Nepotul meu

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Iasmin08 spune:

dulcetica, eu am o prietena care a terminat aceasta specializare in cadrul facultatii de biologie in anul 2000. Din 2000 si pana in 2010, au mai terminat inca 10 generatii de studenti. Ce presteaza si unde, nu m-a interesat, sincer. Dar aveam o parte din cursuri identice (io's cu biochimie). Sunt extraordinar de multe facultati fara viitor practic. Nu vreau sa nominalizez, nu vreau sa intru in polemici pe acest subiect. Faptul ca societatea noastra nu este capabila sa asigure locuri de munca unor oameni specializati pe anumite domenii nu e vina oamenilor respectivi. Cred ca tot ceea ce inseamna cercetare in Romania se apropie de punctul mort. Nu ca nu se face, se face, dar nu se doreste sa se subventioneze partea asta (cel putin nu in prezent). Da, fac carte multa (ca la n-spe mii de alte facultati).
Natasha nu m-ai jignit catusi de putin. Nu am facut acel comentariu sa jignesc eu. Am zis ca sunt persoane care chiar nu stiu ca exista asa ceva. Atata tot. Sper din suflet ca nu m-ai inteles gresit.
Cu respect,

Iasmin, mama de strengar de 8 anisori

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

Citat:
citat din mesajul lui Iasmin08
Sunt extraordinar de multe facultati fara viitor practic. Nu vreau sa nominalizez, nu vreau sa intru in polemici pe acest subiect. Faptul ca societatea noastra nu este capabila sa asigure locuri de munca unor oameni specializati pe anumite domenii nu e vina oamenilor respectivi.

ba sa-mi fie cu iertare,da' eu nu-s de acord cu tine!

Nu societatea trebuie sa fie capabila sa-tzi asigura tzie loc de munca,ca doar nu mai suntem in comunism cind toata lumea avea loc de munca,asa cum nu societatea te-a impins sa urmezi o facultate fara perspectiva!

Daca s-ar face o analiza in prealabil cu necesarul pe regiuni,nu ar mai fi un exces de avocatzi,psihologi,etc!

In Romania facultatea s eface d ecele mai multe ori in functzie de fitze,de curentul respectiv anului sau ma rog anilor,si nu de necesarul fortzei de munca specializate!

Asta daca vrem sa fim sinceri cu noi,daca nu...spunem ca avem, deficit de avocatzi,psihologi,sau mai stiu ce alte specializari!

dana

Mergi la inceput

Rectific, o sa zic ca societatea nu e pregatita pentru oameni specializati in anumite domenii. Personal nu cred ca cercetarea se poate face dupa ureche, nici nu cred ca se poate face intotdeauna fara sa implice un anumit necesar material. De pilda in universitatile din europe se poate face post-doc pentru ca au cum sa asigure experimentele.. la noi nu e o regula intotdeauna valabila. Oameni pregatiti pentru asta sunt. Nu au unde aici.
Dar evident nu trebuie sa fie toate lumea de acord, ca ar fi tare plicticos

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Iasmin08

Dar evident nu trebuie sa fie toate lumea de acord, ca ar fi tare plicticos

Adsica ce sa intzeleg de aici,ca am intervenit doar ca ...ma plictiseam?

Mergi la inceput

Nu am spus asa ceva, te rog frumos!!!! Am zis ca e bine sa fie pareri diferite, ca daca am zice toate aici acelasi lucru am parea ''brainwashed". Sincer, nu trebuie sa fii de acord cu mine, si eu sunt om si pot gresi. Mai ales ca ma raportez la experienta mea de viata.
Peace?

Mergi la inceput

Bineintzeles!

De asta am intrebat ca mie-mi place sa lamuresc...nelamuririle!

