Gradinita buna de germana

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns nico_rrr spune:

buna fetelor.
Ce parere aveti de gradinita germana Max und Moritz ?
Eu am un baietel de 5 ani si 3 luni si as vrea sa-l dau la gradi germana si implicit la scoala germana.Copilul nu vorbeste acum deloc m-am trezit cred destul de tarziu,dar sper sa recuperam.Ce sfaturi i-mi dati,merita sa incercam ?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elag spune:

Si baietelul meu este tot la Fridolin. L-am inscris in septembrie anul trecut. Desi sotul meu stie germana foarte bine, nu l-a invatat nimic pe copil...deh, barbatii...deci in toamna nu stia o boaba de germana...Eu am fost foarte sceptica si foarte speriata de aceasta schimbare. Acum converseaza in limba germana cu sotul meu!
Gradinita se muta de luni intr-un sediu nou, muuult mai bun decat cel vechi.
Daca cauti o gradinita care sa aiba nu stiu cate activitati in plus, aceasta nu este potrivita. Dar daca vrei sa stie germana si sa intre la scoala germana da, e buna. Nu se vorbeste deloc in romana...copiii vorbesc intre ei germana si cand se joaca (cel putin de la grupa mijlocie).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anda2008 spune:

Noi am fost la gradinita bisericii luterane-de pe str.Temisana.Dotari de exceptie, cladirea este special conceputa pt.o gradinita.Din pacate pretul este f.piperat(1800 ron cu tot cu transport )si sincer ,daca ar fi sa o iau de la capat,m-as gandi daca as mai da copilul la o gradinita particulara.Cred ca cea mai buna solutie ar fi gradinita cu program scurt din Dorobanti, dupa program am inteles ca doamnele educatoare au un fel de "afterschool", contra cost, bineinteles.Oricum moda impusa de parinti acum cere ca pt.admiterea la scoala germana sa nu mai fie suficiente cunostintele de la gradinita, se organizeaza "sesiuni" de meditatiii speciale pt.examen.
Gradul de dificultate a examenului a crescut in ultimii ani, am auzit de niste intrebari care s-au pus anul trecut si m-am ingrozit, al meu copil nu cred ca ar sti sa raspunda nici in romana, dar'mite in germana.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kariris spune:

Anda de ce spui ca ati fost? Nu mai sunteti? cat timp a fost copilul la kiga?

Lachi mamica de Karina si Iris
http://www.dropshots.com/lachione#albums/a%20treia%20luna

Mergi la inceput

Suntem pe ultima suta de metri la gradinita-de aceea m-am exprimat asa...am fost la Kiga inca de la deschidere, din 2007.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxandra_sb spune:

Citat:
citat din mesajul lui Elag
Dar daca vrei sa stie germana si sa intre la scoala germana da, e buna. Nu se vorbeste deloc in romana...copiii vorbesc intre ei germana si cand se joaca (cel putin de la grupa mijlocie).

Elaq, eu as vrea sa stiu cum se poarta educatoarele cu ei. Sunt calde, prietenoase? Cum ii fac sa vorbeasca numai in germana?

De curand cineva imi spunea ca sunt mai dure, ca tipa la copii?!

Adica nu ne intereseaza sa invete germana cu orice pret. Iar rata de intrare 100% ma lasa rece daca in schimb ii timoreaza si chinuie. Stiu cat rau poate face o asfel de educatoare.

O alta parere (mai veche): ca din contra.. sunt apropiate de copii si ca acestia le adora.

Cum este educatoarea care va prelua din toamna grupa mica?

Poti raspunde eventual pe PM.
Multumesc .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iubu77 spune:

Da si eu sunt interesata de Fridolin..elaq ti-am trimis pm...dar probabil nu ai citit,...ma intereseaza cat este taxa...daca educatoarele sunt ok..unde exact se muta etc...

da deci nici eu nu vreau chiar aramata..
Kiga..hmm tre sa fie cu ceva origini nemtesti sau luterane sa intrii acolo..o fi buna dar sunt cam prost crescutzi...anul trecut am mers sa il inscriem..ne-au programat sa vedem gradinita si sa vb cu directoare peste o luna..si cand ne-am dus directoarea uitase..asa pe fuga am vorbit..si ce sa zic..ca probabil nu ne incadram ca nu suntem la biserica luterana..ca nu avem origini nemtesti etc..dar sa aplicam...si ne anunta..am aplicat am trimis frumos etc..nici pana in ziua de azi..desi a trecut un an nu m-au anuntat...asa ca la profesionalism le dau nota 2...si de aici deriva multe..ca nu cred ca e asa grozava cum pare..daca nici macar bun simt nu au sa anunte daca esti admis sau nu...
Stiti vorba aia ca la pomul laudat sa nu te duci cu sacul...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liliana csaki spune:

