Hai camilecu,rmkristine!Bv Denisa! Iepu 2010!(130)

Raspunsuri - Pagina 20

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Erina spune:

Si pentru ca am vazut-o pe Nafi, fetele din Italia si diasopra se gaseste la voi un sirop foarte bun pentru lactatie. Se numeste Lactogal. Are efect mai puternic ca Lactogilul.

O noapte listita dragi mamaici si gravidute!

-------------------------------

Erina mamica Dariei (18.09.2007) si a lui David (9.03.2010)

L'amor che move il sole e l'altre stelle

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nafi spune:

Citat:
citat din mesajul lui Erina

Si pentru ca am vazut-o pe Nafi, fetele din Italia si diasopra se gaseste la voi un sirop foarte bun pentru lactatie. Se numeste Lactogal. Are efect mai puternic ca Lactogilul.

O noapte listita dragi mamaici si gravidute!

-------------------------------

Erina mamica Dariei (18.09.2007) si a lui David (9.03.2010)

L'amor che move il sole e l'altre stelle

Mersi pentru pont Erina! Mi-am notat!

AMR ...3...2....1....

40+ Riccardo

http://s809.photobucket.com/albums/zz14/nafi_photos/project_bebe/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miria_cristina spune:

Buna seara, fetele!

FREEDELIA - Inainte de orice o , asta pentru ca uneori, chiar daca imi aduc singura argumente, ma simt la fel.

INA - Cum e cu kinetoterapia postnastere? Sigur presupune ceva si as vrea sa stiu, ca poate se face si la noi, ca tare mi-ar trebui si mie.

Mi-e tare greu. Burta e mare, ma apasa atat de tare pe vezica, incat ma scol de pe buda cu aceeasi senzatie de urinare. Tare nasol!

Picioarele mi se umfla la greu , iar doctorul mi-a recomandat ceai antiadipos pentru gravide.

Azi am fost la manastirea Ghighiu, unde dealtfel tot mergem, dar am plecat destul de nelinistita de acolo, in loc sa ma relaxez. Sper numai ca bebe sa se nasca sanatos, iar eu sa-mi revin cu fricile si paranoile si superstitiile, ca am obosit efectiv. Am ajuns la concluzia ca este ceva chimic pe care il controlez cu greu si numai nasterea poate sa ma faca linistita din nou.

Legat de nastere, mai am 2 saptamani. Taaare mult!

Saptamana viitoare nu fac decat sa visez la cezariane si sa fac planuri, iar saptamana urmatoare am programarea.

Saracul, nea doctorul, de cand i-am intrat pe usa a inceput sa ma avertizeze sa fiu cuminte sa nu declansez ceva. Si asta cand m-a vazut pe mine ce mare sunt, iar dupa ce s-a uitat nitel pe monitor si l-a masurat pe bebe, cica e mare pentru varsta sarcinii.

Ee, sanatos sa-mi fie, ca imi duc greul cu bucurie daca il stiu bine.

Cristina +37 si Maria Damiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina

"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."
"Uita raul, iarta mult si rabda mult." Arhm. Mina Dobzeu

http://bucuriaarteisauartizanuldebucurii.blogspot.com/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miria_cristina spune:

FELICITARI, CAMILECU!

Cristina +37 si Maria Damiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina

"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."
"Uita raul, iarta mult si rabda mult." Arhm. Mina Dobzeu

http://bucuriaarteisauartizanuldebucurii.blogspot.com/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bordeancavio spune:

bumbitza, ce scumpica e bebelina! si ce cuminte doarme! iar tu radiezi langa ea.

