Dulceturi si papanasi de sept-oct 2007 (383)
Raspunsuri - Pagina 16
Gabriela77 spune:
Eu inregistrez progrese mari la capitolul comportament Sara, dar asta dupa N discutii si psihologie si strategii cu bona. Noroc ca e f cooperanta si ea. Ba chiar incepe sa se imprieteneasca Sara cu ea! La noi e dificil ca sunt si eu acasa si atunci Sara cam respinge pe toata lumea, dar e tot mai bine asa ca sunt optimista.
Intre timp vizionez gradinite si am constatat cu placere ca aveam f multe prejudecati!
Sabina, eu recunosc ca mereu le-am cantarit saptamanal pana la o anumita varsta, ingrijorata voi fi doar daca stagnarea se mentine la cantarirea lunara, sper sa nu fie cazul! ![]()
Erina, stiu ca tu ma intelegi
Oare nu or fi colicii al David?
Gabriela, mami de
Sara Ioana (29.08.2007) si Ana Sofia(21.01.2010)
cum au venit pe lume printesele mele
Yaia spune:
| Citat: | ||||
citat din mesajul lui carpatina
Subscriu! |
Am postat ca deja plangea Alexia de foame.
Dar continuu: apoi m-am gandit ca daca am fi in tara, ar trebui sa locuim oricum intr-un oras mare, Bucuresti sau Cluj, niciunde altundeva ptin natura meseriei sotului. si ar fi exact acelasi lucru ca aici. Unde mai pui ca mi s-a tras si de la faptul ca amica lui Tudor nu era disponibila din cauza de calatorie departe. Acum speram ca lucrurile revin la normal, mai ales ca a venit si caldura (8 GRADE!!!) si se vor juca copii in parculet.
A, eu cred ca am facut o obsesie, ma tot ingrijorez de tudor, sa se joace cu copii la gradi, sa se integreze...sotul cica oricum copii de varsta lui se joaac singuri, rareori cate 2 se mai joaca impreuna! Ai vostri se joaca cu alti copii de varsta lor?
===============================================
Irina, mami de Tudor Cristian (08.10.2007) si Alexia Briana (30.03.2010)
Gabriela77 spune:
| Citat: | ||||||
citat din mesajul lui Yaia
Am postat ca deja plangea Alexia de foame. Dar continuu: apoi m-am gandit ca daca am fi in tara, ar trebui sa locuim oricum intr-un oras mare, Bucuresti sau Cluj, niciunde altundeva ptin natura meseriei sotului. si ar fi exact acelasi lucru ca aici. Unde mai pui ca mi s-a tras si de la faptul ca amica lui Tudor nu era disponibila din cauza de calatorie departe. Acum speram ca lucrurile revin la normal, mai ales ca a venit si caldura (8 GRADE!!!) si se vor juca copii in parculet. A, eu cred ca am facut o obsesie, ma tot ingrijorez de tudor, sa se joace cu copii la gradi, sa se integreze...sotul cica oricum copii de varsta lui se joaac singuri, rareori cate 2 se mai joaca impreuna! Ai vostri se joaca cu alti copii de varsta lor? =============================================== Irina, mami de Tudor Cristian (08.10.2007) si Alexia Briana (30.03.2010) |
Daca a-si smulge unul altuia jucariile inseamna joaca si interactiune, atunci DA, se joaca!
Lasand gluma la o parte, la Sara observ un fenomen ciudat, are clar simpatii si antipatii, cu unii copii se joaca minunat, cu altii e de groaza, iarasi am observat ca prefera fetitele mai mari, conflictele apar cu cele de varsta ei. Si fug ca ma cheama!

Gabriela, mami de
Sara Ioana (29.08.2007) si Ana Sofia(21.01.2010)cum au venit pe lume printesele mele
greyeras spune:
Yaia asa mi se tot spune si mie ca la varsta lor mai rar se joaca cu alti copii, dar la Adelina am observat ca deja are preferinte. Prietena mea are un baietel cu un an mai mare decat Adelina si se inteleg foarte bine, se joaca impreuna isi impart jucariile si comunica foarte mult. Adelina spune ca este prietenul ei si sa stii ca nu se vad foarte des, cred ca o data pe saptamana. In schimb sunt copii cu care se vede zilnic si refuza sa se joace cu ei, nu vrea sa dea jucariile ei.
