Minciuna sau deformarea realitatii?

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns valen spune:

Eu cred ca si tu si cumnata ati facut un fix pentru femeia asta si copiii ei; vad ca ai postat un mesaj la 10 si un sfert am in care scrii despre cum a fost dimineata copiilor la gradinita. Cum de ai intrat asa repede in posesia informatiilor? Te-ai trezit cu grija si le-ai dat telefon sau cum ai facut? Faptul ca in gradinita aia nu are nimeni habar ce se intampla cu copiii unei educatoare absente si ca oricine poate sa ia un copil de acolo pentru ca-l cunoaste si pentru ca ingrijitoarea este obosita, a nu e vina mamei. Pe copil poate sa-l duca la gradinita oricine: mama, tata, bunica, strastrabunica, laptaru', clovnu' de la circ, administratorul; datoria educatoarei sau a ingrijitoarei care o inlocuieste este sa stie sa apropie un copil si sa-i faca intrarea cat mai dulce in gradinita. Daca azi i-ar fi dus mama la gradinita si ei ar fi avut aceeasi reactie, ce-ati mai fi zis? (si inca o data, cum de stii toate aceste detalii?)Un copil care s-a dezvoltat mai lent si mai tarziu decat ceilalti copii de varsta lui stie si simte ca e putin diferit pentru ca vede ce pot face ceilalti si stie ca el inca nu e capabil; increderea in el insusi deja e subreda plus ca ii aude si pe "prietenii" mamei cum vorbesc despre el (deloc frumos in cazul de fata) si cu siguranta ca sufera in plus.(asta apropo de abuz) Tu spui ca l-ai testat in parc si i-ai pus o intrebare ca sa verifici daca mama minte sau nu si ai constatat ca ei nu-l spun inca pe "r", asa cum afirmase mama. Zau...Eu nu contest ca mama n-are o problema sau ca gemenii n-ar avea nevoie de ajutor de specialitate. Ce nu-mi place mie in mesajele tale este ca te concentrezi mult pe mama, ca nu face aia, ca n-o face pe cealalta. Stii exact ce vorbeste cu fiecare medic pe care il consulta (ce faceti, mergeti pe urmele ei si-i interogati pe medici sau cum?), stii exact de cate ori pe luna da antibiotice copiilor, stii exact cate ore pe zi sta televizorul deschis si pe ce program, stii ca gateste zilnic si foarte bine, stii exact ce vorbeste cu sotul ei si mai stii, si tu si cumnata, ca-l minte si ca nu vrea sa-i spuna adevarul, stii cand pleaca el si cand vine si ca seara nu face nimic, decat ca se aseaza la calculator, fiind foarte obosit, stii ca ea nu merge la cumparaturi cu copiii, stii exact ce vorbeste cu educatoarele,stii la ce ora pleaca la ea acasa, stii, stii, stii. Tu sigur stai in Bucuresti? Ca daca n-ai fi vorbit despre o mama cu gemeni te-as fi suspectat ca esti cumnata-mea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ceela spune:

