Calendarul gradinarului vesel - 11

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lbelciug spune:

leeloo2004, pai ne luam de mana caci si eu tot anul asta am debutat cu rsadurile. Hai cu poza caci m-ai facut curioasa cu castravetii. Iti dau cu placere si tie fasolica+mazare, in ce zona locuiesti?
Tala, poate ne vedem in w-e, ce zici? Care e povestea ananasului, cum arata ca planta?
Olimpya, Tala, hai nu mai plangeti ca n-ati pus rasaduri, daca vreti va dau cu draga inima de la mine caci am destule! Vor trebui si rarite caci deh, baietii mei au avut mana darnica la semanat. Buna treaba cu 4 frunze, deci asta e semnalul ca rasadul e gata de pus in locul definitiv din gradina?
alina71, auzisem si eu de firele alea electrice pt burlane, dar nu consuma curent cam mult? Banuiesc ca sunt si multicele, cate unul la fiecare burlan, nu?

Pana se face vremea frumoasa, va invit sa va clatiti ochii cu Zodiacul Florilor

Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005) si Bogdanel (30.05.2007)
My Family

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns leeloo2004 spune:

Liviana (ce nume frumos ai!) - nu stau in Bucuresti (stau in Corbeanca) dar lucrez pe linga Pta Presei Libere. Oricum, banuiesc ca ne putem intilni noi cumva... promit ca diseara fac poze la rasduri si miine vi le arat!

Mi-au rasarit si cele de rosii, acum ies si cele de ardei gras - dar cele de rosii mi se par luuungi si cam plapinde...ce sa le fac?

Gabriela mami de Stefan David (8 Iulie 2004) si Tudor Andrei (21 Mai 2008)
Poze
Povestea nasterii lui Tudorel

Giving is the secret of a healthy life. Not necessarily money, but whatever a person has of encouragement and sympathy and understanding
John D. Rockefeller, Jr.

Mergi la inceput

leeloo2004, multumesc pt compliment. Daca ai drum pe Stirbei Voda langa Cismigiu intr-una din zile, anunta-ma si iti aduc semintele. Si rasadurile mele de rosii sunt subtiri; eu le astept sa mai creasca si pe urma trebuie sa le raresc... vad eu cum fac sa nu le ranesc. Poate ne zic celelalte gradinarese care e procedura.
Cum te impaci cu drumul zilnic catre servici, mi se pare f departe Corbeanca, chiar daca timpii sunt mai scurti acum de cand cu pasajul.

My Family

Mergi la inceput

Ma crezi sau nu, ajung la servici in maxim 16 minute! Inainte stateam in 13 septembrie in Buc si imi lua sa ajung la servici minim 45 minute...Pe linga Cismigiu (de fapt pe Schitu Magureanu - parca asa ii zice strazii de pe linga Lazar, nu?) catre Stirbei, trec in fiecare vineri in jur de ora 16.45-17.00 - il duc pe baiatul meu mai mare la logoped si drumul trece pe acolo. Unde mai exact zici tu? Si pe la ora aia te gasesc?

Dupa cum am promis, am facut poze la rasaduri - le gasiti de aici incolo...
Astept comentariile fetelor cu experienta in rasaduri - ce sa fac ca sa ma asigur ca am ce planta in curte prin aprilie?? De exemplu rosiile cred ca trebuie sa le raresc in niste rasaduri mai mari, sa aiba loc de radacini - sau nu?

Am trecut aseara prin Carrefour si nu m-am abtinut sa nu mai iau niste seminte...am gasit de rosii cherry, am luat si de mazare (pe plic scrie ca se cultiva direct in cimp, in linie - eu credeam ca si mazarea se cultiva in cuiburi - doar e tot cataratoare, nu?). Am gasit si seminte de Ranculus, dar doar galben - mie imi place tare mult floarea asta si in plus, am uitat sa va zic, mi-am comandat seminte de bujori - sa vedem daca si ies pentru ca am inteles ca e greu de obtinut bujorul din seminte...

Poze

Giving is the secret of a healthy life. Not necessarily money, but whatever a person has of encouragement and sympathy and understanding
John D. Rockefeller, Jr.

