Sezatoarea canadiana (178)
Raspunsuri - Pagina 7
ankalaura spune:
Bai deci sunt intr-o mare ceata frate! Tot casc ochii la UdeM si nu pricep nimic. Pe vremea mea era simplu nene, ce credite, ce optiuni, ce blocuri A,B,C... Nu nene, ala era orarul, aia facea toata lumea, pac examene, toti dadeau la final lucrare scrisa si alte examene, ce atatea optiuni, ba stagiu, ba memoire, ba travaux diriges, ba combinatia astora,... zau ca n-am priceput nimic!
In al doilea rand m-am dus azi la Comisia scolara cu capu' in traista si m-am intors la fel. Ca m-am dus degeaba, ca actele fetii sunt la assurance maladie, si cine stie cand imi trimit ei originalele inapoi, dar pana acum a mers sa inregistrez diverse chestii cu acte ajutatoare, si sa mai completez cu ce va fi nevoie ulterior, ei bine, aici nici nu s-a uitat tantea aia la rezidenta mea unde e mentionata fata. Mi-a zis ca nu o am pe a ei, pa si pusi, sa mai vin io... ![]()
Dar macar am fost la o mica gradinita (milieu familial) si cred ca o voi duce pe piticoata, ca e la o azvarlitura de bat si tipa e romanca (decat indianca sau altele de-astea, mai bine romanca pentru moment).
In rest, tot cu capu' in acte, tot mai am de completat.
Intrebare, poate ma "iluminati voi". Evaluarea aia comparativa a studiilor, se face obligatoriu? Ca de ex la UdeM vaz ca imi cere diploma si foaia matricola traduse si nu mai stiu ce acte de identitate, de echivalare nu au zis nimic, iar in formular era optiune sa iti alegi ce diploma ai, si am ales "licence" ca aparea acolo. In plus, rezulta din istoric, ce am studiat, unde si pentru cat timp....
Daca fac evaluarea comparativa si o depun acolo, cred ca raman fara ea, ca scrie ca iti inapoiaza numai diplomele, si restul cica nu!
Cred ca ma duc maine-poimaine pana acolo, ma scoate din sarite ca nu avem inca telefon, si degeaba imi tot anunta pop up-ul ca pot sa sun sa aflu informatii, daca eu trebuie sa ies in targ ca sa dau un telefon! Pana la urma, cabina unui telefon e aproape la fel de aproape ca UdeM, asa ca mai bine ma duc pana acolo....
Voi ati patit de-astea sau sunt eu cu capul in traista??
Si inca o intrebare, cam cat costa (aproximativ) sa traduci ceva si cam in cat timp e gata? (mi-am notat numele si nr fetii aleia de care zicea Nelia, Daniela Visan) - am diploma si foaia matricola, n-ar fi mare lucru... Dar daca dureaza doua saptamani, ma infiintez maine la dumneaei....
ankalaura spune:
LORELAI - fie-mea se uita cu mare placere la "Princess Bride" (drept sa spun, e o splendoare si cu muzica superba, Mark Knopfler e autoru'), la "Cats and Dogs"...
Mai am un tir de intrebari:
- de unde se ia malai? Sau e peste tot si n-am vazut eu?
- dar pesmet? (exista pesmet? sau doar chapelure de-aia crocanta? Sau mai bine fac eu pesmet acasa?)
- drojdia asta la plic se pune la juma' de kil de faina? Am experimentat deja tzeapa cu ne-lasatul la umflat si nu mi-a crescut painea... In Romania tuflesti drojdia in faina si ii dai bataie. Am luat drojdie Fleischman's la 8 g.
- de unde iau un cantar electronic fain, sa masoare fel si fel de chestii? (adica ml, g, ounces,... ce mai e in lista?)?
Diana2007 spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Podeanu Merci ptr felicitari. Nelia, da , e ala din St lambert. Copii mei au facut primara la scoala de cartier, si apoi secundara la internationala (tot cu examen de intrare). Nelia, Edi a mai discutat cu citiva baieti care sunt deja acolo si desi stia ca va fii mai greu, s-a tinut de capul meu de luni bune sa-l inscriu acolo. Se poate intra si dupa inceperea secundarului, trimiti cel mai recent buletin de note. Au avut apoi examen (nu neaparat f greu dar f mult- 70 intrebari in cam 20 minute) si apoi interviul cu profesor unde au discutat direct motivele, etc. El stie ca va fi challenged more in scoala privata.Denisa a regretat un pic prietenele ei dar acum s-a obisnuit cu ideea. Fetelor voua v-au inflorit pina la urma lalelele? Eu sunt plina de frunze dar flori ioc ![]() Born to shop, forced to work. |
Si mie mi-au dezbatut problema asta la ultima intalnire, privat versus public, si Denisa parea la fel de hotarata ca si Edi. Ea zicea ca degeaba are note mari (peste 90%) cand stie mai putin decat cei din privat si ca atunci cand vor ajunge la college vor fi mai putin pregatiti. Interesant punct de vedere, apropo de ce intreba Nelia, cum gandesc copiii.