rebiana, eu am o prietena care aduce marturii de botez f dragute, are site pe net, iti scriu adresa : www.marturii - de - nunta.ro/category--marturii-botez--12.html
am pus spatiu la liniutele din prima parte, e legat marturii de nunta, doar cu liniute la mijloc, nu si cu spatii. sper ca intelegi. mie imi plac cele cu suzete sau ursuleti :)

vio asteptand pe bebe 37+ Tudor Cristian

poze
http://picasaweb.google.com/vasileviorica/Hainute#

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bordeancavio spune:

annya, hai, nu te grabi acum, ca mai ai putin pana la programare. eu nu stiu cum sunt contractiile, dar... am si eu dureri de burta, se intareste ori toata ori o parte mai ales sus spre coaste si uneori simt si dureri de spate. insa nu s-a intamplat nimic. mai iau nospa sau stau intinsa in pat cuminte si trec. iar daca esti deranjata la stomac e posibil. si eu am avut crampe naspa si dureri ca la ciclu de la asta. acum ca mai e putin si eu am tot felul de dureri, si ma sperii uneori, dar... vad ca e ok. nu sunt regulate, nici nu dureaza mult.
eu simt o presiune mare ca si cum se impinge spre duda :), plus senzatie de pipi tot timpul, si am senzatia ca vrea sa iasa pe acolo. dar... vad ca e ok. asa o fi normal, cine stie. abia astept miercuri la control sa vad ce zice dr.

miria, noi ramanem ultimele, nu?? las, ca dam tonul la taurasi, nu?? eu asa sper. si eu simt burta mareeee si foarte incomoda. abia merg. hai, cam 2 sapt mai sunt, nu??

vio asteptand pe bebe 37+ Tudor Cristian

poze
http://picasaweb.google.com/vasileviorica/Hainute#

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bumbitza spune:

Ninocikap,Nafi, Rebi, Ioanact, Dayanara, Erina, Vio ~(si sper ca n-am omis pe nimeni) multumim pt vizualizarea pozelor si pt complimente

Vladi, cred ca e febra laptelui, n-am stiut cum se manifesta dar daca zici ca astea-s simptomele atunci asta e. Produc f mult laptic, nici n-apuc sa-i golesc bine ca se si umplu la loc...si sunt f tari si fierbinti. Eu am incercat cu comprese calde, masaj si muls. Trebuie sa pun comprese reci, nu calde...sa-l trimit maine pe sot dupa varza.

Erina, multam, mananc destul de bine, de la sani mi se trage...

Miria, relaxeaza-te si tu macar acum pe ultima suta de metri, lasa fricile si superstitiile de-o parte, bebe e f bine, sanatos si frumos!

Felicitari Camilecu! Sa-ti traiasca iepurasul si sa va aduca numai bucurii!

Mada mami de Ilinca frumoasa
Mami si tati te iubesc mult!
http://picasaweb.google.com/madalina.neamtu/IlincaInBurtica#

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vladimirescu spune:

Bumbitza, comprese f reci, chiar pungi de gheta, daca zici ca sinii sint si tari si fierbinti ! Pai pe tine te paste angorjare nasoala, ai mare grija ! Nu e voie sa fie fierbinti sinii, asta e febra laptelui. Palpeaza des sinii - daca ai intarituri mari cam cit jumatate de ou (vezi sub sin mai ales si in laterale), trebuie scos musai niste lapte pina aproape dispar intariturile alea ca niste pietre (prin supt, muls sau pompat). Sa nu pomezi mult ca sa golesti, ca iar produci mult lapte si nu mai termini cu cercul asta vicios.
Comprese calde se pun daca vrei citeva minute inainte sa-i dai copilului, ca sa curga mai usor laptele.
Pina ai miine varza, acum pune prosoape ude cu apa de la frigider. Nu te juca cu focul, ai grija...

