teroare nocturna
Raspunsuri - Pagina 6
luhtien spune:
Bine punctat in privinta medicamentelelor, EllaX.
Insa sa stii ca se poate rezista si fara analgezice si antibiotice, in cazuri care nu implica febra si alte chestii foarte grave.
Alaptam, cred ca era luna 3 sau 4, si se gasise maseaua de minte sa mai scoata capul putin in lume.
Aproape o luna am stat hamster, cu falca umflata, pentru ca am fost capoasa si nu am luat antibiotice, spre disperarea si uimirea stomatologului.
Singura bulina a fost Nurofren, vreo 7-8, maxim 10, si alea luate chioras (ca trec in lapte si nu-i fac bine lui bb).
Doctorii...una imi spune pediatra, alta imi spune doctorita de familie, in carte e altceva, pe net altele...pana la urma, eu merg pe instinct. REVIN cu mentiunea: doar pentru cazuri usoare!
De exemplu, la vaccin , doctorita de familie mi-a recomandat sa ii pun preventiv un supozitor cu paracetamol, ca sa nu-l doara. Pediatra, din contra, sa nu-i pun nimic ca sa nu inhib efectul vaccinului. De data asta am ascultat de pediatra.
Au fost dati in care a fost invers, si au fost dati in care nu am ascultat de nici una.
Mai trece o zi, mai vine o noapte.
In noaptea asta unim paturile...sa vedem ce iese...poate asa reusim sa il primim si pe tati inapoi
luhtien spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Bee S. Da, teroare nocturna pentru mine (si pe mine titlul ma dus la cosmar noaptea pentru copil, dar m-am inselat). |
Sa stii ca atunci cand am pus titlul subiectului, eu asta am avut in minte: ca este teroare nocturna (pentru el , nu pentru mine!).
Dar se pare ca subiectul a evoluat in timp!
ralcat spune:
Si eu inclin sa dau dreptate multora dintre mamicile care ti-au raspuns, ca pot fi dintisorii cei care va terorizeaza.
In general un copil care are nevoie de atentia parintilor e asa de la inceput nu incepe de la un anumit moment. Si o spun din experienta, pentru ca al meu cupil ... este asa. Pana la un an a trait in brate cam 20 de ore din 24 ... cand am incercat sa-i "demonstrez" ca poate sta in patutul personal si fara sa se simta ca pe ace ... m-a educat ca poate plange si 15 minute fara incetare pana cand cine crezi ca a cedat ? Criminala de mama care incerca sa asculte de medicul de familie (mama de 2 copii, care m-a invatat "lasa-l sa planga, ca se invata el sa nu mai ceara atentie". M-am invatat eu sa nu mai ascult de ea pana una alta Si uite asa si-a castigat baietul meu binemeritatul nume "raknetu Carpatilor" .
Si a tot avut nevoie de noi, ca sa-l calmam fie de un gazutz deranjant, fie de un vis, fie din cine stie ce motive pana pe la 3 ani jumate. Fiecare noapte era presarata cu chiote si chemari, nici sa doarma cu noi nu putea, dar nici o noapte intreaga singur ...
Iar acum, la 4 ani jumate ... ma trimite de la el ca-l deranjeaza prezenta mea fermecatoare "mami, stii ca daca mai stai mult cu mine ma deranjezi si nu ma pot concentra la somn ?".
Ai un pui foarte foarte dulce si cumintel, bucura-te de toate momentele dulci pe care le aveti acum, ca stii cum fug ?
