teroare nocturna
Raspunsuri - Pagina 5
luhtien spune:
...feteleeee......usorr....
ca ne iau moderatorii la puricat....
nici eu nu sunt adepta medicatiei, nici pentur mine , si nici mai ales pentru bb.
saru mana la toate fetele care au postat.
urmarim evolutia si postam rezultatele!
CorinaDani spune:
daca problema este de la dintisori, pentru ca ai spus ca preferi sa eviti medicatia inutila, incearca macar sa-i dai pe gingie cu gel calmant, special pentru eruptia dentara (sunt cateva marci cunoscute); cine stie, poate are efect acest remediu si va dormi mai linistit sau nu se va mai frichini atata...cred ca o picatura-doua de gel calmant sunt mai putin nocive decat cativa ml de panadol sau nurofen...
Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )
"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)
EllaX spune:
Eu cred ca sunt o mama buna, iubitoare. Am nascut natural ca pana la urma s-a putut (daca nasteam prin cezariana ar fi fost probabil mai bine, in cazul nostru), am ingrijit copilul - chiar daca asta a insemnat sa refuz un job cand avea ea 6 luni si acum sunt fara job (nu fara ocupatie) - am tinut-o in brate, am carat-o cu mine aproximativ peste tot, petrec timp cu ea, n-o lovesc deloc si o iubesc tot mai mult. Nu m-am oprit din citit despre cresterea si dezvoltarea copiilor, tocmai ca sa fiu o mama cat pot eu de buna pentru copilul meu. E bine daca ti se potriveste "manusa" AP-ul si va face fericiti, pe tine si copiii tai. Te rog sa ma crezi ca AP-ul imi place, in cea mai mare parte, dar mi se pare ca exagereaza, pe ici, pe colo. AP-ul este doar un curent intre multe altele existente in stiinta cresterii copiilor - ca toate celelalte, are parti bune si parti mai putin bune (bine, are muulte parti bune). Ce ma necajeste pe mine pe forumul asta este ca, uneori, aparand cauze bune, suntem prea vehementi si intoleranti fata de alte pareri - si e si cazul aparatorilor AP.
Chimicalele acelea care se numesc medicamente sunt, uneori, necesare - chiar si numai psihicului. Durerea fizica simtita pe termen scurt e ok, pe termen lung nevrozeaza sau chiar deprima. Panadolul dat cand si cand, la nevoie, gandind bine inainte, nu te face o mama rea. Eu am mai intervenit o data, cand nu stiu cate voci se ridicau impotriva antibioticelor: ca distrug sistemul imunitar si alte alea. Am spus ca antibioticele, date cand si cum trebuie, la indicatia unui medic bun, salveaza vieti sau imbunatatesc calitatea vietii, care e esentiala in sanatate (care inseamna si sanatate fizica, si psihica, si sociala). Antialgicele, la nevoie, te pot scuti de mult chin inutil. Sunt de acord ca in toata lumea exista si oameni care abuzeaza de medicamente, dar eu vorbesc despre situatiile in care medicamentele sunt indicate.
Cat despre doamna Katherine A. Dettwyler sau orice alta persoana care spune ceva, undeva, si altii o lauda: pana una-alta, e doar un om (care lucreaza la o universitate, dar nu intotdeauna asta inseamna chiar mare lucru) care emite o parere, partial argumentata stiintific, partial argumentata corect. Antropologia, ca orice alta stiinta cu componenta sociala, se bazeaza si pe observatie si interpretarea rezultatelor de catre om, de aceea vei intalni si o gramada de supozitii care din greseala trec drept axiome, la un moment dat. Mi se pare interesant ce povesteste doamna Dettwyler, dar este evident neaplicabil 100% la oameni, care nu mai sunt maimute. Pana la urma, constrangerile sociale, pe care si doamna Dettwyler le pomeneste, sunt functionale si nu tuturor constrangerilor ne putem sustrage, daca vrem sa ne integram intr-o felie de societate. Altfel, ce povesteste este interesant si deschizator de minte si intelegere pentru copil. A, si antropologia nu este medicina, mai tre' sa luam de bun si ce spun doctorii.
Scuze ca m-am lungit atat, dar mi s-a parut ca toleranta si discernamantul sunt ok de pastrat, cat timp este vorba de cresterea copiilor. Nu-s de tolerat violenta si lipsa de iubire si grija, asta e clar. Cred ca grija de pui ne uneste la un asemenea subiect.
luminita2008 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui khrisu In care carte scrie ca NU TREBUIE sa pape noaptea????? Capraru??. |
Pot sa pun pariu ca da!!
imi amintesc cu cata dragoste am cumparat cartea lui si cu ce nerabdare asteptam s-o citesc dupa ce am ramas insarcinata. nu cred c-am citit un sfert din ea. desi n-aveam nicio experienta, nici macar cea teoretica, nu citisem nimic-nimic despre copil pana atunci, tot n-am putut fi de acord cu ce spune el acolo. m-a dezamagit profund.
