Hai nafi,nico, Ioanact!Bv miri_mik!Iepu2010!(131)

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns nibi_niki spune:

Citat:
citat din mesajul lui Ioanact

Citat:
citat din mesajul lui nibi_niki

Azi puiul meu face o lunita asa ca va servesc cu cate ceva

MAMICA FERICITA DE PUI FRUMOS
http://www.flickr.com/photos/44856184@N03/

La multe lunite si anisori, Maria!

Multumim pt cinste!

P.S. De fapt pe 10.04. a facut 1 luna (adica ieri, azi e 11.04.).

POZE RECENTE
ALINA de IOANA (11 Ianuarie 2008) + 39+ - Justina
DOAMNE AJUTA-NE, sa ne nastem sanatosi!

mersi de urari
pe 11 e nascuta.Am vazut si eu ca e greseala pe prima pagina.Rog si eu o tehmicuta sa modifice

MAMICA FERICITA DE PUI FRUMOS
http://www.flickr.com/photos/44856184@N03/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vladimirescu spune:

Jasmine, eu beau cafea si maninc ciocolata, maninc orice dar nu beau alcool.
Eu ziceam sa maresti intervalul intre alaptari nu pt digestie sau mai stiu eu ce, ci ca sa i se faca foame si sa manince ca lumea, nu doar o gustarica... Ca de aia ai tu probleme: ii dai (cred eu) inainte sa-i fie foame cu adevarat, el manina putin, apoi i se face foame repede ca a mincat putin, iar cere, iar maninca putin... pai asa innebunesti, trebuie sa ai si tu timp de dormit, de odihna, ca altfel nu faci lapte destul...
Alaptatul la cerere: ok, dar de unde stii cind ii e foame si cind nu? Ca al meu da mereu cu gura cind imi simte mirosul, dupa capul lui ar lua la fiecare 15 minute o gustarica de lapte ca sa adoarma mai bine pisicit la sinul meu... pai eu nu sint de acord. La inceput mi-era teama ca si tie ca nu maninca destul, si ma lasam prostita si ii tot dadeam, iar rezultatul era ca dormea la sin in loc sa manince. Eu cred ca copiii cer la sin de cite ori au o indispozitie, ca ii doare burta, sughit sau le e frig, sau poate se simt singuri, cine stie... Dar eu una, pentru care alaptatul nu e placut si care ma ranesc usor la sini, nu pot face asta, eu il tin la sin ca sa-l hranesc si gata, ca altfel iar ajung cu mameloanele ferfenita...
Bref, nu te gindi ca-i e foame de cite ori re cere ca nu e asa. Si uita-te la cazul meu: desi minca doar 2 minute si adormea, a luat el ceva n greutate... iar de cind l-am pus la program de minim 3 ore intre alaptari, maninca bine si creste la fel de bine :)) Hai, curaj, fa-ti nist etimp de odihna si nu te mai invinovati degeaba ca vai, infometezi copilul... eu cred ca un copil caruia ii e foame, maninca, iar daca nu maninca, inseamna ca nu i e destul de foame ! (daca copilul e sanatos, desigur...)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vladimirescu spune:

Nemary, si eu zic sa Stefimic: nu mai trezi copilul sub nici o forma.Normal ca adoarme la loc in loc sa suga! Si nu stiu de unde ai scos-p cu deshidratarea... Nu are legatura hidratarea cu kk. E deshidratat un copil daca nu uda pampersul macar o data la 4-5 ore, nu are legatura cu kk, cum am zis... Hai, mai mult curaj! Majoritatea mamelor iesueaza la alaptat de frica: ca slabeste copilul, ca nu maninca destul etc... Zau, astea-s cazuri f rare, persevereaza!
Si lasa naibii proba suptului, ca te stresezi degeaba: cind e mai mare copilul si suge mai mult, da, se vede o diferenta la cintar, dar daca acum maninca probabil vreo 50 ml (parca asa e la virsta voastra), cintarul nu va simti corect diferenta, conteaza enorm cum asezi copilul pe cintar, unde e centrul de greutate etc... Deci lasa-te de proba suptului...
Nici cit scoti la pompa nu e relevant: eu abia daca scoteam 20-30 ml / sin, iar copilul sigur tragea cite 70-80 ml, si cind se satura inca mai era lapte in sini... Poate ai o inhibitie la pompa, ca si mine.
Singura proba adevarata daca copilul se hranest esau nu este cintarirea la minim 3 zile distanta, preferabil o saptamina, sa vezi cit a luat. Daca timp de 2 saptamini ia prost in greutate, abia atunci trebuie sa faci ceva cu alaptatul si suplimentul... Asta e parerea mea, care era cit pe ce sa cad in capcana suplimentului, dar m-am incapatinat si nu am ascultat doctorita sa dau supliment, si uite asa l-am crescut pe Vladimir ca un pepenas pina la 6 luni, numai si numai cu lapte, fara apa, fara ceai...
PS - uda scutecul cam o data la 3 ore? daca nu, atunci ai totusi grija, poate ca ai dreptate... Daca da, atunci nici o grija, apa de acolo e de la laptele tau :))

Jasmine - pe mine nu m-a durut deloc la scos firele, nu am simtit nimic, desi a fost "pe viu" :))

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns babyangel spune:

Niki,sa-ti traiasca printesa si la multe lunici cuminti!!

