Minciuna sau deformarea realitatii?

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ceela spune:

Astazi educatoarea lor este de dupa-amiaza, copiii s-au impartit la alte grupe, la prima grupa unde i-a dus bunica, educatoarea nu i-a primit, nici la urmatoarea, la ambele grupe mai fusesera, abia la a treia clasa unde nu mai fusesera i-a primit educatoarea.
Stiu ca e revoltator, mi se pare groaznic sa stai cu doi copiii in usa si sa ti-i respinga cineva, bunica a spus ca de maine sa-i duca mama lor la gradinita. chiar credeti ca toata lumea are ceva cu mama? aici e vorba de copii. Si da, eu cred ca azi daca era mama cu ei de mana, si hotarata, prima educatoare ii primea in clasa.
Si pana cand mama nu isi va asuma copiii, sa-i scoata ea in parc, sa-i duca ea la gradinita, sa-i scoata ea la joaca la copii, sa-i ia cu ea la magazin(au masina), sa-i ia din cand in cand si la munte, pana cand asta nu se va intampla, vor fi foarte usor de respins de catre ceilalti.
Nu mai pot de suparare ca nu i-a primit in prima grupa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bee spune:

Trebuia sa i se spuna mamei cam la ce ora e acceptabil sa-si ia copiii! Nu sa scoata ingrijitoarea fum pe urechi! Urat din partea ei. In rest, cu gradinita, e treaba complicata. Lasa, ca cei de la grupa mare fac minuni cu forfecutza. Minunile astea sunt la indemana unui copil dus regulat la gradinita, asa cum ei nu-s, deci de unde pretentii? La fel, chestia cu obraznicia.....in functie de atitudinea celui care priveste din afara aceasta obraznicie poate fi denumita "personalitate puternica", "neastampar", "nazdravanie" sau "obraznicie". SUnt copii si nefiind dusi la gradinita nu aveau de unde sa stie anumite reguli.
Ceela, cam ce ti-a spus Laura Nicole, am si eu senzatia. Plus, acum nu inteleg, din ultimul tau mesaj, vrei sa spui ca mama nu-si asuma socializarea intensiva a copiilor. Asa reiese. Ca vor fi respinsi fiindca nu-s obisnuiti cu "societatea": parcul, magazinul, muntele cu prietenii. Ma rog, discutabil. Si mie mi se reproseaza ca mananca copiii fructe de padure din copaci. Sau ca nu-i duc la Fast Track Kids sa le potentez intelectul, sa-i stimulez, etc, sau ca nu-i duc mai stiu eu unde cred altii ca a trebui sa-i duc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LauraNicole spune:

Citat:
citat din mesajul lui ceela

Si pana cand mama nu isi va asuma copiii, sa-i scoata ea in parc, sa-i duca ea la gradinita, sa-i scoata ea la joaca la copii, sa-i ia cu ea la magazin(au masina), sa-i ia din cand in cand si la munte, pana cand asta nu se va intampla, vor fi foarte usor de respins de catre ceilalti.
Nu mai pot de suparare ca nu i-a primit in prima grupa.

Repet :de unde stii TU ca mama nu isi asuma copiii?A spune despre o femeie ca nu isi asuma copiii inseamna ca ii declini calitatile ei ca mama iar din cate am inteles eu din postarile tale anterioare,aici nu e cazul deoarece copiii sunt fericiti chiar si cu situatia actuala,sunt ingrijiti ,hraniti,imbracati frumos .Faptul ca nu-i socializeaza poate fi din msai multe motive:poate ca sanatatea femeii nu-i permite o deplasare mai indelungata si s-a saturat de reproisurile voastre sa va dea explicatii de fiecare data .
Educatoarele de la grupele unde au fost respinsi copiii NU AVEAU DREPTUL sa faca asta iar ingrijitoarea aia cu gura sloboda ar trebui sa-si tina gura si sa nu mai barfeasca cu oricine .
E normal ca au plans copiii sa fie luati acasa pentru ca ramasesera singuri acolo si au vazut in matusa lor o figura cunoscuta dar de aici pana la acuza mama ca o face voit si-si chinuie copiii e cale lunga !Care este programul gradinitei respective?Eu stiu ca in mod normal incepe la 8 jumate-9 si se termina la 5 jumate,6 .
Dupa cum ti-am mai spus,e normal ca acesti copii sa fie un pic altfel decat ceilalti acum pentru ca spre deosebire de cei care au inceput gradinita cu ceva timp in urma,nu sunt obisnuiti cu anumite cerinte,cu un anumit program dar asta nu ii face innapoiati .
Mama face greseala ca nu isi impune punctul de vedere .Atat.
Tu sau cumnata ei stati in preajma respectivei 24 de ore din 24?