Referitor la antibiotic. De cele mai multe ori de antibiotic am aflat de la mama, nu de la cumnata. In anii trecuti chiar eu i-am dat antibiotic luat pentru copilul meu, pe care nu il desfacusem si il aveam in casa. Tot in anii trecuti, i-am luat personal reteta din farmacie de cel putin 3 ori, si cumnata de cateva ori, pentru ca in judet fondul la medicamente se termina repede, iar printre ultimele farmacii care elibereaza compensat e cea din carrefour Militari, si cine avea drum acolo lua reteta. Si mie direct, nu prin auzite, mi-a spus mama ca le da antibiotic preventiv, inainte de revelion, sa nu-i strice revelionul, desi copiii nici macar nu stranutau. Si am terminat cu antibioticul. De luni iau unul bun, care se ia la 24 de ore, si e prescris de pediatru.
Nu am nimic impotriva antibioticului luat si de 15 ori pe an, daca ar fi precedat de cateva analize, eventual antibiograma.
Deja cred si eu ca s-a ajuns la o fixatie, maine e 1Mai, oamenii impreuna cu copiii lor vor iesi in parcuri, la iarba verde, altii merg la teatru, la ferma animalelor, la cofetarie, alti copii au lectii de dans, de engleza, de inot, altii merg la tara la bunici si alearga prin praf, altii pur si simplu pierd timpul in fata curtii/ blocului si alearga cu alti copii. Cred ca noi toti putem sa facem linistiti toate astea, desi undeva 2 copii sunt bine hraniti si curat imbracati, dar pur si simplu STAU singuri in curte. Si cand spun stau, e stau, adica nu au voie sa alerge ca sa nu faca rosu in gat.
Va multumesc celor care ati citit, si sper ca nici o mamica sa nu afle de la gradinita, ca, copiii ei intrebati despre familia lor, au spus ca ei nu au familie. Adica un copil de 5 ani si 4 luni sa spuna in fata clasei, "noi nu avem familie". Sper ca nu cunosteau cuvantul, nu ca vroiau sa-si renege familia.
De ce spuneti ca eu stiu, stiu, stiu, pentru ca fara sa vrei afli, pentru ca ies in evidenta, pentru ca atunci cand toti ceilalti copii si-au descris familia, au spus lucruri comune, banale, pe care nu le-a retinut nimeni, dar cand ei au spus ca nu au familie a fost ceva diferit, care a impresionat si pe copiii ceilalti. Pentru ca la o zi onomastica cand a intrat o fetita in tramvai la Mc, ei s-au bagat sub masa, si au mancat acolo, de aceea nu stiu ce au facut ceilalti copii la petrecere, si de ei am aflat, nu am intrebat eu special cum s-au comportat ei la Mc. Bine, o sa incerc sa nu mai stiu. Trebuie sa incep ca atunci cand trec prin fata portii sa traversez pe trotuarul celalalt. Oare de ce tocmai eu stiu?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

Yo cred ca pina la urma Carmen a avut dreptate!

Birfa multa,fixatzie pe saraca femeie ,luatzul sub lupa,propaganda neadecvata la gradinitza...!!

Sincer...nu stiu cum as reactziona daca as sti ca cineva din familie-respectiv cumnata cea mare si tare,ar proceda asa cu ai mei copii sau ar gindi asa despre mine!

Urit,urit,urit!

De atitudinea celor d ela gradinitza...nici nu se merita sa mai comentez!

O stelutza de la mine penbtru birfa asta!

Dana

www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bee spune:

Bine, barfa, nebarfa, continuam.
Ceela, io una nu pricep, daca esti atat de afectata de situtie, lasi Aikido, engleza, barbat, orice si mergi si scoti copiii din mana familiei pe care o reneaga, da? Nu-ti gasesti scuze de orice fel ca sa nu intervii. Cand e vorba de un abuz, nu stai si privesti. Ori e abuz, ori nu e. Sau te duci si vorbesti cu mama, o scoti la o cafea, o inviti la tine, discuti problema direct cu ea, orice problema pe care tu o consideri imporanta legata de copii.
Legat de afirmatia: "noi nu avem familie". Nu m-ash gandi la renegarea familiei. M-ash gandi ca-s niste copii foarte inteligenti care au o lume a lor si au stiut ca vor fi mai interesanti in momentul in care vor spune asta! Au atras atentia, nu? Sau (mai putin probabil, la cate desene animate urmaresc) nu au inteles notiunea.
Cu antibioticul, nu comentez, nu-s de acord cu ea. Voi i-ati spus direct: "ce faci femeie?" "ai facut analize copilului?" "l-ai dus la doctor?" "nu e bine ce faci" I-ati spus, i-ati repetat? Eu am o prietena apropiata care face exact ce descrii tu, legat de antibiotice. Stiu, pentru ca mi-a spus ea asta. SI eu i-am spus direct ca nu mi se pare normal. I-am dat argumente si gata discutia.
Cu statul in curte, experienta proprie si personala: ai mei se simt foarte bine la noi in curte. Se distreaza minunat impreuna. Mai exista copii care ii viziteaza, nu e interzis nimic. Alearga cat vor ei cat sunt sanatosi si chiar si daca nu-s rau bolnavi. Si iesim extrem de rar in oras, parc, magazin. Nu mi se pare esential. Le face placere sa iesim, o facem, dar foarte rar (si noi si ei). De 3 luni sunt bolnavi continuu, ori toti, ori pe rand. Pe fii-mea o duc la gradi, cum o vad ca e putin mai bine, fiindca-i face placere sa mearga. Iti repet, in trei luni bolnavi fiind, saptamana care a trecut am vrut sa-i duc la gradina zoologica si a plouat. Ma rog, i-am dus in alta parte: lume, joaca, aglomeratie. Evident, 2-3 zile perioada de incubatie si fetita+ copilul mai mic sunt iar bolnavi. Noroc ca n-am vecini si rude sa le dau socoteala! Si nici de prieteni numai chef n-am . Ce sa le spun: suntem bolnavi, nu mergem nicaieri, nu vine nimeni la noi? Nu le mai spun nimic, ca nu m-ar crede.
Si stii ce cred, poate ma insel, dar daca-i barfa, pai asa sa fie. Eu cred ca femeia are probleme cu sotul ei. Si de aici o intreaga "distractie". Si cu atatia ochi pe ea, ma intreb femeia aia are pe cineva apropiat cu care sa comunice, sa vorbeasca? Nu, nu parintii ei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lali spune:

