Dovlecei de septembrie-octombrie2009 *120*
Raspunsuri - Pagina 12
santorini spune:
Lullaby imi pare tare rau ca au reaparut bubitele. Poate nu ar strica sa-i faci testul de alergie la oua!
de Andrei-Alexandru (24.08.2009)
BOTEZ
POZE DE ANDREIUTZ NAZDRAVAN
Lali_mete spune:
Am inchis tv-ul si m-am pus pe dat telefoane ... M-am apucat de ceva,si anume sa imi cunosc toti verii din partea mamei(eram 27 la ultima numaratoare).9 cunosc bine,noi suntem 3,pe 2 ii tin minte vag,cu o verisoara am vorbit pentru prima data azi...mai am 12 dar dau eu si de ei cumva,candva.Am si eu un stol de pasarele in cap,care uneori fac valva in creieras si mai imi vine cate o idee de asta.Stiti ce misto este sa suni si sa spui:"buna,sunt verisoara ta,ce mai faci?" si cealalta persoana sa ramana fara cuvinte ..
Lali Lacra de
Paul-Iulian
moni_iulia spune:
Citat: |
citat din mesajul lui raluk16 Moni_iulia si Alex zilele trecute cand era frig papa noaptea si la 5 ore. De cand e cald papa la 2 jumate, deci nu inseamna ca daca vrea papi mai des nu se mai satura cu laptele tau. Asta e fraza pe care o aud numai la femei nepricepute, nu cred ca doctorul tau ti-a zis-o. Sanii tai raman goi, nu mai iese lapte si bebe plange si nu poate dormi de foame? Am citit undeva asa: ca daca bebe papa mai repede de 3 ore, e sete. Daca bebe vrea sa pape continuu , fara sa para voios si fericit imediat dupa mancare, atunci se pune problema ca din anumite cauze de oboseala sau hormonale mama nu mai produce lapte suficient. Dar parca tu ziceai si acu vreo doua saptamani ca vrei sa incepi diversificarea si daca doctorul ti-a recomandat sa mergi pana la 6 luni, nu? Eu credeam ca ai tot inceput atunci, stiu ca te-am intrebat ce te-a facut sa iei decizia asta. Si cu supica le auzeam pe fete ca trebuie inceput cu cate o leguma, nu cu toate legumele deodata, si mai ales ceapa si ardeiul introduse mai tarziu, dupa radacinoase si dovlecei. Mami fericita de minune Alex (16 octombrie 2009) |
Eu lapte am (inca tasneste),dar puiul imi papa si din ora-n ora cateodata iar pana de curand asta nu se intampla.Eu am sunat dr si i-am zis ca am senzatia ca nu se mai satura si ideea de diversificare a venit din partea ei desi la 4 luni imi spusese ca mergem pe lapte pana la 6 luni.Acum, daca am inceput cu trei saptamani mai devreme si papa si el o cana de zeama la pranz nu cred ca-i bai.Intentionez sa introduc cate o leguma pe saptamana in piure.Supa asa mi-a zis dr s-o fac cu toate odata(mai putin ceapa si ardei).Mi se pare aiurea sa-i dau zeama de morcov fiert o saptamana...Papita asta ar trebui sa-l ajute sa creasca armonios ori zeama respectiva nu ar fi superioara lapticului nici asta din toate legumele nu stiu daca-i eDovelcel n-am pus ca astept sa iasa cei din productia proprie(momentan sunt la ghiveci).Pe langa supita asta de la pranz care peste cateva zile va incepe sa se ingroase putin ii dau completare laptic si in restul zilei la cerere si nu ma grabesc cu introdusul fructelor si cu atata mai putin a carnii si lactatelor.Sper sa-l cresc sanatos.Sunt deschisa sfaturilor si pt ca ai zis de ceapa si ardei am sa incerc sa gasesc si o explicatie.
Mamica iubitoare de Tudorita Mihaita in asteptarea primaverii
Romania- The land of choice
bely spune:
raluk Alexutul sa-i treaca. Ce rau imi pare ca treci prin astea, te imbratisez sa ai forta de a trece peste maraieli. Si eu stiam ca microunde nu e bun, am sa-i fierb sau cand sunt bine coapte am sa-i dau pe razatoare.
Pe la 5 luni si Patri mi-a facut colici vreo 2 zile, si n-am aflat de la ce. Sper sa treaca repede si la voi.
hepilica spune:
Salutare!
Am aparut si noi. Am stat mai mult pe-afara azi. A fost super fain.
