Nepotul meu

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns dulcetica spune:

Nu va pleca sa lucreze in occident pentru ca ,citez:"romanii i-au imbogatit pe occidentali muncind aproape gratis pentru ei si ridicindu-le nivelul de trai".Am incheiat citatul!
Luna 1 ,sint de acord ca noi le suflam puternic la minunatii nostri in fund,ca asa face romanul;percepem si noi ca nu e bine si totusi nu e roman sa poata dormi de grija copilului.Vad ca si atunci cind pleaca pe alte meridiane ,politica nu se schimba,asa cum spune si Conchita.E foarte greu sa spui stop sau macar mai usurel.Multe dintre noi au copii micuti si totul pare natural,desi eu si acum constientizez, ca nu e nimic din ce ar putea dori sa nu primeasca si practic nu vad ce si-ar mai putea dori....si toate astea pentru satisfacerea dorintei noastre de a nu-i lipsi nimic, anticipind si cea mai mica dorinta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Luna1 spune:

dulcetica precum orice roman veritabil iti dai seama ca nu ma dezic nici eu de la suflatul in fund. Ma vad acum, cum deschid pruncii gura cum hop si eu repede sa aiba "saracii". Insa o admir pe soacra-mea, sotul meu a facut si scoala si universitatea pe barba proprie, mama lui l-a ajutat moral doar si a reusit in viata f bine. S-a mutat de acasa practic cand a plecat la Uni la 19 ani, apoi cand s-a intors de la Uni si-a inchiriat apt, apoi la 25 ani si-a facut rata la apt pe turta lui si posibilitatile lui. Si cam toti copiii fac asa aici.

Le mai cumpara parintii vreo rabluta de masina, le mai plateste chiria la UNI insa cu niste conditii nu asa pe ochi frumosi.

Eu mi-as dori cand ajung ai mei la varsta de condus si universitate sa pot sa le iau una alta insa numai ca rezultat al unor aspiratii in viata oricare ar fi alea. Sa studieze ce vor dar sa-i vad motivati, fericiti, sau chiar sa nu studieze de nu i-or duce capul insa sa ii vad ca au un scop in viata, nu doar acela de a parazita societatea.

Mamica de stelute Cosmin (30 iulie 2001) si Adelise (11 august 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Natasa spune:

Iasmin, cum sa ma supar pe mesajele tale mai ales ca sintem si de acord?:)
Le raspund fetelor care spun ca e minunat sa faci ecologia, ca e de viitor etc: Problema copilului asta crescut precum viscul (adica parazit sau hemi-parazit, cum vreti sa-i spuneti :)) este ca "ecologia" e doar o vorba goala, ca daca nu-i place cartea, n-o sa-i placa nici biologia, chimia, fizica si alte materii "nesarate" care nu salveaza lumea imediat. In strainatate nu pleaca sa nu cumva sa-i imbogateasca pe aia, deci e si patriot nevoie mare. Vrea sa faca "ecologia" si intre timp sa-l mai tina mamitica si tanti Mita (nu ma refeream la tine, Dulcetica) si apoi sa salveze Romania de la poluare, mizerie si exploatarea statului. Foarte amuzant, dar daca parintii nu vor sa aiba la usa chiar parazitul perfect, poate ar fi cazul sa-l dezmeticeasca un pic in loc sa-i mai sufle in fund si sa-i ofere excursii prin Asia. Pina si viscul se dovedeste util din cind in cind!

Mergi la inceput