Nepotul meu
Raspunsuri - Pagina 5
Natasa spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Macrina Mie mi se pare crud din partea parintilor sa ii ceara sa se integreze, fara sa-i asculte dorintele.. Poate chiar vrea sa faca altceva decat sa mearga la servici 10 ore /zi alti colegi, ce-i rau in asta? |
Ma faci sa rid, cred ca proiectezi asupra domnului goe relatiile tale cu proprii parinti. Deci, tinarul neinteles de parintii cruzi are casa, masina si mama nu se indura sa-i spuna ca a aflat a fost exmatriculat. In schimb, el chiar da dovada ca face ceva pe lumea asta, adicatelea yoga, maninca iarba si si-a inchiriat garsoniera pe care i-au cumparat-o parintii cei cruzi (asta e semn ca e va fi un eco-economist :)) Hai serios acum, la 22 de ani lumea munceste, nu sta pe banii parintilor care pe deasupra mai sint si niste incuiati si nu inteleg geniul odorului. Ia sa se trezeasca cu burta goala, fara venituri si fara amici care sa-l tina in spinare (ca asta dureaza putin si oricum, pina acum el s-a prezentat cu banii) si sa vezi cum isi schimba opiniile.
Datoria unui parinte nu e sa creeze paraziti care mimeaza gindirea si salvarea planetei, ca la urma urmelor multi am face asta numai sa nu ne mai exploateze statul asta rau. Munca nu place nimanui, numai ca domnul Goe se ascunde dupa lozinci gaunoase si crede ca e mai destept decit prostii care muncesc.
inaioana spune:
Natasa, domnul Goe nu s-a nascut domn Goe ci a devenit asa "datorita" mamicii, mamitzicii si lu' mam' mare.Aici e cheia problemei.
Ioana cu Serghei (2 mai 2006) si Katja (30 martie 2004)
Iasmin08 spune:
citat din mesajul lui Natasa Dar ce naiba e aia "daca vrea sa faca ecologia, sa o faca?" Ce e aia "ecologie"? (...) realizati ca asta cu "facultate ecologista" e o prostie? |
Natasa, nu cred ca te-am inteles bine, imi cer scuze. Exista in cadrul facultatilor de biologie (atat la univ. din Bucuresti cat si la cea de la Iasi), sectia de Ecologie. Si e cat se poate de serioasa, te asigur. Sper ca nu ai vrut sa insinuezi altceva?
Iasmin, mama de strengar de 8 anisori
mihaela_80 spune:
Mie mie se pare caz tipic romanesc, tinem copilul in puf atata timp cat corespunde viselor si asteptarilor noastre, cat putem "sa ne retraim copilaria si viata prin el" (cum scrie si Capraru in Mama si Copilul), dupa care ne transformam in parinti chinuiti cand el indrazneste in sfarsit sa aiba o voce proprie.
Dupa caz, asta se intampla mai devreme sau mai tarziu, dar inceputul e acelasi : copilul e "printul" sau "printesa" familiei (adica are totul pe tava si nici un fel de responsabilitati), are parte de "tot ce e mai bun" (obsesii la iaurturi, pantofi cu talonete nemaivazute pt copii sanatosi), i se ia partea intotdeauna, indiferent ce face, ca loveste sau jigneste alti copii, ca nu e serios la scoala si atunci se merge cu scandal si acuzatii de nedreptatire la profesori - "niste nenorociti", etc.
Dupa care, la un moment dat, el inceteaza sa mai implineasca asteptarile si proiectiile parintilor si auzim ca "s-a schimbat dintr-o data", "a intrat intr-un anturaj", orice, numai sa nu vedem ca n-am vrut niciodata sa-l vedem asa cum e, cu putintele si neputintele lui. Si tot ce isi doresc parintii nu e adevarul si sa faca ordine in relatia aia, ci "sa fie totul cum a fost", back on track, si sa uite de perioada asta nefericita.
In cazul de fata, cred ca e irelevant daca i se mai dau bani sau nu, ar fi o masura de forta, la urma urmei. Relevant ar fi sa fie ascultat cu inima deschisa, sa se comunice cu el si sa simta ca parintii se straduiesc sa il inteleaga. Sigur nu s-ar mai ridica de la masa.
dulcetica spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Iasmin08
Natasa, nu cred ca te-am inteles bine, imi cer scuze. Exista in cadrul facultatilor de biologie (atat la univ. din Bucuresti cat si la cea de la Iasi), sectia de Ecologie. Si e cat se poate de serioasa, te asigur. Sper ca nu ai vrut sa insinuezi altceva? Iasmin, mama de strengar de 8 anisori |
Am asteptat sa spuna altcineva ca si asta cu facultatea de ecologie reprezinta cai verzi pe pereti ,pentru ca n-am dorit sa influentez opinia publica si asteptam sa vad daca mai gindeste cineva asemanator.Ca toata lumea am auzit de salvati balenele,pinguinii si nu stiu ce ecosistem,insa in Romania, inca n-am auzit sa profeseze cineva in acest domeniu si mai ales sa vad vreun efect, macar subtil.
