Dulceturi si papanasi de sept-oct 2007 (383)
Raspunsuri - Pagina 19
Mada28 spune:
Fetelor va multumim din suflet pentru urari!Noi am venit de vineri acasa. Prima noapte a fost ok avand in vedere faptul ca veneam dupa o cezariana ce a durat 2 ore si o noapte in spital nedormita. David e bine. La o saptamana a recuperat scaderea din spital luand cam 150 g si 1,5 cm. Eu sunt multumita. Suge dar eu am numai un san disponibil :)) celalalt e cel din care Luca nu a mancat ca nu are format sfarcul si nici cu protectii nu merge. Am incercat cu pompa. Nici. Noroc ca acum am avut experienta si am evitat mastita cu gratie.La Luca nu am reusit. Recunosc ca am mai scapt si cate un supliment noaptea cand imi golea sanul bun si nu vroia nici chip din celalalt. Dar asta e.
In rest Luca l-a primit binisor. Mai are crize de gelozie , ma solicita pe mine exact cand ma ocup de David, face orice sa iasa in evidenta.Dar incercam cu ajutoare : tati si bona sa reusim sa-i apropiem fara sa-l rafatam la maxim pe Luca.
Azi a aruncat mingea la David in pat. Cu mine si cu bona de fata:((
Eu m-am recuperat mai reprede cu toate ca operatia a fost f grea datorita fibromului de 13 cm pe care-l am. Cu ajutorul lui Dumnezeu am trecut cu bine.
Am avut si ceva momente cand am fost incercata de ...depresie. Dar am scapat repede. Imi faceam probleme cum o sa revenim si noi la viata noastra , cu cate o iesire cu prietenii, la film sau in lume , momente pentru cuplu nostru. E tare greu cu 2 copii nu prea vrea nimeni sa stea. Acum e bine nici nu-mi vine sa cred ca am doi flacai. Voi v-ati pus probleme de genul asta sau doar eu sunt mama denaturata...:(
Oricum experienta isi spune cuvantul nu mai sunt aceleasi temeri ca la primul bb
Noaptea dormim cam din 2 in 2 ore dar sper sa luam exemplul Alexiei cat de curand.
Va pup si revin cand mai am timp
MADA28 Mami de Luca si David (7.04.2010)
aniast72 spune:
Mada, bine ai revenit acasa. O sa vezi ca o sa va intrati in ritm si, cu 2 flacai, nici n-o sa mai ai timp sa te gandesti macar la viata in 2. Mie doar cu unul deocamdata si mi se pare ca e alaturi de noi de cand lumea. 
Fetelor, multumesc mult pentru sfaturile vis a vis de gradinita si pentru aprecieri. Cred ca asa o sa facem, o sa-l inscriem din noiembrie la particulara, cu toate ca nu sunt convinsa ca e cea mai potrivita alegere. M-ar incanta mult mai mult o gradinita de stat dar cine ne pastreaza noua locul.... Pana la urma, vorba mandarinutei, o sa incerc sa mai fac o razie a gradinitelor din zona saptamana ce vine.
In alta ordine de idei, am fost azi si ne-am depus actele pentru pasaport (electronic romanesc), eu cu Vladi. Pentru el mi-au trebuit urmatoarele:
- C.I. ambii parinti + xerox
- certificat de nastere + xerox
- chitanta taxa pasaport (platita la CEC) de 234 RON
- chitata consulara (platita la trezorerie) de 32 RON
- sotul din dotare
I-a fost facuta fotografie, completate datele in calculator. Pasaportul va fi gata pe 12 mai.
Asadar, Cecilia, e simplu. Nu sunt multe formalitati dar statul la coada ne omoara. Am avut 4 cupluri in fatza si am stat 1.30 h.
papanash, sanatate multa. 
Andreea,
in 19+ cu
si bb Vladimir (03 septembrie 2007)
prisi spune:
buna seara si de la noi
Mada sa-ti traiasca flacaii si sa va aduca numai bucurii, sigur va fi bine si o sa gasiti si timp pentru voi doi
Gabriella

ce dulceti ai tu acolo
Maria
cu siguranta vei fi la inaltime, nu se poate altfel 
Yaia si noi ne intrebam mereu daca e normal sa se joace mai mult singura Miru, daca vin copii la noi acasa e ok, dar la locurile de joaca sau in parc nu se omoara cu socializarea, dar il place tare pe baiatul cel mare al nasilor, nu-l scapa din ochi de cand il vede pana la plecare, umbla in urma lui, vrea sa-l tina de mana sau se aseaza langa el, il striga mereu, iar baietelui nu prea stie cum sa reactioneze si e ofticat ca sta coada dupa el![]()
poze
Marta si Miruna
prisi spune:
in seara asta am avut prima "lectie" de pictura, a fost f incantata si bineinteles ca am imortalizat momentul o sa pun si pozici a fost mai greu sa inteleaga cum trebuie doar putin inmuiata pensula in apa
dar ne-am descurcat cat de cat
poze
Marta si Miruna
Sabina spune:
Mada, bine-ai revenit!
Depresie cred ca am avut cu toatele, in primele 10 zile e uina mai blestemata asa, cand o iau hormonii razna. pe mine ma rodea rau de tot ca nu e asa grozav ca sofia gheorghe, auzi ce idiotenie, si ca daca va fi in umbra ei?:))) mi-a trecut cum a venit, zburand!
Despre sanul cu problema, ai incercat sa apuci toata areola cu degetele si sa i-o bagi in gurita? si sa formeze el singurle sfarcul dupa aia?
