Hai nafi,nico, Ioanact!Bv miri_mik!Iepu2010!(131)
Raspunsuri - Pagina 17
kossir spune:
LA MULTI ANI UTA_CIUN 

LA MULTI ANI SELINA 

Sa aveti parte de bebei sanatosi si papaciosi. Cred ca anul asta asta e cel mai important pentru voi, ca si pentru noi toate 

FLORICICA LA MULTE LUNITE, sa fii sanatos si voios
Gaby asa eram si eu la Mihai si in prima luna a Sofiei. Regim foarte strict. Acum, usor usor, ajutata de faptul ca Sofia mananca bine, doarme bine, are scaun bun(acum doar unul pe zi, putin chinuit, dar e ok) si nu in ultimul rand de odisee, mananc mult mai variat. Adica ceva legume, rosii, chiar si castraveti in ultima vreme, m-am scapat la mazare, sosuri de rosii. Doar fasole, naut conopida n-am mancat. Desi am mancat sarmale, deci varza si a fost ok. Ca fructe am mancat si portocale in incercarea de a o scoate pe fiemea mai usor afara - caca zic. Si nika. Concluzia ia-o pe incercate, si ai sa vezi ca poti manca multe chestii care cica sunt interzise.
Asteropipan 
aveti o printesica in toata regula. In ultima poza mi se pare ca-ti seamana perfect. Tu esti foarte bine 
Eu ieri n-am facut poze
. Am uitat si cand mi-am adus aminte nu aveam baterii, cele reincarcabile erau aiurea, ma rog sunt zapacita rau. Da am ceva poze mai noi, le voi pune cand am timp.
Aaaaaa, stiam ca aveam ceva important de spus, dar nu-mi aminteam ce. E vorba de noii nostrii crestini. Jane si Eric 
bine ati venit in randurile crestinilor, sa fiti sanatosi si fericiti.
Vazut poze, superbe 
Sunteti doua familii superbe.
MARINA FELICITARI

. Sa traiasca CRISTIAN, sa fiti sanatosi si mancaciosi
ALINA Doamne ajuta. Stiu ca nu voiai indusa, dar asta e acum. Mergem inainte. Tinem pumnii sa scapi repejor si uite inca niste 

Stefana tu deja mergi la servici?
Vladi

Azi Sofia a mancat mult mai des ca de obicei. Eu care nu sunt obisnuita, nu stiam de ce plange. Am pus-o la san si s-a aruncat pe el. Ce-o fi? Eu n-am remarcat la ea puseu de crestere. O fi asa tarziu????
Va pup. 