Parca am deschis ACASA TV. Eu nu ma uit pe programul asta pentru ca ma deprima ingrozitor si trebuie sa fiu o mamica vesela si cu capul pe umeri, nu sa ma incarc negativ cu grijile, neputintele si necazurile altora. Atunci cand pot ajuta, ajut. Vibrez afectiv la necazurile altora si ma preocupa poate prea mult. Cand aud la TV si stiri cu oameni care chnuie animale, imi pun mainile la urechi, sa nu mai aud. Dar cu oameni? Zau, daca as mai deschide forumul asta daca as stii ca cineva zilnic ne povesteste cazurile disperate de pe ACASA TV.
lali, te rog nu te supara, dar cred ca si tie ti-ar prinde bine sa nu mai uiti. Ne-ai povestit deja 2 cazuri groaznice. Zau, daca vei continua sa ne povestesti, eu voi sari peste postarile tale. Te rog nu te supara, dar pur si simplu NU POT!. NU POT SA PLANG PENTRU TOT CE VAD SI SA DISPER, CAND EU AM UN COPIL DE CRESCUT CARUIA TREBUIE SA II TRANSMIT O STARE DE BINE, NU INCARCATURA MEA NEGATIVA.
Eu intru aici sa ne sfatuim, sa gasim info utile, sa ne veselim, sa ne mistocarim, sa ne impartasim grijile, temerile, necazurile legate de copiii nostri. Daca gresesc cu ceva, iertare!
Vroiam sa spun ca m-a incantat mesajul Dianei referitor la puiutul ei cu DA. Asa ma bucur cand vad ca lucrurile se misca. Si mi-o amintesc pe Diana disperata cu vreo 2-3 saptamani in urma, cand pur si simplu nu stia ce sa mai faca, iar puiul ei suferea tare. Acum o vad relaxata si oarecum stapana pe situatie. Sau macar securizata intr-un fel.
Ma tot intreb, oare la noi de ce nimeni, in cazul DA, nu ajunge la o concluzie, la un rezultat. Toti medicii se multumesc sa prescrie creme, fara a incerca sa ajunga la cauzalitate. Sigur, adevaratele cauze inteleg ca nu se cunosc, dar, iata, Diana e oarecum mai linistita acum, pt ca STIE! A descoperit niste lucruri in legatura cu puiul sau si ACUM STIE ca DA este UN SIMPTOM al CEVA.
Iar imi amintesc si ma revolt pe sistemul nostru medical. Toti isi dau cu parerea, toti prescriu, dar niciunul nu INCEARCA. Prescriu creme, fara a face mai mult decat atat. Uneori am impresia ca astia nu gandesc mai departe de specialitatea lor. Imi amintesc de Fragutza, care A ALES EA, sa mearga la alergolog parca, nu i-a recomandat cineva, vreun medic. Poate gresesc??
In fine, sunt furioasa pe chestia asta cu DA. Nu pot sa cred cum se chinuie puiutii si parintii lor, iar astia nu fac nimic. Mai, poate puiului Dianei ii vor mai aprea bubitele, mai, dar stie de la ce sunt, stie de ce sa se fereasca, are un punct de plecare.....
Ref. ROTARIX - stiti ca in State a fost suspendata vaccinarea pentru 2 saptamani.
Azi am facut ceva poze (si cu cocosu' diliu ), poate reusesc sa le pun zilele astea, desi picasa merge ingrozitor la mine.
h.
de minunata (22.09.2009).
Multumesc lui DD.
hepilica spune:
Vroiam sa va mai intreb cate ceva:
1. doc imi spune sa-i dau maiei, cand voi incepe cu carnita, piept de pui. oare, doar piept de pui? carnea de pe pulpele de pui nu e ok? va intreb pt ca socra-miu azi a taiat o gaina si din pieptul ei am portionat pentru Maia si pus la congelator pentru 3 zile. Voi dintr-un piept cate zile le dati? nu stiu daca nu cumva am pus prea mare gramaj intr-oportie... Asta inseamna ca tb sa tai 2 gaini pe saptamana...?
2. doc mi-a zis sa-i fac maiei branzica in casa si sa-i dau la 6 luni si 3 saptamani. laptele sa fie slab, de 1,5- 1,8% grasime. mai spuneti-mi va rog care erau marcile alea de lapte BIO... stiu ca ati mai spus . parca si DORNA?
h.
de minunata (22.09.2009).
Multumesc lui DD.
happy_uka spune:
Dragelor..cum zboara orele astea, nici nu mai apuc sa deschid lactocul..si mi-e si mie dor de voi, deh!
Am citit doar ultima pagina (pup prietena mea Hepi), dar promit sa recuperez, caci vreau sa vad ce face fiecare.
