Invatatul cititului - unde? acasa sau la scoala?

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ramonapreda spune:

asta am zis si eu :daca e curios,ii satisfaci dorinta si curiozitatea,dar daca nu,nu-l impingi de la spate. de regula, copiii cu frati mai mari,la scoala, pun intrebari si sunt curiosi,dar altfel...mai rar.spun din experienta asta si tot din experienta va spun ca in majoritatea situatiilor parintii sunt cei care insista.sunt putine situatii ca cele povestite de fete mai inainte. nu cred ca subiectul se refera la situatia in care copilul vrea sa citeasca,ci la situatia in care noi ii impingem sa o faca.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cristina_C spune:

Este exact cum spune Sabina.

ramona, chiar daca toti copiii ar invata in acelasi timp sa citeasca si sa scrie, tot vor fi diferente intre ei...de aici si calificativele, notele. Fiecare cu ritmul si potentialul lui. Valabil si inainte, si in timpul scolii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxij spune:

Citat:
citat din mesajul lui ramonapreda

Ah, si inca ceva...Cand incep sa vorbeasca copiii dumneavoastra ,daca la 2 ani stiu alfabetul...? Fetita mea are 1 an si 3 luni si, in afara de bolboroselile ei ,zice doar cateva cuvinte. La fel si ceilalti copii de varsta ei ,vecini de-ai nostri.

Pai al meu la 1 an jumate a inceput sa aiba mai multe cuvinte in vocabular si atunci a inceput si cu literele, culorile si formele (de la TV culorile si formele) literele tot cu laptopul. La 1 an si 8 luni a inceput cu vorbit in propozitii. Oricum pana in clasa a 3a, indiferent cand au inceput sa citeasca, toti se egalizeaza, asa ca nu e mare lucru, dar vad ca e mare patima cu cititul asta printre parinti.

Mergi la inceput

ruxij, la 1 an jumate cu literele !!!!!!!!!!adica sa recunoasca litere sau ce? nu-mi dau seama...culori si forme...???adica cum???nu pricep...a mea abia zice mama,tata...si inca cateva cuvinte si vorbeste mult fata de altii...bine...stie si ea sa arate pe carti animale domestice si fructe,dar asta numai asa mecanic...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

ramona, da nu e nicio sfaraiala sa recunoasa o litera, ca o recunoaste fix ca pe imaginea cu leguma.

pe b une, unii copiii rec7unosc litere, altii marci de masini, etc etdc etc.

Fiecare cu inclinatia.

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

Cum mi-am alaptat copiii

Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buli spune:

cum adica n-are ce face daca deja stie sa citeasca in cls I?
citeste mai multe carti sau se joaca mai mult
mie mi se pare o aberatie sa te intrebe copilul ceva si sa-i zici ca ii raspunzi peste 2 ani ca asa e calendarul.
si la fel de aberant mi se pare sa-l indesi cu diverse daca el nu are chef.

www.youtube.com/watch?v=YhWZ7bpfQag" target="_blank">@

Mergi la inceput

ma gandeam la mai mult...

Mergi la inceput

buli,asta in cazul in care ar sti toti sa citeasca...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

ramona, uite fimea exerseaza scrisul, ca nu stia sa scrie.

De aia nu se plicitiseste.

Ii vine totul mai simplu la scoala, asa ca are timp sa isi dezvolte creativitatea pe alte planuri.

dar asa e ea.

Nu stiu cum va fi baietelul. El are alt temperament. Si ma voi conforma lui.

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

Cum mi-am alaptat copiii

Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput

da, nu stiu,poate ca exageram prea mult pe chestia asta,cum zicea cineva mai sus,dar eu sunt de principiul ca ar trebui sa se joace cat mai mult , ca vor avea destul timp sa invete si sa citeasca. acum nu stiu ce va considera sonia,fetita mea...eu zic ca ar trebui la scoala,in clasa I, sa invete asta.am intrat in discutia asta mai mult pt ca sunt educatoare si ma intriga faptul ca sunt f multi parinti care ma innebunesc cu tot felul de caiete de teme si teme pt vacanta si tot felul de chestii...pt ce? pt a le rapi timpul de joaca? ii streseaza pe bietii copii cu pagini intregi de litere, cifre si alte minuni,in loc sa-i ia de mana si sa se joace impreuna. asta e parerea mea...

Mergi la inceput