La noi inca e o mare problema cu impartitul jucariilor, cel putin trotineta.... prefer de multe ori sa nu ies cu ea din casa.
Mare liniste pe aici.....
Mamica de Ana–Adelina (24.09.2007) 
aniast72 spune:

Am aparut si eu sa va mai povestesc despre noi ca nu v-am mai zis nimic de ceva vreme...
Vorbeati de socializarea copilasilor, Vladi nu merge inca la gradinita chiar daca ii povestim destul de des despre asta si pare atras. Noi am fi vrut clar din septembrie sa mearga insa deschiderea gradinitelor coincide cu nasterea fratiorului lui si acum suntem in dubiu din doua motive: nu vrem sa faca legatura intre plecarea lui la gradinita si sosirea noului membru in familie si, pe langa asta, ne e teama de toate bolile inevitabile pe care le-ar lua si le-ar aduce acasa. Avem 2 variante: sa-i gasim o gradinita de stat care sa-i pastreze locul pana prin noiembrie-decembrie cand bb2 ar face vreo 2-3 luni si n-ar mai fi asa greu cu bolile sau sa-l ducem la o gradinita particulara tot de atunci (nov-dec) sau, pentru acomodare, din iulie-august cu pauza pana in nov-dec. Habar n-avem inca ce trebuie sa facem, dosare la gradinitele de stat din Ploiesti se strang inca din decembrie anul trecut deci acum ar fi destul de greu sa-i gasim un loc fara vreo pila sau spaga de rigoare. 
Orice sfat din partea voastra ar fi binevenit.
In rest, Vladi e f sociabil cu oamenii mari, in schimb in parc, cu copiii...e total dezinteresat. Nu cauta compania nici unui copil, prefera sa se joace singur la nisip sau sa se dea in diverse (tobogan, leagan, roata) dar fara sa uite vreodata sa ma roage sa merg cu el. Are cativa prieteni cu care ne tot intalnim dar nu e foarte preocupat de ei ba chiar mai mult, ii si imbranceste sau loveste daca vreunul din ei il scoate din "ale lui". Nu zic ca nu imparte jucarii, chiar ofera cu placere (la cerere) insa nu prea ii place sa fie deranjat. Daca, dupa ce loveste, il intreb de ce a facut asta, imi raspunde senin: "nu stiu" apoi se duce si ii spune copilului "imi pare rau" si incearca sa-l imbratiseze. Evident ca de cele mai multe ori scuzele nu-i sunt acceptate. 
Deja a fost apostrofat (nu de mine, ci de alte mamici) ca e bataus si el o ia ca titlu de lauda.
Lucram la asta, sper sa fie o faza de moment cu toate ca dureaza de ceva vreme....
Cu noi e extrem de cooperant, nu stim ce-s alea crize sau accese de nervi, ii place f mult sa vina dupa noi sa-si ofere ajutorul (sa spele vase, sa toarne ingrediente in mancare, sa ma ajute sa facem laptele... diverse). Nu-i place sa se joace singur dar sunt momente si cand o face. Coloram impreuna, construim, facem puzzle...
Are un simt al umorului fantastic, incepe sa spuna poezii apoi voit le schimba cuvintele si rade... de ex: O fetita cu fundita se ducea (la baie) la gradinita. Radem si noi apoi ii spunem sa spuna corect si, evident ca stie. 
Are notiunea timpului, pentru el trecutul inseamna "ieri", viitorul inseamna "maine". Recunoaste multe locuri pe unde trecem cu masina: "blocul lui bunica (soacra-mea), casa lui bunicu', bazinul, parcul unde a fost cu tati, sala sporturilor".
De vorbit....ne rupe.
E receptiv la absolut tot, relateaza discutii facute "codat", se bucura cand invata ceva nou: "Mami, m-ai mai invatat ceva!...si ma ia in brate si ma pupa" Cand nu stie un cuvant, incearca sa explice, ma aduce spre expresia respectiva apoi imi spune: Zi tu! De exemplu, ieri eram in parc si ma intreaba: "Ce face Eric?" Ii zic: Alearga, isi consuma energia!
