teroare nocturna

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Llaura spune:

Luhtien, eu am un baietel nascut pe 8 sept si am cam aceeasi problema de vreo saptamana. Nici el nu are inca nici un dinte. Nu stiu daca asta e, dar eu suspectez un pic de acid reflux, nu ceva serios, dar suficient cat sa-l deranjeze si sa-l trezeasca. Baietelul meu e pe formula si de la sase luni diversificam, ii dau piureuturi dar recunosc ii ofer si multe fructe si legume crude, i le pun pe tava la high chair si sa vezi veselie si distractie, broccoli (super jucarie are si toarta), telina, banana, portocala, morcov, ce am. Portocala e favorita de la distanta si i-am cam dat. Ieri insa nu, azi noapte l-am culcat cu pernuta si parca a dormit mai bine. Tot s-a trezit la 1 noaptea, dar asta de pe la 8, n-a scancit intre timp, iar la 1 a mancat bine, ne-am jucat un pic si s-a culcat la loc.
Nu stiu daca asta e, dar in afara de asta, de dintisori, si cam ce au zis si fetele mai sus, alta idee nu am. (Pe net am vazut ca ar mai putea fi o infectie la ureche dar fara febra si fara stare generala proasta mi-e greu sa cred).
O sa urmaresc subiectul tau, daca ma mai gandesc la ceva iti zic (te rog sa faci si tu la fel). De medic nu mi se pare ca e, cel putin deocamdata, una peste alta doarme in felul lui, mananca bine, nu are febra, e foarte vesel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mcoca spune:

Citat:
citat din mesajul lui khrisu

Mey..da' tu ai pretentii nu gluma. Vrei ca un bebe de numai 7 luni sa doarma toata noaptea??. Eu am 2 copii iar baiatul a inceput abia dupa 3 ani sa doarma legat..asta dupa ce i-au iesit toate maselele.


Nu mi se pare ca are pretentzii. Fetitza mea la o luna dormea 6 ore legate, iar la 3 isi facea noptile (si era alaptata).
Citat:


1. creierul copilului are nevoie de glucoza pe timpul noptii, asta e unul din motivele pt care se trezeste(sa suga san, sau lapte din biberon-dupa cum este alimentat).


CAnd copilul atinge 6 kg nu mai are nevoie sa manance noaptea. El s epoate trezi din diverse motive. Continua sa-i dai sa manance aiurea si mira-te ca nu isi face noptile la 3 ani.

Citat:

2. Somnul copilului este impartit cumva in mai multe cicluri de somn care sunt mult mai scurte decat ale unui adult. Copilul nu poate trece singur dintr-un ciclu in altul fara ajutor (si cine sa-l ajute altcineva decat mama):sanul mamei, biberon, sau doar prezenta mamei.

Hmm sa-i dai sa manance ca sa adoarma, asta da sfat.



Luhtien, si eu am avut aceeasi problema, la aceeasi varsta. La noi au fost dintzii, si au tinut vre-o 2 luni. Pe noi ne-a sfatuit pediatrul sa o culcam pe un plan inclinat, iar seara sa-i dam ceai de musetzel care este calmant. Cand plangea rau ii puneam un supo cu paracetamol (tot sfatul medicului) Asa a fost la noi. Poate la voi este altceva. Ei mai au si perioade cand au nevoie de mai multa dragoste si afectiune (mai ales daca s-a schimbat ceva in casa, in program).


Vicky si Printzesone


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns luminita2008 spune:

eu zic ca-l deranjeaza dintisorii, poate avea dureri si daca o sa sparga abia peste cateva luni. si e f clar ca prezenta ta il linisteste, asa ca fa tot posibilul sa fii langa el.
ai mei pana la 1 an si 4 luni n-au dormit o noapte intreaga amandoi. de pe la un an, faceau cateodata cu randul, unul dormea noaptea snur, altul ba, dar oricum si asta se intampla rar. pana pe la vreo 7-8 luni se trezeau fix la 3 ore ptr papa si uneori prelungeau masa cu o repriza de joaca. de la 7-8 luni au inceput sa fie agitati de-a binelea si sa se trezeasca haotic, si pe la 9 luni au inceput sa iasa primii dintisori.
la noi problema a fost mai grava putin, ca nu se linisteau in pat cu mine, desi taaaare mi-as fi dorit sa dorm cu ei... faceam ture-ture si eu si sotul pana la ei in dormitor. in cele din urma, a trecut, acum ma laud cu o singura trezire pe noapte, undeva dupa ora 05.00.

rabdare, o sa treaca.

Luminita si voinicii Edi si Robi - 26.09.2008

"Exista pe lume bucurie mai mare ca un copil: DOI copii!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns luhtien spune:

cam cu o saptamana inainte de faza cu somnul a fost refuzul de a manca fructe.
mi-a dat inapoi atunci 155 grame.
saptamana asta de a trecut mi-a luat 350 grame.