Dana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dulcetica spune:

Iasmin08,
Mie mi se pare aberant sa mai faca o facultate cu care la final sa nu poata lucra efectiv.Pai n-ajungem in acelasi punct?Teoretic ar fi timpul sa inceapa sa fie independent ,sa se intretina.Daca va face aceste studii,pur idealiste vad,se instruieste de amorul artei si va sta in continuare acasa ultraspecializat.
Are cineva idee citi licentiati in diverse specializari stau pe la mama pe acasa?
Ideea e ca acum ,neconstrins sa studieze ce doreste si sa-si vada de viata lui,liber ca pasarea cerului.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

Citat:
citat din mesajul lui dulcetica
Mie mi se pare aberant sa mai faca o facultate cu care la final sa nu poata lucra efectiv.

daca este dedicat si ii place foarte tare, daca intr-adevar si-a descoperit vocatia, niciodata nu e prea tarziu. o solutie eficienta ar fi sa obtina o bursa in afara ca sa si poata profesa - in occident, astea-s profesii de viitor si destul de bine platite. aici si-ar gasi job in mod sigur, dar presupun cu degree american sau poate chiar romanesc daca e posibil sa si-l echivaleze. nu exista problema fara solutie si vis fara cai de implinire, totul e sa vrei.

de principiu, e greu de stabilit o granita cand devine copilul total independent - probabil niciodata si nu cred ca ar fi de dorit- si cand ar fi ok pentru parinti sa-si ia mana de pe el total. eu cred in familie, in imaginea asta a unei armonii universale in care toata lumea ofera neconditionat si nu se numara dumicatii. dar inteleg ca, spre binele copilului, undeva se trage linie. unde, nu prea stiu, asta admit. presupun ca unde te lasa sufletul si unde ajunge cutitul la osul parintelui, caci fiecare avem limite si principii diferite.

Mergi la inceput

In aceeasi ordine de idei, dulcetica, poate sa faca altceva decat sa faca o facultate fara viitor. Cum spunea si mama lui Ion Creanga: trebuie sa fie si ciubotari. Ideea e, ca indiferent ce meserie isi alege, ce doreste sa faca, sa o faca bine si cu daruire. Bun, daca asta vrea- ecologie, sa studieze si sa plece acolo unde poate practica aceasta meserie. Doar nu e nimic batut in cuie, la varsta lui poate face orice isi doreste, are timp de absolut orice.
Insa din cele ce am inteles pana acum, cam vrea para malaiata in gura lui natafleata sau...''ia o pauzati's posmagii". El sa nu miste un deget pentru crezul lui. Aia vad eu a fi problema, nu crezul lui. Daca ar fi vorba ta, asa de ecologist, apai ar merge pana in panzele albe, nu cu spirale pe la Costinesti, ca asa nu salvam natura...
Indiferent cum spunem , eu vad ca toate doamnele de aici au in mare aceeasi viziune asupra problemei. Parintii trebuie sa ii taie subventia, iar dragul de nepot sa coboare de prin Shambala pe la noi prin Romania si sa se apuce intr-un fel sau altul sa se implice serios in cele materiale.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Luna1 spune:

Am trait sa o aud si pe asta, ca facultatea ecologica e o prostie fara perspective.

Sincer baiatul asta daca va studia asta vede in perspectiva, in sensul ca poate e timpul ca Romania sa nu mai scoata psihologi, avocati si Economisti pe banda ca asa e trendul ci sa caute sa se studieze cu adevarat ce este necesar.

De ex poate baiatul asta nu va lucra intr-o multinationala cu mii de euroi lunar, insa poate va infiinta el o asociatie ecologica in timp care va invata si educa romanul ce inseamna reciclare, unde se arunca chistoacele de tigari, cum se preserva padurile, sincer Romania are nevoie de ecologisti ca de painea calda si poate baiatul asta a observat asta.

Sau poate vrea sa plece in lume sa salveze, delfinii, sau tigrii, sau ciorile, treaba lui, daca asta ii este visul de ce ar trebui sa se conformeze dorintelor societatii?

Problema care o vad eu cu adevarat este urmatoarea: mama i-a cumparat garsoniera, masinuta, si avea si renta lunara. Ei uite eu aici vad marea problema in societatea romaneasca, mi se pare ca da nastere la paraziti.

Mamica de stelute Cosmin (30 iulie 2001) si Adelise (11 august 2007)

Mergi la inceput