Noi suntem bine, multumim, hai hui toata ziua , azi ne-am plimbat cu Santo&Andrei , am facut poze, apoi am plecat spre casa ca plangea mandra dar s-a potolit, am mers prin Mamaia, pe malul lacului, tare frumos a fost..apoi la mall la unchiu, pe care l-am topit cu ranjetele noastre ..am papat niste cioco buna rrrau !
Ne-a sosit si noua robotul ala pt testare, e super smecher. Maine il comand. O cam sperie pe Carina dar se obisnuieste ea
Am si eu o intrebare la voi : Carinei ii place f mult limonada, ii dau sa linga varful paiului si plange daca ma opresc. Oare face rau lamaia la stomacel? Cred ca nu s-ar opri din lins
Fug ca plange,revin.
Uka, cea mai fericita mamosenie de C a r i n a - 14 septembrie 2009
raluk16 spune:
citat din mesajul lui hepilica Vroiam sa va mai intreb cate ceva: 1. doc imi spune sa-i dau maiei, cand voi incepe cu carnita, piept de pui. oare, doar piept de pui? carnea de pe pulpele de pui nu e ok? va intreb pt ca socra-miu azi a taiat o gaina si din pieptul ei am portionat pentru Maia si pus la congelator pentru 3 zile. Voi dintr-un piept cate zile le dati? nu stiu daca nu cumva am pus prea mare gramaj intr-oportie... Asta inseamna ca tb sa tai 2 gaini pe saptamana...? 2. doc mi-a zis sa-i fac maiei branzica in casa si sa-i dau la 6 luni si 3 saptamani. laptele sa fie slab, de 1,5- 1,8% grasime. mai spuneti-mi va rog care erau marcile alea de lapte BIO... stiu ca ati mai spus . parca si DORNA? h. de minunata (22.09.2009). Multumesc lui DD. |
Da, da, si Dorna este lapte bio.
Sa-mi dau si eu cu parerea cu carnea. aici poate oricine sa-si dea cu parerea si daca nu se pricepe, nu? Deci nu consum si nu am citit pentru bebei decat ca se da destul de tarziu.
O prietena de-a mea a primit sfaturi de la multi doctori din Tg-Mures, e piloasa rau ca toata familia e de medici. O alergoloaga, o dermatoloaga si o pediatra i-au recomandat sa inceapa cu carnea de vitel de tara, si pentru ca are mai mult fier, si pentru ca e mai putin hormonizat. Avand tu gaina, nu se pune problema de hormoni. Dar ce voiam sa spun cu povestea asta e ca ei probabil au voie cam orice fel de carne slaba (de pui, curcan violent, vitel, peste). Si implicit la carnea de vitel nu cred ca i s-a spus sa pape doar de undeva de pe corpul vitelului, deci eu cred ca ar fi ok si pulpe.
Dar iar spun, a fost o parere personala, nu am citit deloc pe tema asta.
Mami fericita de minune Alex (16 octombrie 2009)
happy_uka spune:
A,a,a,a,am uitat sa va zic ...mi-au intrat banii pe card !! Muuulti, dau de baut ! Si mi-am luat un parfum la care ravneam de mult, Idole d'Armani, sunt fan ..miros asa frumoooos, imi vine sa ma pup.
Uka, cea mai fericita mamosenie de C a r i n a - 14 septembrie 2009
raluk16 spune:
citat din mesajul lui happy_uka Dragelor..cum zboara orele astea, nici nu mai apuc sa deschid lactocul..si mi-e si mie dor de voi, deh! Am citit doar ultima pagina (pup prietena mea Hepi), dar promit sa recuperez, caci vreau sa vad ce face fiecare. Noi suntem bine, multumim, hai hui toata ziua , azi ne-am plimbat cu Santo&Andrei , am facut poze, apoi am plecat spre casa ca plangea mandra dar s-a potolit, am mers prin Mamaia, pe malul lacului, tare frumos a fost..apoi la mall la unchiu, pe care l-am topit cu ranjetele noastre ..am papat niste cioco buna rrrau ! Ne-a sosit si noua robotul ala pt testare, e super smecher. Maine il comand. O cam sperie pe Carina dar se obisnuieste ea Am si eu o intrebare la voi : Carinei ii place f mult limonada, ii dau sa linga varful paiului si plange daca ma opresc. Oare face rau lamaia la stomacel? Cred ca nu s-ar opri din lins Fug ca plange,revin. Uka, cea mai fericita mamosenie de C a r i n a - 14 septembrie 2009 |
Sunt care spun ca citricele sunt prea acide pentru stomacul lor. Eu am alta intrebare: cu zahar?
Mami fericita de minune Alex (16 octombrie 2009)