Citat:
Llaura
Publicat la - 13/04/2010 : 11:36:11
Luhtien, eu am un baietel nascut pe 8 sept si am cam aceeasi problema de vreo saptamana. Nici el nu are inca nici un dinte. Nu stiu daca asta e, dar eu suspectez un pic de acid reflux, nu ceva serios, dar suficient cat sa-l deranjeze si sa-l trezeasca. Baietelul meu e pe formula si de la sase luni diversificam, ii dau piureuturi dar recunosc ii ofer si multe fructe si legume crude, i le pun pe tava la high chair si sa vezi veselie si distractie, broccoli (super jucarie are si toarta), telina, banana, portocala, morcov, ce am. Portocala e favorita de la distanta si i-am cam dat.


brocoli nu prea mancam, telina e , morcovul e asa si asa.
cum i le dai tu sa le pape daca nu are dinti? nu ti-e frica ca se ineaca?
noi mancam mixt de cand ne-am nascut, adica seara papam bibe , acum si unul dimineata in completare de , in rest papam tzitzi .

Citat:

mcoca Publicat la - 13/04/2010 : 12:28:06
Citat:
citat din mesajul lui khrisu

Mey..da' tu ai pretentii nu gluma. Vrei ca un bebe de numai 7 luni sa doarma toata noaptea??. Eu am 2 copii iar baiatul a inceput abia dupa 3 ani sa doarma legat..asta dupa ce i-au iesit toate maselele.


Nu mi se pare ca are pretentzii. Fetitza mea la o luna dormea 6 ore legate, iar la 3 isi facea noptile (si era alaptata).

Citat:


1. creierul copilului are nevoie de glucoza pe timpul noptii, asta e unul din motivele pt care se trezeste(sa suga san, sau lapte din biberon-dupa cum este alimentat).


CAnd copilul atinge 6 kg nu mai are nevoie sa manance noaptea. El s epoate trezi din diverse motive. Continua sa-i dai sa manance aiurea si mira-te ca nu isi face noptile la 3 ani.

Luhtien, si eu am avut aceeasi problema, la aceeasi varsta. La noi au fost dintzii, si au tinut vre-o 2 luni. Poate la voi este altceva. Ei mai au si perioade cand au nevoie de mai multa dragoste si afectiune (mai ales daca s-a schimbat ceva in casa, in program).


Si in carte scrie ca nu trebuie sa mai pape noaptea, nu a mai papat noaptea. In plus, el singur a renuntat treptat la mese.
Deci nu e din cauza foamei.
De modificat in casa nu s-a modificat nimic.
Sa fie din cauza lui tati? E cam stresat la serviciu si are si niste problemutze de sanatate.
Dar tati nu doarme cu noi, deci , teoretic, nu ar trebui sa ii afecteze somnul.

Offf! Cine sa mai inteleaga picii astia?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns wnimra spune:


Imi aduc aminte de baiatul meu, de pe la 7-8 luni a inceput circul , il chinuiau dintii care au aparut pe la 1 an si 2 luni ....il puneam in tarc si el uaaa uaaa uaaa , iar in brate , liniste si fericire, dar pt ca eram terminata de oboseala aveam impresia ca are ceva personal cu mine piscotul de juma'de metru .Il torturam ca sa doarma in tarc si noi in pat
Pana intr-o noapte cand am zis "gataa" , toti trei in pat si somn de voie , doamne ce bine am mai dormit, ce moale si miros de bebelus avea.

soluta : la noi....tarcul lipit de pat , taiata panza si ramasa gaura intre noi , nu se mai simtea constrans si ma putea simtii langa el.





Mami de Alex( 27.07.2005 )

"Este o arta sa fii fericit printre necazuri"-babette:)












Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

eu cred ca tot dintisorii ar putea fi de vina

fetita mea a inceput cam tot asa, cu frichineala noaptea si refuzul alaptatului, la inceputul lunii decembrie 2007; tragea 2-3 gurite de lapte, intorcea capul si incepea sa planga; am incercat sa-i dau mai des sa pape, sa ma mulg si sa-i dau cu biberonul - mai nimic nu a mers, acum imi dau seama ca plangea si de foame, si de durere de gingie, si de frustrare, am fost nevoita sa o intarc si sa o trec pe lapte formula; exact pe 1 ianuarie 2008 i-a aparut primul dintisor, asadar a durat aproape 1 luna de la inceputul disconfortului pana la iesirea efectiva a dintelui din gingie...dupa ce i-a iesit dintisorul, a incetat si greva foamei, dar din pacate mi se oprise lactatia si am continuat pe lapte formula, plus primii pasi in diversificare...

ai incercat sa-i dai putin nurofen sau panadol, dozat conform varstei si greutatii ?

sau, ai incercat sa-l pui sa doarma in patutul lui, alaturi de un tricou de-al tau sau o jucarie, ceva care sa aiba mirosul tau ?

Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )

"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns EllaX spune:

Si eu zic ca-s dintii. Fata mea se trezea noaptea, nu neaparat ca sa planga, dar o linistea prezenta mea sau a tatalui ei. Apoi nu mai dormea decat foarte putin si ziua si avea o energieeeee!... praf eram, zilele alea. Era si foarte vesela atmosfera, cu mici intreruperi - fara nici un anunt prealabil - de plans disperat, care treceau la fel de brusc cum incepeau. Isi scadea treptat cantitatea de mancare si lichidele, pana ajungea sa refuze si apa, inainte cu vreo 2 zile sa-i erupa un dinte nou. Avea reflux - ca si de aia nu manca. Avea scaun moale si acid si se irita la fundic.

La primii doi dinti - iesiti la o zi unul dupa altul - nu am vazut nimic pana chiar cu o zi inainte sa erupa. Si o controlam in fiecare zi si-i masam gingiutele cu degetul. Nu a vrut inel gingival, dar rodea orice altceva, iar masajul gingiilor cu degetul meu era preferatul ei.

A durat cam 2 ture a cate 2 dinti sa ne prindem ce se intampla - ca e de la dinti si trebuie rabdare si iar rabdare. Daca noi ne chinuim, desi stim ca o sa se termine, va dati seama cum se chinuie ei, care nici nu stiu ca o sa treaca? Eu i-am dat cateodata, foarte rar, Panadol sau Nurofen (am preferat Panadolul, e mai de treaba cu stomacelul care nu prea are mancare), cand incepea sa se trezeasca si sa plaaangaa noaptea si nu mai primea bibele cu apa.

Cat despre statul in fund, Ana mea a stat bine (da' tot nu avea capul foarte fix, ci i se mai clatina) la 8 luni jumate. Noroc ca stiam ca pana pe la 9 luni nu trebuie sa-mi fac griji... dar tot am facut gimnastica cu ea, usor, in joaca, acasa. Doctorita de familie mi-a zis, acuzator, la 7 luni ale Anei, ca fata are retard de dezvoltare - da' eu imi facusem temele de acasa (si din scoala, ce-i drept) si citisem, stiam ca n-are dreptate.

Concluzionand: eu as paria pe dinti. Si, poate, pe inceputul unei noi etape de dezvoltare psihica - multi copii sunt agitati, pana sa "aseze" noile achizitii si informatii. Si eu as lua, pe cat posibil (si a mea doarme fff "plimabator", stiu cum e somnul cu ea in pat), copilul in pat, macar pana adoarme. Ana nu s-a invatat asa, m-a "folosit" doar cat timp a avut nevoie. Inca ceva: nu cred ca multi s-au nascut cu rabdare nesfarsita, ne mai pierdem autocontrolul, mai ales la oboseala si cand nu intelegem ce se intampla. Eu ma mai si infuriam, mai ales la inceput, ca nu dormeam o ora legat, dar mi-a trecut dupa ce am inteles ca-s dintii.

EllaX cu Ana (30 iunie 2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns khrisu spune:

In care carte scrie ca NU TREBUIE sa pape noaptea????? Capraru??.

Ia sa vedem ce zice tanti asta ,Katherine A. Dettwyler, despre somnul pe timpul noptii..
Ca sa vezi mcoca cat de aiurea am dat eu copilului sa manance..trebuia sa-i dau una dupa ceafa cand imi cerea lapte...sau sa-l las sa planga ca nea Capraru' zice ca nu e voie dom'le ca un bebe sa pape noaptea...


Sleeping through the Night
by Katherine A. Dettwyler, Ph.D.

Department of Anthropology,
Texas A & M University

I am an Adjunct (semi-retired) Associate Professor of Anthropology and Nutrition at Texas A&M University, and I do research on infant/child feeding beliefs/practices both cross-culturally and from an evolutionary perspective, as well as research on children's health and growth. I know from first-hand experience that being a new parent is a difficult time of adjustment, especially when expectations don't match reality, especially when our culture has taught us that children should have certain needs/wants/behaviors and then our children don't seem to fit that mold. This problem of a mismatch between expectations and reality can be very difficult for new parents to accept and adjust to. Sometimes, some children can be encouraged/convinced/forced to fit the mold of cultural expectations, and they do fine. Othertimes, though they do eventually fit the mold, it is at the expense of their sense of who they are, their self-confidence, their view of the world as a safe and trusting place, sometimes, even, at the expense of their health or life. Probably nowhere do cultural expectations and the reality of children's needs conflict more than in the two areas of breastfeeding frequency and sleeping behaviors.

