Hai nafi,nico, Ioanact!Bv miri_mik!Iepu2010!(131)
Raspunsuri - Pagina 18
GabyHila spune:
aaaaaaaa si ca sa inchei ziua in acelasi ton de revolta. era un pediatru nemultumit ca bebelusul unei fete luase NUMAI 750 DE GRAME IN PRIMA LUNA???
Te rog frumos schimba-l pe agitatorul asta de mamici. inconstientul.... vrea sa facem bebei obezi de la ingrasat?
P.S. Hormonii sunt de vina pt accesele astea ale mele:D
GabyHila spune:
Vladi sa stii ca am ajutoare din toate partile. Tanti care face curat, tata cu calcatul, mama cu mancarea. eu ma ocup 90% de buburuza. si contemplez ideea unui ajutor de cel putin 3 ori pe sapt, sa scutesc multe din chestiile care imi omoara timpul acuma. prefer sa imi petrec timpul cu Joy decat sa spal vase, sa curat chestii si sa fac de mancare. am inteles ca m-ar costa vreo 100 de euro pe luna o tanti care sa vina de trei ori pe sapt cate 4-5 ore.
cenia spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui GabyHila eu nu stiu cine si cum stabileste cat trebe sa pape un bebelus. In Spock scrie ca bebelusii nu au nevoie de supliment in primele zile de viata daca intarzie laptele sa vina. plus ca nu INTELEG cine stabileste ca e consistent laptele sau nu? e normal sa nu mai fie asa galben si gras ca in primele zile. daca bebe ia in greutate cel putin 450 de grame pe luna e ok si laptele. sunt intru totul de acord cu Vladi care a zis ca suplimentul se recomanda ca sa nu le luam capul pediatrilor cu urletele. Eu m-am luptat sa nu ii dau nimic, am renuntat la cantarit, am dormit si papat. au urmat faze de mancat din ora in ora, care au fost pusee de crestere, IN NICI UN CAZ NESATURARE! Zici ca sunt bolunzi si doctorii astia frate... ori sustin alaptatul ori ba! titi e panaceul universal pt toate problemele bebelusilor! M-am inflacarat ca nu pricep de ce ne fac pediatrii astia capul calindar... ori ne sprijina sa alaptam ori ba. de cate ori ne0a chemat sa ne arate cum punem copilu la titi? NICIODATA! De cate ori au zis sa ii dam supliment? DE FIECARE DATA! Acomodatul si reglarea laptelui dureaza max 2 sapt. in care nu faceti nimic decat sa dati maimuticii lapte de care ori vrea, dormiti si mancati. dupa aia se schimba povestea... nu va suparati pe mine da? dar vad cat imi e de usor acuma si cat de usor mi-ar fi fost sa ii dau supliment cand lua 10 grame pe zi... |
Dar bine le mai zice sora!
Uite ca ai dreptate ca nu te cheama sau intreaba cum il alaptezi, cum e pozitia cea mai buna pt tine, ci da-i mai supliment pina nu mai poate bebe de burta umflata! SUPER TARE!
vroiam sa va intreb daca daca fier la copii alaptati exclusiv la sin? in Ro mi-u dat aici nu, desi se gasesc pe toate drumurile. deci as putea sa cumpar dar mi-e frica sa nu o constip.
am luat intre timp un pound in greutate in doua saptamini. ar fi cam 500 gr. m-a laudat dr foarte tare! ha ha ! parca facusem cine stie ce! bun asa mergem inainte!
GabyHila spune:
Cenia noua ne-a dat picaturi de fier. dar nu le suporta. vomita in draci.
daca are lipsa da-i. dar fara analize nu!
Hai ca sunt pe net de nush cate ore imi caut au pair vorbitor de germana pt buburuza. chiar am bolunzit!
asteropipan spune:
GABYHILLA
noua ne-a zis dr sa-i dau doar o data, max de 2 ori pe zi supliment, ca sa mi se umple mie mai mult sanii pana la urm alaptare.si el e pro exclusiv alaptare, fara ceai sau alte suplimente, dar pt ca oricat ar papa pitica, nu produc f mult laptic,mi-a recomandat max 2 mese supliment.
eu ii dau doar o masa seara la 12 , inainte de culcare, formula cu bibe, si imi doarme f bine, pana la 4-5dim. asta in cazul in care nu avem crize nasoale de colicii ca aseara cand nu a dormit pana la 4 dim.in rest ii dau numai san. cateodata cere iar la 2 ore, alta data la 3...depinde.
in a 2a sapt de viata, mi-a papat f bine,si a luat bine in greutate, dupa f prost.sapt trecuta in 5 zile mi-a luat doar 40gr.
asta ma ingrijoreaza, ca nu mai ia in greutate bine.
de cantarit, o fac o data pe sapt, inainte de baie si cu stomacelul gol si fara pampers.