Jasmine, uite ce as face eu in locul tau... (de fapt oarecum am patit si eu ca tine, dar nu asa rau... a scazut doar in primele zile, apoi dormea la sin si minca putin, ma cerea de foame din ora in ora etc)
Dar sa stii ca-ti trebuie nervi tari sa faci ce propun eu :)
In primul rind: nu da sa suga la mai putin de 2 ore, chiar 2 ore si jumatate. S-ar putea sa plinga din alte cauze si tu intri in hora, ii dai mai repede decit trebuie, el maninca putin ca de fapt nu-i e foame si uite asa nu mai termini cercul asta vicios... Lasa copilul sa plinga cit are de plins, sa stii ca nu pateste nimic. Lasa-l cu altcineva, tu pune dopuri in urechi. Dupa minim 2 ore da-i sa manince si ai sa vezi ca maninca mult mai harnic dupa ce a stat si a asteptat sa pape... Dupa ce maninca bine, nu te mai cere asa de repede la alaptat, si chiar daca crezi ca cere, nu-i da, mai asteapta 2 ore.
Fa asta timp de 3 zile si nu cintari copilul. Abia dupa 3 zile cintareste-l, in aceleasi conditii: mincat / nemincat, dupa ce a facut pipi si caca etc.
Cintaritul zilnic e o greseala. Daca azi il cintaresti fara sa fi facut kk si miine il cintaresti dupa ce si-a golit intestinele, ai sa tragi concluzia gresita ca a pierdut in greutate, ceea ce e gresit. Corect e sa cintaresti o data pe saptamina, dar hai sa zicem ca si la 3 zile nu-i bai...
Copilul tau nu e un slabanog, de aia iti propun sa faci asa, ca sa-l inveti sa traga ca lumea la sin. In cazul in care nu va merge, sa stii ca mai mult de 100 g nu pierde, ceea ce enimica toata, nu pateste nimic, trebuie incercat...

Daca dupa 3 zile vezi ca tot nu maninca mai cu harnicie, poti sa-l ajuti cu biberon, dar tot lapte de la sin. dar sa stii ca datul cu biberonul, in majoritatea cazurilor, duce la esecul alaptarii mai tirziu, ca nu mai vra sa munceasca la tzitzi...

Deci, daca ai curaj si chiar iti doresti sa alaptezi, eu asa zic, lasa-l sa plinga, sa fii sigura ca intr-adevar ii e foame, apoi da-i sin, dar nu la intervale mici de timp, orice ar fi, bine?

Eu asa am facut la indemnul doctoritei, l-al lasat cu bona sa plinga 1 ora jumate, si apoi sa vezi cum a mincat, cu gogilturi, zici ca era alt copil! De asemenea: in ultimele 2 saptamini a luat f bine in greutate, desi mie mi se pare ca nu maninca cine stie ce... de fapt el se pare ca trage in primele 3 minute cum trebuie, si dupa aia numai tzocaie... iar eu nu-l mai las sa tzocaie, si se pare ca a priceput: nu inghite, pleaca tzitzi! (dupa mai mukte zile a priceput, nu chiar din prima :))
Acum sint f multumita, ma cere la 3 ore si chiar 4, pt ca maninca din ce in ce mai bine.

si mai e ceva: cu cit creste, cu atit va trage mai puternic.

plus: asigura-te ca tii copilul corect la sin, ca apuca bine cit mai mut din areola, ca desface larg gura cind inghite... Sint filmulete cu alaptatul puse la inceputul paginii de oanaiacovita, si eu m-am re-instruit dupa ele...
Succes si nu fi disperata!! Vorba doctoritei mele: copil mort de foame linga mama cu lapte nu s-a vazut! Ai curaj!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns greenfrog spune:

felicitari camilecu! Sa fie sanatos si vesel Vladut!

miria, delia se scrie mult la noi pe forum si e greu sa tinem pasul una cu alta! mai ales de cand au iesit iepurasii si timpul s-a contractat brusc. eu una nu stiu cum trece ziua. cand il tin in brate mai dau click cu mana stanga si citesc forumul, dar nu am cum sa raspund.

jasmine si noi am scazut 385 de grame in maternitate si apoi acasa in primele zile. persevereaza si asigura-te ca e pozitia corecta pentru alaptat astfel ca sa poata trage bine. asta o spun din proprie experienta. noi in prima luna am luat in greutate doar 350g iar acum suntem bine. poate stiu mai multe fetele cu experienta.

va pup pe toate! sa aveti o noapte linistita!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rebiana27 spune:

Citat:
citat din mesajul lui dayanara
rebiana tu ziua esti singura cu amandoi? noaptea cum e?

Ziua sunt singura cu ei (mai vine tata sa mearga cu Luca la parc); noaptea eu dorm cu amandoi copiii; de aici si oboseala acuta pe care-o simt.

Mami de doua minuni: Luca si Mara

Pulbere de stele a scurs clepsidra timpului, dand fericirii mele aripi de visare...

I can't fake with dignity so i'll not try!!

Mergi la inceput