Human children are designed (whether you believe by millions of years of evolution, or by God, it doesn't matter) -- to nurse *very* frequently, based on the composition of the milk of the species, the fact that all higher primates (Primates are the zoological Order to which humans belong, higher primates include monkeys and apes) keep their offspring in the mother's arms or on her back for several years, the size of the young child's stomach, the rapidity with which breast milk is digested, the need for an almost constant source of nutrients to grow that huge brain (in humans, especially), and so on. By very frequently, I mean 3-4 times per hour, for a few minutes each time. The way in which some young infants are fed in our culture -- trying to get them to shift to a 3-4 hour schedule, with feedings of 15-20 minutes at a time, goes against our basic physiology. But humans are very adaptable, and some mothers will be able to make sufficient milk with this very infrequent stimulation and draining of the breasts, and some children will be able to adapt to large meals spaced far apart. Unfortunately, some mothers don't make enough milk with this little nursing, and some babies can't adjust, and so are fussy, cry a lot, seem to want to nurse "before it is time" and fail to grow and thrive. Of course, usually the mother's body is blamed -- "You can't make enough milk" -- rather than the culturally-imposed expectation that feeding every 3-4 hours should be sufficient, and the mother begins supplementing with formula, which leads to a steady spiral downward to complete weaning from the breast. Human children are also designed to have breast milk be a part of their diet for a minimum of 2.5 years, with many indicators pointing to 6-7 years as the true physiological duration of breastfeeding -- regardless of what your cultural beliefs may be. I can provide you with references to my research on this topic if you wish to read more.

The same is true of sleeping. Human children are designed to be sleeping with their parents. The sense of touch is the most important sense to primates, along with sight. Young primates are carried on their mother's body and sleep with her for years after birth, often until well after weaning. The expected pattern is for mother and child to sleep together, and for child to be able to nurse whenever they want during the night. Normal, healthy, breastfed and co-sleeping children do not sleep "through the night" (say 7-9 hours at a stretch) until they are 3-4 years old, and no longer need night nursing. I repeat -- this is NORMAL and HEALTHY. Dr. James McKenna's research on co-sleeping clearly shows the dangers of solitary sleeping in young infants, who slip into abnormal patterns of very deep sleep from which it is very difficult for them to rouse themselves when they experience an episode of apnea (stop breathing). When co-sleeping, the mother is monitoring the baby's sleep and breathing patterns, even though she herself is asleep. When the baby has an episode of apnea, she rouses the baby by her movements and touch. This is thought to be the primary mechanism by which co-sleeping protects children from Sudden Infant Death Syndrome. In other words, many cases of SIDS in solitary sleeping children are thought to be due to them having learned to sleep for long stretches at a time at a very early age, so they find themselves in these deep troughs of sleep, then they may experience an episode of apnea, and no one is there to notice or rouse them from it, so they just never start breathing again. Co-sleeping also allows a mother to monitor the baby's temperature during the night, to be there if they spit up and start to choke, and just to provide the normal, safe environment that the baby/child has been designed to expect.

Is this convenient for parents? No!

Is this difficult for some new parents to adjust to? Yes!

No doubt about it, the gap between what our culture teaches us to expect of the sleep patterns of a young child (read them a story, tuck them in, turn out the light, and not see them again for 8 hours) and the reality of how children actually sleep if healthy and normal, yawns widely.

But the first steps to dealing with the fact that your young child doesn't sleep through the night, or doesn't want to sleep without you is to realize that:

(1) Not sleeping through the night until they are 3 or 4 years of age is normal and healthy behavior for human infants.
(2) Your children are not being difficult or manipulative, they are being normal and healthy, and behaving in ways that are appropriate for our species.

Once you understand these simple truths, it becomes much easier to deal with parenting your child at night. Once you give up the idea that you must have 8 hours of uninterrupted sleep at night, and view these nighttime interactions with your child as precious and fleeting, you get used to them very quickly.
I highly recommend Dr. Sears' book on Nighttime Parenting [available from the La Leche League International Catalogue]. Our children's early years represent the most important and influential time of their lives. It passes all too quickly. But meeting your child's needs during these first few years will pay off in many ways in the years to come.



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns khrisu spune:

mcoca..de curiozitate intreb..de unde ai scos tu treaba aia cu 6 kile??? In ce carte celebra???

Da..uite ca am dat sfaturi foarte bune mamicii..poate ii e foame copilului.

acu is in deplasare..da cum ajung acasa vin eu cu articole multe multe...asa cat sa te conving ca n-am visat noaptea tampenii si le expun pe forum..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns khrisu spune:

articolul in original il gasiti aici www.kathydettwyler.org/detsleepthrough.html" target="_blank">http://www.kathydettwyler.org/detsleepthrough.html si cine doreste ..gaseste si traducerea articolului pe net..nu pot sa dau link ca e reclama.

Mergi la inceput