Minciuna sau deformarea realitatii?

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns inbox spune:

ceela nu am inteles care era raspunsul la intrebarea din titlu.
1. Cum de cumnata stie atatea amanunte, cum de educatoarea si ingrijitoarea isi permit sa se vaiete cumnatei si nu sa-i spuna mamei ce cred
2. Daca cineva mi-ar lua copilul de la gradinita fara sa stiu as face circ si cu cumnata si cu educatoarea...si credema ca a doua oara nu ar mai calca pe bec. Chiar nu avea un telefon cumnata sa o sune, sa-i spuna care e situatia...sau mai bine sa nu fi sunat ea, sa fi pus educatoarea sa sune...

Ori nu am inteles eu ultimul mesaj, ori daca l-am inteles, cumnata ( prietena ta) are o problema!

Mami de Maria (noiembrie 2006) si 13+!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bee spune:

Ceela, copiii sunt dusi la gradi in Bucuresti, sau in localitatea unde stati voi toti. Oricum ar fi exista o problema de atitudine la toti cei implicati; mama, cumnata, bunici, tata, educatoare si ingrijitoare.
Tu si cumnata ei, credeti ca mama ar avea o problema? Psihica? De atitudine, etc?
Nu intreb aiurea, doar ca poate ma identific putin mai mult cu ea, decat cu tine si cumnata, care puteti fi de altfel niste persoane ok si bine intentionate! Poate de asta ce povestesti tu, ma cam atinge.
O sa revin.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ceela spune:

Vineri copiii erau la grupa verisorului lor si asteptau sa-i ia acasa, pe mama nu au sunat-o deoarece nr. de telefon il scrisese in fisa, fisa era la directoare, directoarea nu era vineri dupa-amiaza la gradinita. Cumnata a sunat mai intai la mama vineri sa-i spuna ca ii ia, ca are unul febra, si mama o fost de acord vineri.
Saptamana trecuta educatoarea a fost de dimineata, dupa amiaza copiii raman cu ingrijitoarea, care abia asteapta sa scape de ei.
Iar vineri, sambata si duminica parintii au plecat la munte.
problema de atitudine exista pentru ca intradevar exista o problema, iar nimeni dintre cei care asista nu au pregatirea necesare, experienta, bunavointa, sa o rezolve. Eu sunt doar un fel de observator, care am crezut cu convingere ca mersul la gradinita v-a rezolva intr-un fel problema, situatia asta nu dureaza de mult, ci cu o saptamana inainte de pasti, pana atunci cumnata nu s-a implicat, adica nu din totdeauna este aceasta situatie, iar factorul declansator o fost mersul la pediatru. De ce pediatrul nu a vorbit deschis parintilor? pentru ca atunci cand a vrut sa o spuna, mama a schimbat discutia si a inceput sa povesteasca cum o fost la coafor in Macedonia la jumatate de pret, si ce convenabile sunt toate preturile in Macedonia. Eu inteleg ca mesajul mamei e direct, de genul "Nu va amestecati in viata mea", si nimeni nu a facut-o pana acum, dar daca la un moment dat va fi prea tarziu?
Marti am vazut copiii, clipitul din ochi la unul dintre ei nu a disparut de mai mult de un an, e tic sau alergie?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pitzinuca spune:

ceela parca ramasese sa te duci mai des in vizita pe acolo cu copilul tau, sa ii inviti pe la voi, sa incerci sa te apropii de mama. nu mi se pare ca esti observator neutru, mi se pare ca deja ti-ai format parerea si mai degraba o sustii pe cumnata. nu uita, cealalta e mama lor!

eu , cu (DPN 20.08.2010), andi (24.06.2003) si tati
_

traduceri si asistenta

"Fericirea nu are valoare daca nu e impartasita."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxy spune:

clipitul din ochi poate fi tic, si dispare cand e timpul sa dispara, adica la fel cum a aparut, nu are cine ce-i face doar sa nu-l bage in seama si nici sa nu se stea cu gura pe copil ca e mai rau.
Pe de alta parte daca nu are ochii rosii, si nu-l dor nu e alergie si nici probleme cu ochii, al meu copil , cel mic, a inceput intr-o zi din senin sa clipeasca si clipea des, , l-am dus la control la ochi da aici daca nu esti urgenta programarea o ai cand au ei timp disponibil, si am primit programarea peste o luna.Timp de o luna a clipit al meu de m-a speriat, si am fost la control, nimic la ochi, vedere de vultur, si cum am iesit d ela doctor a incetat clipitu, ca prin farme, fara sa-i faca nimeni nimic.Vreau sa zic ca poate fi pe fond psihic, ceva ca o reactie a organismului, in acest caz, ochii, la un factor ce il preseaza, pot fi o multime , doar prin eliminare poti sa stabilesti ce anume poate declansa, iar odata indepartat , inceteazaDar nu trebuie stresat copilul cu asta.