Oana, Freedelia sa va traiasca ingerasii crestinati! Poze superbe aveti

Jodie este o domnisoara superba!!

Jasmine, eu ii dau completare 70 ml..adica 2 masuri de lapte cu 60 ml apa=70 ml lapte.
Cateodata nu il bea tot, iar cateodata nu ii ajunge..depinde cat trage din sani, si cat am eu..
O cafeluta beau dimineata, dar nu mai mananc ciocolata sau alte chestii cu cacao, capucino, etc...

Anca
mami de Codrin
de Lucas

http://community.webshots.com/album/577125831sfgDwM

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Jasmine spune:

vladi - asa e,ai dreptate,e logic ce spui
despre odihna nici nu poate fi vorba,sunt obosita,nedormita,cu nervii prastie si oscilez tot timpul intre ''gata,in noaptea asta ii dau completare,ca nu se mai poate asa'' si ''hai totusi sa mai insist,sa mai incerc,poate la masa urmatoare va fi mai bine,hai sa am rabdare,hai ca e pacat sa renunt''....uite asa au trecut ultimele zile si nopti la noi

poate nu-i e foame de fiecare data,desi cauta disperat cu gura prin aer si apuca sanul de parca ar fi o prada?
mie mi se pare ca-i e foame si atunci ii dau
de fiecare data sper ca va manca mai mult
e drept ca uneori suge bine 10 minute dupa care adoarme,dar asta nu se intampla mereu
nu ma pricep eu prea bine,dar cred ca ar trebui sa suga constant cam 20-25 de minute ca sa se poata considera o masa adevarata

am incercat sa nu-i dau imediat cand cere,tocmai ca sa-l ''intarat'',dar urla fara pauza pana cand ii dau

nemary - vad ca suntem in aceeasi barca
imi pare rau,nici nu stiu ce sa-ti spun,doar ca te inteleg foarte bine,si eu ma simt la fel de neputincioasa in problema asta

38+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andira spune:

Si nu ma pot abtine: Vladi - uite multe pt tine, m-ai impresionat, iti faci atata timp sa le raspunzi fetelor care au intrebari .

Si mie mi-ai raspuns din inima cand am avut o suparare - te pup cu drag!

Eu, Irina (14.04.2005), Nati (04.06.2006) si Iris (28.03.2010)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns honeybaby spune:

Am reusit si eu sa ajun un pic la calc.
Sunt obosita dar nu pot sa dorm asa ca va scriu voua in mesaj....

Delia si Oana - fericitari pt micii crestini. Ma bucur ca v-ati simtit bine. Am deschis pozele dar nu am apucat sa le vad inca.

Bumbitza- vin cu tine si ne deschidem fabrica de procesat lapte de la tzatzi.
Am trecut si eu prin frisoane si tremurat de nu puteam sa merg inca din spital. Intr-o seara a trebuit sa-mi monteze sotul pompa ca eu tremuram de nu nimeream s-o montez.
Comprese reci la mine nu au ajutat. Au ramas galmele sus de tot , sub clavicula si foarte greu se duc cu tot masajul meu.
Daca masez cand suge bebeluna ii umplu gurita de lapte de nu poate sa inghita si ajunge laptic si pe ea si in parul ei si peste tot.
In prima zi cand am venit acasa am facut-o fleasca. A curs din gurita si sa prelins in par , pe body iar cu celalalt san am udat-o pe pantaloni. Asa a facut si baie in lapte ca face bine la piele
Acum vad ca sunt mai bine. Azi nu m-am muls de loc dar si Pompitza mica a bagat la greu.

Nu am vazut de haplea poate sa fie. Trage pana se ineaca. Cand se ineaca tuseste cu sanul in gura sa nu-l piarda. Doar cand tuseste bine de tot ii scapa si pot s-o ridic s-o bat pe spate. Daca ar fi dupa ea si la ragait pe umar tot cu sanul in gura ar sta.

De mancat eu mananc orice. Ciocolata la greu , de 3 ori pe zi , nu de 3 ori pe sapt ca Niki. Cafea nu , ca nu vreau eu sa ma obisnuiesc , dar mai beau cate o gura 2, 3 ... de Pepsi,
Pana azi nu a avut nimic bebeluna. Azi a supt foarte des , din ora in ora si a fost cam plangacioasa. Acum doarme de 2 ore cu sacul de samburi de cirese pe burtica.

Am fost si afara azi pt prima data , Am stat jumatate de ora, ne-am plimbat pe la soare si a dormit tun. cum am intrat in casa s-a trezit.

Tot din categoria " Interzis" am facut baie de 2 ori in cadita. Fara sapun inca, doar cu apa si tarate. Ne place la baita cu conditia sa avem burta plina altfel e jale golim cadita de apa la cat ne sugem pumnisorii.

Ce mai vroiam sa zic.....