Diana mama de Victor Christian, 24 Iulie 2007 si Sonia Theodora 15 Septembrie 2009
"Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did" Mark Twain
ankalaura spune:
MIKI - e drept, nu ne-am mai dus spre Laval, caci acolo unde intentionam sa stam s-ar fi eliberat abia in mai. Si cum vizele ne-au iesit mult mai repede decat ne asteptam, am schimbat directia. Stam la 10 minute de M Edouard Monpetit sau de UdeM.
ANA - as fi vrut si eu sa pot ajunge, dar ma tem ca nu voi putea, inca nu sunt lamurita cu distantele, mijloacele de transport.... iar masina nu am luat inca. O sa ma gandesc la voi si voi spune o rugaciune 
NELIA - multumesc, da, m-a lamurit Simi intre timp. Apoi nu ne-a mai mers netul cateva zile, abia acum citesc ...
Cu scolile, m-ati bagat in ceata. De ce spuneti de clasa a 3-a? Ca ar fi bun de reorientat copilul spre o scoala mai buna? Nu era vorba de secundar? Ori primarul n-avea 6 ani ca durata?
columbiana spune:
Anka, multumesc!
iti raspund ca tot nu am somn:
echivalarea studiilor va trebuie, cel putin eu am vinturat-o peste tot: la univ.la inscriere, la interviuri le-o bagam sub nas ca am studii recunoscute aici, etc-trebuie sa-ti returneze originalul pentru ca ai nevoie de el ca de buletin in Ro:)0; poti s-o suni pe Daniela Visan; daca aveti intentia sa intrati pe social (ma gindesc ca nu, dar tot iti spun), va returneaza ei banii pt.cererea de echivalare, daca nu sa pastrezi chitantele pentru impozite;
nu inteleg cum nu aveti inca telefon, de obicei Bellul in aceeasi zi il si instaleaza-ai nevoie neaparat de robot, afli urgent cind iti ies cardurile, te anunta astia;
malaiul il iei de la Maxi, Mourelatos- pe la faini, e in pungi transparente si sunt diferite, eu il iau pe cel mediu sau fin; chapelure e bun ca pesmet, daca gasesti in cutii no name (facut de magazin, la Loblaws am vazut) e si mai bun;
pentru drojdie, piine, masuri sunt la dollarama cups, sunt legate mai multe de diferite marimi impreuna, la 1$ iei un set, eu pun la o piine cu masina doua cups cele mai mici, la trei cups mari de faina;
scoala secundara incepe dupa clasa a saptea; bine ca ati gasit gradinita!
cintar de bucatarie gasesti la Canadian Tire (eu am luat la 10$ e ok)
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=137759
nelia spune:
Anka, ti-a raspuns Ana intre timp... eu mai iau pesmet mai natural si mai bun de la www.premieremoisson.com Nici eu nu am somn si nici nu trebuie, dar in fiecare noapte cica invat, si nu pot sa spun ca o fac, dar cind ma apuca somnul, intru pe forum si dau din taste...![]()
Cu universitatile asa este, eu cind am intrat, am zis ca niciodata nu ma voi descurca cu tot ce e acolo... prima sesiune, de fapt prima jumatate de sesiune e mai greu asa... dar apoi te obisnuiesti si ti se pare normal ce scrie pe acolo, si bine organizat in plus. UdeM si UQAM mai sint cum mai sint, dar McGill-ul e si mai si, nici acum nu stiu exact tot ce trebuie pe acolo, mai sint locuri pe unde mai bijbii inca.
Echivalarea trebuie facuta, nu mai stiu preturile la traduceri, dar eu zic sa o suni, vorbeste mult
, dar te rezolva si pretul e acceptabil... cred. Noi am dat pe o diploma cu tot cu buletin de note pina intr-o suta de dolari si erau citeva pagini bune acolo.
Dupa ce scap de saptamina asta de examene si teme de predat si iti pui si tu telefonul, daca ai nevoie de lamuriri despre scoli si stiu sa ti le dau, iti stau la dispozitie, ca voi avea o mica vacanta.