Am vazut in maternitate un sistem de format mameloane altul decat cu silicoanele....ceva cu niste plastice dure, dar nu mai tin minte, ca eram si eu dupa ceza si gh mic...dar mamaica respectiva a reusit pana la urma sa-l faca sa suga pe bebelus. care era si un mega lenes, dar l-au dat pe brazda. cred ca tot fata aia consiliera te-ar putea ajuta...google naste cum simti.org, are nr de telefon la contact. Ea are facultatea de moase si afacut practica la municial, unde am nascut eu, sigur stie si de tehinca asta....daca ii zici ca esti din partea mea iti da sfaturi la telefon, e tare amabila.
fetele, am avut o zi lunga si grea...si pt c tati m ai vrea sa stea la busteni cu Gh, ne ducem noi in weekend, renuntam la vernisaj. Nu de alta, dar saptamana viitoare merg in Dobrogea in excursie si nu suport sa treaca doua saptamani fara sa imi vad baiatul....
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Cum mi-am alaptat copiii
Sabina's blog,
Sofia Galagia si
bb Gheo
Sabina spune:
neata!
nenea dr mi-a dat voie o mica cafea in faza de regim mixt;)
deci va ofer si voua!
Vroiam sa mai spun ceva cu gradi.
Nu mi se pare o idee prea grozava cate e bebe mic mic...mai ales toamna.
Adica daca tot sunt inscrisi, sa mearga, dar daca vedeti ca sunt probleme de sanatate, tinuti acasa.
la cel mia mic mucisor apos.
pentru ca poate sa devina cam nasol.....eu tin minte cu sofia la 3 ani ca am facut greseala sa o trimit cu nas curgator si a fost horror cu acele pneumonii interstitiale . practic, din sept pana in decem,brie a facut 3 viroze si 3 pneumonii...plis un pic nas curagtor de vreio catvea ori. Dupa care a trebuit sa o retragem ca era cu sistemul imunitar VARZA.Dr Culcer ne-a zis ca la orice gradinita se intampla asta, ca e un proces inevitabil si ca cel mai bine e la primul semn ca ceva nu e ok sa fie tinuti acasa.
mai ales cand ai bb mic.....care le ia din zbor una doua.
Daca tot esti acasa cu bebelusul, chiar n-are sens sa trimiti copilul la gradinita daca nu e in absolut perfecta stare de sanatate. nas care curge nu e perfecta stare de sanatate cand ai doi copii acasa, dintre care unul sub un an.
cand ai ambii( tertii:D )copii peste 3 ani, nas curgator e ok :))))))
Cum mi-am alaptat copiii
Sabina's blog,
Sofia Galagia si
bb Gheo
Sabina spune:
Am uitat sa va spun de Gh, noi nu-l inscriem deocamdata la nicio gradinita, mai intai sa scapam de pampers;), ca nu face niciun progres, astept cakldura mai constistenta.E clar ca e din cauza ca nu am energie sa spal dupa el, dar alta solutie decat sa nu ii mai pun si gata , nu vad deocamdata.
Asa ca mai incolo un pic, cand ma mai intremez, sper ca se va da rpede pe brazda.
Am observat ca prefera closetul, e f interesat, ma trimite sa fac pipi:)), asa ca probabil voi cumpara un reductor, fara faza de olita.
dar acum sa sterg incontinuu pe jos efectiv nu pot fizic. Si sotul face si-asa...restul.....
oricum trebuie spalat la fund dupa fiecare kk pana invata sa se spele singur....pe cat sunt eu de flower power, chestia asta e sfanta, dupa "evenimant" spalarea cu apa si sapun. Si daca suntem in deplasare, servetele umede, ioar acasa, primu lucru spalarea.
asa, deci am divagat.
Nu il inscriu la gradi in Bucuresti. E posibil sa incercam o inscriere la Busteni, tot asa, ca sa mearga cand si cand. Insa eu nu vad folosul gradinitei in conditiile in care sotul e fericit sa stea cu el diminetile. Pur si simplu ii face o enorma placere. Asa ca p[ana in luna aprilie a nului viitor, nu cred ca ne gradnarim....eventual daca mi-o cere el, ca eu sunt parinte din ala cuminte care asculta de copil;0)
Cum mi-am alaptat copiii
Sabina's blog,
Sofia Galagia si
bb Gheo
Yaia spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui prisi Yaia si noi ne intrebam mereu daca e normal sa se joace mai mult singura Miru, daca vin copii la noi acasa e ok, dar la locurile de joaca sau in parc nu se omoara cu socializarea, dar il place tare pe baiatul cel mare al nasilor, nu-l scapa din ochi de cand il vede pana la plecare, umbla in urma lui, vrea sa-l tina de mana sau se aseaza langa el, il striga mereu, iar baietelui nu prea stie cum sa reactioneze si e ofticat ca sta coada dupa el |
O citez pe Prisi sa va multumesc tuturor pentru raspunsuri.
Deci, m-ati linistit! Daca nici ai vostri pe afara nu se joaca cu altii mereu, atunci e ok. Tudor afara se mai joaca cu copii, dar nu in fiecare zi, zilele in care o face imi sunt mentionate de educatoare ca ceva deosebit, deci nu e regula. Oricum, ma gandesc ca mi-ar fi zis si ele daca era ceva anormal.
In alta oride de idei, aseara a venit amica Iris si s-au jucat frumos impreuna, deci e ok.
Si inca o rugaminte: sa-mi ziceti cand ai vostrii se joaca deja cu alti copii in mod regulat, sa-mi fac atunci griji daca o fi cazul...
===============================================
Irina, mami de Tudor Cristian (08.10.2007) si Alexia Briana (30.03.2010)

la toata lumea si o zi frumoasa