Sezatoarea canadiana (177) Bine ai venit Sabina!!!
Raspunsuri - Pagina 3
Diana2007 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui pitilache arturicii felicitari!!!!!!!!!! Recuperare rapida si bebe mancacios. Te asteptam sa ne dai detalii! Cum au reactionat fratiorii?? Sabina bine ai venit! |
Aoleu, a nascut Arturicii ? Nu e prea devreme ?
Sabina sa fii sanatoasa,semn bun, ai venit cu lumina !
Felicitari Ioana !
Diana mama de Victor Christian, 24 Iulie 2007 si Sonia Theodora 15 Septembrie 2009
+13 kg
"Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did" Mark Twain
Diana2007 spune:
citat din mesajul lui pitilache Aha, atunci e cam departe. Pe maine! |
Da, e departe, sper sa nu adorm pana acolo. Merg cu o prietena, mai mult m-a mobilizat ea, dar azi am avut o zi atat de agitata ... Acu scriu mesaje pe DC ca sa rezist pana la 11
See you !
Diana mama de Victor Christian, 24 Iulie 2007 si Sonia Theodora 15 Septembrie 2009
+13 kg
"Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did" Mark Twain
pitilache spune:
Frumosul mesaj poetic pus de sotul de arturici la odisee:
citat din mesajul lui arturicii A venit printre oameni In numele Tau, Doamne, Sabina Costache Binecuvānteaza azi, sa fie cu Tine! Da-i viata si povata, Fa sa-i fie zilele senine Si pline, fara raul din lume. Da-i Cuvānt sa indrume, Si alege-i Calea, Adevarul si Viata, C-acesta-i ISUS, Cel caruia-ti doresc nespus Sa-ti fie sufletul supus. In orice ceas al vietii ce se-avanta. Binecuvānteaza, Doamne, Binecuvānta, Raza de soare, Alint-o mereu, Flori din īntregul rozar-curcubeu. Cāntece line si-n vis, paradis, Si fara prihana, cu suflet deschis, Paseasca īn viata, ocrotita de Tine ISUSE... Noi ne rugam, Se roaga bunica, Se roaga si cei ce azi nu-s aicea, Se roaga cei mari, Se roaga cei mici. Inalta rugaciuni amandoi Arturici. Ca s-o cresti īn credinta si-nvatarura! Binecuvānteaza parinte Divin Si umple-ne ruga cu-nteleptul AMIN! Catalin, sotul Ioanei |
Diana2007 spune:
Ultimul mesaj, promit !
V-am intrebat de faza cu iepurasul, nu m-am lasat si am gasit o explicatie ! De fapt mi-a dat-o yahoo, cititi aici pe cine intereseaza:
Explaining the Easter bunny
In Christianity, Easter marks the day that Jesus Christ was resurrected from the dead. So why then do so many equate the holiday with a giant rabbit that, somehow, lays multicolored eggs? What exactly is the origin of the Easter Bunny?
Folks are clearly curious. Web searches on "easter bunny origin" and "who created the easter bunny" are both off the charts in preparation for Sunday's holiday. Fortunately, the Web has answers. The good folks at Mental Floss explain how an often tuxedo-clad rabbit became equated with the holiday. And, believe it not, it's not as random as you might think.
Hundreds of years ago, "many pagan cultures held spring festivals." One festival was devoted to "Eostre, the goddess of dawn," and this Eostre was "linked to the hare and the egg, both symbols of fertility." Christian missionaries, in an attempt to convert the pagans, began to turn these festivals into Christian holidays by mixing the pagan traditions with their own. Two celebrations became one.
Ask Yahoo! notes that "eggs have long been a symbol of rebirth and thus associated with spring celebrations." Back in the 600s, "Pope Gregory the Great forbade the eating of eggs during Lent (the 40 days preceding Easter), and this helped make eggs a special treat at Easter."
The modern version of the Easter Bunny (cute and cuddly) was heavily influenced by German traditions dating back to the 1500s. According to Mental Floss, "The Germans converted the pagan rabbit image into Oschter Haws, a rabbit that was believed to lay a nest of colored eggs as gifts for good children."
Eventually, chocolate became just as popular a gift as pastel-colored eggs. And, if you ask us, a lot tastier.
