Sezatoarea canadiana (177) Bine ai venit Sabina!!!
Raspunsuri - Pagina 6
Pucku spune:
Iaca ca bebelinu din dotare nu are nici cel mai mic gand de dodolit, sta aici in cosuletz si gazuiaza din toti plamani...asa ca am zis sa vad ce mai zice sezatoarea ca de mult mu prea am mai intrat
Denisa si Ktrinelul felicitari pt joburi
Nelia, Mamaana vai ce sperietura....mi-e rau...eu nu am avu nici un episod cu Steph, sper sa nu am nici cu Yann...in schimb ai mei au avut suficiente cu mine, o data mi-am bagat fasole in nas si o data masline...ca nu m-am invatat minte, defapt a doua oara mi-am bagat in fiecare nara, si am ajuns la urgente.....apoi mi-am varsat ceai pe picior si fiind iarna...greu a mai trecut...uff
mey noi am murit de cald zilele astea , eu m-am dezobisnuit cu caldura mare si mi-a fost nu prea bine...
am petrecut mult timp afara, putin timp in bucatarie, am fost sa luam lumina, cu Steph la biserica, ieri la ospat tot la biserica, a venit si coco lapin cu jucarii, azi scurt pe la Toto, unde s-a lasat cu plansete din partea copilului si uite asa a trecut si Pastele
eu am facut miel la cuptor, ciorma cu leustean, drog, poienita cu ciuperci, salata de brocoli, oua si biscuiti cu forme....tort cumparat ca am stat prea mult afara ca sa mai am timp de cozonac
dar zilele astea o sa fac asta http://gabrielacara.blogspot.com/2010/01/kombe-un-alt-fel-de-placinta-cu-branza.html
gata ca a adormit puiul, ma duc si eu
in ultimul timp nu ma simt bine, ametesc, turneaza, in special in masina, seara am probleme sa ma concentrez la condus, daca ma pun in pat la plat la fel...se poate sa fie o labirintita, dar doctoru;l zicea ca daca nu trece sa fac teste pentru boala menier....offf...+ am cules cela la stomac, ca dupa gastro nu mi-am mai revenit cu toate probioticele luate..astept rezultatul la analize sa vedem
va pup
Corina , Stephanie si Yann Edward + Totoku
"Important nu este ceea ce ti se intampla, ci felul in care reactionezi""
ankalaura spune:
Hop si eu cu o intrebare. Parca aveam un dentist printre noi, Mamitzica parca, nu? Sau poate aveti voi vreo info.
Am uitat sau am pierdut fix ce era foarte important, si anume gutierele fetei! [:((] Am scotocit toate bagajele, nu-s! Aveti idee cum naiba se procedeaza in cazul asta? Gutierele sunt un fel de proteze de silicon dar nu de indreptat dintii, sunt pentru bruxism; in Romania sunt cel putin de 10 ori mai ieftine decat o proteza de indreptat, deci e alta chestie.
Nu am facut inca asigurarile private, azi urmeaza sa sun, din cauza vacantei.
Fi-mea are 6 ani jumate, deci cum naiba aflu in ce regim s-ar incadra si cum putem sa facem alte gutiere (sau macar una, nu doua), eventual cu asigurare privata?
Doloress spune:
Nelia, Mamaana uf, ce sperietura! Si al meu s-a incecat cu un nasture intr-o seara, am zis ca e marisor si nu mai baga orice in gura, insa il schimbam, el se juca cu nasturele (ca e innebunit dupa ei, zice ca sunt puckuri si joaca hockey cu ei) si -pac, l-a bagat in gura, i s-a oprit undeva in gat, l-am batut pe spate si a sarit imediat, insa tare m-am ami speriat! Si eu ii mai dau de mancare in masina si stau cu inima cat un purice. Bomboane n-a vazut in viata lui deocamdata.
Arturicii felicitari! Bun venit pe lume Sabina! Si eu am nascut prematur, la 32 de saptamani, tot de Paste, asa a vrut el sa fie iepurasul meu.