Noi suntem la Fridolin.
S-au mutat deja, pe Popa Savu 66, vis-s-vis de Bolta Rece(aproape de Herastrau). Taxele anul asta sunt 1600 program lung si parca 1100 program scurt, n-aveau transport, de-acum nu stiu.
Alina, cea care are acum grupa pregatitoare nu cred ca va lua grupa mica si probabil ca nici Simonne, cred ca ele vor avea grupele pregatitoare de anul viitor(vor fi 2).
Baiatul meu este la Alina, o sa avem testul in iunie. Noi suntem in al patrulea an aici, cu exceptia grupei mijlocii cand au avut ceva probleme si-au schimbat 2 educatoare a fost ok. Educatoarele principale sunt aceleasi, cele de dupa amiaza s-au mai schimbat fara a fi insa fluctuatia de personal din alte locuri. Comparand cu gradinita pe care-a facut-o fiica-mea(engleza) diferenta e uriasa. Laura dupa 5 ani de gradinita nu era fluenta, ok. stia expresii, cuvinte, cantecele, se descurca oarecum daca era nevoita, David dupa 4 ani nu numai ca este fluent dar anul asta de multe ori s-a-ntamplat sa-ntrebe acasa cum se spune in romana la....(cuvinte mai putin uzuale in vocabularul lor si pe care le-a invatat direct in germana).
Intrebati cum ii fac sa vorbeasca, de la grupa mijlocie nu mai au voie sa vorbeasca in romana, iar ei accepta asta si incet, incet fac progrese, rezultate cu adevarat se vad in grupele mari.
Educatoarele sunt ok., copiii le plac chiar daca unele mai si ridica tonul uneori(nu c-ar fi ok.). A mai primit si el time out pe scaunel pt. cate-o prostioara dar n-as spune ca are sechele.

Mergi la inceput

Despre intrarea la KIGA conditionata de originea germana, nu stiu ce sa zic, noi am fost inscrisi de la inceput, de cand s-a infiintat gradinita,si era foarte putin cunoscuta.E adevarat ca se asigurau si atunci locuri gratuite copiilor din comunitatea luterana-foarte putini, de altfel.De atunci a devenit foarte cautata-datorita dotarilor de exceptie.Oricum parerea mea este ca sufera de putina dezorganizare la nivel de conducere, lucru care se simte intr-o oarecare masura.Ideea este ca o taxa mare nu iti garanteaza niste servicii exceptionale-din pacate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madadum spune:

Citat:
citat din mesajul lui liliana csaki

Noi suntem la Fridolin.
S-au mutat deja, pe Popa Savu 66, vis-s-vis de Bolta Rece(aproape de Herastrau). Taxele anul asta sunt 1600 program lung si parca 1100 program scurt, n-aveau transport, de-acum nu stiu.
Alina, cea care are acum grupa pregatitoare nu cred ca va lua grupa mica si probabil ca nici Simonne, cred ca ele vor avea grupele pregatitoare de anul viitor(vor fi 2).
Baiatul meu este la Alina, o sa avem testul in iunie. Noi suntem in al patrulea an aici, cu exceptia grupei mijlocii cand au avut ceva probleme si-au schimbat 2 educatoare a fost ok. Educatoarele principale sunt aceleasi, cele de dupa amiaza s-au mai schimbat fara a fi insa fluctuatia de personal din alte locuri. Comparand cu gradinita pe care-a facut-o fiica-mea(engleza) diferenta e uriasa. Laura dupa 5 ani de gradinita nu era fluenta, ok. stia expresii, cuvinte, cantecele, se descurca oarecum daca era nevoita, David dupa 4 ani nu numai ca este fluent dar anul asta de multe ori s-a-ntamplat sa-ntrebe acasa cum se spune in romana la....(cuvinte mai putin uzuale in vocabularul lor si pe care le-a invatat direct in germana).
Intrebati cum ii fac sa vorbeasca, de la grupa mijlocie nu mai au voie sa vorbeasca in romana, iar ei accepta asta si incet, incet fac progrese, rezultate cu adevarat se vad in grupele mari.
Educatoarele sunt ok., copiii le plac chiar daca unele mai si ridica tonul uneori(nu c-ar fi ok.). A mai primit si el time out pe scaunel pt. cate-o prostioara dar n-as spune ca are sechele.

Pozele noastre
Poze noi
poze nou-noute

cu alina si simonne a lucrat si fi-mea (noi sintem acum cls II la goethe). ambele sint extraordinare si foarte iubite de copiii. cam de 2-3 ani ele lucreaza exclusiv cu grupa mare si pregatitoare (alternativ).

Mergi la inceput