Sezatoarea canadiana (178)

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Maru, da, tu ai dreptate, dar eu nu-i cer neaparat, eu vreau doar sa inteleg de ce nu vine de la ea. Sa stii ca, desi dau repede din taste si scriu despre asta, in practica, in fata copiilor, sint mult mai permisiva. Adica ma intereseaza de ce gindeste asa, de ce-i vine sa faca asa si nu altfel... caci daca ar doar sa-i cerm atunci i-as spune ce are de facut si gata... Ta-su ne tachineaza pe amindoua si cind se intimpla cite vreo chestie de genul acesta ii zice: du-te la ma-ta, sa te travaieze... la cap!

Eu am ridicat aceasta problema pentru ca nu stiu daca e bine sa merg pe mina scolii in aceasta privinta, sa ma autoeduc pe mine si sa zic ca ea, ca nu e un sfirsit de lume... sau sa fiu un pic mai insistenta si sa-i spun ca da, nu e sfirsitul lumii, dar e destul de grav sa uiti doua zile la rind caietele si cartile la scoala, pentru ca arata deja a nepasare.

CORNELIA, mami de www.dropshots.com/nelia#date/2009-03-30/13:05:37" target="_blank">AGATA, TUDORA si LISANDRU

Life is just what happens to you, while you're busy making other plans. (John Lennon)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maru spune:

nelia, ai dreptate la uitatul lucrurilor la scoala, si noi am avut o discutie cu una din profele lui Andrei care a zis ca pentru ca Andrei e copil ascultator, il pasuieste pentru nu stiu ce chestie uitata. Si am zis nu, vreau sa invete ca exista consecinte.
In acelasi timp profa de mate l-a articulat cand si-a uitat tema cotidiana acasa! El a venit tare necajit acasa, dar a mai indraznit sa uite tema?
Ce am vrut sa spun e ca eu am un copil in extrema ailalta intr-un fel, si tare mi-as dori ca el sa enjoy scoala, si sa nu tremure de teama fiecarui test, ori evaluari. Iar tu daca ai putea sa o indrumi pe Agatha catre scoala facuta temeinic e fun, inca de acum, zic eu ca mai tarziu nu o sa ai griji suplimentare!

Mergi la inceput

Ana, mersi. Si eu spun ca invatatoarea da tonul, Agata a avut patru, daca o pun si pe cea de la maternelle (bolnava de cancer, a tinut anul in recuperare, la un moment dat ne-am intilnit cu ea in spital si era slabita rau de tot, a zis ca a avut o recadere... si Agata ma intreaba mereu de atunci daca mai traieste sau nu, i-a ramas in suflet si in amintire ca un om extrem de bun) si toate trei pentru ele. Chiar nu am de ce sa ma pling... mai putin de chestia ca nu e grav... nimic.

Si eu sper ca avem amindoi servicii bune, ca de asta ne chinuim acum pina ajunge Agata la secundara, ca sa o putem ajuta mai mult cu studiul. Si ca sa distrez un pic... Agata a trecut prin multe meserii pina acum: profesor de primara, de dans, antrenoare de patinaj, dentist sau cel care ingrijeste dintii - ambele de la cabinetul ei sint superdragute si i-au placut, actrita (asta ii tot apare la intervale de timp... intr-o zi mi-a spus ca ea nu vrea meserie pe Pamint, ci in spatiu, ca pe Pamint se cere prea multa carte. Ca a vazut ea un film si a citit si o carte in care era vorba despre orase cosntruite in spatiu si ca pina se face ea mare vor exista cu adevarat... si ea va merge acolo. Si i-am zis ca nu stiu cum va fi atunci, dar acum sa fii intr-un asemenea domeniu, se cere multa scoala, ca daca unuia care traieste pe pamint i se cere sa stie ca sa faca o meserie, iti dai seama cita i se cere unuia care trebuie sa se descurce intr-un loc mai putin cunoscut, cum e spatiul... la care ea, pufnind serioasa: of, nici macar in spatiu nu se poate trai fara scoala asta!

CORNELIA, mami de www.dropshots.com/nelia#date/2009-03-30/13:05:37" target="_blank">AGATA, TUDORA si LISANDRU

Life is just what happens to you, while you're busy making other plans. (John Lennon)

Mergi la inceput

Ana, pai asta este! E aceeasi biserica, numai ca eu ma gindeam la ea si la numele ei romanesc, iar tu ai spus St-Laurent. Eu am simtit ca-mi botez copilul acolo, cu adevarat... m-am infiorat toata cind s-au lepadat nasii de trei ori si apoi mi l-au dat curat si botezat in brate. Chiar am simtit lucrurile astea, de parca era prima data cind am botezat un copil.

