Hai camilecu,rmkristine!Bv Denisa! Iepu 2010!(130)
Raspunsuri - Pagina 21
miria_cristina spune:
VIO - Imi doresc din suflet sa termin cu bine si sa rasuflu usurata!
Intr-adevar fiecare sarcina e altfel, chiar daca n-am avut probleme pe parcursul ei, iar la ecografie bebe e bine.
Va fi tauras si al tau?
Deci tu nasti dupa ANNYA?
Ca eu voi naste la 4 zile distanta de ea.![]()
Mi-e greu sa ma urc in masina, sa ma ridic de pe scaun, sa ma incalt, sa ma spal...iar noptile ma anchilozez intr-un fel, de nu-mi pot controla gemetele pana ma rasucesc de pe o parte pe alta.
Oricum, bebe e mai mare decat Dami fiind si baiat, asa ca, exista o explicatie.
De 4 zile bananai prin oras, din cauza zgomotelor de deasupra noastra. V-am zis mai demult ca avem santier la vecinii care stau cu un etaj mai sus si au bagat picamarul ca sa schimbe gresia din casa. Sper din tot sufletul ca au terminat cu zgomotele si saptamana viitoare pot si eu sa mai rezolv una alta prin casa. Ca si de mancat am mancat prin oras, ca cine mai avea unde si cand sa gateasca daca se lucra non-stop in zgomot.
Mi-am mai cumparat pentru bebe una alta si acuma as vrea sa-mi pregatesc bagajul, atata cat o fi si sa ma mobilizez sufleteste pentru ultima saptamana de gravidantza.![]()
Iar acasa sa las totul in regula ca si asa am emotii cu Dami, pe care o las nesupravegheta cum trebuie. Sper sa se descurce, fetica, cele 3 zile cat lipsesc.
Cristina +37
si Maria Damiana (5 nov 2004)
http://photos.yahoo.com/miria_cristina
"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."
"Uita raul, iarta mult si rabda mult." Arhm. Mina Dobzeu
http://bucuriaarteisauartizanuldebucurii.blogspot.com/
vladimirescu spune:
BRAVO CAMILECU !!! Sa traiasca Vladut si sa va faca fericiti !!! Sa vii acasa sanatoasa si sa ai o prima luna cit mai usoara :))
Jasmine: iertare ca am scris asa incoerent si cu greseli.
Eu nu dau copilului mai repede de 3 ore sa manince (calculat de la inceputul alaptarii). Si nu-l mai las mai mult de 15 min la un sin, ca nu merita sa ma molfaie pt citeva inghitituri pe care le mai ia, una pe minut... Si m-am facut rea, daca adoarme la sin si nu mai pot sa-l trezesc astfel incit sa inghita lapte, nu doar sa molfaie, am scos sinul din gura ... si daca protesteaza si plinge, nu-l dau inapoi imediat. Il ridic pe umar sa scoata aerul, il schimb de pampers, fac orice ca sa se trezeasca de-a binelea, obligatoriu 5 minute de plins, ca atunci sigur s-a trezit :)) si abia dupa aia ii mai dau. Si daca vad ca inghite, il las 15 minute. Daca nu inghite, atunci il scot din nou dupa vreo 2-3 minute si salut, nu-i mai dau oricit plinge, ca inseamna ca vrea suzeta, nu lapte! Si uite asa acum am baiat cuminte, care papa, nu sta. Si cind adoarme (pt ca adoarme, invariabil, la sfirsit :)), ii pun suzeta in gura si asta e, sint mai incapatinata ca el. Si ti-am zis, dupa ce a pierdut 300 g la inceput iar in a doua saptamina abia a luat 150g, iata ca urmatoarele 2 saptamini sintem cu crestere de 400 g / saptamina. Si daca am scos lapte cu pompa pt ca eram plina d elapte si el nu prea sugea, sa stii ca nu i l-am dat lui cu biberonul, de frica sa nu se leneveasca, ci l-am baut eu, ca sa nu-l arunc :))
Hai curaj, draga mea, stiu ca ti se pare ca e f grav ce ti se intimpla, dar crede-ma ca peste o luna ai sa-ti dai seama ca nu era asa de grav, de fapt.. Curaj si nervii tari!
IMPORTANT: mi se pare extrem d eimportant sa va sfatuiti de fiecare data cu pediatrii vostri. Noi aici pe forum dam tot felul de sfaturi dupa cum intelegem noi ca e problema, dar daca intelegem gresit, dam sfaturi gresite... Copilul trebuie vazut de pediatru regulat, pt ca Doamne fereste!, poate avea o problema de care sa nu stim si care schimba toata abordarea...
Eu am facut programare la ecografie de sold, abdominala si tranfontanelara, desi nu avem nici o suspiciune, dar asa, de control general, preventiv... Si la mine vine pediatra (pe bani, bineinteles) o data pe saptamina, ca vreau sa-l controleze pest etot si sa-mizica ca e bine, atit... Din luna a 2-a o sa o chem o data la doua saptamini, iar dupa luna a 4-a cred ca o data pe luna - asta in conditiile in care sper sa nu avem practic de ce sa o chemam, doar asa, pt "revizie generala" :)) Da, eu sint din aia care sufla si-n iaurt :))
Pup pe toata lumea si ma culc acum, ca azi n-am dormit deloc si nu e bine...
Rebiana27 spune:
ANNYA deranjatul la stomac trece drept simptom al nasterii la varsta asta de sarcina!
VIO mercic pentru site.. cum am ceva timp ma pun pe vizionat! 
CAMILECU felicitari! Bun venit pe lume bebe Vladut! 
Mami de doua minuni: Luca si Mara
Pulbere de stele a scurs clepsidra timpului, dand fericirii mele aripi de visare...
I can't fake with dignity so i'll not try!!
selina-d spune:
Intru si eu scurt de tot sa va spun ca suntem inca tot 2 in 1 

