Dulceturi si papanasi de sept-oct 2007 (383)
Raspunsuri - Pagina 15
Yaia spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui alinkav Yaia, eu zic sa nu iti faci griji ptr pata rosie, uite fetita prietenei mele, tot asa a avut pe frunte, de cand s-a nascut, iar acum la 2.5 nu se mai vede nimic(si era destul de pronuntata si mare). Uite la noi e chiar hemangiom in toata regula pe obraz, dar am ajuns nici sa nu-l observ, exista sanse mari sa dispara cu timpul, daca nu si nu, vom vedea atunci ce putem face! |
Cand i-am observat pata de pe frunte (cum mi-au pus-o pe piept imediat dupa nastere, am crezut ca e urma de sange uscat si se duce la spalat), exact chipul blondin si dulce al Oliviei mi-a venit in minte!
===============================================
Irina, mami de Tudor Cristian (08.10.2007) si Alexia Briana (30.03.2010)
crishtina spune:
Salutare si o zi buna si de la noi!
In legatura cu pasaportul va rog cine stie mai multe detalii sa scrie ca ma intereseaza si pe mine. Pasaportul individual pt copil e tip vechi sau din ala nou biometric? Si dureaza la fel ca si cel pt adulti? Auzisem ca cel pt adulti se elibereaza in 30 zile...nu in Bucuresti...in restul tarii. Daca e asa, trebuie sa imi organizez bine mersul in tara pt la vara...
Crishtina cu Robert(09.09.2007)
&
Nicole (18.11.2009)
Yaia spune:
| citat din mesajul lui crishtina Salutare si o zi buna si de la noi! In legatura cu pasaportul va rog cine stie mai multe detalii sa scrie ca ma intereseaza si pe mine. Pasaportul individual pt copil e tip vechi sau din ala nou biometric? Si dureaza la fel ca si cel pt adulti? Auzisem ca cel pt adulti se elibereaza in 30 zile...nu in Bucuresti...in restul tarii. Daca e asa, trebuie sa imi organizez bine mersul in tara pt la vara... |
He-he! Tocmai ce m-a sunat azi dimineata consula din Helsinki.
Pasapoarte se fac acum numai noi, biometrice. Nu se mai prelungesc cele vechi, nu se mai trece copilul in pasaportul parintilor. Dureaza la fel ce mult ca cele pentru adulti, 20 de zile. La noi o sa dureze mult sa vina prin curier diplomatic, ca nu stim de il mai prindem pe cel din iunie (cel mai probabil nu, ca vorbim de Romania) si atunci va veni in septembrie-octombrie.
Daca il vei face in tara, atunci poti obtine pentru copii titluri de calatorie ca sa intri cu ei in tara si apoi faci acolo pasapoartele. Cica in regim de urgenta ti-l poate da si in cateva ore!!! Dar trebuie sa fie prezenti ambii parinti, stii, nu?
Mai intreaba-ma daca mai vrei sa stii ceva...acum, cat stiu si nu uit!
crishtina spune:
Da, asta stiam. Ca sa faci pasaportul la consulat dureaza 3-4 luni...de cand ai certificatul transcris in registrele romane. Asta am rezolvat. Insa consulatul de care apartinem noi e cam la 400km distanta...si nu ne convine sa facem atatea drumuri..plus pt titlul de calatorie (ca e valabil doar 30zile). De asta prefer sa il fac in tara. Insa daca dureaza 30 zile cum am auzit...ori sa merg eu cu copii inainte, cu procura si sa venim impreuna. Sau mergem impreuna si sa ma intorc singura...Daca dureaza mai putin nu imi fac griji.
Multumesc tare mult de raspuns.
Edit: La astea noi stiam ca nu se poate in regim de urgenta, doar din ala vechi care are valabilitate 1 an. Asta pt adulti...ca si eu trebuie sa il schimb in august...
Crishtina cu Robert(09.09.2007)
&
Nicole (18.11.2009)
Erina spune:
Buna dimineata1
Gabriela cit de bine te inteleg!!!
Rabdare multa si incredere pina se implineste o noua lunita sa vezi cit a luat in total.
Pupici printeselor. Imbratisari mamaicii!!!
Sabina, ai dreptate in legatura cu cintarele. Cind ii dadeam lui David lapticul muls ii dadeam 20 ml sa zicem si la proba suptului imi arata cintarul ca a luat 30g. Intradevar marja de eroare e mare la cantitati atit de mici.