Si iata si povestea de spus copiilor (preluata din mesajul lui denydeny)
Traditia spune ca denumirea Sarbatorii Pascale vine de la zeita saxona Eostre care a fost zeita Lunii. Deoarece in foarte multe culturi iepurasii sunt in stransa legatura cu Luna, zeita Eostre a fost simbolizata prin iepurasi si totodata asociata si cu fertilitatea.
Se spune ca aceasta zeita iubea nespus de mult toate vietatile pamantului. Intr-o zi, ea a gasit o pasare ranita, gata sa moara. A ingrijit aceasta pasare cum s-a priceput ea mai bine. In fiecare zi ii spala ranile si ii dadea sa manance din mancarea zeilor. Si, minune, dupa un timp, pasarea a inceput sa prinda puteri. Zeita s-a bucurat nespus.
Dupa alte cateva zile pasarea era complet refacuta, iar zeita a luat-o si a aruncat-o spre cer. Dar pasarea a cazut la picioarele zeitei, pentru ca nu mai putea sa zboare. Fusese salvata, dar o asteptau alte primejdii: animalele infometate ale padurii.
Zeita a inteles acest lucru si a transformat pasarea in iepuroaica. Nu mai putea zbura, in schimb se putea salva alergand foarte repede.
Iepuroaica si-a pastrat insa obiceiul de a face oua, pe care i le daruia zeitei drept multumire ca i-a salvat viata. Deci, iepurasul este cel ce aduce cadouri copiilor cuminti si care fac fapte bune.
+13 kg
Pucku spune:
fetelor va pup
Iepurasul mustacios, e de Paste norocos.
Nu-ti lasa cadou in ghete, are el alte secrete: pasca, oul inrosit, cozonacul, mielul fript si un Paste Fericit!
Ana LA MULTI ANI pt Tudor cu intarziere
cum mai e la scoala?
Adam Leo bine ai venit pe lume. Magda sanatate "puiutului". Cum mai e Olivia cu intoleranta?
A nascut si Ioana? Sabina bine ai venit pe lume. Refacere rapida mamico
Ce mesaj frumos, mi-a mers la inima
Sophia La multi ani. Olga..mai treci pe la noi..toate urarile de bine de Pasti si sa-tzi trraiasca printesa
Anka bine ai venit in Canada, integrare/acomodare usoara
Dragaica si eu te-am mai urmarit pe la diverse subiecte, felicitari inca odata pt samburei, sa fie sanatosi. sarcina usoara in continuare
Corina , Stephanie si Yann Edward + Totoku
"Important nu este ceea ce ti se intampla, ci felul in care reactionezi""
Diana2007 spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui pitilache Frumosul mesaj poetic pus de sotul de arturici la odisee:
|
Vai, ce frumos m-am emotionat toata
+13 kg
cge spune:
Paste Fericit !! si de la mine.
Sa va bucurati de zilele astea alaturi de cei dragi.
Am terminat si eu treaba, si gatitul,curatenia, si alergatul dupa copii, acum dorm.
O sa incercam sa ii trezim ca sa mergem sa luam lumina.
Sabina, sora de Arturici, bine ai venit pe lume !1
Ioana, felicitari si recuperare usoara.
S-a nascut la zi Mare.
Olga, `La Multi Ani` Sofiei.
Cristina,
mama lui Victor 07.01.2000 si a Ancai 16.09.2005
ankalaura spune:
Sunteti niste dragute! Multam de info cu alocatiile, ma apuc sa citesc acuma. La banca mergem luni, deci o sa avem contul deja cand ne vom programa pentru sin. Din cate am inteles de la banca, ne-ar da si cecuri pe loc, vreo 3 parca, dar o sa vad exact luni.
Am luat bicicleta fetei, ieri, pana la urma de la Toys R Us. Super utile informatiile de la voi, am fost si la Canadian Tire intr-o mare goana, insa nu erau decat 2 modele. Am ramas la una Princess la Toys. In seara asta au montat-o baietii si o vor aduce din garaj la noapte. Sunt multumita ca am rezolvat chestiunea cu bicicleta, ea isi dorea asa de mult, iar eu imi promisesem ca o va avea de Iepuras. Am fost stresata cu asta, mai ales ca programul magazinelor a fost redus, iar noi foarte somnorosi.
Azi ne-am luat si perdele si masa cu scaune, ... nu o sa ne grabim cu restul.