Aa Roxana - da-o incolo de depresie. Bucurate cat poti ca ai 2 copii cuminti.
E normal sa te descurci mai bine acum. Ai mai multa experienta iar Silvana nu este bebe plangacios ca Ivan. Important e sa te bucuri de progresul care l-ai facut nu sa te uiti inapoi. Trecutul nu-l poti schimba, insa poti sa faci prezentul si viiotrul mai frumos pt voi

Rebiana - mai zi-mi odata pe rog ce crema ti-a recomandat in maternitate pt petele lui Luca ?
O sa iesi din butoi. Deja ma simt aiurea. Eu nu mai pot de fericire. Imi vine sa sar in sus prin casa iar voi va chinuiti cu depresiile.

Denisa, de bebe roz Maya Rebecca
Doamne ajuta sa fim sanatoase !

Poze & Filmulete Bebeluna

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cenia spune:

Salut
Am citit tot tot! ca fiica-mea face la fel ca bebei vostrii, suge un pic si apoi somn. o iau o bumbacesc bine sa ii scot aerul si s se trezeasca si incepem operatiunea si iar adoamrme in 3 min. e teribila!
la primul copil il lasam sa doarma si apoi il alaptam la o ora din nou ca se trezea ca ii era foame.

acum aplic si eu metode drastice, sub 2 ore nu primeste nimik, suzeta si distragerea atentiei.

ae trezeste de 3 ori pe noapte ceea ce e bine. baie fac cu fratii ei odata. asta e soarta celui de-al treilea! primul avea part de tratament cu ceai la fiecare baie, spalat la fund cu ceai cald de fiecare data.

am patit si pozna, a cazut cel mare peste bebe, i s-au bagat jucarii in ochi, dar vad ca e bine, luni mergem a dr si controlam tot.

nu stiu ce sa ii dau pt crampe( nu colici) oare gripe water e bun? trebuie sa ajung la farmacie si nu e usor cu 3.

Freedelia: e greu sa raspunzi fiecarei mame. mai ales ca tu nu ai pus multe intrebari. si pozele tale mereu au facut furori ca ai niste copii adorabili cu look de ingeri! nu fi suparici! o sa incercam sa iti raspundem!

uite de exemplu se vorbeste enorm de mult despre botez, aghiazma, marturii botez, etc chestii care nu ma privesc, eu sunt de religie neoprotestanta, la noi se face binecuvintarea copilului( se face rugaciunea de catre pastor), nu se boteaza decit la majorat, cind pot marturisi singuri, nu poate sa marturiseasca alta persoana pentru copil in fata lui Dumnezeu. de asta nu ma bag in discutii de acest gen.

in alta ordine de idei:
e frumos sa zici un merci la raspunsul cuiva, dar eu zic ca mamicile is stresate, obosite, nu le mai cer si eu sa imi multumeasca pentru raspunsul pe care il dau!

am mai facut vreo citeva poze, nu astept complimente, si eu iubesc pozele de la odiseea noastra si ma uit la ele desi nu le comentez pe aici din lipsa de timp:http://picasaweb.google.com/celapopa/WithMyBigBrother#

nopti linistite si lapte-n tzitze va urez

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns honeybaby spune:

Jasmine - ma bag si eu in seama desi nu am atata experianta. Maya suge in 10 min maxim !!!! E si haplea e adevarat.
20 de min suge doar cand doarme la san si atunci se lasa cu rani.
La noi suptul dureaza 30-40 de min cu schimbat pampers, sters pe fata de lapte, ragait si uitat putin pe pereti.
Ea sta cam 10 min la fiecare san si gata.

Intrebare- cat a fost caca verde a fost pasta ca mustarul. Acum ca s-a trasformat in galben e mult mai lichid . Oare e bine ???
Cand face caca face in jet ca rata, iar dupa aia o ia la vale un pic pana sa fie absorbit de aleza.
In maternitate ne-a zis sa nu mancam dulce ca poate influenta scaunele bebelusului si devin moi. Eu cum ma ridic din pat mananc ceva dulce, mai ales noaptea inainte sa alaptez.
A zis ca e prostie dar acum m-a pus pe ganduri....

In rest vad ca ne trece criza genitala. Nu mai are sanul umflat si surgerea si pasarica nu mai e cu sange, e doar mucioasa.

Denisa, de bebe roz Maya Rebecca
Doamne ajuta sa fim sanatoase !

Poze & Filmulete Bebeluna

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nemary spune:

Vladi, merci de raspuns
pampersul il uda pt ca ii dau si cu bibele dupa fiecare "supt", ma mulg si papa cam 50ml in medie. iar de deshidratare mi-a spus doc uitandu-se pe analize(nu i-a iesit nicio infectie). cu pompa nu am nicio problema.

Jasmine, surioara mea, sper sa-si revina si bebeii nostri si sa pape si ei doar titi. mama mea mi-a spus ca ea s-a muls 2 luni pt ca eu nu vroiam sa sug, eram tare puturoasa.

Mari de Daria Maria(29.01.2008) si Oana Iulia(23.03.2010)
Povestea Darului plangacios

Daria

Iulia

Mergi la inceput