Mergi la inceput

Liviana - de curiozitate am intrat sa-ti vad pozele - ai o familie foarte frumoasa!!! Iar pozele sunt absolut super - vroiam sa te intreb daca voi va ocupati cu fotografii profesionale? Oricum am trimis un mail la adresa de contact indicata pentru ca m-ar interesa si pe mine astfel de fotografii cu familia!

Poze

John D. Rockefeller, Jr.

Mergi la inceput

leeloo2004,
si eu tot din Rahova m-am mutat, dar din pacate acum fac acelasi timp, min 30 min si am 12 km de parcurs.
Fotografa e vecina ta si colega mea, acum in CO de maternitate! Sta in Paradisul Verde si are studioul acasa, sa-i zici asta pe email caci sigur te programeaza repede.
Hehe, ce frumoase sunt rasadurile, si ale mele cam tot asa se prezinta. Ce sunt "chestiile" alea maro in care stau, adica din ce sunt facute?
Wow, chiar ca sunt mari castravetii tai! Si busuiocul cu mararul arata f bine, cred ca sa pun si eu ca mai am ceva seminte.
M-am uitat si eu peste celelalte poze cu curtea ta si vroiam sa te intreb cum ati facut aleile pe langa casa, care sunt pasii? Ati batut pamantul, pe urma ati pus piatra si daca da de care si ce grosime, iar aleea in sine ce grosime are, cum ati gandit panta de scurgere a apei, cimentul de facut la mana sau turnat cu elefantul? Cu ce sunt facute "cerculetele" pt flori? Arata f frumos.
Abia acum am citit mesajul cu ziua de vineri, asa ca cel mai bine ramane pe vinerea viitoare. Eventual ne auzim pe PM/email ca sa nu incarcam topicul aici.

My Family

Mergi la inceput

"Cerculetzele" sunt facute din piatra cu care am placat fatada casei - e piatra naturala si mi-a mai ramas ceva asa ca m-am gindit sa fac ceva cu ea...
Aleile din jurul casei - cele strict din jurul casei sunt betonate - nu am vazut tot ce au facut baietii dar din ce am vazut au batut pamintul, au pus cofraje, au pus pietris si apoi beton facut in betoniera (a fost turnat manual). Panta au calculat-o tot ei,oricum e destul de mica. Aleile astea nu am reusit sa le placam (uite aici: http://home-and-garden.webshots.com/photo/2262512190050279906oZQMJa de exemplu) ca nu am avut bani, dar am reusit sa placam terasele si aleea principala (de la poarta pina la intrarea principala in casa si cred ca la astea te referi tu (http://home-and-garden.webshots.com/photo/2613819340050279906EbrIdY) - sunt placate cu palci de granit. Dimensiunea e in principal de 70 cm, dar pe alocuri e putin mai mare (din cauza aparatelor de aer conditionat).
ok, ramine atunci pe vinerea viitoare! (si abia astept mailul prietenei tale!!! )

Poze

John D. Rockefeller, Jr.

Mergi la inceput

M-am luat cu aleile si am uitat sa-ti spun despre suportul de rasaduri - le-am luat de la hornbach (dar am vazut si la brico) - sunt din turba, speciale pentru rasaduri - cind plantez rasadurile, le plantez direct cu acest "cosulet", se imbiba cu apa si este cumva poros, astfel incit radacinile rasadurilor ies prin el.

Poze

John D. Rockefeller, Jr.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pitzinuca spune:

dragi gradinari si gradinarese,

am inceput sa puinem si noi seminte de tot felul pentru rasaduri.

rosiile au iesit, ardeiul gras, vinetele, ceapa rosie, am sa fac poze.
dar avem o problemuta cu... tarhonul. l-am plantat, a iesit ff repede si frumusel, insa dupa cateva zile, in loc sa creasca a inceput sa ofileasca.

stiti cumva care ar fi cauza? am auzit ca e mai sensibil, dar... nu stim ce sa ii facem. aveti vreo idee?

merci!

eu , cu (DPN 20.08.2010), andi (24.06.2003) si tati
_

traduceri si asistenta

"Fericirea nu are valoare daca nu e impartasita."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simali spune:

Am mai facut o incercare cu levantica din seminte - plicuri cumparate de la Bricostore. Mi-au iesit deja 5 plantute. Deci ori nu toate semintele au putere germinativa ori nu le-am iarovizat (congelat) eu cum/cat trebuie.

"Calea de mijloc este calea ZEN"

Alice

Mergi la inceput