Sezatoarea canadiana (178)

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns pitilache spune:

Ica multumesc de intrebare inca nimic concret, doar examene, interviuri telefonice (azi mai am unul la 2)... si tot asa.

Dana si Cristina felicitari pentru reusita copiilor!!! Bravo lor!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Podeanu spune:

Merci ptr felicitari.

Nelia, da , e ala din St lambert.
Copii mei au facut primara la scoala de cartier, si apoi secundara la internationala (tot cu examen de intrare).

Nelia, Edi a mai discutat cu citiva baieti care sunt deja acolo si desi stia ca va fii mai greu, s-a tinut de capul meu de luni bune sa-l inscriu acolo. Se poate intra si dupa inceperea secundarului, trimiti cel mai recent buletin de note. Au avut apoi examen (nu neaparat f greu dar f mult- 70 intrebari in cam 20 minute) si apoi interviul cu profesor unde au discutat direct motivele, etc.

El stie ca va fi challenged more in scoala privata.Denisa a regretat un pic prietenele ei dar acum s-a obisnuit cu ideea.

Fetelor voua v-au inflorit pina la urma lalelele? Eu sunt plina de frunze dar flori ioc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cge spune:

Dana, noi am plantat lalele asta toamna.
In fata casei am numai frunze si decat un boboc de lalea.
Dar in curte avem 11, sunt gata sa infloreasca.

Sunt curioasa ce culori sunt.

Si tot in spate, avem narcise galbene inflorite si zambile roz. In fata decat niste branduse au inflorit.
Cred ca avem soare mai mult timp in curte.

Cristina,
mama lui Victor 07.01.2000 si a Ancai 16.09.2005

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maru spune:

Dana, nici nu stiu cum sa caut, e vorba de geamul iPodului.
Colegii mi-au zis sa ma uc in Pacific Mall, la chinezi, ca sigur ies mai ieftin
Dar mai astept un pic, ca n-am glumit la faza cu banii, nu de alta, da vreau in outlet la ninewest, daca tot ajung pi acilea in weekend

Citat:
citat din mesajul lui Podeanu

Si eu sunt pentru scoala privata de la nivelul secundarului. Adica am tot fost ptr publica/internationala anul trecut... dar al meu ado mi-a cerut sa mearga la privat. Au note ff bune de la 94 in sus (cu exceptia francezei) asa ca au dat examen acum vreo luna jumatate, au luat amindoi si in toamna vor incepe secondar 3 la College Durocher.

Sper sa ma tina si buzunarul.

maru, ai incercat sa-i gasesti piesa de Ipod pe ebay? Denisa si-a stricat ipodul, era o piesa micuta la iesirea firului de casca. A gasit-o Sorin pe ebay, vreo 5.99us, i-a venit si cu instructiuni de instalare. i l-a reparat in no time.

Ah, si tot de pe ebay a mai cumparat si 2 manete de Wii (36$amindoua).

Born to shop, forced to work.

Mergi la inceput

maru cauta pe ebay: Replacement screen glass lens for ipod touch, sunt si cu $17.

Dana inca nu mi s-au deschis lalelele dar nu mai au mult, se vede deja floarea intre frunze, dar nu e deschisa inca.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns columbiana spune:

Citat:
citat din mesajul lui mikiion

Citat:
citat din mesajul lui Ana Stroe

Referitor la scoli, cred ca diferenta privat/stat apare la nivel de secundara; oricum, un copil inteligent recupereaza la secundara chiar dupa o scoala publica si se integreaza; oricum pina la urma invatatoarea face diferenta, eu vad anul asta pe pielea mea .

