Sezatoarea canadiana (177) Bine ai venit Sabina!!!

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns columbiana spune:

Moni, daca stiam puneam si reteta imediat :)); eu am facut stufat, a"meu reclama astazi c-ar fi mincat mai bine friptura (asta dupa ce a sters farfuria, nu inainte )

http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=137759

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cris1511 spune:

Nelia, Doamne, ma bucur ca sunteti bine. Nu e de glumit cu inecatul cand mananci. S-au intamplat o gramada de accidente stupide de la la asta. Chiar asta vara, cand am ajuns noi aici, citeam in ziar despre un baietel de 3 ani care s-a inecat cu o bucata de mar. Era la Zoo, aici in Toronto. Din pacate, finalul nu a fost fericit.
Stiu ca in afara de a-l bate pe spate (metoda pe care o stiu de la parinti, dar nu stiu cat e de valida dpdv medical), mai e o manevra speciala, sa il strangi in brate ca si cum l-ai ridica si sa presezi pe stern ...nu stiu cum sa explic.
Legat de pasca, si eu am facut tot din cea fara aluat si a iesit super. Deja baietii mi-au dat norma: sa le fac in fiecare saptamana.
La Inviere nu am mai ajuns, ca pe aici incepuse o futuna si mi-a fost frica sa mergem pe jos, desi nu e departe biserica.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Cris, stiu! Pentru mine este unul din cosmaruri de cind am copii si nu numai. Cind eram micuta, la o nunta cu bunicii, un om s-a inecat cu mincare si nu a putut fi salvat, a murit in mai putin de un sfert de ora, sub ochii nostri. Tudora s-a inecat cu vitamina D la 3 luni si mi-a luat vreo 20 de minute sa o fac sa respire normal, se invinetise... S-au mai inecat, dar asa grav nu a fost decit atunci cu Tudora si acum cu Lisandru.

M-am informat atunci ce se poate face in caz de, am intrebat si la gradinita pe cele doua educatoare care au certificatul ala de dat primul ajutor in caz de nevoie, am luat carti de la biblioteca... si de fiecare data cind se intimpla, procedez corect zic eu... Cu toate acestea, din cele citite de mine, sint copii, ba chiar si adulti, care nu au putut fi salvati chiar daca li s-a dat primul ajutor in mod corect. De aceea sint stresata de aceste accidente... nu suport sa aud copii tusind, daca stiu ca nu sint raciti... sar ca arsa la ei. Si ma enerveaza cind ii vad ca se hlizesc la masa cu gura plina, cind isi indeasa mincarea in gura ca sa termine mai repede sau cind alearga prin casa si au inca mincare in gura... sau cind beau apa, dar nu o inghit, se joaca cu ea in gura... Mor!

Uite unele operatii pe care este bine sa le facem in cazuri de acestea, poate ar trebui puse pe prima pagina, la nevoie. Cam astea le gasesti peste tot, plus respiratie gura la gura (ca la inecul cu apa) daca nu isi revine si bineinteles, intre timp, chemat ajutor de specialitate sau mers direct la spital: http://health.yahoo.com/emergency-overview/choking-rescue-procedure-heimlich-maneuver/healthwise--chkng.html

CORNELIA, mami de www.dropshots.com/nelia#date/2009-03-30/13:05:37" target="_blank">AGATA, TUDORA si LISANDRU

Life is just what happens to you, while you're busy making other plans. (John Lennon)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamaana spune:

Adevarat A Inviat!!

bine ai venit pe lume Sabina!

of nelia stiu exact prin ce ai trecut! am patit-o si noi sambata in masina, bine ca iesisem de pe autostrada; mancau biscuiti (in viata mea nu le mai dau NIMIC sa rontaie in masina) si radeau si se prosteau una la alta; isabelle s-a inecat si a inceput sa horcaie mi-am dat centura jos si m-am dus la ea, i-am desfacut centura si am batut-o pe spate, ea intre timp mititica si-a bagat degetele pe gat si a vomitat; si apoi plangea a a facut un mess pe ea si pe scaun

si acum la munca
va doresc o saptamana buna!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maru spune:

nelia, mamaana, Ana, ce sperietura! (eu am facut cursul de primul ajutor acu 2 ani, gratis, la munca, si il fac in mai din nou, dar nu stiu cum m-as descurca daca ar fi vorba de Andrei, la altii sunt viteaza, dar la Andrei ma pierd repede!)
A trecut si Pastele, multa mancare, sunt obosita si parca nu imi mai gasesc locul!
Bine ai venit Sabina de Arturici!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Denisam spune:

Adevarat A Inviat!