M-am calmat cu restul problemelor si acum tot astept minunea sa vina o data ca nu mai am rabdare deloc
Maine as avea termenul si nici un semn 

Azi am umblat ingrozitor de mult, am carat o gramada de cumparaturi plus feciorul mare, am facut baie fierbine si am urcat scarile de nu stiu cate ori..... si in afata de cateva contractii lesinate care au disparut pe urma nu am nimic. Abia ma intorc noaptea in pat atat de cumplite au devenit durerile de bazin. Imediat trebuie sa plece mama si eu nu am nascut
Va pup si sper sa aveti putere cu colici, alaptat si nopti nedormite. Muuulta rabdare si incapatanare 
Mami
38+
si Victor (31.08.2007)
nafi spune:
SELINA - nici nu stii cat te inteleg!!! si eu aplic toate tertipurile citite..auzite...si nimic! DPN-ul meu e 13.04 deci mai sunt inca 3 zile sa zicem...dar de ce trebuie sa astept pana in ultima zi ori chiar mai mult?!!!

Si sotul meu e in concediu deja...zilele trec...si parca vad ca se duc zilele lui libere pe apa sambetei!offff.....
Rabdare....rabdare....ce altceva sa facem?!
Te pupic si bafta multa sa nasti cat mai repede si cat mai usor!

