Nepotul meu

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns dulcetica spune:

Blackgirl eu sint perfect de acord,nu cu mine-i problema.Tu nu pricepi ca statul te fura si ne indobitoceste sistemul?E greu sa impui cuiva care are principii de viata foarte bine definite.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sdcristian spune:

pai e simplu

vrei sa ai unde locui - faci asta (muncesti, studiezi, ce vrei tu da faci ceva util)

vrei mancare - faci si asta

nu faci nu primesti. si na, pleaca odorul la prieteni, aia il tin doua trei saptamani pana raman si ei fara bani, dupa care vine acasa cu coada intre picioare si se pune pe o treaba. orice vrea el, dar util sa fie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blackgirl0 spune:

Exact! L-or tine aia o vreme, insa cand vor vedea ca gluma se ingroasa il vor lasa balta! Sa vezi cum se vor cerne prietenii lui cand numai vin bani de la babaci!

Nu trebuie spus direct: la munca sau la studiu! Ci lasat sa vada treptat consecintele actiunilor sale. Daca-i destept, se prinde el de idee.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Madi25 spune:

Cred ca el se poarta asa pentru ca a primit totul pe tava. Imi pare rau daca gresesc, este doar o parere personala. Daca in perioada studentiei ar fi fost constient de ce efort fac parintii sai, poate ar fi avut alta atitudine vizavi de scoala si de viata. Daca nu i-a placut facultatea, putea sa renunte si sa se transfere la alta, sau sa lucreze, oricum sa faca ceva util cu timpul sau. Dar din moment ce a considerat ca totul i se cuvine si nu trebuie sa munceasca pentru nimic, a ajuns in situatia asta.

Si referitor la prieteni, atunci cand ai bani garla pentru iesiri in oras, ai si o gramada de prieteni. Cand nu mai ai bani si nu poti sa faci fata la atatea iesiri, si prietenii se triaza si sunt curioasa cu cati ramai in realitate. La varsta lui si in ziua de azi mai rar gasesti unul sau doi prieteni adevarati care sa iti fie alaturi si la bine si la greu. Si pentru aceia merita sa faci eforturi ca sa ii pastrezi, dar restul...

Asa ca eu as fi curioasa sa vad daca parintii lui nu ii mai dau bani, nu il mai sponsorizeaza prietenii sai ce vor face? va fi doar o problema de timp pana ii dau si ei pasi...

Una din problemele sale este ca nu apreciaza eforturile familiei sale, nu apreciaza valoarea banului si nu stie cat de greu se castiga banii. La aceste lucruri si parintii au o parte din vina. Dar niciodata nu e prea tarziu pentru a se autoeduca. Solutia? Sa fie lasat sa se descurce singur o vreme si ii vor iesi din cap "fitzele". Va constientiza ca ori se pune pe treaba, ori e bai!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bird70 spune:

Eu cred ca rezolvarea e simpla. Parintii trebuie sa-i spuna 'baietelului' ca ei au incercat sa-l ajute financiar cat este la facultate ca sa-i dea un start in viata. Dar daca el nu mai invata, avand in vedere ca este adult si nu are nici o problema care sa-l impiedice sa isi castige singur painea, nu il vor mai sustine in continuare. Eu as pune o limita, sa zicem urmatoarele 4-6 luni, perioada in care baietelul sa-si gaseasca de lucru, dupa care ajutorul financiar va inceta. Eu nu m-as certa cu el si nu as argumenta nimic, i-as aduce la cunostinta decizia si gata. Daaa, guvernul ne fura pe toti, nu doar pe el dar si pe parinti si cu banii pe care parintii ii dau lui mai bine se duc intr-o vacanta sau fac ceva placut pentru ei ca sunt si ei obositi saracii si merita un tratament mai bun dupa atata furatura de la stat .

Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simi spune:

La 22 de ani nu vad de ce parintii trebuie sa-l mai intretina! Mai ales in conditiile in care "odorasul" nu mai merge la scoala si nici nu vrea sa munceasca. Si eu am baiat mare, nu chiar de 22, il tin la scoala ,ii asigur casa-masa cu o conditie: la sfirsitul fiecarui semestru vreau sa vad buletinul de note sa ma asigur ca reuseste bine la toate cursurile (adica cu medii decente). Pentru distractii, iesit cu prietenii, scoala de soferi si alte angarale, munceste singur (are job part time de cind avea 16 ani).

E vina parintilor. Deci puisorul e exmatriculat, iar parintii nu indraznesc sa deschida subiectul. Ce-as face eu, pusa in aceasta situatie. In primul rind as vinde garsoniera, masina si celelalte facilitati, i-as face bocceluta si i-as ura mult succes in viata . Principiile lui cu ecologia nu are decit sa le aplice, dar pe banutii lui!

Ah si am uitat, cu banii luati pe garsoniera si masina as pleca intr-o excursie in Japonia, cu sotul!

Copilul trebuie sa stie (mai ales la 22 de ani...)ca totul e pe bani. Nimic nu pica din cer, banuiesc ca parintii au muncit din greu pentru a-i asigura lui D-l Goe comforul respectiv! La munca daca scoala n-a vrut!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns betiana spune:

Parerea mea sincera este ca acest tanar a fost obisnuit cu un anumit standard in viata. Parintii au gresit. Tanarul este un pic imatur. Viata nu inseamna numai prezent, ci si viitor si bineinteles si trecut. Daca trecutul a fost " pe roze" sa isi imagineze si scenariul pentru un viitor fara scoala, profesie, afacere. Poate are nevoie intreaga familie de un psihoterapeut pentru a ajunge la un numitor comun. Daca iubeste ecologia poate face voluntariat intr-o organizatie. Poate astfel va intelege ca a respira aer curat, a proteja pamantul etc. avem nevoie de filtre... ca filtrele inseamna a concepe si confectiona masinarii... cine le confectioneaza ? ... inginerii... ca sa ajunga ingineri au facut niste studii... exista un lant de intrebari si raspunsuri. Daca el nu le poate gasi singur, poate va gasi ajutor in sanul unei organizatii de tip green-peace.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blackpanterro spune:

Eu vad o singura problema aici, faptul ca inca il intretin parintii...in rest poate sa faca si sa studieze ce vrea el ca doar nu o sa traiasca ca sa infaptuiasca dorintele parintilor lui, e o fiinta umana cu interese proprii si nu un catel ce executa ordine. Daca vrea ecologie sau aorice altceva asta sa faca, chiar nu vad o problema aici, dar sa se si intretina singur.

Adriana 17+ si Aidan Alexander - 4 ani
A ticket to hell has never been funnier

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihuta spune:

Dar ce trista ar fi lumea asta plina doar de furnicute si fara nici un greieras !...

Pana la urma trebuie sa existe si non-comformisti si deschizatori de noi trenduri si mai trebuie sa existe si persoane care sa-i sponsorizeze.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Macrina spune:

Mie mi se pare ca tanarul acesta a dat dovada ca poate face ceva, dar e debusolat.. Eu ca mama m-as teme foarte tare daca ar incepe cu droguri si anturaje dubioase. In rest, daca pot sa-i asigure nevoile de ce nu?
Mie mi-a fost extrem de neplacut sa fiu impinsa de la spate sa fac o alegere, iar cand parintii mei mi-au spus ca nu stau la hotel in casa lor mi s-a rupt inima..
Nici acum nu pot uita asemenea vorbe neplacute..
Ma asteptam ca ei sa ma sustina pana in panzele albe...
Si nici n-am rupt pantofii pe la discoteci..
Doar ca fiecare tanar are momente cand se simte nesigur..
Chiar credeti ca va fi un intretinut pana la 40 de ani?
Va avea timp sa se preocupe de ziua de maine destul in viata.
Mie mi se pare crud din partea parintilor sa ii ceara sa se integreze, fara sa-i asculte dorintele.. Poate chiar vrea sa faca altceva decat sa mearga la servici 10 ore /zi alti colegi, ce-i rau in asta?

Mergi la inceput