Sezatoarea canadiana (178)
Raspunsuri - Pagina 5
Diana2007 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Ana Stroe Diana, fiscalitatea 2 e clar mai usoara si mai faina decit unu, merge vara, dar ce e aia subiecte speciale, vad ca s-a schimbat mult structura programului, eu n-am prins; pe vremea mea Perouse preda contab.financiara avansata, un dezastru de curs care nici nu se dadea vara; bafta oricum http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=137759 |
Multumesc de incurajari Ana si eu am avut aceeasi impresie ca Fisc II va fi mai usoara, baza am facut-o acum in prima parte, si de-aia m-am si bagat la al doilea curs care cred ca e aceeasi Marie cu alta palarie, ii zice Comptabilite financiere - sujets speciaux I si e despre filiale, consolidari, multe tipuri de probleme si cum zicea Ica, e mult de calcul, ceea ce imi convine. Si ca info, si la Fisc II si la Subiecte spec, cererea a fost foarte mare in vara si s-au suplimentat fiecare cu cate o grupa !
Diana mama de Victor Christian, 24 Iulie 2007 si Sonia Theodora 15 Septembrie 2009
+13 kg
"Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did" Mark Twain
Diana2007 spune:
Mie mi-a mai trecut nebunia asta cu scolile pentru Victor (public versus privat) pentru ca deocamdata trebuie sa termin eu cu scoala mea Egoista sau nu, daca vrea sa pupe privata mai tarziu trebuie sa invete alfabetul la scoala de cartier despre care pana acum am auzit numai lucruri bune de la vecinii care au copiii acolo.
Uite asta e scoala
http://www.csmb.qc.ca/fr/du_bout_de_Lisle_222.asp
Majoritatea copiilor din cartier care au terminat aici sunt la secondaires private bine cotate.
Ca alternativa privata avem College Charlemagne, e si acolo pe lista de asteptare, la patru ani va trebui sa dea examen acolo dar mai mult ca sigur va fi doar asa "pour le fun". La momentul asta, orice il intrebi in franceza iti raspunde (cu accent) "Non" deci nu pricepe o boaba. Il las pana la capat la gradinita asta anglofona ca suntem foarte multumiti, cu franceza o sa fie indoctrinat destul la scoala.
Diana mama de Victor Christian, 24 Iulie 2007 si Sonia Theodora 15 Septembrie 2009
+13 kg
"Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did" Mark Twain
Podeanu spune:
Si eu sunt pentru scoala privata de la nivelul secundarului. Adica am tot fost ptr publica/internationala anul trecut... dar al meu ado mi-a cerut sa mearga la privat. Au note ff bune de la 94 in sus (cu exceptia francezei) asa ca au dat examen acum vreo luna jumatate, au luat amindoi si in toamna vor incepe secondar 3 la College Durocher.
Sper sa ma tina si buzunarul.
maru, ai incercat sa-i gasesti piesa de Ipod pe ebay? Denisa si-a stricat ipodul, era o piesa micuta la iesirea firului de casca. A gasit-o Sorin pe ebay, vreo 5.99us, i-a venit si cu instructiuni de instalare. i l-a reparat in no time.
Ah, si tot de pe ebay a mai cumparat si 2 manete de Wii (36$amindoua).
Ica 1975 spune:
eu nu contest ca nu exista si scoli publice bune, cele internationale fiind printre ele. In cazul nostru, scoala publica la care suntem arondati este dezastru, asa ca intre a tine copilul intr-un mediu in care nici eu n-as sta si unul mai bun, desigur nu pot sa aleg decat varianta a doua.
Pitilache, ce-ai facut cu jobul?
Nu te teme, mergi pe acest drum, cu aceste hotarari in inima si nu-ti va parea rau. E calea cea stramta si pentru a ramane pe ea trebuie sa nu fii singur. Insoteste-te cu fratii de un cuget, agata-te de Parintele duhovnic.
Da-mi minte sa fac voia Ta, Doamne!
nelia spune:
Felicitari Ancutei pentru reusita la primul ei examen! SI felicitari copiilor Danei, ce bine invata!!!
Dana, ti-a explicat de ce vrea la privat? Ma intereseaza cum vede copilul lucrurile, care au fost motivele, ca parintii stiu sau presupun cum le vad... Mi se pare foarte interesant sa stii parerea unui adolescent care traieste aici de ce vrea sa schimbe scoala publica, relativ ok, unde isi are deja prieteni, colegi, cu alta scoala si inca privata.
CORNELIA, mami de www.dropshots.com/nelia#date/2009-03-30/13:05:37" target="_blank">AGATA, TUDORA si LISANDRU
nelia spune:
College Durocher e ala din Saint Lambert?