CEA MAI FERICITA MAMICA DE PRINTESA DULCE, ASTEROPI IOANNA 
8 MARTIE 2010 a venit pe lume minunea mea!!!!!!!!
http://www.flickr.com/photos/asteropipan/?saved=1
http://www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=a1aeea6bcec93163a416ed
http://www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=a28f56dddfa1956b072f9d
freedelia spune:
Neatza -- incerc sa citesc din urma si sa raspund cat pot. Gargaritza a papat si acum sta si se uita la luminite in boucer, dar de obicei nu o tine mult...
Briza -- tine copilul in brate daca acolo se simte el bine -- ce rost are sa va chinuiti amandoi doar pentru ca asa zice lumea, ca tre sa doarma copilul in patul lui???
Rebiana -- la Luca cred ca e si mai greu, fiind pana acu singurul copil. Macar fetele noastre (a mea si a Andirei) au mai impartit-o pe mami cu cineva pana acum. Sa ai multa rabdare si pe cat posibil sa nu il tii departe de bebe cand vrea sa fie aproape. Dupa ce se convinge ca mami il iubeste in continuare, totul va intra in normal...
Alina -- bafta multa, iata ca nasti in sfarsit!!!!
Stefanna -- pleci la serviciu???? Deja lucrezi????
Rmkristine -- am vazut ca ai citit ce am mai scris desore alaptat -- pune copilul la san non stop, nu ii da supliment si VEI AVEA LAPTE!!!! CU cat ii e mai foame, cu atat cere mai des si daca ii dai, cu atat iti creste productia. Succes!!!!
Ioana -- mersi, dar i ultimele zile nu ma simt asa o mama extraordinara, mai ales pentru John. Mi se pare ca nu petrec destul timp cu el... dar mai incercam...
Carmen -- am mancat io si fasole, si naut si conopida :) Nici o problema :)
Asteropi -- nu mai face proba suptului, lasa fata sa manance cat vrea si cand vrea si cantarete-o o data pe luna... de ce sa te stresezi??? Si asta cu lasa pauza mai mare intre alaptari ca sa faca saii lapte mai mult, nu e deloc asa, pediatrul tau nu e la curent cu ultimele descoperiri, conform carora, cu cat alaptezi mai des, cu atat mai mult lapte se produce. Succes, nu te stresa!!!
Gaby -- sunt complet de acord cu tine 
Cenia -- fier nu ii da decat daca reiese nevoia din analize. Voiam insa sa te intreb de Vitamina D3 -- cum se recomanda in America? Noi aveam aici u pediatru american, dar a plecat acasa si acum avem pediatrii numai de prin alte tari. In Romania stiu ca se da Vigantol, dar in America nu mai retin cum am facut cu ceilalti copii...
Ce bine imi pare ca am reusit sa citesc tot. Intre timp am luat fata in brate si doarme. Acum ne pregatim sa mergem la grupul de suport al alaptalului. E o data pe luna si imi place tare mult sa merg.
Sper sa gasesc vesti de la Alina cand ma intorc. 

Hai Alina!!! 

Va pup!
PS Dayanara, Castelana -- unde sunteti???
Delia, mami de John (11 Martie 2004), Jodie (16 Martie 2006), Jane (2 Martie 2010)
POZE
asteropipan spune:
Tocmai ce am vz la TV ca a fost cutremur de 7 richter in CHINA.
fetele de acolo, sunteti bine?
FREEDELIA 
CEA MAI FERICITA MAMICA DE PRINTESA DULCE, ASTEROPI IOANNA 
8 MARTIE 2010 a venit pe lume minunea mea!!!!!!!!
http://www.flickr.com/photos/asteropipan/?saved=1
http://www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=a1aeea6bcec93163a416ed
http://www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=a28f56dddfa1956b072f9d
Yaia spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui rmkristine pe 8.04.2010 la ora 23.45 a venit pe lume Cristian Patrick de 3000 g si 50 cm. |
Bun venit pe lume, Cristian Patrick! O viata plina de sanatate si voiosie!
Felicitari, Marina! Refacere rapida si lapte-n tzitzi!
Rabdare, pote vine laptele mai greu, mancare, lichide multe, odihna si fara stres, asa vine laptele! Ajuta ceaiuri de lactatie, Galactogil...hai, ca o sa vina si la tine suficient, trebuie doar sa ai rabdare!