Bine ai venit pe lume Sabina, sa fii sanatoasa si norocoasa!
Ma bucur ca ati petrecyut frumos si ati mincat sanatos
Nelia si Mammana- eu va inteleg perfect, e tare greu cand se ineaca sau cand ii pierzi, momentele astea mi se par cele mai groaznice.
Va doresc o saptamina buna, sper sa reusesc si eu sa pun ceva poze de la cabana,unde am petrecut f. fain sarbatorile,vremea a fost superba.
Copiii incep de maine scoala, si eu de miercuri slujba.

Denisa cu Emma Andrea 4 ani si Mark Alex 2,5 ani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Ana, bine ca nu a fost mai rau la Tudor. Si eu credeam ca cei mari nu se mai ineaca pina intr-o seara cind duda mea de Agata s-a inecat cu... apa! A baut apa si nu a inghit-o probabil si alerga prin casa vrind sa si vorbeasca in acelasi timp si s-a inecat atit de rau incit si-a revenit cu greu. Si nu mai era problema ca nu putea neaparat sa respire, ca nu avea nimic blocat pe caile respiratorii, dar i se dusese atit de rau pe 'partea cealalta' cum spuneam noi cind eram mici incit pur si simplu nu-si mai revenea. Imi venea sa o bat de ciuda... mai ales ca ii atrasesem atentia de zeci de ori sa fie atenta la asa ceva.

Mamaana, of, ce sperietura si la voi! Eu nu le dau din principiu (acelasi) mincare in masina si nici sticla de apa la indemina. Oprim, mincam si gata! Citeodata imi urla Lisandru ca vrea chichi (adica biscuiti) si atunci mai fac rabat, dar stau intoarsa spre el... ca daca ar minca si ei ca niste copii normali, dar rid, se inghiontesc, se prostesc... de-mi vine sa-i dau jos din masina.

Denisam, ma bucur ca ati petrecut si voi frumos, abia astept sa vad postele Si felicitari pentru noul servici! Sa fie asa cum vrei si te astepti sau cum ai nevoie! Ce repede ai gasit!

Eu m-am trezit cu gindul la cozonac, ca nu-l gustasem ieri, de plini ce eram si acum am tabarit toti pe el... o minunatie a iesit de data asta. In sfirsit, cel mai bun cozonac de cind m-am apucat sa fac, cu tot stresul de rigoare, de doua ori pe an.

Se numesc bucovineni si pe bune daca nu au iesit ca cei de la bunica mea cind eram mica, desi am mai combinat un pic pe ici, pe colo. Adica am facut maiaua ca Dana Podeanu, apoi am pus mai multe galbenusuri decit albusuri, iar albusul l-am pus la nuca, am batut ouale cu totul ca la pandispan, pina s-a facut spuma, apoi am pus si maiaua crescuta acolo si am batut totul la mixer normal, punind faina cite putin. Cind nu s-a mai putut cu mixerul am pus si restul de faina si am mai framintat 20 de minute la mina. Si au iesit atit de pufosi si umflati, ca niciodata.

Am zis ca voi face un folder cu retetele incercate si de rezultatul carora sint multumita, am incercat mai multe in ultimul timp si sa facem pe contul comun un folder cu retete si sa-l pun acolo... si fiecare ar trebui sa puna ce a descoperit nou si bun sau macar ce iese repede si bine.

CORNELIA, mami de www.dropshots.com/nelia#date/2009-03-30/13:05:37" target="_blank">AGATA, TUDORA si LISANDRU

Life is just what happens to you, while you're busy making other plans. (John Lennon)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Podeanu spune:

la multi ani Sophia boieroaica Olga sa va traiasca. Mi-e dor de tine, mai vin-o pe la noi

arturicii felicitari. Bine ai sosit pe lume Sabina. Felicitari si taticului care ne-a induiosat cu asa poezie

Anka, bine ai sosit si asteptam cu nerabdare sa te cunoastem de adevaratelea.