Ankalaura nu cred ca RAMQ-ul acopera gutierele. Uite aici o lista de chestii acoperite de RAMQ:
http://www.ramq.gouv.qc.ca/fr/citoyens/assurancemaladie/serv_couv_queb/serv_dent_sc.shtml#enfant
Probabil ca asigurarea privata o sa acopere, insa depinde ce fel de asigurare ai, e bine sa intrebi inainte.
mamaana spune:
neata!
denisam felicitari pentru job! ce repede ti-ai gasit, a fost ca o vacanta scurta
ankalaura nu stiu, dar am colegi care au pus braces copiilor si nu au fost acoperite nici de asigurarea privata (cel putin nu in totalitate); maru tu i-ai pus parca lui Andrei?
ankalaura spune:
Nu sunt braces, acum am gasit, se numeste plaque occlusale. Centrele dentare se ocupa by default si de copii? Macar sa stiu unde naiba sa sun ca sa intreb...
pitilache spune:
ankalaura din cate stiu eu dentistul este gratuit la copii pana la 10 ani dar nu stiu daca absolut totul, parca cand mergeam cu Seba tot mai plateam cate ceva. Oricum trebuie sa ai RAMQ. Iar la asigurarile private ai o perioada de trei luni pana cand incepe acoperirea la dentist. Cel mai bine intrebi cand ajungi la RAMQ.
Donia spune:
arturicii, felicitari pentru nastere, bine ai venit Sabina!
Ktrinel si Denisa, felicitari pentru joburi, multa bafta si sa va acomodati usor!
Ktrinel, Julia ce mai face? Tot asa frumoasa?
ankalaura, bun venit! Imi pare rau cu aparatorile alea, ma cam indoiesc sa le acopere asigurarea. Ma gandesc ca daca le platesti, poate la sfarsitul anului poti sa le deduci cand iti calculezi impozitul, nu?
Tu parca spuneai ca ai pus cutii la cargo? M-ar interesa sa stiu cand au ajuns cutiile, in acelasi timp cu voi?
Copiii se nasc perfecti - rolul parintelui e sa nu strice ceea ce Dumnezeu sau natura a creat.
pitilache spune:
Uite aici ce este acoperit de RAMQ ptr copii sub 10 ani:
For children under age 10
They receive the following services free of charge (some in dental clinics, others in hospitals and certain services in both places):
one examination per year;
emergency examinations;
X-rays;
local or general anesthesia;
amalgam (grey) fillings for the posterior teeth;
fillings using esthetic materials (white) for the anterior teeth;
prefabricated crowns;
sedative dressings, i.e. temporary fillings intended to reduce pain;
endodontics (including, in their case, root canal treatment, apexification, pulpectomy, pulpotomy and emergency opening of the pulp canal);
tooth and root extractions;
the oral surgery services covered for all (see list of examples).
Mai multe gasesti www.ramq.gouv.qc.ca/en/citoyens/assurancemaladie/serv_couv_queb/serv_dent_sc.shtml#enfant" target="_blank">aici.
columbiana spune:
Anka, cred ca trebuie sa le platesti acum dar daca sunt incluse in gratuitatile RAMQ le trimiti chitanta si ei te ramburseaza dupa cele trei luni neacoperite; daca nu oricum o pastrezi pentru impozite;
eu m-as adresa unui stomatolog roman, trimite-i un pm lui Simi, si ea lucreaza in stoma din cite stiu si e aici in Montreal!
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=137759
maru spune:
Citat: |
citat din mesajul lui mamaana neata! denisam felicitari pentru job! ce repede ti-ai gasit, a fost ca o vacanta scurta ankalaura nu stiu, dar am colegi care au pus braces copiilor si nu au fost acoperite nici de asigurarea privata (cel putin nu in totalitate); maru tu i-ai pus parca lui Andrei? |
e tare aiurea, pana la urma le acopera jumate ca le platesc in rate. Ca ma intind pe cativa ani, nu stiu ce sa zic: pana acum mi-a dat jumate din avans si jumate din ratele lunare.
daca le plateam dintr-odata imi acoperea nu mai 1500, care e mai putin de o treime