===============================================
Irina, mami de Tudor Cristian (08.10.2007) si Alexia Briana (30.03.2010)
vladimirescu spune:
Cenia - mie nu mi-a zis doctorita sa dau picaturi de fier inca. Eu stiu asa: daca copilul are buzele rosii, inseamna ca hemoglobina e in regula si nu are nevoie de fier. In plus, dupa nastere imediat, copilul inca are depozite de fier de la mama. Mai tirziu, daca pediatrul suspecteaza o lipsa de fier, se dau picaturi. La Vladimir am dat pe la 3 luni parca, si nu s-a constipat. Poti incerca, vezi ce se intimpla. (by the way, eu iau fier acum dupa cezariana, si nu ma constip, dimpotriva, dimineata nu stiu cum sa ajung mai repede la baie :))
GabyHila, draga mea, sint absolut impresionata ce multe stii la primul copil ! Si ce bine te descurci, bravo!
Ai dreptate cu pediatrii care nu se preocupa deloc sa te invete sa alaptezi sau sa te incurajeze - asa e :)) Si eu m-am tot intrebat de ce in spital nimeni nu m-a invata sa tin corect copilul la sin, nu mi-a zis nimeni ce trebuie sa fac ca sa previn febra laptelui, in schimb indopau copilul cu lapte praf pina sa vina laptele si se ofereau sa mi-l ia din pat noaptea, ca sa ma odihnesc, ca hranesc ei copilul... dar eu cu laptele ce sa fac noaptea, nu se intrebau, nu le pasa ca ma angorjez sau ca zapacim copilul la stomac cu amestecul de lapte praf si matern..
Apreciez f tare preocuparea ta pt mediu, ca folosesti putine lucruri de unica folosinta - jos palaria in fata ta!
Lapte matern consistent sau nu: mai fetelor, eu stiu ca laptele matern e lapte si gata,, nu exista mai consistent sau mai putin consistent... si daca ar fi asa, bebe ar papa mai mult din ala neconsistent, ca i s-ar face mai repede foame, nu?! Ca sa stiti: eu cit am scos la pompa nu am dat copilului ca nu avea nevoie, aveam oricum prea mult... Si pt ca fiecare picatura scoasa era pentru mine cu transpiratie si plinsete, nu l-am aruncat, ca e prea pretios, ci l-am baut eu :)) Probabil unora li se pare scirbos, dar mie nu: doar nu e urina, si la urma urmelor de ce ar fi scirbos ceva care maninca copilul meu? Si vreau sa va zic ca, la inceput, ala galben si gras e colostru, are gust de ulei, zau, nu e prae bun :)) Dar are f multi anticorpi, si m-am gindit sa nu-i arunc ci sa-i reintegrez in corpul me, ca-mi trebuie si mie :)) Dupa citeva zile, laptele s-a facut alb si subtire, uneori ca un lapte indoit cu apa. Asta e bun, dulce, are gust de lapte condensat doar ca e subtire si usor. Laptele uman nu e gras si gros ca ala de vaca, e cam ca unul din comert indoit pe jumatate cu apa :)) Zic asta ca sa nu credeti ca laptele vostru daca e subtire nu e "consistent". Aveti incredere, dati copilului doar de la sin, si doar daca 2 saptamini consecutiv iese rau la cintarire, apelati la suplimente - pina atunci, aveti incredere si nu va stresati !
Cite grame ia copilul intr-o luna: eu stiu ca targetul pe prima luna e o medie de 750 g. Ceea ce inseamna ca ceva mai mult sau mai putin de 750 g e de asemenea normal. Copiii alaptati exclusiv iau mai putin de regula decit cei pe lapte artificial, asta e arhicunoscut. In luna a 2-a si a 3-a iau in jur de 1 kg pe luna. Iar daca iau mai putin dar sint vioi si par multumiti (ok, cind au colici, nici nul nu e multumit :)), totul e in regula, e de asemenea normal. Citi ml maninca un copil la o masa e irelevant, pt ca maninca din ce in ce mai mult, la 2 zile o data are alt necesar de lapte, asadar inutil sa va stresati cu asta, cintaritul saptaminal e proba adevarata, nu proba suptului - care e o prostie dupa mine (cintarele electronice sau nu au exact aceleasi erori, cam de 50 g, ceea ce e enorm ca sa masori cit lapte a mincat - daca sa zicem e in perioada in care maninca 60 ml / masa). Plus ca cei care maninca mai putin, maninca mai des, si e tanda pe manda.
GabyHila spune:
Neata,
Un exemplu concludent pt Joy ar fi ca la o masa mananca si 220 de ml si la alta 100. Intr-o zi mananca la 2 ore sau 2,5 ore si in alta zi la 3-4 ore. E dupa cheful ei. Eu nu stiu cand e satula decat ca da sanul afara... 
Ce e cu linistea asta?
Las forumul deschis si ma duc sa fac niste paste. Nu am nimic in frigider si azi vine tanti la curatenie. yuppiiii