Hai camilecu,rmkristine!Bv Denisa! Iepu 2010!(130)
Raspunsuri - Pagina 17
greenfrog spune:
vladi cum ziceai ca se numesc picaturile acelea pentru colici? se gasesc in romania? eu am dat un search pe net dar nu apare nimic. infacolul nu merge, bonisan-ul ne ajuta doar sa iesim afara, colief-ul nu a facut nicio diferenta. va spuneam si zilele trecute despre el, se gaseste la sensiblu si merita incercat. e cam scump e adevarat.
am vb cu dr peediatru si m-a certat ca i-am dat aseara supliment,mi-a explicat ca daca bebe ia in greutate, are scaune normale atunci nu am motiv sa ii dau supliment, sanii isi vor regla singuri cantitatea de lapte necesara.
m-am panicat aseara cand l-am vazut cum plangea.
si pe mine m-a stresat problema asta inca dinainte de nastere. am sanii mici si ma tot intrebam daca o sa am suficient lapte sa il satur.
am vazut ca vorbeati despre depresia de dupa nastere. pe mine m-au ajutat enorm plimbarile in parc cu carutul. pas vioi si aer curat. am scapat de ea dar a m-a tinut vreo doua saptamani. acum a ramas oboseala. ce as mai dormi si eu 6-7 ore legat...
tot la capitolul colici:
infacol se gaseste si in romania acum, il au si la sensiblu si la dona. pe noi ne ajuta temporar, adica doar vreo ora de la administrare. si nu am vrut sa exagerez, sa ii dau tot timpul.
de cand am nascut eu am mari probleme cu gazele, de cateva zile iau espumisan si s-au ameliorat considerabil durerile si s-au diminuat gazele. foarte neplacut. dr meu ginecolog a zis ca nu a mai avut nicio gravida cu astfel de probleme.
Yaia spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Delia13 ANDRA-la spanac m-am gandit si eu, mai ales ca are mult fier ELLA- ceai de la fares beau, da ma gandeam sa iau si pastile, de Galactocil sau ceva de genu asta ai auzit? oare sunt bune? |
E un mit. Spanacul nu are atat de mult fier pe cat se crede si asta din cauza unei greseli facute de functionarul american acre a notat concentratia de fier din spanac, a pus virgula gresit si a iesit spanacul de 10 ori mai bogat in fier de cat e in realitate. Asta si Popeye care l-a facut celebru.
Galactogilul e foarte bun, la mine merge bine...
===============================================
Irina, mami de Tudor Cristian (08.10.2007) si Alexia Briana (30.03.2010)
Yaia spune:
| citat din mesajul lui ladyD PE 02.04 LA 10:45 S-A NASCUT BRIANNA MARIA , O SCUMPETE....DE INGERAS. |
Bun venit pe lume, Brianna Maria! O viata plina de sanatate si voiosie!
Felicitari, ladyD! Reafcere rapida si lapte-n tzitzi!
Nu poate fi vorba de program la bebelusi asa mici, mai ales daca sunt alimentati la san, 'la cerere'. Abia spre 2 luni poate fi vorba de ceva program, desi si atunci o sa-l tot schimbe.
2anke spune:
desi e mama aici, tot nu apuc sa va scriu. Si ea o sa plece saptamana viitoare si sa vad cum ma descurc eu singura.
Vroiam sa va intreb voi de cand ati inceput sa iesiti afara cu bb si cat timp ati stat? Noi maine facem 2 saptamani.
Pt colici eu ii dau saab simplex, asta ii dadea si in spital. Cineva a scris de el, deci si in ro se gaseste. A fost odata ca i-am dat si imediat la 2 min a facut kaka.

Hai camilecu!

Anca cu
Melina Isabel si
Lucas 4 ani+10 luni
dayanara spune:
Bravo Lady!