http://community.webshots.com/user/kosscar
Bumbitza spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui andira Bumbitza - carutul tau a venit cu instructiuni de ansamblare / utilizare? Ca eu m-am enervat nitel: am reusit sa-l ansamblez, dar nu imi dau seama si pace cum se lasa spatarul jos... am reusit doar sa reversez manerul... Imi vine sa sun si sa ma iau de astia de la Nichiduta, de unde l-am luat.... Eu, Irina (14.04.2005), Nati (04.06.2006) si Iris (28.03.2010) |
Abia acum am intrat sieu un pic si am vazut intrebarea. La mine e un maner pe spatar, se da asa in dreapta si impingi cu cealalta mana de spatar in jos. De ridicat se ridica doar impingandu-l, fara niciun buton.
Eu am avut instructiuni de asamblare, m-am enervat si chinuit sa gasesc de unde se desface carutul prima data...era o chestie din plastic, pe care pur si simplu o desfaceai ca pe un nasture
dar recunosc ca ma umplusem de nervi Mada mami
de Ilinca frumoasa Mami si tati te iubesc mult!
http://picasaweb.google.com/madalina.neamtu/IlincaInBurtica#
Jasmine spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui bordeancavio vladi, dosarul se depune la primaria unde ai domiciliul. eu de ex stau in sect 1 si acolo depun. e un sediu unde se fac si casatori, etc. tu parca tot in sect 1, nu? asta pt sect 1 este langa arcul de triumf. eu am depus pt sefa mea, si avut nevoie": buletinul mamei certif nastere bebe buletin tata copie dupa decizia de la itm prin care se suspenda contr de munca pt crestere copil o adeverinta tip (o iei de la primarie) in care iti scrie firma ce venituri ai avut in ult an o cerere tip pe care o completezi tu si tatal, semnati dosar toate actele in original si in copie. orig il iei inapoi imediat. cam atat cred. si poti sa depui in termen de 60 zile lucratoare ( adica cam 2 luni jumate) de la data cand se termina cele 126 zile de medical obligatorii. pupiciii vio asteptand pe bebe 37+ Tudor Cristianpoze http://picasaweb.google.com/vasileviorica/Hainute# |
de unde fac rost de aceasta copie dupa decizia de la itm prin care se suspenda contr de munca pt crestere copil???
si trebuie mers o data sa luam acea adeverinta-tip,completata la firma cu veniturile pe ultimele 12 luni si pe urma mers iar la primarie???
of,of,mai,mai....
38+
Jasmine spune:
pe www.drepturile-gravidelor.ro scrie asa :
Dosar pentru obtinerea indemnizatiei de ingrijire a copilului
* cerere (ANEXA 1 din Monitorul Oficial nr.1025/2006, O.U.G. NR.148/2005, modificata);
* actul de identitate al solicitantului - (copie si original);
* certificatul de nastere al copilului pentru care se solicita dreptul (copie si original); hotararea judecatoreasca de incredintare in vederea adoptiei sau de incredintare a adoptiei, hotararea judecatoreasca sau hotararea comisiei pentru protectia copilului pentru masura plasamentului in regim de urgenta (copie si original);
* certificatele de nastere ale tuturor copiilor nascuti dupa data de 1 ianuarie 2006 (copie si original);
* adeverinta tip eliberata de angajator, din care sa rezulte:
o ca persoana indreptatita a realizat venituri salariale supuse impozitului pe venit, potrivit Codului Fiscal, timp de 12 luni anterior datei nasterii copilului,
o venitul net pe cele 12 luni anterioare nasterii,
o prima si ultima zi de concediu de maternitate,
o data implinirii celor 42 de zile reprezentand concediu de lauzie ,
o prima zi de concediu de cresterea copilului;
o Dosar cu sina din carton (coperti intregi)
* dupa caz, adeverinta eliberata de autoritatea competenta, prin care se certifica indeplinirea conditiilor prevazute de OUG148/2005, altele decit realizarea de venituri profesionale supuse impozitului pe venit, si assimilate de lege acesteia.
Dosarul pentru obtinerea indemnizatiei de ingrijire a copilului se depune la Directia de Asistenta Sociala si Protectia Copilului de care apartii si se trimite spre solutionare Agentiei Judetene pentru Prestatii Sociale a judetului tau sau Agentiei pentru Prestatii Sociale Bucuresti. Aceasta solutioneaza cererea, prin decizie de aprobare sau respingere, si efectueaza plata indemnizatiei pentru cererile aprobate (aproximativ 2 - 2.5 luni prima plata).
vad ca nu pomeneste nimic de ITM
38+ 
asteropipan spune:
KOSSIR 
fetelor am facut azi proba suptului cu fiimea.
a papat de la tzitzi doar 90ml. nu e prea putin?
nu stiu ce sa ma mai fac cu ea
pana cand si formula nu mai papa bine,doar 85ml azi la pranz. ea care papa 100-105ml
avand in vedere ca are 5 sapt, mi se pare puitn.
bb vostri cat papa?
CEA MAI FERICITA MAMICA DE PRINTESA DULCE, ASTEROPI IOANNA 
8 MARTIE 2010 a venit pe lume minunea mea!!!!!!!!
http://www.flickr.com/photos/asteropipan/?saved=1
http://www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=a1aeea6bcec93163a416ed
http://www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=a28f56dddfa1956b072f9d
ami_84 spune:
Buna seara! Am reusit si eu sa intru sa vad ce mai fac colegele mele de odisee..
Vreau sa felicit noile mamici si sa incurajez viitoarele mamici! De asemenea multumesc pt urari la micuta mea si va intorc la toate aceeasi urare!
Despre noi pot sa va spun ca am avut o luna ff grea.. Desi am crezut la inceput ca fetita mea are colici (plangea f mult si nu dormea), pana la urma am constatat ca plangea de foame... (o parte de vina am si eu, pt ca nu ma alimentam cum tb si laptele meu nu era consistent) si in 3 sapt a luat in greutate doar 300 g iar in ultima sapt i-am dat completare NAN 1 (cam 30 ml de trei oi pe zi fiindca nu primea mai mult, cu lingurita... aici iar este greu fiindca nu stie sa inghita la lingurita si se enerveaza si plange.. dar sunt ferma in privinta faptului ca nu ii voi da biberon.. asta e ne chinuim un pic) si a luat 300 g. Intre timp m-am refacut dupa nastere si acomodare si e mai bine. Desi ii mai pregatesc supliment de cele mai multe ori il da inapoi din gurita, semn ca este satula.. si nici nu mai plange si doarme mai bine. In rest stam afara cate 4-5 ore pe zi, mai plange cand vrea in brate si plimbata sa se "alinte", sa ii vb sau sa ii cant cate un cantecel...
Sper ca la scuteca sa fiu mai activa, ca pana atunci mai crestem un pic...
si
la toate fetele!
_
Irina Paula
Mamica de 8 martie...
asteropipan spune:
BRAVOOOO, MIRI MIK!!!!! SA-TI TRAIASCA MINUNEA!!!!
HAI IOANACT, NAFI, NICO!!!!

