Invatatul cititului - unde? acasa sau la scoala?
Raspunsuri - Pagina 3
Sabina spune:
pai la Sofia mi-am dat seama, pe bune ca la vasrta lui stia aproape toate literele si recunostea cuvantul mama.
ea la 2 ani si 3 luni compunea cuvinte folosind prefixe si sufixe. Pur si simplu a a avut aceasta inclinatie, cum o are si pe cea pentru calcule.
eu doar o asistam perplexa:))
Dar da, de fapt cine stie, poate asta al meu la 5 ani o sa fie asa fascinat ca citeste sos'sa ca o sa vrea si el iar il judec d-aiurea
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Cum mi-am alaptat copiii
Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo
Sabina spune:
bacalaureat:
caca laureat
bebe laureat
mama laureat
tata laureat
ca sa o intelegi pe sofia, citeste subiectul de la semnatura mea;)
Cum mi-am alaptat copiii
buli spune:
Citat: |
citat din mesajul lui ramonapreda Ah, si inca ceva...Cand incep sa vorbeasca copiii dumneavoastra ,daca la 2 ani stiu alfabetul...? Fetita mea are 1 an si 3 luni si, in afara de bolboroselile ei ,zice doar cateva cuvinte. La fel si ceilalti copii de varsta ei ,vecini de-ai nostri. |
al meu stia literele inainte sa vorbeasca
a vorbit la 2 ani si 7 luni - pina atunci doar mama, pa, apa - atit!
literele le-a invatat pe strada, imi arata cu degetul si eu ii spuneam - apoi il intrebam care e A si el arata.
deci nu exista o regula, la virste mici e cum zice Sabina, ne luam dupa copii.
evident ca acum, la 6 ani, stie sa citeasca, a invatat singur, natural.
citim impreuna, eu ii ctesc povestea, el titlurile si subtitlurile.
mai nou, exersam scrisul si cititul in engleza.
www.youtube.com/watch?v=YhWZ7bpfQag" target="_blank">@
A_Iulia spune:
Citat: |
citat din mesajul lui cristina22 Oricum, observ ca in alte tari, scoala de la 5 ani cu scrisul si cititul aferent, nu sunt chiar o noutate. In concluzie, ei pot. |
da, dar pe noi ne preocupa de fapt ce face invatatoarea cu clasa I daca elevii stiu deja sa citeasca inainte de 7 ani jumate. De parca n-ar avea ce face...
ramonapreda spune:
Eu as propune sa-i ducem la scoala de la 3 ani,oricum stiu sa scrie si sa citeasca, ca apoi pe la 12-13 sa-si dea doctoratul...
ramonapreda spune:
Ah ... si adinaiulia...n-ar avea ce face...pt ca asta presupune clasa I...sa invete sa scrie si sa citeasca...
Sabina spune:
eu cred ca e o mare eroare sa nu valorifici calitatile copilului.
daca copilul manifesta interes pentru citit si socotit, tre sa fii nebun sa il opresti.
Important e sa nu il pui la nimic fortat, ci doar sa il incurajezi cand iti cere o activitate.
De ce sa imi franez copilul?
Cum mi-am alaptat copiii