Diana, eu daca voi aveam bani cind ajunge Agata sa la secundara si vreau sa o dau la privat, nici nu o intreb, ca mi-e teama ca-mi spune ca, daca ar fi dupa ea, nu s-ar duce la nici una. As vrea eu sa o aud spunindu-mi, ca gemenii Danei, ca am picat pe spate de asa gindire matura
, ca va ajunge la colegiu sau facultate si vor fi altii mai bine pregatiti decit ea... Agata mea e sigura ca stie deja tot...
Si tot cauta meserii cu scoala mai putina, dar meserii bune, ca nu m-a intrebat pina acum cit are o femeie de servici... ca stim amindoi cam cit are, i-am spune.![]()
CORNELIA, mami de www.dropshots.com/nelia#date/2009-03-30/13:05:37" target="_blank">AGATA, TUDORA si LISANDRU
mamaana spune:
neata
ma doare rau de tot capul si nu stiu de la ce; de fapt cam stiu ca in ultimul timp am inceputsa ma enervez ca nu mai pot face nimic 'sa se cunoasca' cand muncesc miercurea de acasa. dar sa se cunoasca in casa nu la munca
. aseara am stat afara cu fetele - ele la nisip si eu am tricotat - ce bine a fost
voiam sa va intreb ce flori puneti voi care sa tina toata vara ? si daca se poate sa fie si perene
? eu anul trecut am pus petunii dupa ce s-au terminat lalelele si au tinut bine. dar sunt anuale.
ankalaura spune:
Fetele, sunteti de aur!
ANA - masurile le am din Romania, dar paine pot sa fac si "din ochi", insa deocamdata le dreg, nu cunosc faina, drojdia... Dovada ca nu am pus drojdia la crescut si nici painea nu a crescut cine stie ce. Dar asta numai prima oara. Aseara am facut o ditamai painea de un kil si ceva cred...
Cantar vreau pentru alte prajiturici si chestii pe care le fac eu de regula, la alea chiar trebuie sa masor daca nu vreau sa dau chix.
Langa noi e un magazin libanez (ANKA, he he, asa il cheama si nu sunt eu!
) unde au o branza cica feta canadiana care e fix ca o telemea. Nu stiu daca toate "fetele" sunt asa, ca asta e singura probata pana acum. Tot de aici iau si cascaval balcan (kashlkaval balkan he he
)
NELIA - daca ma enervez
ma duc la ordin si ma prezint, daca am nervi si rabdare ma fac traducator aici si zau ca va dau discount serios ![]()
Ma duc azi la facultate sa intreb exact ce imi trebuie si in ce termene. Pe site zicea doar de diploma si foaie matricola, dar eu am si formularele pentru cererea de echivalare. Daca mi se cere, o trimit urgent.
Fug la mobilizare, ca azi am o gramada de treaba.
Inca o intrebare - ceva idei unde as mai putea sa ma uit de mobila pentru camera copiilor, in afara de Sears, Leons, Brault&M, Brick, Ikea? Pe astea le-am tot trecut in revista dar nu am gasit ce ne-ar trebui....
Marti ne vine si mobila deja comandata - ar cam fi cazul, ca e cam nasol 4 persoane intr-o casa goala, mobilata doar cu masa si scaunele si o saltea umflata ![]()
columbiana spune:
sunt tare suparata
, am dat alt examen la noi, pentru alta clasa d'emploi mai bine platita (ca cel pentru recunoasterea vechimii mi-a adus doar un petic de hirtie pina acum) si...nu l-am luat, la al doilea, cel psihologic, de cultura quebecoasa-nici nu stiu cum sa-i spun, am facut 40 puncte din 120 si nu mi-a mai iesit media
; e clar ca Tudor mosteneste de la mine personalitatea autistica, pentru ca la amindoi intelectul zboara dar in schimb emotionalul/socialul se tirie 
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=137759
ankalaura spune:
Ooff, Ana, imi pare rau sa aud. Le poti repeta? examenele?
Cu telefonul - nu am facut contract la Bell ci la Colba Net, de la care avem si o linie suplimentara de Bell insa platim doar 9 dolari, iar la internet 17 virgula ceva, cu reducere 50% dar a trebuit sa platim pe un an intreg. Per ansamblu, a fost cea mai ieftina varianta, insa dureaza 5 zile de la plata. Ar trebui sa ne instaleze si netul si telefonul pe luni cel tarziu. Momentan ne-am agatat wireless la o retea nesecurizata din bloc ![]()