Am si eu o singura intrebare: inainte de a avea copii cumnata si mamica in cauza cum se intelegeau ? Au fost vreodata sau sunt prietene bune ? Mie un singur lucru mi se pare suspect aici: relatia foarte buna dintre cei doi frati si vina 100% a mamei. Tatal e spalat cu Ariel, nu vede, nu aude, nu stie deci nu poate face nimic. Mama e de vina ca baietii stau numai in curte, tatal nu ? El nu-i poate scoate sambata/duminica/seara in parc sau la un loc de joaca ? Mama e de vina pentru antibiotice, tatal din nou nu exista. Mama e de vina ca nu-l spun pe r, tatal nu-l spune nici el ? Mama e de vina pentru gradi si pentru ca acesti copii se presupune ca nu se vor descurca la scoala, tatal nu are nici o responsabilitate in educarea lor ? Etc.
Eu cred (daca tot am avut rabdare sa citesc 14 pagini de subiect) ca acolo e o problema de familie. Nu este normala coalizarea asta prietena/cumnata/sot si aruncarea vinei 100% pe umerii mamei, care intr-adevar poate avea o problema de depresie. Daca e asa, cu siguranta nu va putea depasi momentul pentru binele ei si al familiei fara sotul sau 100% alaturi de ea, in putere si cu idei clare despre ce-si doreste de la familia lui (copii, sotie). Nici el nu e deloc OK pare influentat de sora lui si mai degraba in barca cu ea decat cu propria sotie. Acolo e nevoie de restabilirea increderii in puterile familiei restranse ( mama, tata, copii) fara bunici, cumnate si prietene.

Poate ma insel, dar asta e parerea mea. Eu cred sincer ca daca mama minte sau nu, cheia este la propriul ei sot si in asumarea celor doi privind familia lor restransa. Daca si el isi doreste copii doar intr-o dimineata de week-end, ca in rest inteleg ca lucreaza si seara nu-si gaseste copii acasa, atunci acesti copii au o problema mai mare decat ca nu-l spun pe r.

Si inca ceva: atitudinea gradinitei este cel putin indolenta fata de acesti copii si integrarea lor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxy spune:

buna.Parerea mea la raspunsul copiilor ca ei nu au familie, poate ca intradevar nu cunosc termenul, ca doar nu e un termen folosit de ei la joaca, si se poate sa se fi gandit ca nu au primit asa ceva si nu au, la fel cum se pot gandi ca nu li s-a dat nustiu ce jucarie.Modul cum pot gandi copii e diferit.In alta ordine de idei, se poate sa constientizeze termenul de familie si intradevar sa nu considere ca au familie de vreme ce nu locuiesc cu parintii cum ar fi normal, ci cu bunicii.Mi e nu mi se pare normal, chiar daca au camera la bunici , ca ei sa locuiasca acolo.E ok, ai camera la bunici, dar casa ta e cu parintii.Si aici nu evina mamei, sau nu numai a mamei.E foarte comod pentru tatal copiilor ca sa vina seara acasa si sa fie liniste , sa nu-l deranjeze nimeni.Spuneau mai multe persoane inaintea mea, rolul tatalui in aceasta poveste und e? Doar aceea ca e fratele cumnatei?El nu stie decat sa dea vina pe sotia lui si sa se spele pe maini...replica aia cu "ea nu vrea" e cel putin deplasata ca sa ma exprim elegant.Au discutat de problemele copiilor si au hotarat ei doi, ca parinti ce pot face pentru ca sa fie cat mai bine copiilor? Vina bunicilor in aceasta poveste unde e? Sau doar ca ii tin la ei , e ok? Trebuie sa fie niste persoane in putere care pe langa ca le ofera gazduire sa se poata ocupa si de dezvoltarea lor.Un copil inseamna mai mult decat casa si masa.Pe mine ma roade curiozitatea de ce totusi nu-si ia mama copii acasa.Asa ar scapa de o multime de bagatori in seama, care pe baza principiului ca o ajuta cu copii isi permit sa-i faca ordine in viata si nu mi se pare ok.Doi copii nu e floare la ureche.Tu ai unu si vezi ce inseamna, da gandeste-te ca toate trebuie sa le faci la dublu, si vei incepe sa intelegi cat de cat.Si atunci cand copilul tau educat , va face tandrum, si se da cu fundu de pamant, gandeste-te atunci ca ai avea doi care vor vrea lucruri diferite in acelasi timp si tu esti doar una...sa vad ce curaj ai.Numai bine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ana_a spune:

Citat:
citat din mesajul lui ceela

Deja cred si eu ca s-a ajuns la o fixatie, maine e 1Mai, oamenii impreuna cu copiii lor vor iesi in parcuri, la iarba verde, altii merg la teatru, la ferma animalelor, la cofetarie, alti copii au lectii de dans, de engleza, de inot, altii merg la tara la bunici si alearga prin praf, altii pur si simplu pierd timpul in fata curtii/ blocului si alearga cu alti copii. Cred ca noi toti putem sa facem linistiti toate astea, desi undeva 2 copii sunt bine hraniti si curat imbracati, dar pur si simplu STAU singuri in curte. Si cand spun stau, e stau, adica nu au voie sa alerge ca sa nu faca rosu in gat.
Va multumesc celor care ati citit, si sper ca nici o mamica sa nu afle de la gradinita, ca, copiii ei intrebati despre familia lor, au spus ca ei nu au familie. Adica un copil de 5 ani si 4 luni sa spuna in fata clasei, "noi nu avem familie". Sper ca nu cunosteau cuvantul, nu ca vroiau sa-si renege familia.

ma faci sa rad...zau...
recunosc ca nu am citit TOT, dar cam ce am citit eu zic ca e barfa curata....

si ca sa nu ziceti ca doar trec pe aici sa comentez...ei bine, si eu in ultima vreme m-am cam trezit mintind...
M-am cam saturat sa tot aud vecini dastia binevoitori cum imi dau lectii, mie sau copilasului meu...lectii de logopedie sau de mai stiu eu ce specialitati au vecinii astia ai mei...
Ah, si in plus, eu nu ies cu copii in parc, nu imi place! si uite...ca la noi a trecut 1 mai in curte SINGUR! bine ca am avut curajul sa spun asta fara sa mint
Ah...si daca ma intrebi la ce varsta a umblat asta mare al meu...zau ca te mint! pentru ca habar nu am...numai ce m-am trezit cu el...in 2 picioare!
O zi buna!

edit: dar sunt convinsa ca vecina de langa mine stie sigur la ce varsta a umblat al meu si va zice clar...ca te mint cu nerusinare!

blog de mamica
proud

Mergi la inceput