Mergi la inceput

Stiu ca asa ramasese, dar noi seara dupa gradinita avem 3 zile aikido, si o zi engleza, iesim la copii dupa ora 19 si stam cam o ora, ei la ora aia sunt in casa. In we au fost bolnavi, si a mai trecut o saptamana. Marti a fost ziua noastra libera, cand copiii au iesit de la gradinita au ramas un pic la joaca, gemenii erau cu matusa, mama intrase in casa sa manance, apoi nu a mai iesit ca astepta pe cineva. In vizita e greu sa mergi seara, cand toti ceilati copii sunt afara la joaca, eu sa-l iau pe al meu la ei, nu vrea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cllaudia spune:

Ceela, fara suparare, dar prea ati bagat-o sub lupa pe biata mama. Prea stiti voi fiecare pas pe care il face, ce a vorbit la pediatru, cand a intrat in casa, cand a mancat, cand a asteptat pe cineva in vizita, cand a plecat la munte,cand s-a intors de la munte, cand va mai pleca in concediu,etc, etc... Si cumnata asta, o mare bagacioasa. Nu avea nici un drept sa ia copiii de la gradinita. Cu atat mai mult educatoarea nu avea voie sa lase copiii sa plece fara incuviintarea mamei. Dar cum se vede treaba, cumnata asta a mers cu barfa pana la gradinita, altfel nu-mi imaginez cum de stie atatea detalii despre ceea ce fac copiii la grupa. Nu mi-as dori sa fiu in pielea mamei, sa stau sub lupa in casa, sa nu-mi pot vedea de treburle mele , sa fiu barfita pe la toate colturile. Daca sta si in casa parintesca a sotului si cumnatei banuiesc ca mai e si privita ca o intrusa... Grea situatie pt mama asta.

P.S Ceela, nu-i nevoie sa-mi mai trimiti mesaj privat pt a detalia. Situatia e asa cum ai expus-o, iar eu una sunt de partea mamei...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LauraNicole spune:

Ok.Am citit tot pana acum , unele mesaje de cateva ori sa fiu sigura ca am inteles bine .
Problema e cum sa imi incep mesajul ca sa fiu complet inteleasa .
Incep cu gradinita : sub nici o forma nu este admisa discutia intre educatoare/ingrijitoare/directoarea gradinitei si matusa copiilor,bunica sau tzatza Floarea din capul satului ci toate discutiile legate de copii trebuie sa aiba loc intre cadrele respective si parintii copiilor .De asemenea cumnata NU ARE dDREPTUL sa ia copiii de la gradinita mai devreme ca asa i s-a sculat ei un fir de par si asa crede ea ca e mai bine .Este de inteles cazul in care copilul a avut febra si avea neaparata nevoie de a fi luat mai devreme CU ACORDUL MAMEI .
Nu toti copiii se adapteaza la programul si cerintele de la gradinita in acelasi ritm cu toti ceilalti ca altfel i-am considera roboti programati din nastere si cu niste butoane pe care apesi sa faca ce vrei tu .Iar nu inteleg cum educatoarea si-a permis sa vorbeasca despre aceste probleme cu altcineva din afara familiei (matusa/sora tatalui nu este considerata membra a familiei respective ci face parte din ceea ce se chiama "familia extinsa" ) .Educatoarea trebuia sa astepte mama copiilor,sa aibe o discutie calma nu despre ceea ce copiii NU AU FACUT ci despre ce este nevoie de acum inainte .Nu poti pune copiilor un "diagnostic" dupa una/doua/trei zile petrecute ,cateva ore .Un adevarat pedagog nu considera copilul obraznic /prost/incapabil din prima .
Poate ca intr-adevar copiii respectivi si mama lor au nevoie de ajutor dar asta nu iti da tie,Ceela ,sau matusei/cumnatei/sorei dreptul sa o judecati ca mama .Asa cum multe care au postat la acest subiect au afirmat ca poate mama ascunde in spatele minciunilor ceea ce simte de fapt ,voi nu aveti cum sa cunoasteti adevarul complet ci doar ceea ce voi aveti impresia ca vedeti .Exemplul dat de nu stiu cine cu psiholoaga/psihiatra venita la nunta si descoperind problemele acelui copil nu este concludent aici pentru ca nici TU si nici prietena ta ,MATUSA COPIILOR nu sunteti de specialitate .
Copilul meu a spus doar cateva cuvinte (mami,api,kk,papi,tatai) pana la varsta de 2 ani jumate,trei ani desi am vorbit zilnic cu ea,desi i-am spus povesti peste povesti,desi ii recitam poezioare de cand era in burta la mine si nu mi-a mai considerat-o nimeni innapoiata asa cum ati facut voi cu copiii respectivi .Stiai ca Einstein a vorbit la 4 ani?Si asta n-a mai fost considerat "in urma " .
Inainte sa criticati mama respectiva si sa urlati pe forum ce bune prietene sunteti voi si ce Maica Tereza ca va intereseaza binele copiilor (ceea ce nu contest ) ar fi trebuit mai intai sa incercati sa intelegeti mama respectiva de ce se comporta asa cum se comporta .A spune minciuna dupa minciuna este intr-adevar o boala dar in cazul de fata poate fi doar o ascundere a situatiei reale .Si nu inteleg de ce este criticata si nevoie de a fi ajutata doar mama cand familia este alcatuita din mama,tata si copii nu doar din mama respectiva si copiii ei !Daca tatal a observat ca e ceva in neregula de ce nu incearca el sa ia masurile de rigoare?Si explicatia cu lucratul de dimineata pana seara sau cu plecatul de luni si intorsul joi chiar nu e concludent de asemenea pentru ca si pe acest forum cunosc o familie in care tatal e prezemt fizic in w/e din cauza serviciului dar zau ca sunt atatea metode prin care tine legatura cu familia iar fiica lor e perfect normala !
Legat de medic , poate ca tu , Ceela ,iti trimiti copilul la doctor cu oricine (consider oricine aici pe cineva din afara familiei tale ) dar eu pe fiica mea nu am lasat-o la medic nici cu mama mea (exceptie cand am fost plecata in Germania si fi-mea a facut febra )si cu mine a fost la toate controalele oftalmologice,cu mine a fost cand a fost operata de polipi,cu mine a fost cand a fost operata la urechi .
Cand era fi-mea grupa mare ,educatoarea si-a permis sa discute cu alta mamica situatia mea familiala si anume ca fi-mea avea linie in dreptul tatalui .M-am trezit ca m-a abordat mama respectiva sa-mi dea un pachet cu un ghiozdanel si doua papusele cu scuza ca "ii e mila ca fie-mea nu are tata si ca stie ca o ducem greu " desi fie-mea era la fel de bine imbracata ca ceilalti colegi ,ba chiar mai frumos decat unii,desi nu i-a lipsit nimic .I-am multumit si i-am cerut sa daruiasca alea cuiva care chiar are nevoie ,calm , fara tziganeala fara nimic dar educatoarei i-am pus in vedere ca daca se mai intampla ii fac plangere la inspectorat pentru ca ceea ce e legat de fiica mea este OBLIGATA sa discute numai cu mine si este OBLIGATA sa pastreze confidentialitatea .Scurt pe doi .
Am uitat sa-ti scriu ca fie-mea avea 6-7 ani si tot nu-l pronunta pe "r" cum trebuie si ghici ce ?!Am dus-o la logoped si a descoperit ca avea limbuta prea scurta si nu putea sa-l pronunte dar in cateva luni a crescut si totul s-a schimbat dar nimeni nu si-a permis sa faca comparatie intre copilul meu si al lor si nici eu nu am permis nimanui (inclusiv mamei mele care mai scapa si facea comparatii intre Alexa si Ada,nepoata mea,cu 2 ani mai mare si cu coeficient de inteligenta de aproape 200 ) asa ca e normal ca si aceasta mama sa va simta intruzive atat pe tine cat si pe cumnata ta si sa va respinga "ajutorul " din start .
Mai sunt multe de spus dar mi se arde cina !O sa revin .