Luminita si voinicii Edi si Robi - 26.09.2008
"Exista pe lume bucurie mai mare ca un copil: DOI copii!"
luminita2008 spune:
EllaX, f bine punctat!
Luminita si voinicii Edi si Robi - 26.09.2008
"Exista pe lume bucurie mai mare ca un copil: DOI copii!"
roli25 spune:
Luhtien, la 7 luni, daca nu are dintisori, chiar daca nu simti gingii umflate, aproape sigur se trezeste din cauza durerilor.
Dintii dor mai tare cand cresc in gingie. Cand simti gingia umflata e aproape gata eruptia.
In afara de Calgel nu ai motive sa-i dai alte medicamente. Pune-l la san. Nu ii e foame neaparat, dar suptul il linisteste.
Roli mami de Andrei (16 ianuarie 2008) si Marc (9 iunie 2006)
www.flickr.com/photos/14037522@N04/sets/72157603790736786/" target="_blank">ANDREI
www.flickr.com/photos/14037522@N04/sets/72157603794082565/" target="_blank">MARC
www.flickr.com/photos/14037522@N04/2472556291/in/set-72157604930822343/" target="_blank">VACANTELE NOASTRE IN 4
BAIETII MEI IUBITI
Se zice ca doua lucruri sunt infinite pe lumea asta: universul si prostia umana. În privinta universului, eu înca mai am unele îndoieli. (A.Einstein)
gabriela42 spune:
luhtien cred ca puiutului ii ies dintisorii ,al nostru nu sa ridicat pina la 9 luni iar acum nu exagerez zici ca are motor bmw,arcuri la picioare...eu zic asa 80%fuge20%sare.nu te nelinisti inutil.inca doarme ori cu tati ori cu mami,stiu ca nu este sanatos dar nu vrea inca singur .al nostru este mare si tot il primim tu cu micutul tau te rog sa-l iei linga tine in pat.evit maxim medicamentele dar cind doctorul spune asa pai asa fac doar de asta l-am ales sa am incredere.ai rabdare ies dintisorii si o ia din loc sa vezi ture si cazaturi
Llaura spune:
Citat: |
citat din mesajul lui mcoca [pediatrul meu, si doctorul de familie, si asistenta de puericultura |
Asa mi s-a spus si mie, din aceleasi surse, ca la sapte luni copilul nu mai are nevoie de mancare peste noapte. E teoretic...ca practic ce faci, ii spui, mai mama ia uita-te tu la pagina 65, vezi ca scrie ca nu-ti e foame? E ridicol, eu ii dau de mancare cand vrea, o sa aiba si program candva, sunt sigura.
Luhtein vroia cred putina asigurare ca nu e vorba de o problema medicala, mai ales una absconsa cum sunt terorile astea nocturne.
Eu cel putin de aia am scris, pe viitor insa am sa ma abtin, interactia cu "gasca celor ce se bat cu pumnii in piept" ma indispune efectiv. Si apropo, nu exista "universitate de antropologie"
Roxxy80 spune:
Eu de abia astept sa maraie putin Maria ca sa o iau cu mine in pat. La fel am facut si cu Matei. Cu siguranta ca va veni si ziua cand puii nostri vor refuza sa mai doarma cu noi. Nici Maria nu doarme toata noaptea dar eu stiu cauza, si anume dintisorii. Are gingiile destul de umflate, semn ca urmeaza sa mai apara ceva dintisori in curand.
Bee spune:
Si eu zic ca-s dintii. Chiar daca nu se vede, nu se simte, etc. Copiii mei mai marisori acum, au suferit foarte mult din cauza dintilor. Da, teroare nocturna pentru mine (si pe mine titlul ma dus la cosmar noaptea pentru copil, dar m-am inselat). La cat de greu le-au iesit dintii, ar fi fost absurd din partea mea sa le dau nurofen, paracetamol sau gel calmant pentru dintisori. Greu, insemnand urla noaptea de la 6 luni pentru inti care au iesit la 10. Apoi am avut o pauza de o luna, dupa care a inceput agitatia pentru dintii care au iesit pe la 14 luni si tot asa. Baiatul e mare si-mi arata in gurita ce-l doare maseaua (ultimul rand de masele de lapte nici nu se zareste). Deci POT fi dintii, dar nimeni nu-ti poate raspunde cu siguranta la DE CE-ul tau. Trebuie sa gasesti ce merge in cazul vostru, adica o solutie de compromis. La noi solutia asta a fost cosleeping-ul. Cu sotz cu tot, am dormit cu copiii.
Llaura, din ce spui tu nu cred ca e un reflux "clasic", cat mai degraba o durere de burtica la vreun aliment anume din a mancat peste zi, sau gaze. Refluxul e pacatos, se manifesta ceva mai devreme si cedeaza (eventual, asa a fost la noi) pe masura ce-s introduse alimentele solide si copilul mai creste.