AMR ...3...2....1....
40+
Riccardohttp://s809.photobucket.com/albums/zz14/nafi_photos/project_bebe/
freedelia spune:
Neatza -- m-am sculat devreme ca am emotii mari pentru botez :)
Va multumesc tuturor celor care mi-ati scris un cuvant bun si m-ati facut sa ma simt mai putin naspa ca nu sunt bagata in seama
. E adevarat, cred ca pentru mine, la al treilea copil, si-au pierdut mult din insemnatate toate micile neplaceri legate de bebe -- colici, ochisori cu probleme, cat de des sau rar face kk, etc si recunosc ca ma simt complet nedreptatita (nu gasesc un cuvant mai potrivit) cand se scriu mesaje intregi si urari peste pentru aceste probleme (care pt mine nici nu exista) iar mie pana aseara nu mi-au zis mai mult de doua fete bafta la botez. Dar acu, stand si gandindu-ma, imi amintesc cat de mult ma panicam la primul si chiar si la al doilea copil pentru orice mica problemuta...
Jasmine -- La Leche League (grupul de suport pt alaptat) spune ca pierderea in greutate devine ingrijoratoare cand este mai mult de 10% din greutatea de la nastere, asa ca e cazul sa itervii i fortza rapid, altfel va fi nevoie sa introduci supliment. Lasa-l sa manance cat de mult vrea, sa se apuce si sa se opreasca cand vrea, incearca diferite pozitii de alaptat (la mine cel mai bine cand nu se simte bine merge pozitia 'football' cand tii copilul la subrat ca pe o minge de fotbal american (sau rugby), cu capul in dreptul sanului. Da-i picaturi de colici regulat inainte de mese (daca nu stii cam cand urmeaza sa manance, da-i de cateva ori pe zi, cam de cate ori mananca, adica daca are 8 mese pe zi, de 8 ori), daca se chinuie sa faca kk, ajuta-l inainte de a manca... incearca tot ce poti inainte de a ii da biberon. Din pacate, desi exista si exceptii, in general introducerea biberonului este ineputul sfarsitului alaptarii.
Daca adoarme cu sanul in gura, inainte de a fi mancat suficient, NU IL LUA DE LA SAN ci incearca sa il trezesti. Daca nu merge, scoate sanul din gura, ridica-l si bate-l pe spate, schimba-i scutecul, maseaza-i picioarele -- incearca sa vezi ce functioneaza la el. Copilul are numai 11 zile, poate avea inca icter, ceea ce il face mai somnoros -- daca nu reusesti sa il scoli, trebuie pur si simplu sa dormi cand doarme el si sa te trezesti cand vrea sa manace, chiar si la 10 minute.
Incearca sa il tii cat mai dezbracat si tu la bustul gol -- cotactul piele la piele stimuleaza instinctul lui de supt.
Relaxeaza-te -- daca esti stresata nu se produce "let down", adica atunci cand icepe laptele sa curga mai rapid, mai mult. Fara let down, poate sa suga copilul cat rea, ca nu primeste decat un picut de lapte. Pune o muzica relaxanta, bea un pahar de vin daca te ajuta (un paharel, nu un paharoi si bea-l dupa ce a terminat de mancat -- insa chiar daca va cere sa manance imediat, nu-i sfarsitul lumii, mult mai important e sa fii tu relaxata, iar daca asta te ajuta, go for it).
Un alt lucru foarte imprtant este sa te asiguri ca a prins sanul cum trebuie. Daca suge doar din mamelon (din sfarc) nu va lua destul lapte, ca sa nu mai zic cat de dureros va fi pentru tine.
Succes!!!
Miria -- "greul" tau mi se pare deja asa de indepartat, parca ieri ma dedeam si eu de ceasul mortii ca nu mai nasc odata si acum parca ar fi trecut un veac de atunci... mai ai putin, ma apuca asa o nostalgie ca inchidem odiseea...
Fetelor -- ce sunt marturiile astea??? Eu nu am mai vazut asa ceva in viata mea... sunt in locul cruciulitelor care se pun in piept la invitati? Si daca da, de ce s-a renuntat la cruciulite, ca doar botezul este un act religios, nu o fitza... Lamuritzi-ma si pe mine...
Vladi -- pentru ce este ecografia transfontanelara?
Nafi, Selina -- offf, asteptare usoara si sper sa nu intrati in prelungiri...
Jane a dormit aseara de pe la 11 pana azi dimineata la 6 -- nu mi-a venit sa cred cand am vazut cat e ceasul. Niciodata nu a stat mai mult de 5 ore, iar acum a stat aproape 7. Are mama fata mare...
Ma duc sa vad daca mai pot trage un pui de somn, daca nu sa ma apuc sa vad ce mai e de facut prin casa pentru botez.
Va pup!
Delia, mami de John (11 Martie 2004), Jodie (16 Martie 2006), Jane (2 Martie 2010)
POZE
kossir spune:
Freedelia merci de sugestie. I-am pus azi o picatura de laptic in ochi, iar dupa ce am citit postarea ta am repetat operatiunea, mi-ai dat incredere. Se pare ca scapam, nu stiu daca de loa laptic sau de la medicamentele pe care le punem de aseara, dar nu se vazusera schimbari. Dupa picatura de laptic, deja nu mai avem scurgeri aproape deloc. Nu fi suparata, mie mi se pare ca ti se raspunde, in orice caz, eu citesc cu interes postarile tale, verific uneori noaptea daca ai scris tu sau Castelana. Asteptam pozei si povesti de la botez . Sper ca micuta Jane sa se fi comporata la inaltime la botezul ei.
Denisa am vazut in sfarsit bebeluna. O frumusete!!!!!
Dayanara nici cu Silvana nu ne e rusine. Buzitele sunt adorabile. Boticul
Bumbita si Ilinca e o frumoasa finuta.
Avem niste copii la odiseea asta numai unul si unul.
FELICITARI CAMILECU !! Refacere rapida si laptic mult.
VLADUT bine ai venit. Sanatate si noroc.
http://community.webshots.com/user/kosscar
GabyHila spune:
Delia scriu special pt tine! sa aveti petrecere frumoasa si sa fiti sanatosi! eu te citesc intotdeauna cu drag... eu iti scriam intotdeauna, dar am cam lipsit de pe forum in ultimele 2 sapt. si asta pentru ca nu am timp sa revin sa citesc daca cineva imi raspunde!
Noi suntem bine! va pup
bordeancavio spune:
FETELE, A NASCUT ANYYA!!!
am primit mesaj azi nopate pe la 00.41 " SUNT LA SPITAL. INCEARCA SA-MI OPREASCA CONTRACTIILE CA SA MAI CREASCA BEBE PUTIN.
si la 06.41 dimineata : S-A NASCUT RADUCU. 2900, APGAR 9, 48 CM
FELICITARI !!!!
miria, deci cred ca numai noi ramanem in topul de la sfarsit, nu??2
eu vreau sa fie tauras, acum... sa vedem. nu am programamat nimic inca. miercuri vb cu dr, sa vedem daca cezarianan sau nu, si eventual cand.
azi noapte am avut vreo 2-3 contractii dureroase, nu mi s-a mai intamplat! si se cam intareste burta tot timpul, dar asta tot pateam. sta asa tare ca un bolovan, ,ai ales nopatea. in schimb contractii dureroase n-am mai avut... sper ca nu e nimic. eu vreau sa mai stea. nici nu sunt pregatita, dr meu azi vine ca era plecat, of....
vio asteptand pe bebe
37+
Tudor Cristian
poze
http://picasaweb.google.com/vasileviorica/Hainute#
miria_cristina spune:
ANNYA SA FIE INTR-UN CEAS BUN SI NOROCOS!

Cristina +37
si Maria Damiana (5 nov 2004)
http://photos.yahoo.com/miria_cristina
"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."
"Uita raul, iarta mult si rabda mult." Arhm. Mina Dobzeu
http://bucuriaarteisauartizanuldebucurii.blogspot.com/