cand mi-am facut mie pasaport akl am stat juma de zi! valeeeeeuuuuu!!!!! ok, i cate poze treb sa duci? ce format? pe hartie sau electronic? de Yannis |
nici o poza. doar aia de o fac ei.trebe ambii parinti, nu merge procura, nu stiu daca ceva special la dubla cetatenie...vezi ca au site, DirectiaPasapoarte, cauta si eventual suna, ca sa mergi ppregatita. succes!
poze
povestea noastra