Eu nu spun ca nu exista aceasta facultate ,dar din pacate nu stiu ce studiaza efectiv,care e statutul juridic la profesia asta ,ce calificare da si ce forta are aceasta licenta?
Nu cumva e alta universitate importata din occident fara sa aiba vreo aplicabilitate?Au terminat serii de studenti ecologia?Ce presteaza efectiv?
Natasa spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Iasmin08
Natasa, nu cred ca te-am inteles bine, imi cer scuze. Exista in cadrul facultatilor de biologie (atat la univ. din Bucuresti cat si la cea de la Iasi), sectia de Ecologie. Si e cat se poate de serioasa, te asigur. Sper ca nu ai vrut sa insinuezi altceva? Iasmin, mama de strengar de 8 anisori |
Iasmin, m-ai inteles bine si imi pare rau daca am jignit pe cineva apropiat care a facut facultatea de ecologie. Din pacate,cunoscuti de-ai mei care au facut facultatea asta (pentru ca se intra usor, nu pentru ca aveau vreun ideal de a salva lumea) nu au niciun loc de munca in domeniu si nici nu prea se stie cu ce se maninca disciplina asta in Romania. In plus, ceea ce nu stie personajul fara chef de munca si studiu prezentat mai sus e ca si aici il vor plictisi niste profesori cu materii nu tocmai simpatice daca nu ai chef de invatat. Dar sa spunem ca la urma-urmelor e putin important ce facultate termini, mai important e ce stii sa faci si ce vise ai, dar culmea, asta presupune munca si nu spirale yoghine la COstinesti si Herculane :)
Iasmin,
A_Iulia spune:
Citat: | ||||
citat din mesajul lui dulcetica
Am asteptat sa spuna altcineva ca si asta cu facultatea de ecologie reprezinta cai verzi pe pereti ,pentru ca n-am dorit sa influentez opinia publica si asteptam sa vad daca mai gindeste cineva asemanator. |
Dulcetica, la fel ati fi reactionat si daca ar fi spus ca vrea sa faca de exemplu conservatorul, ca deh, nu are sanse la prea mult5e locuri de munca si in concluzie nu prea are aplicabilitate in Romania?
Mik spune:
Mey, studiile de ecologie nu sunt "neaparat" o moda/o bazaconie/o chestie.
Asta e impresia din afara ca ecologie sunt balene de nu-stiu-care si pasarele-care-cinta.
Am o buna parte din studenti care studiaza ecologie si e cu foarte larg cimp de studiu : inginerie, metode chimice, modelizare matematica.
Si job-uri isi gasesc cu usurinta. Sper ca in Ro sa inceapa sa se creeze astfel de posturi pe linga primarii, la nivel de prefectura de judet si in regiile de distributie.
Acum ca sa fiu on topic : e vina parintilor ca nu au supravegheat atent odrasla si nu i-au impus limite si obligatii (e intolerabil ca junele sa nu accepte nici o discutie, mi se pare imatur ca sa nu zic mai rau). Pentru moment nu cred ca exista solutie ideala, parintii ar face bine sa incaseze ei chiria si sa-i puna in vedere sa-si reia studiile.
Pe de alta parte, cred ca junele e mai mult decit recuperabil caci are un comportament destul de coerent.
dulcetica spune:
Dulcetica, la fel ati fi reactionat si daca ar fi spus ca vrea sa faca de exemplu conservatorul, ca deh, nu are sanse la prea mult5e locuri de munca si in concluzie nu prea are aplicabilitate in Romania?
[/quote]
E numai parerea mea pentru ca in final ei vor face cum cred:conservatorul e in regula pentru ca sintem melomani,insa tot din punctul meu de vedere DJ nu e OK,pentru ca se intimpla sa ajungi la 50 de ani si ,nu mai ai rabdare sa treaca noaptea , stind in club cu copii doi pe un buletin.
Alizee spune:
citat din mesajul lui inaioana domnul Goe nu s-a nascut domn Goe ci a devenit asa "datorita" mamicii, mamitzicii si lu' mam' mare.Aici e cheia problemei. |
Asa este. Cand un tanar este atat de iresponsabil : isi abandoneaza facultatea, dar nu are curajul sa discute cu parintii lui, mai mult de atat, chiar mamei sale ii este teama sa discute cu el despre asta.
Raspunsul se afla in educatia si timpul pe care i le-au oferit parintii. Degeaba au parintii bani si muncesc din zori pana in noapte pt confortul copiiilor, daca nu se implica si in comunicarea cu ei.
Mie imi place modelul celor din Canada, unde copii de 16 ani lucreaza 2 sau 4 ore pe zi; ii ajuta sa ajunga adulti responsabili.
Cu alte cuvinte, in acest caz, nu numai tanarul este de vina, ci in special parintii, care nu au stiut sa ii castige increderea, astfel incat el sa vorbeasca cu ei fara a-i fi teama.
allinta
A fi fericit nu inseamna ca totul este perfect.
Inseamna ca te-ai hotarat sa privesti dincolo de imperfectiuni.