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank"> In sufletul meu
khrisu spune:
azi noapte cand il apucase maraiala i-am dat o mana, a apucat un degetel si a adormit la loc. ==================== Nimeni nu te-a intrebat daca vrei sa te nasti. Despre plecarea ta, tot altii vor decide. Insa timpul dintre este in mainile tale. Nu-l irosi! Bogdan Teodor Constantin - comoara noastra - 14.09.2009 http://bisisica.blogspot.com/ Mai multe poze pe blog! Va astept cu drag! |
Ellax nu fac parte din tabara extremistilor, mie aparatorii vehementi ai AP-ul imi fac impresia ca au inteles gresit AP-ul. Si eu am pus frana carierei pt a ma ocupa eu de copii si nu bunicii bonele, etc..ca asa am crezut eu de cuviinta. Am fost doctorand 2 ani la 2 universitati diferite(unul la zi si altul la ff)..dar am abandonat cand au venit copiii pe lume...nici nu-mi pare rau. Chiar azi ma gandeam ca o sa trebuiasca sa-mi iau concediu fara plata macar jumate de an pana o sa reusesc sa o introduc pe fetita in colectivitate..dar dupa cum cred eu de cuviinta, incet, incet si sigur.. Si o duc asa de rau cu banii... noroc ca astia micii nu realizeaza ce-i aia bunastare, ca locuim in chirie numa in 2 camere si nu intr-o casa pe panmant, etc etc.
Eu m-am referit strict la cazul de fata, cand uite ce simplu zice mama ca s-a rezolvat problema..l-a luat cu ea in pat, cand a marait i-a dat degetelul si a adormit bebele la loc. E cazul de dentinox, calmagel, nurofen, panadol??? Eu zic ca nu.. Nu-ti inchipui ca eu nu am dat niciodata medicamente copiilor sau i-am lasat sa urle de durere. Nu..dar am luat-o gradual, dupa ce am epuizat cateva metode fara efecte adverse am trecut la medicatii. Fiului meu spre exemplu i-au iesit caninii f greu, in 6 luni...au fost nopti cand urla de durere, se zvarcolea prin pat, nu accepta sa-l atingem macar, nici in brate, nici cantat, leganat, nici bibe de lapte nici nik..atunci am trecut la paracetamol, nurofen ca nu-s tampita sa las copilul sa lesine de durere. Cu fii-mea a fost parfum, fiind alaptata se calma imediat la san.
Mie imi displace un anumit segment de mame..alea care fac presiuni asupre bebelusului ca sa-l adapteze in functie de nevoile ei, si nu invers dupa cum gasesc eu normal. Ma refer la diverse metode, in special ala "lasatului sa planga pana se invata". Is extremista daca nu-mi plac? ok..atunci sunt. Mie cand fecioru imi cerea in toiul noptii "apte??" chiar nu m-am gandit sa ma intorc pe o parte si sa-l ignor, nu mi-a cazut nici o mana si nici un picior daca m-am dus la bucatarie si i-am facut biberonul. Nici macar nu consider ca m-am sacrificat. Daca il ignoram cred ca ca mesajul pe care i-l transmiteam era urmatorul "nu trebuie sa fii empatic la nevoile celor din jur, la suferintele lor"..asa ca, pe viitor daca eu, sau altii ar plange in fata lui din diverse motive...el s-ar intoarce pe o parte..ca doar eu l-am invatat .
Llaura, scuze, nu e Universitate de Antropologie, e doar "Department of Anthropology, Texas A&M University " tradu' cum vrei, nu stiu cum e structurat la ei Invatamantul Universitar. http://anthropology.tamu.edu/index.php
luhtien spune:
'na ziua!
acum am o fereastra.
cica doarme inainte de pranz (care, btw, tre' sa ma duc sa il pregatesc ).
rau...dar de data asta din cauza de partzuri.
mai investigam!
de dimineatza sa imi rup degetele de la picioare in gratiile patutzului, ca uitasem ca nu mai era spatiu...etc.
l-am luat si cu mine in pat, dar tot rau, ca a continuat artileria
asa ca azi nu am mai papat para.
am papat pruna si banana.
asta la noi.
la altii...tocmai ce am vorbit la telefon cu o prietena care are tot un baiat cu 2 saptamani mai mare. Eric chiar este mare (are 2 dintisori, vreo 9 kile si ceva, alearga cu premergatorul...ma rog, fiecare cu ritmul lui).
