Gradinita buna de germana

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Elag spune:

Baietelul meu este doar din Septembrie la aceasta gradinita. De aceea nu pot sa spun nimic despre educatoarele de la grupele mici.
Cele pe care le-am vazut (de la grupele mai mari) nu mi se par genul "mamos", si mai ales cele de dupamasa, care au in grija mai multi copii, mai striga. Stilul mi se pare mai "german" :). Pe mine nu m-a deranjat si nici pe copilul meu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iubu77 spune:

Deci nu este nimeni care are copilul la gradi nr.50 in iorga? la grupa de germana? as vrea neaparat niste impresii, conditii cum sunt educatoarele si daca invata germana..noi am vrea sa intre la scoala la scoala germana..
si cam cum se intra acolo..cam cat se da..un parfum o cafea sau altceva:)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anda2008 spune:

Iubu 77,
nu cred ca exista vreo gradinita care sa-ti garanteze intrarea la scoala germana.Oricat de lung ar fi programul gradinitei si de intensiv,din experienta mea , si dupa cum au recunoscut si alti parinti de pe forum , in ultimul an (cel putin ) este nevoie de meditatii.Pe ultima suta de metri exista chiar "oferta" de meditatii intensive in vederea examenului..Oricum trebuie sa vorbesti cu o invatatoare de la inceputul anului scolar, cand se formeaza grupele, mai tarziu este foarte greu , aproape imposibil.Nivelul examenului (am aflat unele intrebari de anul trecut) este foarte ridicat si sunt 7 examinatori in comisie.In legatura cu partea a doua a mesajului tau, circula diverse mituri urbane...nu stim nimic concret.Cat mai aveti pana la scoala?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eunice78 spune:

Citat:
citat din mesajul lui anda2008

, in ultimul an (cel putin ) este nevoie de meditatii.Pe ultima suta de metri exista chiar "oferta" de meditatii intensive in vederea examenului..

Nu subscriu la acaesta afirmatie. Eu am ambii copii la Max und Moritz si nici nu s-a pus problema de meditatii. Copilul cel mare va da examen anul acesta la scoala, oricum el vorbeste f bine germana (desi noi nu suntem vorbitori de germana), iar cel mic este la grupa mica. In gradi copii au voie sa vorbeasca in romana numai in grupa mica trimestrul intai. In rest nu auzi un cuvant in lb romana in gradinita. Singurul dezavantaj al gradinitei este ca la programul lung copii nu dorm, motiv pentru care nici nu primesc copii mici la program lung. Fiul meu cel mare e la program lung de la 5 ani, dar faptul ca vorbeste de la 8 la 18 pe zi numai in germana se simte.

La stat am incercat sa il inscriu si eu pe cel mare in urma cu aproape 4 ani dar era fluctuatia de personal ff mare si am renuntat.

Numai bine!

Baietzii mei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iubu77 spune:

Buna Anda
Merci de raspuns...
Da stiu ca nimeni nu iti garanteaza..insa daca tot nu-mi garanteaza nimeni..la stat nu platesc decat 2-3 milioane lunar..masa..etc daca mai vreau ceva optional..la privat gradi de germana incep de la 14 milioane..In ultimul an da il dau la meditatii..dar una e sa platesc gradinita 4 ani..si ultimul an si ceva meditatii..si alta sa am mai putin de platit 4 ani si meditatii in ultimul an.
Noi avem 3 ani si jumatate acum..am sa merg zilele acestea sa vad gradinita de stat de germana cu program prelungit insa ma interesau pareri din interior..de genul educatoare, comportament cu copii,daca invata sau nu ceva germana..si conditii de intrare:)
Ar fi si relativ aproape de noi..deci am putea sa il ducem dimineata si sa il luam la ora 6..
Eu tot prospectez terenul insa nu stim ce vom face..de aceea asteptam pareri.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madadum spune:

Citat:
citat din mesajul lui anda2008

Iubu 77,
nu mea , si dupa cum au recunoscut si alti parinti de pe forum , in ultimul an (cel putin ) este nevoie de meditatii.Pe ultima suta de metri exista chiar "oferta" de meditatii intensive in vederea examenului..Oricum trebuie sa vorbesti cu o invatatoare de la inceputul anului scolar, cand se formeaza grupele, mai tarziu este foarte greu , aproape imposibil.Nivelul examenului (am aflat unele intrebari de anul trecut) este foarte ridicat si sunt 7 examinatori in comisie.

nici noi nu am facut meditatii (acum sintem cls 2 la goethe)inainte de testul de la scoala. doar ce a invatat la gradinita.
noi am dat testul acum 2 ani, deci vorbesc din experienta... in comisie sint 4 invatatorare nu 7, fiecare da cate o nota - pentru exprimare, corectitudine, dezvoltare vocabular...
intrebarile sint normale - cum va jucati la gradinita, ce-ti place sa faci, ce poveste iti place... un copil obisnuit sa converseze liber in limba germana nu va avea probleme la test. un copil care invata povestile si poeziile pe de rost ar putea fi pus in dificultate mult mai usor.

mada

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anda2008 spune:

In comisie stiu sigur ca anul trecut au fost 7 pers (din care directoarea scolii, un reprez.al Forumului German si unul de la Ministerul Invatamantului)-o parte din membri stau in fata clasei, o parte in spate...iar copilul la mijloc.Eu nu cunosc situatia de acum cativa ani, dar multi copii pe care-i cunosc si care au dat anul trecut la sc.germana au facut meditatii.La grupa unde am facut noi meditatii erau si copii care incepusera pregatirea cu mai mult de un an inainte de scoala.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dddaaaccc spune:

Cum poate fi gasita gradinita Fridolin? Pe internet nu am gasit site-ul lor si nici date de contact. Ma poate ajuta cineva?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gabitza1977 spune:

Citat:
citat din mesajul lui dddaaaccc

Cum poate fi gasita gradinita Fridolin? Pe internet nu am gasit site-ul lor si nici date de contact. Ma poate ajuta cineva?

am gasit eu datele de contact pe net, te rog activeaza-ti PM si ti le trimit.
o zi frumoasa!

Gabitza
mami de Denis Stefan (07.11.2008) si 34+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liliana csaki spune:

Si Anda si madadum au dreptate, sunt 7 in comisie dar numai cele 4 noteaza, asa au fost anul trecut si inteleg ca asa vor fi si anul asta. In plus, anul trecut mai era in sala cate-un reprezentant de la fiecare gradinita care avea copii la test, prin rotatie timp de 2 ore.
Am scris eu cu o pagina sau doua in urma unde s-a mutat acum gradinita Fridolin.

Mergi la inceput