Minciuna sau deformarea realitatii?

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Chuny spune:

Daca decalajul e foarte mare problema nu se va rezolva automat la gradinita ... va fi un pas bun, dar nu suficient. Insa mai bine asa decat nimic. Educatoarea trebuie instiintata oarecum delicat si eventual sa-i primeasca macar cateva zile daca nu are locuri.

Eu pe undeva pot sa inteleg ce simti cand te uiti la ei si de la inceput am inteles ca nu te uiti asa doar pt a avea un subiect de barfa. Si copilul meu pare aproape normal, dar la o privire mai atenta la ceea ce face se vede imediat "diferenta". Sa mai spun ca si acum mai sunt unii care-mi spun ca-s nebuna si ca copilul "asa e el", sa-l las in pace ?!

Sib http://aripicarecrescinnoi.blogspot.com/ ***** www.helpsonia.com/povestea-soniei" target="_blank">MULTUMIM PT CEEA CE ATI FACUT PT SONIA

Nasterea ariciului Vladimir ***** ***** Anna, o nastere cu viteza

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ceela spune:

Sybille, acum am citit pe blog. ai scris ceva care mi-a picat ca o palma: "Si ii detest pe toti cei care mi-au spus ca exagerez, pe toti cei care isi dau ochii peste cap si imi spun ca nu e asa o tragedie, ei insisi vorbind din pozitia comoda de parinti cu copii fara nicio problema."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Madi25 spune:

Cred ca acelei mame nu ii place imixtiunea in familia sa si spune astfel de lucruri pentru a nu fi nevoita sa dea explicatii prea multe. Probabil ca ea e constienta de situatia in sine, dar nu se considera datoare sa se justifice nimanui. Asa ca vrea doar sa "ïnchida"gura lumii.

Oricum cumnata ar trebui sa ii fie prietena, nu inchizitor. Sotul ar trebui sa mai vina pe acasa si sa se implice activ, sa doreasca sa petreaca timp cu copiii sai, sa se joace cu ei, sa le faca baie, sa le dea sa manance, etc. Amandoi parca sunt doi straini in propria casa.

Probabil intre cei doi soti lucrurile sunt mai complicate, dar nu vor sa isi spele rufele murdare in public, si asa mi se pare firesc.

In plus, cand eram eu copil, mergeam numai cu mama mea la doctor. Nici mama mea nu a propus sa fiu dusa de altcineva la medic, dar nici eu nu as fi acceptat.

Oricum o mama simte ce e mai bine pentru copiii ei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Madi25 spune:

Si referitor la faptul ca sotul isi ia cu el sotia in delegatii, simt ca este vorba de invidia specific feminina din partea cumnatei si a prietenei cumnatei. Sunt sigura ca daca sotii lor le-ar lua in delegatii, si ele doua ar merge fara sa stea pe ganduri. Dar cum sotii lor nu au asemenea idei, isi rasfrang frustrarea asupra acelei femei care beneficiaza de acest lucru. Rusine sa ii fie cumnatei pentru ca ea nu ar trebui sa isi bage nasul in dormitorul conjugal al fratelui ei, ci sa isi vada de propria sa viata.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

madi, crede-ma, din detaliile primite de la ceela pe mesaj privat, sunt si alte probleme la mijloc, ma refer la mamica acelor copii...

chiar are niste probleme - sa zicem de sanatate, la modul general - pe care trebuie mai intai sa accepte ca le are si apoi sa accepte sa le trateze...

nu-i deloc simplu ce se intampla acolo...

Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )

"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns asteryaro spune:

Citat:
citat din mesajul lui alex_andra

Revenind la subiect, ceela, parerea mea este in continuare ca faci bine ce faci.
Aici discutam de copii si atunci cred ca orice actiune care duce spre binele lor este justificata, mai ales daca ai o banuiala cat de mica, ca acest comportament al mamei este (cu sau fara voia ei) in detrimentul lor.

Sunt intru totul de acord, sau cum se mai spune aici pe forum, SUBSCRIU.
Ceela, .

Cristina si Razvan (31.01.2006)
(1),(2),(3),(4),(5),(6)
MY HERO

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ceela spune:

De cateva zile dau tarcoale la subiect, pana acum m-am abtinut, dar acum nu mai pot.
Copiii au inceput de luni gradinita, eu sunt pentru gradinita, si am crezut ca fac un bine.
In prima zi de gradinita am aflat si raspunsul la intrebarea din titlu.
Mama i-a dus dimineata la gradinita si s-a prezentat educatoarei:"Eu sunt A.M., mama gemenilor, stiti, copiii mei sunt putin in urma, cand aveti timp sa stam putin de vorba" Si a plecat hotarata sa ia copiii zilnic la ora 17, cu speranta ca problemele vor fi rezolvate.
Dar, cand s-a dus cumnata sa-si ia copilul, cat a mai stat cu educatoarea ei de vorba, a mai trecut timpul, si cand sa plece, la grupa gemenilor(care e langa usa de iesire) erau ei doi, o fetita si ingrijitoarea, ingrijitoarea astepta la usa, sa-si verse oful, ca au fost copiii obraznici, nu asculta, nu mananca singuri, nu se imbraca singuri, si alti nu, copiii nu o mai lasau sa plece, si i-a luat ea de la gradi. Bineinteles ca mamica a certat-o suparata, sa nu-i mai ia alta data pana la ora 17, cumnata i-a spus ca nu mai sta nimeni pana atunci, si a ramas sa-i ia la 16,30.
In zilele care au urmat copiii erau ori pe hol la chiuvete, ori singuri la o masuta dupa usa. Iar vineri cand s-a dus cumnata, unul din gemeni avea febra, si i-a luat acasa, bine inteles prima reactie a mamei a fost de suparare, ca de ce i-a luat mai devreme, asta pana a vazut cu adevarat ca era copilul rosu si chiar trebuia luat de la gradinita. Vineri seara parintii au plecat la munte, azi noapte si celalalt copil a varsat, si azi ii duce la doctor. Stia ea ca nu trebuiau dusi la gradinita ca or sa se imbolnaveasca.
Ideea e ca si eu stiam ca or sa se imbolnaveasca la gradinita, am sperat ca sunt mai mari acum, toti am impins-o de la spate sa-i duca la gradinita, instinctul ei de mama era bun, sa-i protejeze, dar copiii cresc si nu pot sta intr-un glob de sticla. Imi pare rau dar trebuie sa recunosc, nu sunt pregatiti de gradinita, si mai ales nu de grupa mare, unde copiii decupau si faceau minuni din hartie, iar ei stiau doar ca nu au voie cu foarfeca deoarece "face buba".
Cand am insistat sa mearga la gradinita, nu am vorbit in necunostinta, copilul meu merge acolo, ii e bine, stiam ca au educatoare, ingrijitoare, logoped, ei aveau si un avantaj de a fi doar 15 inscrisi in grupa, si nu toti prezenti, am sperat ca fac un bine, dar, copiii nu au fost acceptati nici macar de copii, ingrijitoarea care trebuie sa-i imbrace bufneste pe la colturi ca nu au evoluat deloc de anul trecut, si cel mai important, ei nu se simpt bine acolo, vor sa plece cat mai repede, dar dimineata vor sa mearga la gradinita. Sa mai stea acasa pana la toamna? atunci or sa fie pregatiti?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Chuny spune:

Nu vor fi niciodata pregatiti daca nu se lucreaza cu ei intens. Ar trebui sa mearga in continuare si, eventual, sa fie mutati la o grupa mai mica. Of, si educatoarele alea ar trebui sa-si dea seama ca au nevoie de ajutor ACUM, nu sa incerce sa scape de ei :-(

Sib http://aripicarecrescinnoi.blogspot.com/ ***** www.helpsonia.com/povestea-soniei" target="_blank">MULTUMIM PT CEEA CE ATI FACUT PT SONIA

Nasterea ariciului Vladimir
***** ***** Anna, o nastere cu viteza

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxy spune:

educatoarele sunt pe post de suflatoare si pe post de persoane care sa se ocupe de copii? Asta numa in tara am intalnit.Intr-adevar copii si aici sunt incurajati sa se descurce singuri , sa poata face orice fara ajutor, adecvat varstei lor, dar nu dintr-o data, si nici cu ura sau cu ochii dati peste cap , of copilu asta nu stie nimic, ci din contra, copilul asta poate atat si noi de aici incolo trebuie sa facem asta si asta sa il putem aduce pe copil la nivelul asta .
Dar nu, la noi educatoarele care sunt puse acolo sa invete copii , isi dau ochii peste cap si ii dau mai bine afara decat sa se ocupe de ei, ca doar pentru asta sunt angajate acolo, de asta au servici si nu sunt in somaj.
Iar in legatura cu mama copiilor, crede-ma ca si eu m-as fi suparat sa vin dupa copii si sa-i gasesc luati de alta.Cel mai bine i s-ar fi spus ...copii stau pana la ora cutare atunci vii si ii iei.Asa era cel mai bine.Si cand au fost bolnavi, trebuia chemata MAMA sa-si ia copii ca sunt bolnavi si nu sa-i ia cumnata.Mi se pare ca aceasta cumnata calca mama in picioare asa fara nici un bun simt, o dispretuieste pe fata, de parca nu exista.
Nu se face asa ceva, orice fel de om ar fi .
Si da, copii nu vor fi pregatiti nici peste 100 de ani sa fie la nivelul colegilor lor daca stau acasa, atat din punc de vedere al cunostintelor, cat si a sanatatii.Ei acum isi formeaza sistemul imunitar, acum stau acasa raciti fara grija , pe cand la scoala daca ei nu au sistemul iminitar creat, vor lipsi de la lectii si vor ramane in urma riscand sa nu treaca clasa.La gradinita pierd doar o zi de joaca.Acasa vad ca nimeni nu stie ce trebuie sa faca un copil de varsta lor, de aceea cel mai bine e sa astepte sa treaca raceala si sa-i duca inapoi, iar educatoarele sa faca bine sa-si faca rolul lor, sa-i invete ce trebuie sa stie , ca sa-i ajunga pe ceilalti din urma.E buna ideea sa inceapa cu un an in urma chiar asa nu se vede asa tare decalajul dintre ei si ceilalti, decalaj care poate sa-i faca pe copii sa nu mai mearga cu placere la gradinita.
Din pacate situatia gradinitelor din tara noastra lasa mult de dorit, asa cum de altfel orice in ultima vreme.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxy spune:

inca ceva, vad ca mama stie ca ai ei copii sunt in urma fata de ceilalti, dar probabil ori nu ii e clar ce trebuie sa faca copii ei , ce pot si trebuie sa exerseze ca sa poata face, si considera ca la gradinita sunt persoane mai in tema si vor sti cum sa-i faca sa ajunga din urma ceilalti copii.Fie nu stie cu adevarat cum sa ii faca sa doreasca sa faca lucrurile adecvate varstei, ca e destul de dificil daca copilul nu poate sau nu vrea.

Mergi la inceput