----------------------------------------------
Povestile Alexei: http://forum.desprecopii.com/forum/log.asp?log_id=148914

O palma nu inseamna educatie!O palma inseamna ABUZ emotional si fizic asupra copilului !ZERO TOLERANTA PENTRU CEI/CELE CARE-SI LOVESC COPILUL FIZIC SAU PSIHIC !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LauraNicole spune:

Despre vizitele la medic si abuzul de antibiotice de unde stii?Prietena ta,cumnata ei , a venit la tine si ti-a spus "uite ce face x " sau ai fost de fata la vizitele medicale pe care mama respectiva le-a avut cu copiii?Din moment ce este vorba despre doi copii,mai ales gemeni,nu stiu daca tu esti constienta ca in 75% din cazuri pot lua unul de la altul boala si e normala dorinta mamei de a feri preventiv pe unul dintre ei sau chiar pe amandoi .Femeia asta nu mai are alte prietene?In toata comuna aia aveti 3 case ?Mi-e greu sa cred !Sa stii ca de multe ori chiar copiilor le place sa se joace singuri , in patratica lor :nepoata mea nu suporta sa stea singura sau sa nu aiba ceva de facut cu altcineva,fie-mea este foarte sociabila,populara la scoala dar nu o deranjeaza daca sta ore intregi in camera ei ,daca nu se uita la tv sau joaca pe comp sau vorbeste cu altcineva .Cum ti-ai dat tu seama ca ei vor sa mearga in parc si ca nu ii duce mama lor ca nu vrea?
Inca o chestie: tu te mai iei si dupa ce spune tatal ei?Pai iti dau adresa alor mei sa le faci o vizita sa vezi ce cuvinte frumoase au despre mine ca din curva,panarama ,mototoala si incapabila de nimic nu m-au scos ani intregi !
Femeia aia are nevoie in primul rand de sprijin moral .A vrut un copil,s-a trezit cu doi , sotul o sprijina din parti dupa cum se vede "de aici in pod" ,chiar daca sta acasa si doar are grija de copii,pentru unele persoane si asta e foarte mult .Tu cu gura ta/mana ta ai afirmat ca acei copii sunt fericiti,se joaca fericiti,vorbesc (in ritmul lor dar vorbesc , nu sunt muti ),interactioneaza cu alte persoane ,ii hraneste/ingrijeste ,imbraca frumos/curat .Si atunci?Ca nu se incadreaza in limitele "normalului" vostru?

----------------------------------------------
Povestile Alexei: http://forum.desprecopii.com/forum/log.asp?log_id=148914

O palma nu inseamna educatie!O palma inseamna ABUZ emotional si fizic asupra copilului !ZERO TOLERANTA PENTRU CEI/CELE CARE-SI LOVESC COPILUL FIZIC SAU PSIHIC !

Mergi la inceput

Nu educatoarea s-a plans de copii, ci ingrijitoarea, si asta am mai precizat, iar matusa cand i-a luat a sunat-o pe mama, nu i-a luat fara sa stie, ci doar i-a fortat mana cum se spune, dar asta pentru ca inafara de ei mai era o singura fetita in clasa, ceilalti plecasera, copiii plangeau si se rugau sa-i ia acasa.
Deci inca odata, educatoarea nu a vorbit cu cumnata deloc, igrijitoarea a vorbit. Eu am incredere in educatoare, nu vreau sa planeze vre-o vina asupra ei, educatoarea nu a pus nici un diagnostic sau altele, am scris de la inceput ca in educatoare am pus speranta ca le va fi bine copiilor.
Si nimeni nu sta intrus in casa altuia, este o casa cu etaj, mostenita de la bunici, in care fiecare familie are un etaj total separat.
Cei care spuneti voi ca au pus presiunea pe mama, sunt exact cei care acum doi ani o incurajau sa astepte, ca sunt gemeni, si se dezvolta mai tarziu, ca o sa fie bine, ca sunt foarte frumosi, si foarte bine dezvoltati, ca fiecare are ritmul lui, nu sunt niste straini picati de pe luna, care au vazut prima oara copiii si au ceva cu mama.

Mergi la inceput