Atunci ma intreaba: De ce isi consuma aaaaa...zi tu cum ai spus.
Evident ca se balbaie si se precipita cand incearca sa povesteasca ceva si are expresiile lui favorite: "Sub nici o forma, nici nu intreba, nici sa n-aud, e suficient (cand e vorba de mancare
)"
Abia isi asteapta fratiorul, cand stau langa el ma tine cu tricoul ridicat si il mangaie, ii aduce jucarii pe care le pune pe burta, pupa burtica si zice: Mami, sa punem o fereastra sa vedem bebelusul inauntru! Mami, pe unde o sa iasa?...sa-i punem o usa! La primul impact cu notiunea de bebelus in burta lui mami, imi spune: Sa-l scoatem sa ne jucam cu el! Acum stie ca trebuie sa-l lasam sa creasca pentru ca e mic si nu se descurca singur apoi o sa aiba el grija de el sa il invete sa mearga, sa manance, sa-i dea jucariile lui...
Incerc sa nu-l intoxic sisa-i aduc aminte de bb dar el e cel care spune tot timpul de el, intreaba de el sau isi spune propriile impresii.
Cu somnul: Se culca singur seara pe la 10.30 dupa biberonul cu 300 ml de lapte si dupa urarile reciproce de "Noapte buna, dormi frumos, te iubeste mama (Vladi), sa nu aud un sunet" Initial i le-am spus eu, el raspundea...acum le zice el repede ca pe o poezie apoi rade si se culca. Nu-mi mai aduc aminte de cand nu s-a trezit fara motiv (muci, tuse, temperatura)...la 8.30-9 dimineata il aud: mami pot sa vin in patul tau? ...si nu se da jos de acolo pana nu primeste raspuns afirmativ. Se intampla sa fiu mai departe, il aud prin aparat si pana ajung la el mai intreaba de 2-3 ori dar nu coboara. De pranz se culca in jur de 3 si doarme minim 3 ore, maxim 4 ore (daca depaseste, il trezesc). Ritualul de pranz (culcare-trezire) e acelasi, se culca singur, se da jos din pat cu aprobare. Au fost seri cand era bolnavior si il luam cu mine in pat dar nu vroia sa doarma si se cerea in patul lui. Imi place ca l-am obisnuit (de fapt s-a obisnuit) asa, insa parca mi-ar placea sa il vad uneori cum doarme. Noaptea ma furisez tiptil sa-l mai vad, mangai, invelesc...dar atat.
Bolnavior a mai fost...a avut acum vreo 3 luni herpangita (saru'mana mult Prisi pentru telefon si incurajari) insa n-a fost o forma foarte grea. Inainte de herpangita incepuse sa se ceara singur la olita (tot tacamul, kk si pp) insa de cand s-a imbolnavit nu mai vrea sub nici o forma. Stie clar ca baietii mari fac kk la olita insa nu spune decat dupa ce face. Avem discutii "serioase", stie ca "kk vine pe la fund, pp vine pe sub burtica" (chiar azi mi-a spus), stie cand vin insa "nu stiu" de ce nu anuntam. Am incercat sa-l las in chilotei, a facut si kk si pp in ei (se mai intampla, Erina, ca tot te temeai tu deunazi) dar nu pare sa-l deranjeze si daca rareori il intreb de ce a facut pe el (nu pe ton mustrator sau suparat) imi gaseste diverse motive: "ca erai la bucatarie, ca nu vroiam sa te deranjez"...ii explic ca nu ma deranjeaza niciodata, ca poate sa-mi spuna oricand...nu vrea si pace. Sa nu va imaginati ca insist f mult...scapatul de pampers nu e prioritar...deci nu e vorba de incapatanare din partea lui ci....pur si simplu refuza olita.
Asa, vorbeam de boli. Dupa herpangita a facut acum vreo 3 saptamani o pneumonie urata...am scapat de ea cu Unasyn, Tusend, Zyrtec, antitermice, Ketof si acum e pe tratament 3 luni de zile cu Singulair, care sunt "bombonele de seara". Are voie una singura si o rontaie cu placere. 