----------------------------------------------
Povestile Alexei: http://forum.desprecopii.com/forum/log.asp?log_id=148914

O palma nu inseamna educatie!O palma inseamna ABUZ emotional si fizic asupra copilului !ZERO TOLERANTA PENTRU CEI/CELE CARE-SI LOVESC COPILUL FIZIC SAU PSIHIC !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxy spune:

da la voi acolo copii sunt sau nu inscrisi la gradinita? Pentru ca daca sunt inscrisi mi se pare aberant a o educatoare sa-i primeasca sau nu, odata ce sunt inscrisi acolo.Daca nu sunt, atunci alta e treaba, si ar trebui chiar daca face un drum mai lung (eu de exemplu fac un drum lung cu copilul pana la gradinita, chiar daca am gradinita sub nas, ca asa am considerat ca e mai buna aia...)pana la alta gradinita,ca doar nu o fi unicat.Si gasit un loc unde copii sa fie respectati, sa nu-si permita educatoarele sa joace pingpong cu ei, ci sa aiba grija cu adevarat de educatia lor, daca in familie nu se poate.De aceea merg la gradinita nu sa fie marginalizati si aratati cu degetu.Iar faptul ca educatoarele isi permit sa faca comentarii grosolane la adrsa copiilor si sa nu se ocupe de ceea ce au ele de facut, indiferent de copilul pe care il au in fata, atunci trebuie schimbata gradinita, chiar daca e mai departe celalata.Parerea mea.Eu nu mi-as duce copii in acel loc unde mi-ar fi nu stiu cum si sa merg sa-i iau, nu as fi anuntata de nimic niciodata ci toata lumea ar bufni pe la colturi si prin spatele meu.Dar asa se practica la noi, nu e un loc izolat din pacate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inbox spune:

[quote
E normal ca au plans copiii sa fie luati acasa pentru ca ramasesera singuri acolo si au vazut in matusa lor o figura cunoscuta dar de aici pana la acuza mama ca o face voit si-si chinuie copiii e cale lunga !
[/quote]

Pe mine m-a frapat faptul ca matusa a stat de vorba cu educatoarea, probabil intentionat pentru a urmari copii si a mai si dat curs ingrijitoarei fara sa-i pese ca respectivii copii o vor vedea si vor suferi - fiindca era logic ca acei copii daca o vad, vor acasa.

ceela incearca sa fi obiectiva, daca poti, incearca sa nu mai iei de bun tot ce-ti spune cumnata. Eu merg pe ideea ca nu poti sa stii ce e in casa unui om ( in casa mamei copiilor in speta) si mai ales ce e in mintea unui om ( in mintea cumnatei, eu am vazut cumnate care au facut viata un calvar sotiilor fratilor mai ceva ca niste soacre, nu au tinut cont de nimic), asa ca pleaca in relatia cu mama copiilor de la prezumtia de nevinovatie.

Mami, prajitura e legum ?
mamica de printesa Maria si bebica din burtica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ceela spune:

copiii sunt inscrisi la gradinita, dar cand o educatoare nu este, copiii de la grupa ei sunt impartiti la alte grupe. Deoarece nu se mai fac angajari la stat, la grupele unde la inceputul anului erau 2 educatoare si a plecat una, a ramas o singura educatoare, care vine jumatate de zi. in cealalta jumatate grupa este impartita la alte clase.
"sunt ingrijiti ,hraniti,imbracati frumos .Faptul ca nu-i socializeaza poate fi din mai multe motive:poate ca sanatatea femeii nu-i permite o deplasare mai indelungata si s-a saturat de reproisurile voastre sa va dea explicatii de fiecare data ." Si daca faptul ca nu-i socializeaza e chiar motivul pentru care am scris aici?
Este peste puterea mea de intelegere, ca mama, sa ai doi gemeni si sa nu iesi deloc cu ei afara din curte, din toamna si pana la Paste, cand au mers in vizita la nasii lor. sa i se faca mila strabunicii(bunica mamei), sa-i ia de mana si sa-i plimbe odata pana la coltul strazii, femeie trecuta de 75 de ani.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inbox spune:

Din cate vad nu vrei sa intelegi! Nu uita insa ca iadul este pavat cu bune intentii, ale tale nici macar nu stiu daca sunt bune!

Mami, prajitura e legum ?
mamica de printesa Maria si bebica din burtica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Chuny spune:

Fetelor care nu cred ca exista si parinti neglijenti sau abuzatori, le recomand sa citeasca subiectul Copilul captiv pt a vedea acolo cate moduri de abuz exista. Sa izolezi copilul, sa nu il ajuti atunci cand e in dificultate, sa nu faci eforturi pt a-l integra in societate este o forma de ABUZ.