Are si ea probleme cu somnul noaptea. Dupa ce a schimabt laptele de seara cu cel pe care il folosesc si eu, a zis ca a coborat raiul pe pamanat, ca dormea si cel mic pana pe la vreo 5.
eeee...si de vreo saptamana...numai! gata! din 2 in 2 ore.
nici in brate, nici in pat, si doar cu tzatza in gura (dar ea nu mai are lapte).
Sfatul pediatrei: sa nu-i dea de mancare noaptea. sa nu-i ii dea mai mult de 120 ml de lapte simplu (nu de ala pentru seara) si supa
si i-am spus ca pediatra a luat-o pe aratura! cum sa bage atata mancare in burta copilului ca chiar ca o sa crape si nu o sa mai doarma de loc noaptea.
ea ii dadea fructe la 5. Am cazut noi de comun acord ca poate din cauza aia, asa ca o sa le schimbe cu dimineatza.
Pediatra aia, e aceeasi ca a mea, mi se pare putin cam dusa cu pluta. Mie imi spune una, ei ii spune alta.
Si mie imi spusese sa nu-i dau mai mult de 150 ml de lapte seara ca nu poate sa duca stomacelul. Pai daca el singurel a papat din tzatza 200 ml...deci..intra!
so...
chip in taci!
makydenis spune:
citat din mesajul lui sdcristian sa gandim asa - daca il pui in patut va chinuiti toti si nu doarme nimeni - daca il pui cu tine doarme toata lumea si e bine totul mi se pare evident care e varianta cea mai simpla si mai buna, chiar fara sa discutam de cosleeping si altele |
de acord!
si la noi e la fel!
eu am ales varianta: toti dormim!
luhtien spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui makydenis
de acord! si la noi e la fel! eu am ales varianta: toti dormim! Infinitului de viata i-am zis MAMA |
sau dorme bb ca belferu, mami pe o latura si pe tati il ostracizam pe canapea in birou.
monikus spune:
Buna Luhtien,
Nu am mai auzit de mult vesti de la tine la dovlecei de 2009. Ma bucur insa ca gasesc aici informatii despre voi.
M-am decis sa iti scriu pt ca si noi avem problema asta doar ca la noi e asa de cand am venit din maternitate. Copilasul meu nu doarme legat mai mult de 1 ora nici ziua nici noaptea. Mai rau e ca de la oboseala eu una am cedat. A trebuit sa cer ajutor cui am putut. Am vb cu n medici despre asta si mi-au spus ca nu am ce face. Asa doarme copilul meu si asta e. Nu e neaparat de la dinti desi poate fi in cazul tau. In al meu nu, din moment ce asa doarme de la 3 zile de cand am ajuns acasa. Sper sa ai rabdare, ceea ce imi doresc si mie si sa ne auzim cu vesti bune.
Am citit cam tot ce ti s-a recomandat. Personal sunt de acord cu ideea ca un copilas de peste 6 luni nu are nevoie de mancare noaptea. Eu am testat-o si am vazut ca se trezeste tot asa chiar daca i-as da lapte si de 5 ori pe noapte. Bine, noi suntem pe lapte praf de la 4 luni dar asta e. Ceea ce nu am incercat este cu ceaiul de musetel. O sa incerc poate merge si la noi.
Te pup.
Monica, mami fericita de RARES ANDREI (16.10.2009) BEBE
povestea nasterii micutului Rares Andrei
sdcristian spune:
Citat: | ||||
citat din mesajul lui luhtien
sau dorme bb ca belferu, mami pe o latura si pe tati il ostracizam pe canapea in birou. ==================== Nimeni nu te-a intrebat daca vrei sa te nasti. Despre plecarea ta, tot altii vor decide. Insa timpul dintre este in mainile tale. Nu-l irosi! Bogdan Teodor Constantin - comoara noastra - 14.09.2009 http://bisisica.blogspot.com/ Mai multe poze pe blog! Va astept cu drag! |
da de ce sa nu fie tata intr-o parte, mama in cealalta si copilul la mijloc?