Nelia, mi-ai trezit amintiri asa dureroase... nascusem gemenii si nu imi venea laptele. De la spital (Municipal ) nu vroiau sa-mi dea lapte praf si copii urlau de foame. In salon cu mine era o fata a carei fetita dormea f mult si ei ii era rau de atita lapte cit avea si nu-l putea consuma. M-a rugat sa o dau pe Denisa sa ii dea lapte, urla mititica de foame... Am dat-o, a supt un pic dar ptr ca nu a recunoscut sinul nu a mai vrut. Am luat-o , nu am tinut-o sa rigiie, credeam ca nu a apucat sa suga nimic, si am pus-o in patut. In citeva secunde era deja verde... am inceput sa pling, au fugit dupa doctor... Doctorul a tipat la mine, m-a facut in toate felurile... Pe Denisa a ciupit-o atit de tare de piciorus de am crezut ca il rupe..a inceput sa plinga in gura mare de durere si asa a si regurgitat.
M-a invatat apoi asistenta cum sa ii culc acasa in cazul in care nu aveam timp sa stau de fiecare sa regurgiteze.

Te inteleg asa de bine.Bine ca s-a terminat totul cu bine.

Dragaica, felicitari si tie ptr gemeni. Sa stii ca si eu am nascut normal. Dupa ce a iesit baiatul au presat ei burta ramasa goala ca sa nu o lase pe fata sa se rasuceasca. Uite ca acum sunt mai mari decit mine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Diana2007 spune:

Citat:
citat din mesajul lui nelia

Cris, stiu! Pentru mine este unul din cosmaruri de cind am copii si nu numai. Cind eram micuta, la o nunta cu bunicii, un om s-a inecat cu mincare si nu a putut fi salvat, a murit in mai putin de un sfert de ora, sub ochii nostri. Tudora s-a inecat cu vitamina D la 3 luni si mi-a luat vreo 20 de minute sa o fac sa respire normal, se invinetise... S-au mai inecat, dar asa grav nu a fost decit atunci cu Tudora si acum cu Lisandru.

M-am informat atunci ce se poate face in caz de, am intrebat si la gradinita pe cele doua educatoare care au certificatul ala de dat primul ajutor in caz de nevoie, am luat carti de la biblioteca... si de fiecare data cind se intimpla, procedez corect zic eu... Cu toate acestea, din cele citite de mine, sint copii, ba chiar si adulti, care nu au putut fi salvati chiar daca li s-a dat primul ajutor in mod corect. De aceea sint stresata de aceste accidente... nu suport sa aud copii tusind, daca stiu ca nu sint raciti... sar ca arsa la ei. Si ma enerveaza cind ii vad ca se hlizesc la masa cu gura plina, cind isi indeasa mincarea in gura ca sa termine mai repede sau cind alearga prin casa si au inca mincare in gura... sau cind beau apa, dar nu o inghit, se joaca cu ea in gura... Mor!

Uite unele operatii pe care este bine sa le facem in cazuri de acestea, poate ar trebui puse pe prima pagina, la nevoie. Cam astea le gasesti peste tot, plus respiratie gura la gura (ca la inecul cu apa) daca nu isi revine si bineinteles, intre timp, chemat ajutor de specialitate sau mers direct la spital: http://health.yahoo.com/emergency-overview/choking-rescue-procedure-heimlich-maneuver/healthwise--chkng.html

Si aruncat bomboanele alea periculoase din casa !

Diana mama de Victor Christian, 24 Iulie 2007 si Sonia Theodora 15 Septembrie 2009

+13 kg

"Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did" Mark Twain

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Diana2007 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Denisam

Adevarat A Inviat!

Bine ai venit pe lume Sabina, sa fii sanatoasa si norocoasa!
Ma bucur ca ati petrecyut frumos si ati mincat sanatos
Nelia si Mammana- eu va inteleg perfect, e tare greu cand se ineaca sau cand ii pierzi, momentele astea mi se par cele mai groaznice.
Va doresc o saptamina buna, sper sa reusesc si eu sa pun ceva poze de la cabana,unde am petrecut f. fain sarbatorile,vremea a fost superba.
Copiii incep de maine scoala, si eu de miercuri slujba.

Denisa cu Emma Andrea 4 ani si Mark Alex 2,5 ani

Zambeste, si maine e o zi!

Super, Felicitari pentru noul job !

Diana mama de Victor Christian, 24 Iulie 2007 si Sonia Theodora 15 Septembrie 2009

+13 kg

"Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did" Mark Twain

Mergi la inceput