CORNELIA, mami de www.dropshots.com/nelia#date/2009-03-30/13:05:37" target="_blank">AGATA, TUDORA si LISANDRU
mikiion spune:
Ica si eu cam asa vad lucrurile....Cu medii in care n-as trai nici eu. In Montreal sunt zone si zone......Si diferenta poate sa fie doar de 3-4 statii de autobuz!!!
Cred ca cu cat te duci spre banlieu scolile publice se uniformizeaza ca valoare.
Quebec ville in afara de o zona mica gen Hochelaga, e cam ca un banlieu montrealez, dar cu doar 4% populatie nascuta in afara Canadei.....
Podeanu felicitari pentru copii. Ma incurajeaza faptul ca poti sa hotarasti si mai tarziu un transfer... Ei au facut primara tot la internationala?
Eu am uitat sa va spun alta particularitate a scolilor din Quebec ville private. In afara de una, absolut toate sunt scoli religioase. si nu numai cu numele, au totul, administratia , chiar si profesorii uneori veniti din mediul religios( caluarite). Si mie nu-mi place asta.....
mikiion spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Ana Stroe Referitor la scoli, cred ca diferenta privat/stat apare la nivel de secundara; oricum, un copil inteligent recupereaza la secundara chiar dupa o scoala publica si se integreaza; oricum pina la urma invatatoarea face diferenta, eu vad anul asta pe pielea mea . http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=137759 |
Problema e daca copilul nu e foarte inteligent, daca e usor a fi distrat de altii sau nu se mobilizeaza.... atunci o scoala privata cu o anumita strictete il poate face sa termine macar secundarul.....
Mi-a povestit o prietena localnica , cand am intrebat-o de scoli, ca fratele ei mai mic a facut secundara la privat pentru ca daca facea la stat n-avea nici o sansa sa o termine.... Ar fi renuntat la scoala......ar fi intrat in cercuri dubioase...si nu era in Montreal ci pe la Joliette......undeva mai spre tara....
Si ma uit la si la sotul colegei mele de la servici. A locuit exact in cartierul unde ma mut eu de la 1 august, aici la Quebec( ca ei mi-au dat informatia ca exista blocurile alea bune). Nu a fost dat la scoala de cartier, a facut una privata de maicute.... Si n-a reusit sa termine nici colegiul. Acum a incercat sa inceapa universitatea si dupa un an renunta ca nu face fata. Nu pentru ca e idiot, dar nu se mobilizeaza, se descurajeaza usor.....Un astfel de copil poate renunta usor la scoala intr-un mediu mai dificil.....
Eu poate sunt excesiv de critica fata de Marc( boala de fosta profesoara), dar eu nu-l vad ca un copil care va fi excelent la scoala, care va lua examenele la scoala privata fara probleme..... Daca nu-i place ceva si nu e interesat de acel lucru nu reusesc sa-l invat mai nimic.
Poate e prea devreme sa imi dau cu parerea, dar cred ca in cazul nostru trebuie sa fiu vigilenta
Doloress spune:
Pitilache multumesc, I'll keep in mind, m-am uitat ieri pe site-ul comisiei scolare, oricum, asta e numai in plan asa, insa imi place sa ma informez din timp.
Am gasit pantofi pana la urma! E un magazin la mine in Lasalle Goldtex se cheama, cu haine de gala pentru copii, bine sunt de toate, de la carucioare la body, preturile nu mi s-au parut chiar de entrepot cum se laudau ei, insa nu sunt nici exagerate.
Si eu mi-am schimbat parerea referitor la scoala privata discutand cu colegii mei, majoritatea regreta ca au fost la scoala publica, pe cand cei care au fost la scoala privata n-au nici un regret, asta m-a pus pe ganduri.
cge spune:
Nelia, merci pentru felicitarile Ancutei.
Adevarul e ca m-am mai linistit cu emotiile pentru scoala, de cand am vazut ca au acceptat-o la Beaubois.
Cu Victor nu am hotarat nimic, asteptam raspunsul scolii publice unde e Victor acum care e cotata ca f. buna, si de care nu apartinem, sa vedem daca o accepta si pe Anca.
Noi vizam ca toti copiii din Laval de secondaire, Scoala Internationala, care e si aproape de noi, si ok ca pret.
Valen, eu stiu 2 frati care au terminat primara la Guy Drummond si care au intrat fara probleme la o scoala privata secundara din Saint Laurent.
Dana, felicitari Denisei si lui Edi.
Deci se poate transfer si mai incolo in ciclul 2 din secundara.
De ce ati optat pentru privata pentru anul viitor ?
Mikiion, eu zic ca esti prea critica cu Marc.
O zi buna,
Cristina,
mama lui Victor 07.01.2000 si a Ancai 16.09.2005