Sib http://aripicarecrescinnoi.blogspot.com/ ***** www.helpsonia.com/povestea-soniei" target="_blank">MULTUMIM PT CEEA CE ATI FACUT PT SONIA

Nasterea ariciului Vladimir ***** ***** Anna, o nastere cu viteza

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Sibylle

Fetelor care nu cred ca exista si parinti neglijenti sau abuzatori, le recomand sa citeasca subiectul Copilul captiv pt a vedea acolo cate moduri de abuz exista. Sa izolezi copilul, sa nu il ajuti atunci cand e in dificultate, sa nu faci eforturi pt a-l integra in societate este o forma de ABUZ.

Sib http://aripicarecrescinnoi.blogspot.com/ ***** www.helpsonia.com/povestea-soniei" target="_blank">MULTUMIM PT CEEA CE ATI FACUT PT SONIA

Nasterea ariciului Vladimir ***** ***** Anna, o nastere cu viteza

Sybille,poate si aici este un caz de abuz dar susotitul pe la colturi , urlatul opiniei personale pe un forum si barfitul cu rudele nu mi se pare absolut deloc o forma de ajutor acordat mamei sau copiilor respectivi .In loc sa i se urmareasca si sa i se impute (nu stiu daca e cuvantul corect ) fiecare miscare,ar trebui in primul rand cautata o solutie ,de a incerca apropierea de aceasta femeie .Atata timp cat ea vede "ajutorul" acordat ca pe o intruziune in viata ei nu o sa fie niciodata capabila sa deschida ochii .Poate e ceva in neregula dar intreb iar,pentru a treia oara , unde este tatal in povestea asta?Cu un "Da stiu ca trebuie facut asta " si sa dea din umeri si sa-si vada mai departe de cafea si de jocul pe calculator zau ca nu se rezolva nimic !
Femeia asta nu are nevoie sa fie judecata si pusa sub lupa ci are nevoie de sprijin , de socializare in primul rand ea,de a fi reinvatata ca viata nu e numai gatit/spalat/hranit copii si atat si ca socializarea se poate face si in afara relatiei cu sotul ei si a iesirilor "in natura" cu acesta .
Chiar trebuie sa va dea voua raportul de cate ori a fost plecata cu copiii sau nu?Ea nu-si ascunde copiii de ochii lumii,nu-i tine inchisi in casa ci in curte,nu le-a interzis sa converseze cu alte persoane din afara familiei ci pur si simplu nu-i arde de mai mult .De ce?Nu stiu dar se poate afla cu frumosul si nu cu intratul bocancilor in "ograda" ei .Poate are nevoie de ajutor psihologic,chiar de psihiatru poate dar in nici un caz nu are nevoie sa fie acuzata la tot pasul ca minte .Asa ca prietena ta,cumnata ei , ar trebui sa mai lase criticatul si pusul sub lupa si sa incerce sa afle ce se poate face cu mama respectiva .Comparatia intre copilul EI si copiii celeilalte chiar nu are valoare .
Fata asta are nevoie de cineva care s-o ia cu blandete si pas cu pas s-o ajute sa inteleaga ce e wrong !

O palma nu inseamna educatie!O palma inseamna ABUZ emotional si fizic asupra copilului !ZERO TOLERANTA PENTRU CEI/CELE CARE-SI LOVESC COPILUL FIZIC SAU PSIHIC !

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui ceela
Este peste puterea mea de intelegere, ca mama, sa ai doi gemeni si sa nu iesi deloc cu ei afara din curte, din toamna si pana la Paste, cand au mers in vizita la nasii lor. sa i se faca mila strabunicii(bunica mamei), sa-i ia de mana si sa-i plimbe odata pana la coltul strazii, femeie trecuta de 75 de ani.

Ceela,daca i-ar fi tinut inchisi in casa fara sa dea voie nimanui sa-i vada,sa le vorbeasca ,daca tu/cumnata ei/strabunica/tanti Florica nu ar fi avut nici o oportunitate de a intra in contact cu copiii fara prezenta ei ar fi fost chiar ceva iesit din comun si de neinteles dar eu nu cred,de fapt sunt mai mult ca sigura ca ea nu face toate astea din dorinta de a le face rau copiilor sai .Ceva se intampla cu ea si cu forta nu o sa afli niciodata!

Mai devreme spuneai ca nu i-au fost primiti copiii la nu stiu ce grupe , acum spui ca de fapt a lipsit educatoarea lor si ca au fost impartiti la alte grupe din cauza asta !Si adevarul este ca...?

Tu poate in mintea ta chiar ai impresia ca o ajuti in felul asta dar...nu e asa !Doar o obligati sa accepte lucrurile din punctul tau si al cumnatei de vedere iar ...repet , cu forta nu o sa puteti face niciodata nimic .Sa stii ca daca parintii ei o ajuta cu cresterea copiilor nu inseamna ca e norocoasa si le are pe toate si nu stie ce sa faca cu atata fericire pentru ca nu poti sa stii ce se intampla in interiorul casei sale,in interiorul familiei sale .Adu-ti aminte ca nu intotdeauna lucrurile sunt ceea ce par a fi !

Mergi la inceput