Nepotul meu

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns sdcristian spune:

sa-i anuleze cardul, sa nu-i plateasca mobilul, sa nu-i dea bani cash

sa vezi cum se aseaza sa discute

ca zicea formalhauti - daca nu vrea sa faca facultate nu e mare problema. doar atunci sa se angajeze undeva. sa faca ceva. chiar si munca voluntara la inceput - important e sa faca ceva util, sa nu piarda vremea cu discutii si vise.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rrox3 spune:

Copilul este acum adult. Parintii ar trebui sa accepte asta.
Oare tanarul si-a ales cu adevarat singur facultatea la care a mers? A fost drumul pe care si l-a dorit in viata? Daca nu, probabil ca a fost un compromis pe care nu a mai fost dispus sa-l respecte la un anumit moment. Daca da, nu-i nimic nou sub soare ca un tanar de 18-19 ani sa nu stie exact ce-si doreste si sa-si schimbe optiunile. E dreptul lui. Ceea ce nu-i dreptul lui este sa-si abuzeze parintii.
Eu i-as da o perioada limitata de timp in care sa devina independent financiar, sa se sustina singur prin munca. Dupa care i-as taia finantarea. Doar finantarea, nu si suportul afectiv. Si i-as arata foarte clar ca-i respect opiniile si-l consider indreptatit sa gandeasca cu propriul cap ce vrea sa faca cu propria lui viata.

Roxana, Mariuca (n. 1 iulie 1999) si Ioana (n. 23 martie 2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dulcetica spune:

Formalhauti,parintii lui nu-s rigizi.Daca-si lua tinarul un servici ar fi fost excelent.In cazul lui problema e ca una predica si alta face.Adica in perioada asta s-au dus pe apa simbetei o gramada de bani.Pacat! Stiind ca nu vrea sa studieze ar fi avut posibilitatea sa se replieze mai demult.Eu am vaga banuiala ca nici facultatea de ecologie n-o s-o faca,pentru ca daca ar fi realmente preocupat de asta face efectiv ceva ,nu numai conversatii inaltatoare.De exemplu acum ar planta copaci pe versanti sau ce voluntariat mai fac organizatiile care protejeaza mediul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rrox3 spune:

Dulcetica probabil habar nu are ce e aceea responsabilitate. Si nu stiu daca e numai vina lui. Zici ca a trait foarte bine, ba chiar parintii l-au dotat cu de toate imediat ce a devenit student, fara ca el sa contribuie cu nimic. Dupa parerea mea, parintii au procedat gresit.
Nu vrea sa discute fiindca refuza sa se lase controlat si, probabil, el asa percepe orice invitatie la discutie.
E momentul sa afle si sa simta ca are si drepturi si responsabilitati si, pur si simplu, ca nu e posibil sa nu faci nimic si sa traiesti bine, chiar si minimalist si ecologist.

Roxana, Mariuca (n. 1 iulie 1999) si Ioana (n. 23 martie 2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mgabi spune:

Buna.

Cati ani are acum "micutul" scolarel? Parintii au impresia ca daca "copilul" face ce vor ei va fi un om perfect in viata? Este normal ca si parinte sa-ti doresti ca, copilul/copii sa faca mai mult decat ei, dar in anumite limite. Nu cere mai mult decat el poate. Daca au vrut ceva din partea lui, iar el nu le-a implinit visurile, pentru ei copilul a devenit un rau voitor. Invers in ochii copilului, care desi acum este un adult , parintii au devenit niste dusmani.
Cand unui copil ii spui nu te duci acolo si faci asa pentru ca asa vreau el, el chiar va face tot pisibilul sa faca invers pentru ca asa simte el. Societatea s-a schimbat, modul tinerilor de a privi viata numai este asa simpla ca pe vremea parintilot nostrii.
Ma marit, fac copii, spal rufe, fac mancare, merg la mama la sapat, pun muraturi, varza si in rest crosetez si etc.....
Se pare ca este o moda la noi. Daca intrebi si femeia de servici ce este copilul tau: A!Pai e student!
Fara studii la facultatea X este o rusine pentru parinti? Daca nu are vocatie pentru asa ceva de ce trebuie fortat?

Sa fii om e lucru mare!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tic_tac spune:

"copilasul" asta are conditii bune de trai, indiferent unde locuieste sau se plimba. daca si-a putut permite sa plece prin Asia nu mai trebuie sa fac alte comentarii.

problema evidenta e ca tinerii obisnuiti nu au nici un viitor in tara asta.
alta e situatia daca babacii ii asigura traiul, indiferent ce ar face nu prea le pasa parintilor daca au sursa de venit asigurata.
sau ar putea sa plece iar in Asia si sa caute Nirvana, nu ii trebuie decit spiritul liber...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blackgirl0 spune:

Si daca numai primeste niciun ban de la parinti ce se poate intampla? Isi pune streangul de gat?

Hai sa fim seriosi! Si eu cred ca parintii au gresit in stil mare. Copilul trebuia responsabilizat treptat. Vrea studentie? In camin! Vrea masina? Sunt autobuze/tramvaie/metrou. Vrea bani de cheltuit? Munceste ceva, orice. Part time, la firma familiei (daca exista), bate covoare, tehnoredactare, masaj, vanzari, distributie. Sau invata pentru bursa. Si bursa este bani!

Si daca acum si-a descoperit marea vocatie foarte bine! Ma bucur pentru el! Insa sa-si plateasca singur-singurel studiile, mancarea, chiria, transportul, hainele, fitza cu muzica.

No, acum intrebarea este: pe parinti ii rabda inima sa-si vada odorasul punand osul la treaba?

Sunt mai radicala caci eu nu am avut parte de nimic din ce a a vut nepotul tau si sunt bine mersi. Nu am murit!

Mergi la inceput

Micutul are 22.Parintii sint depasiti doar in viziunea lui ,in realitate n-au decit 46 de ani si nu doresc sa realizeze mai mult decit ei,macar egal.Copilul nu e analfabet,are potential si nu i s-a impus impotriva vointei lui.In timp orizonturile s-au deschis ,ca din start pareau sa corespunda .
In Asia a fost cu parintii,miraculos ,pentru ca nu mai agreaza compania.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blackgirl0 spune:

Asa si? Are 22 de ani. Sotul meu muncea pentru a se intretine la facultate de la 18 ani. Si nu a murit! Repet: suntem bine mersi, intregi, cu banutul castigat de noi (bine, eu recunosc ca am stat la mama in perioada studentiei). Deci de ce nu s-ar putea proceda la fel cu nepotul tau?

Mergi la inceput

Banui ca pleaca la prietenii lui,cel putin in prima faza....eu stiu ce o sa faca?Tocmai asta intreb: cum l-ar determina sa munceasca la santuri si sa nu mai piarda vremea cu amicii.Astia cred ca se sustin la greu,ca doar unu-i universul si se concentreaza sa-l salveze.

Mergi la inceput