http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=137759

Problema e daca copilul nu e foarte inteligent, daca e usor a fi distrat de altii sau nu se mobilizeaza.... atunci o scoala privata cu o anumita strictete il poate face sa termine macar secundarul.....
Mi-a povestit o prietena localnica , cand am intrebat-o de scoli, ca fratele ei mai mic a facut secundara la privat pentru ca daca facea la stat n-avea nici o sansa sa o termine.... Ar fi renuntat la scoala......ar fi intrat in cercuri dubioase...si nu era in Montreal ci pe la Joliette......undeva mai spre tara....
Si ma uit la si la sotul colegei mele de la servici. A locuit exact in cartierul unde ma mut eu de la 1 august, aici la Quebec( ca ei mi-au dat informatia ca exista blocurile alea bune). Nu a fost dat la scoala de cartier, a facut una privata de maicute.... Si n-a reusit sa termine nici colegiul. Acum a incercat sa inceapa universitatea si dupa un an renunta ca nu face fata. Nu pentru ca e idiot, dar nu se mobilizeaza, se descurajeaza usor.....Un astfel de copil poate renunta usor la scoala intr-un mediu mai dificil.....

Eu poate sunt excesiv de critica fata de Marc( boala de fosta profesoara), dar eu nu-l vad ca un copil care va fi excelent la scoala, care va lua examenele la scoala privata fara probleme..... Daca nu-i place ceva si nu e interesat de acel lucru nu reusesc sa-l invat mai nimic.
Poate e prea devreme sa imi dau cu parerea, dar cred ca in cazul nostru trebuie sa fiu vigilenta

Mihaela,

din cite am vorbit cu parintii de copii la scoli primare private (romani, pentru ca in domeniul scolii eu pun mai mare baza pe opinia lor decit a quebecosilor, sorry), sunt si bune si rele; un copil al carui caracter "iese din norma" este ori prea sensibil, ori prea zvapaiat (ca al meu), poate iesi sifonat rau, neadaptat, respins, intolerat atit de profesori cit si de grup; scoala de stat e de stat, acolo e mai multa toleranta referitoare la abateri de la disciplina/norma;
in cazul meu Tudor are nevoie de ajutor, inca pierde lucruri, nu se concentreaza, uita, se pierde in distractia celorlalti, etc; prefer sa-l primeasca acum, cit e in formare si sa-i dau drumul in "jungla strictetii" mai tirziu;
pe de o parte sunt bine incadrati disciplinar in privat, pe de alta sunt cam prea strict incadrati, mai exista snobismul si grupul care taxeaza orice comportament diferit cu excludere si uneori cu bulli; la virsta asta sunt inca fragili, temperament in formare, si uneori vrind sa-i protejezi mai mult rau le faci; la secundara e altceva, la 12+ ani altfel discuti;

in plus la nivel de primara noi, parintii romani-spun eu- suntem capabili sa-i ajutam cu homeschooling in baza cunostintelor noastre; e vorba doar de clasele unu-sase;

http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=137759

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Podeanu spune:

Uite maru

http://cgi.ebay.com/Replacement-screen-glass-lens-for-ipod-touch-1st-gen_W0QQitemZ300417712408QQcmdZViewItemQQptZLH_DefaultDomain_210?hash=item45f24a8118

Cristina nu cred ca lipsa soarelui e de vina.. in fatza casei am soare de dimineata pina pe la 12. Vecina din fatza ( pe care nu am vazut-o odata sa iasa sa-si ingrijeasca florile)are numai umbra dimineata si e plina de lalele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamaana spune:

Citat:
citat din mesajul lui Podeanu

Cristina nu cred ca lipsa soarelui e de vina.. in fatza casei am soare de dimineata pina pe la 12. Vecina din fatza ( pe care nu am vazut-o odata sa iasa sa-si ingrijeasca florile)are numai umbra dimineata si e plina de lalele

Born to shop, forced to work.

sigur le pune solutie cu chimicale sa creasca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maru spune:

sarut mana Dana, am sa imi fac cont si ii cumpar. Sufera ca un caine

Mergi la inceput

Dana uite aici cum aratau lalelele mele azi dupa-amiaza!

Mergi la inceput