CEA MAI FERICITA MAMICA DE PRINTESA DULCE, ASTEROPI IOANNA 
8 MARTIE 2010 a venit pe lume minunea mea!!!!!!!!
http://www.flickr.com/photos/asteropipan/?saved=1
http://www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=a1aeea6bcec93163a416ed
http://www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=a28f56dddfa1956b072f9d
vladimirescu spune:
Multumesc din suflet pt urarile pt Floricica: sint f impresionata ca ati stiut de mica (dar importanta !) noastra aniversare de 1 luna!!!
Mai fetelor, asa de frumos mi-ati scris ca mi-au dat lacrimile de emotie
... (si jur ca nu e de la hormoni, ca parca s-au reasezat la locul lor :))
Bordeancavio, saru' mina pt informatii !! Ce tare esti, le stii pe toate !!
Imi place de tine ca zici ca nu te grabesti la nascut... esti fata desteapta, ce mai !! :)) Imi pare rau ca toate pe aici vorbim de cite sute grame a luat copilul si de alaptat, si nu mai vorbim deloc de gravidie... Dar zic ca e mai bine si pt voi, ca o sa fiti doctore in alaptat si colici dupa ce nasteti, la cit batem noi apa-n piua cu astea :)) 

Ma duc sa culc iepuroiul cel mare, apoi facem baita iepurasului aniversat azi ... si sper sa revin!
vladimirescu spune:
rmkristine, BRAVO ! SA-TI TRAIASCA FLACAUL !!!
Zic sa nu te ingrijorezi ca nu ai lapte destul... copiii in primele zile de viata maninca 10 ml, apoi 20, apoi 30 ml... nu maninca mult. La inceput, e bine ca ii dai des sa manince, ca stimulezi lactatia la tine. Dar sa stii ca daca ii dai des, sa nu te miri ca maninca putin, ca se satura repede :)) Cu cit trec zile mai multe, cu atit o sa suga mai mult, si poti mari intervalul intre supturi... (eu am dat in primele zile la 1,5 - 2 ore, si stateam mai bine de o ora, cu rabdare, ca adormea repede... dupa care i-am dat mai rar, ca sa nu mai adoarma asa repede si sa manince mai de foame , nu de placerea rontaitului de sin :))
Ai grija sa protejezi mameloanele acum la inceput, cu Garmastan, si protectii de silicon sau cauciuc la primele semne de fisurare - sau chiar daca simti ca esti mai iritata si te dor... SUCCES !
GabyHila spune:
Astero:) nu mai cantari cupilu! mananca ea cat ii trebe! daca a mancat putin la o masa, va manca mai mult la urmatoarea! vreau sa zic ca a mea la azi maine 3 luni nu cred sa pape mai mult de 150. zic cred pt ca nu am cantarit-o de mult! vb lui vladi, face pisu, kaka, e happy, rozalie, doarme si papa? e Happy:)
eu nu stiu cine si cum stabileste cat trebe sa pape un bebelus. In Spock scrie ca bebelusii nu au nevoie de supliment in primele zile de viata daca intarzie laptele sa vina. plus ca nu INTELEG cine stabileste ca e consistent laptele sau nu? e normal sa nu mai fie asa galben si gras ca in primele zile. daca bebe ia in greutate cel putin 450 de grame pe luna e ok si laptele. sunt intru totul de acord cu Vladi care a zis ca suplimentul se recomanda ca sa nu le luam capul pediatrilor cu urletele. Eu m-am luptat sa nu ii dau nimic, am renuntat la cantarit, am dormit si papat. au urmat faze de mancat din ora in ora, care au fost pusee de crestere, IN NICI UN CAZ NESATURARE! Zici ca sunt bolunzi si doctorii astia frate... ori sustin alaptatul ori ba!
titi e panaceul universal pt toate problemele bebelusilor!
M-am inflacarat ca nu pricep de ce ne fac pediatrii astia capul calindar... ori ne sprijina sa alaptam ori ba. de cate ori ne0a chemat sa ne arate cum punem copilu la titi? NICIODATA! De cate ori au zis sa ii dam supliment? DE FIECARE DATA!
Acomodatul si reglarea laptelui dureaza max 2 sapt. in care nu faceti nimic decat sa dati maimuticii lapte de care ori vrea, dormiti si mancati. dupa aia se schimba povestea...
nu va suparati pe mine da? dar vad cat imi e de usor acuma si cat de usor mi-ar fi fost sa ii dau supliment cand lua 10 grame pe zi...

37+