Mancarea?? Ce-i aia? De bine de rau am ajuns la 14 kg si 94 cm (deci bine pentru varsta lui) dar nu va imaginati ca e un fomist. Are felurile preferate si atat. Dimineata vesnic cereale cu lapte sau gris cu lapte...altceva gen mezel de pui...doar sa guste si atat, nu ca masa. Pe rosie, castravete nu pune gura. Morcov crud rontaie f rar si f putin. Ciorbe acre...le gusta si atat. Ca zeama mananca zilnic ori supa de pui cu taitei, ori supa cu galusti....de Pasti a mancat cu pofta bors de miel dar cand i-am facut alaltaieri din nou...n-a mai vrut. Felul 2 mananca piure cu carne (ff putina carne, nici macar cat un deget), paste cu branza, pilaf, mancarica de fasole pastai (putina) gulas, pizza...si cam atat. A mancat la un moment dat urda in vizita la niste prieteni, i-am cumparat si eu si nu i-a placut. Ca fructe, maru si pepene...in rest nimic. Ah, e fan porumb la conserva si castane comestibile facute la cuptor.
Whoops...s-a trezit, cred ca am spus cam tot. Deja l-am auzit: "mami vin la tine?" si i-am dat acceptul 
Daca imi mai aduc aminte, sper sa mai apuc sa intru sa mai povestesc.
Pupici.
P.S. Deja ma cearta ca m-a vazut cu laptopul in brate: "De ce n-ai dormit si tu? Ce faci cu laptopu' tau in bratele tale? Ce treaba ai? Da' eu unde vin? Sa-mi spui cand trebuie sa mergem jos..." Gata, fug ca nu mai tine....
Andreea,
in 19+ cu
si bb Vladimir (03 septembrie 2007)
danuta36 spune:
Yaia ce bine ca ai abordat subiectul cu joaca...si eu ma gandeam sa intreb...credeam ca numai Miru a mea nu vrea sa se joace cu alti copii![]()
Si ea vad ca are simpatii si antipatii...la prima vedere
Observ ca incepe sa comunice cu strainii,dar dupa o perioada de acomodare,de stat in preajma lor si tatonat terenul ![]()
Acum intr-o zi ne-am intalnit cu o prietena de varsta ei,in parc,si nici n-a vrut sa se apropie de ea,parca n-o mai cunostea..
Ieri am achitat biletul pentru mare,la Albena..deja imi sta gandul la vacanta...![]()
Gabriela sper sa ne vedem daca vine caldura si dati pe la Deva...
Erina,Greyeras pupici de la noi 
Roxali spune:
Buna!
Crishtina e simplu si aici si nu m-as risca in tara
...m-am programat prin email si pe 28 apr mi-au dat programarea cu nr si ora
...cand ma voi duce am si posibilitatea de a plati un curierat si e ok ...in 40 de zile ar fi gata
Yaia e pastilutele ale avea niste frisoane si nici laptele nu venea![]()
Bikmaria sincere condoleante!
Roxali spune:
Andreea ce baiat intelegator ai...bravo...lasa ca isi revine el cu olita,ca doar nu va sta la vara cu "caldurici" la fundulet
Ce daca sta pe contul lui, adica singurel cu fantaziile lui...e un baietel linistit
Gabriela77 spune:
Maria, condoleante!
Gabriela, mami de
Sara Ioana (29.08.2007) si Ana Sofia(21.01.2010)
cum au venit pe lume printesele mele
bikmaria spune:
fetelor va multumesc,cea fost greu a trecut,mamei ii este mult mai greu,eu m-am luat cu treaba cu pregatirile de cununat,nu mai sunt decat 10 zile si mai am atatea de rezolvat,oricum ce a fost greu a trecut ne-am gasit toti de imbracat,eu cel putin pt mine nu am alergat atat nici cand mi-am luat rochia de mireasa,dar important este ca mi-am gasit tinute si de zi si de seara care imi plac ff mult,cu al meu sot a fost mult mai usor,i-am dat costumele la curata si i-am cumparat doua camasi sa se asorteze cu tinutele mele
,iar copii i-am rezolvat intr-o singura ieseala la cumparaturi.
M-ai am sa ma hotarasc cum imi aranjez parul si gata,mai am un stres cu lumanarile,sa nu ploua, sa iasa totul bine ,sa fie toata lumea multumita,dar pe astea doar timpul le rezolva,ce am avut eu de rezolvat,am rezolvat