Maru, problema mea este ca pe Agata o distreaza prea tare... E totul numai o distractie la ea, nimic nu e grav, e bine si asa. Dar pe mine nu ma distreaza prea tare ca a uitat vreo 7 bluze, o sapca neagra noua, de doua ori costumatia de sport si a gasit-o partial, un ceas dupa care s-a intors plingind ca de cadou de la mama (asta mi-a placut) si doua gentute pentru prinz. Dar ea zice ca ii pare rau ca le-a uitat pentru ca eu i le-am cumparat, dar ca nu e vina ei in totalitate, se mai intimpla, problema mare si trista i se pare ei ca nu le-a gasit la obiecte pierdute, adica au fost furate! Si intr-un fel are dreptate! Si nu are cum sa o doara ca ma dezamageste, daca ai auzi-o ce texte are, na, asta am semanat, asta culeg: da, imi pare rau ca poate te superi un pic pe mine ca le-am uitat, dar chiar daca ma certi, eu stiu ca ma iubesti si ca iti trece repede! Ce, conteaza mai mult niste obiecte sau eu, ca sint copilul tau!?! Mai zi-i ceva!

Mergi la inceput

Nelia, Andrei s-a spart geamul la Ipod (ala de 400 fara taxe) si ca sa i-l repar costa 200.
Eu i-am spus ca nu am bani, punct. Si ca daca il vrea reparat sa isi stranga banii. Avea 30 de dolari, a primit de la o bunica 50, si facuse socoteala ca mai are nevoie de 6 teste peste 80 % ca sa isi poata repara jucaria. Jalea cea mare e ca o invitase pe Kary la film, si uite, na, ca acu nu mai are bani!
Nu am bani, ca nu l-as lasa sa se zbuciume. Mi-a zis si mie ca nu il iubesc de aia il pun sa isi plateasca reparatia. I-am zis ca il iubesc tare mult, mai mult decat viata, dar nu am bani. Si ca e o lectie in asta: sa aiba multa grija de lucrurile lui. A stat botos cateva zile. Noi l-am urmarit cu atentie, tocmai din cele motive descrise in postarile anterioare.
Acu zice ca a inteles, si abia asteapta testele, invata, isi face temele. Ca a tras un invatamant? nu inca, ca asta ii e firea. Cand o sa scoata banul ala muncit din buzunar si o sa plateasca reparatia, poate ca o sa il marcheze, o sa il faca mai atent.
Incerc sa il inteleg, incerc sa ii inteleg ciudateniile.

Andrei a vrut sa fie medic cand era mic. Acum vrea forensic scientist. Stiu ca o sa se schimbe, dar mama ce mi-ar place daca si-ar implini visele, indiferent care vor fi ( e financiar orientat, asa ca nu imi fac griji, mai de graba scoti apa din piatra decat bani de la Andrei)

Mergi la inceput

Eu abia am convins-o pe Agata ca nu e legal sa faci vinzare de limonada pe taraba, in fata blocului, si prajituri facute de ea si de o prietena. Si cica, jumatate o duce la spital, ca a vazut ea multi copilasi bolnavi si cu cealalta jumatate isi ia casa de papusi, pentru ca eu i-am zis ca e prea scumpa pentru noi cea dorita de ea, una care nu costa decit vreo 250$. A vrut-o la Craciun, acum o vrea pentru ziua ei... i-am zis ca plecam a doua zi si o ia degeaba, a va sta doua luni singura aici, in camera ei. Mie mi-e frica sa o pun pe Agata sa faca bani, ca are niste idei, mama-mama.

Pai, si daca chiar o vrea sa lucreze in spatiu, eu cum ajung la ea sa o vad, cum imi vad nepotii!?!

Mergi la inceput

Nelia, dar sa distribuie flyere pe strada la voi?
Andrei asa isi plateste laptopul A fost la interviu, a raspuns tare frumos la intrebari, si tanti aia l-a placut si l-a acceptat.

Mergi la inceput

Pai, eu nu pot inca sa o trimit singura, nu are nici 9 ani. Ea isi cistiga deja o suma de banuti la patinaj, a primit o bursa pentru merite, cu care si-a platit gheata si un cec micut pentru ca e asistenta la cei mici... i-a deschis tati si cont, sa-si puna banii cistigati acolo. Ea s-ar duce daca as lasa-o si ar primi-o, nu-mi fac griji ca nu ar face-o, din pacate sau poate din fericire (ca noi nu sintem si uite cum am ajuns) este destul de materialista si cunoaste valoarea banului. Intr-o zi mi-a spus ca va inventa ea ceva sa vinda si sa faca bani, dar asteapta sa mai creasca un pic...

Mergi la inceput

nici noi nu il lasam singur pe Andrei, din cauza ca ii e frica de catei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pitilache spune:

Doloress eu stau in NDIP. Sunt doua scoli bune aici pe insula, Perdriolle si de la Samare. Seba a facut 3 ani la de la Samare si am fost ff multumiti. Insa secundarul de pe insula nu este foarte grozav si de aceea am decis sa-l mutam la o scoala privata (btw Cristina -cge- v-ati hotarat cu Victor?).

Iar ca scoala privata, cea mai aproape este www.collegecharlemagne.com/" target="_blank">College Charlemagne (care este no 1 in ranking-ul facut de Institutul Fraser ptr scolile secundare, pe acelasi loc cu inca vreo 9 alte scoli).

Dar cred ca mai ai ceva timp pana ajunge Patrick la scoala...

Ica cred ca JK este echivalentul pre-maternelle (poate chiar mai mic) ca baiatul Laurei e doar un pic mai mare ca Isa.

Simo si Ana multumesc! Cred ca o sa incerc si eu.

Mergi la inceput