Astazi la 5 dau inapoi cintarul verisorului lui David si astept cuminte cintarirea la luna.
Astazi nu stiu ce avea David ca tot scotea sinul din gurita si se incorda. Mucisori mai are albi, ma gindesc oare sa il doara gitul?
Yaia si David are colici moderati. Seara il doare cel mai rau burtica dar nu pinge foarte rau. Se incordeaza si face pirturi.
La noi sa nu il schimb peste noapte nu e o optiune pentru ca are scaun dupa fiecare masa.
Iritatia de la fundulet i-a mai trecut deci m-am mai linistit si cu asta.
Maria felicitari pentru scapatul de pampers. E tare Teodora cum a decis ea ca e fetita mare!!!
Prisi bravo si voua pentru evolutia buna.
Pentru ca eu verificam mailul nu am sesizat ca pe Daria "o trece pipi" asa ca am vazut-o ca ia olita si o duce pe hol. Vine apoi cu ea cu o cantitate considerabila de pipi dar imediat incepe sa isi dea si chilotel, ciorapi, pantalon jos-sunt ude. Deci scapase un pic in pantaloni si de aia de ascunde ain hol.
Daca nu sunt atenta la ea avem incidente. Kk foarte rar la olita. Acum de cind cu tratamentul s-a "inmuiat" si ma gindesc cu groaza ce ar fi sa scape unul in chilotei
.
Noi inregistram un mic regres de cind cu David, Inainte se aseza singura si facea de amindoua.
-------------------------------
Erina mamica Dariei (18.09.2007) si a lui David (9.03.2010)
L'amor che move il sole e l'altre stelle
Erina spune:
Scrisesem ceva despre birocratie, legi si alte lucruri din societatea romaneasca dar am sters...gindul plecase dela pasapoartele alea

.
Yaia, Christina fiti fericite ca traiti elsewere...
Va las: Dj Andy feat. Stella - Freedom
-------------------------------
Erina mamica Dariei (18.09.2007) si a lui David (9.03.2010)
L'amor che move il sole e l'altre stelle
Yaia spune:
| citat din mesajul lui crishtina Edit: La astea noi stiam ca nu se poate in regim de urgenta, doar din ala vechi care are valabilitate 1 an. Asta pt adulti...ca si eu trebuie sa il schimb in august... |
Tipa de la consulatul meu mi-a spus asa: 'In cazul in care il faceti in tara, dureaza 20 de zile, iar in regim de urgenta de la cateva zile (2-3) la cateva ore'. (Probabil depinde peste cine dai)
Yaia spune:
| citat din mesajul lui Erina Yaia, Christina fiti fericite ca traiti elsewere... |
Ei bine, eu dupa nasterea Alexiei nu am mai fost fericita ca traiesc elsewhere...asta doar pentru vreo 2 zile. Am avut un sentiment straniu, gen 'ce naiba cautam noi aici, ar trebui sa fim acasa, ca sa aiba Tudor cu cine sa se joace'. S-a tras de la faptul ca era mohorat afara si Tudor tot zicea in weekend 'Hai sa jucam!' si ma gandeam ca trebuie sa ne jucam noi cu el ca nu are prieteni (in casa). Apoi mi-a trecut, mi-am dat seama ca de asta o avem pe Alexia, sa se joace cu Tudor.
carpatina spune:
| Citat: | ||
citat din mesajul lui Yaia
Tipa de la consulatul meu mi-a spus asa: 'In cazul in care il faceti in tara, dureaza 20 de zile, iar in regim de urgenta de la cateva zile (2-3) la cateva ore'. (Probabil depinde peste cine dai) |
Cred ca dna de la consulat nu e la zi cu informatiile. Deocamdata nu exista regim de urgenta pentru biometrice.
=====================
Mami de Ioana (27.09.2007)
carpatina spune:
| Citat: | ||
citat din mesajul lui Yaia
Ei bine, eu dupa nasterea Alexiei nu am mai fost fericita ca traiesc elsewhere...asta doar pentru vreo 2 zile. Am avut un sentiment straniu, gen 'ce naiba cautam noi aici, ar trebui sa fim acasa, ca sa aiba Tudor cu cine sa se joace'. S-a tras de la faptul ca era mohorat afara si Tudor tot zicea in weekend 'Hai sa jucam!' si ma gandeam ca trebuie sa ne jucam noi cu el ca nu are prieteni (in casa). |
Subscriu!
=====================
Mami de Ioana (27.09.2007)