Bun venit pe lume Brianna!
yaia despre spanac mai stiam ca daca.l fierbi mult , poti sa.l arunci ca e iarba curata :)))
roxana si
silvana aroa (2.04.2010)
ivan leonard(2.12.2006)
POZE
Yaia spune:
| citat din mesajul lui Bumbitza Ziceam ca revin cu intrebari Azi am trecut printr-o faza ciudata, m-au luat asa frisoane dintr-o data...dar la modul ca imi clantaneau dintii in gura, am stat cateva minute bune sa-mi revin infofolita bine. Nu cred ca ma ia raceala, ma tot gandesc de la ce ar putea fi, sanii erau f tari, plini si durerosi, poate de la asta? Vad ca acum sunt mai ok, bebina a supt dintr-unul si eu am muls la mana din celalalt, am umplut un prosopel ![]() In camera fetei am 25grade si 54-60% umiditate, e ok? O imbrac intr-un body cu pantalonasi, sau salopeta cu botosi, noaptea o mai infas sarmaluta ca doarme mai bine asa...si dupa baita ii pun si o caciulita subtire. Intreb daca e bine asa, pt ca ieri de exemplu cred ca a stranutat de vreo 5-6 ori...stiu ca e modul bbilor sa-si elibereze nasucul, dar parca pre multe stranuturi? Pt colici am Espumisan si Infacol, dra mi-a zis sa-i dau alternativ, inainte de fiecare supt. Dar fata nu pare sa aiba probleme cu burtica, f rar se intampla sa se covrigeasca si de cele mai multe ori se termina cu un partzulache ![]() |
Febra ai facut? Dupa nasterea baietelului meu, asa a debutat o mare infectie la mine, cu frisoane rele, apoi febra 40 si stat in spital 6 zile cu antibiotic IV. Ei suspecatu ininfectie urinara, dar la analize nu iesea nimic.
25 de grade e prea mult. Ideal e 20-22 de grade.
Eu dadeam preventiv Bonnisan ca e 100% natural la Tudor. Alexiei ii dau Bonnisan si imediat face kk. Nu stiu cele 2 de care zici ce au in compozitie, de asta nu pot sfatui...
Yaia spune:
| citat din mesajul lui dayanara yaia despre spanac mai stiam ca daca.l fierbi mult , poti sa.l arunci ca e iarba curata :))) |
freedelia spune:
Buna fetelor -- ma hotarasem sa nu mai scriu, pentru ca efectiv 99% din cazuri nu imi adreseaa nimeni nici un cuvant. Dar am zis sa scriu ceva pentru fetele care au indoieli in privinta alaptatului.
Din experienta mea dupa 3 copii, plus sfaturi primite la grupurile de suport al alaptatului si carti de profil, etc -- stiu asa;
1. Lapte nesuficient nu exista decat in 1 la MIE din mamici. Copilul care cere mereu la san o face pentru ca sa mareasca productia de lapte cand are nevoie de mai mult.
2. Laptele de mama se digera mult mai repede decat formula de aia nu doarme copilul peste noapte la fel ca atunci cand e hranit cu formula.
3. Daca productia de lapte este insuficienta, adaugand formula, ea va scadea pana cand va disparea total.
Sfatul meu este sa alaptati copilul exclusiv, cand cere, cat de des cere. Mai ales pentru cele care sunteti la primul copil si deci suntei la dispozitia copilului, nu e greu deloc -- cele care aveti alti copii e mai greu, ca tre sa fiti treze mai mult in timpul zile, pentru copiii mai mari si va poate ajunge oboseala...
Succes!!!
Kossir -- incearca sa picuri laptic de al tau in ochisor. Sper sa treaca repede.
Azi m-am trezit cu un san dureros, probabil un inceput de mastita. M-am odihnit cat am putut, am alaptat frecvent din sanul dureros si acum e mai binisor. Doamne-ajuta sa nu am probelme, ca io sunt rea de durere...
Tre sa fug, nu am apucat sa citesc totul, dar spre sa revin.
Delia, mami de John (11 Martie 2004), Jodie (16 Martie 2006), Jane (2 Martie 2010)
POZE
vladimirescu spune:
Greenfrog: Protetics se cheama picaturile alea care se dau pt colici si probleme burtica, o singura data pe zi, 5 picaturi. Mi-a zis pediatra la telefon, deci asa se aude, Protetics, nu stiu cum se scrie :)
Gaze am si eu ca la balamuc, am avut si la primul copil. Mai ales daca maninc cartofi - culmea ca la fasole sau varza nu e asa rau :) Si nu mi-a dat prin cap sa vorbesc cu doctorita despre asta :)) Poate si alte mame au, dar nu intreaba l doctor, asadar probabil de aia doctorul tau nu a mai auzit de aceasta problema :))
Freedelia
Sint cu totul de acord cu ce ai scris tu despre alaptat si lactatie - dar abia acum la al 2-le copil , ca la primul eram mai stresata si credeam tot ce auzeam :))
Hai nu te supara ca "nimeni nu-ti adreseaza nici un cuvint"
Cam toate sintem mamici cu copii mici si nu mai are vreme lumea de calde salutari... nu vezi, cine are o problema si intreaba ceva primeste multe mesaje, iar noi astea care numai raspundem la intrebari, mai primi cite un "mersi" :)) Eu una nu ma supar deloc, mi se pare normal, intru aici ca ma simt datoare sa mai ajut si eu cu ce pot, ca si mie cind mi-a fost greu am fost ajutata.
Tu esti din specia super-mame care stiu tot, asadar asta e soarta ta, sa raspunzi la intrebarile si problemele mamicilor incepatoare, nu sa stai la taclale pe aici :))) Eu una apreciez mult postarile tale si te admir pt cum te descurci tu cu 3 copii!
ninocikap spune:
buna tuturor,
vad ca s-a subtiat considerabil lista de gravidutze, au aparut bebelusii peste tot...
al meu e un lenes de data asta... am DPN 16.04 , dar nu credeam ca ajung pana la el sau o sa ma apropii..., pe alex l-am nascut mai devreme cu 2 saptamani... asa ca eram sigura ca si acum se va intampla mai repede .. se pare ca ma insel... ![]()
am vazut ca fetele se plang ca nu se satura doar alaptati.. pentru ca nu ar dormi bine.. e normal sa se intample asa la copii alaptati exclusiv, freedelia are dreptate, copilul pus doar la san va cere mai des de mancare , eu la alex eram nauca de somn multa vreme dupa ce am nascut, pentru ca nu dormea noaptea mai mult de 3 ore legate multa vreme... poate nici atat ... pe cand la copii hraniti cu formula am inteles ca trec repede la somn de 4-5 ore cel putin noaptea..
baietii mei au plecat la circ ... asa ca ma duc sa ma apuc de bucatarit... cat e liniste prin casa.
va doresc o dupa amiaza frumoasa.
Nicoleta si Mihai Alexandru (17.02.2005) si 39+