Calendarul gradinarului vesel - 11
Raspunsuri - Pagina 18
![](images/user_man.png)
LiMus spune:
b.nica
Le descrii foarte plastic. Se vede ca esti topita dupa ele.
Eu sunt mai inginer asa, mai usurel cu chestiile artistice
Dupa cum spuneam si in niste posturi mai vechi, am avut marele noroc sa ma impritenesc cu o familie de horticultori pensionari, de la care invat. Sau mai bine zis, incerc sa invat.
Uite ca am gasit in computer ce lalele am plantat in toamna lui 2008:
Tulipa Giuseppe Verdi; Tulipa Stresa; Tulipa Heart's Delight; Tulipa Red Emperor; Tulipa Plaisir; Tulipa Cape Cod; Tulipa Purissima; Tulipa Oxford; Tulipa Big Chief; Tulipa Apeldoorn; Tulipa Golden Apeldoorn; Tulipa Red Matador; Tulipa Apeldoorn Elite; Tulipa West Point; Tulipa China Pink; Tulipa Queen of Night; Tulipa Aristocrat; Tulipa Burgundy Lace; Tulipa Princess Margaret Rose; Tulipa Holland's Glory; Tulipa Peach Blossom; Tulipa Halcro; Tulipa Magna Cum Laude; Tulipa Yellow Inglescombe; Tulipa Edith Eddy
Poze de anul trecut am pe http://community.webshots.com/user/LiMus01
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
lbelciug spune:
Limus, f frumoasa gradina ta, se vede ca te-ai documentat temeinic, imi place ca ai pus etichete pe fiecare rand de flori, wow ai avut si lotusi! Cum ai facut acea mini-piscina? Ai avut o firma de peisagistica sau l-ai facut pe cont propriu?
Poti sa ne zici in ce localit din Ilfov locuiesti? Esti un EL, nu-i asa? Scuze pt intrebare, dar eu sunt mai noua in grup si nu te cunosc.
Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005) si Bogdanel (30.05.2007)
My Family
![](images/user_man.png)
LiMus spune:
Citat: |
citat din mesajul lui lbelciug Limus, f frumoasa gradina ta, se vede ca te-ai documentat temeinic, imi place ca ai pus etichete pe fiecare rand de flori, wow ai avut si lotusi! Cum ai facut acea mini-piscina? Ai avut o firma de peisagistica sau l-ai facut pe cont propriu? Poti sa ne zici in ce localit din Ilfov locuiesti? Esti un EL, nu-i asa? Scuze pt intrebare, dar eu sunt mai noua in grup si nu te cunosc. ![]() Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005) si Bogdanel (30.05.2007) My Family |
Nu e prea frumoasa din pacate. Am plantat haotic total si imi pare rau ca nu am consultat pe cineva de specialitate. Dar incerc sa invat peisagistica (se prinde cam greu din cauza ca simtul artistic e foarte firav). Sper ca in cativa ani sa o aduc acolo unde mi-as dori.
Intre timp acele etichete le-am raschetat cu masina de tuns iarba, dar am notat totul in laptop.
Iazul l-am luat de la Brico anul trecut, iar lotusii de la Hornbach. Regie proprie totul.
Da sunt un el, se vede si in profilul completat pe site.
Ilfov, comuna Corbeanca, sat Tamasi
P.S. "Milioanele" alea de lalele din cele 3 poze de pe webshots, dupa cum le-am si denumit "Gradina mentorilor mei", nu sunt ale mele. Mi-as dori eu. Dar asta ar insemna sa ies la pensie, cred!?
![](icon_smile.gif)
b.nica spune:
LiMus,cand ai spus ca esti inginer mi-ai amintit de discutia,aprinsa,cu sotul meu cand am aranjat tablourile pe pereti.
Atunci cand incadrezi lalelele intr-un aranjament ,nu asa la rand si multe,le pui in valoare particularitatile.
Olandezii astia,au scos asa minuni,ca daca le vezi la gramada nu te mai impresioneaza deloc!
Eu am facut "oaze" de lalelele imprejmuite sau intercalate cu narcise asortate sau cu lalele mai mici,incercand jocuri de culori si de aparitii surpriza in functie de momentul infloriri.
Toata gradina mea de flori se bazeaza pe dimensiunea florilor si de momentul infloriri lor.
Am socotit ca tot anul sa am flori;am pus primule,"glory of the snow",narcise,lalele,crini,caldaruse,trandafiri,bujori,craite,condurasi,gazanii,begonii,tufanele.
Anul acesta incerc Floarea pasiunii,Oxalis,"Ismene" si Cosmos(cu miros de ciocolata).
P.S.Stam pe aproape,cam 20 km ne despart "conacele",dar florile mi le tin la Bucuresti,.
![](images/user_man.png)
LiMus spune:
b.nica,
Le-am plantat asa ordonat pe randuri ca sa vad daca ceea ce era in pungi este si in realitate (am patit-o la prima mea incercare de acest tip. Prin 2001, am luat din Olanda o punga cu 10 bulbi de Tulipa Queen of the Night si cand au rasarit erau toate galbene in loc de "negru").
In toamna asta oricum trebuie sa le scot ca sa le separ bulbii, asa ca primavara viitoare vor arata altfel (sper)."Grupul inginerilor fara simt artistic" (nu am vrut sa generalizez si sa spun ca noi inginerii nu avem simt artistic ca puteam supara pe unii) are nevoie de timp ca sa scape de "angoasa" liniilor si unghiurilor drepte.
b.nica spune:
LiMus sper ca nu te-ai simtit ofensat!
Am dorit sa ma laud cu ideile mele trasnite de a aranja florile,nu geometric(dar de ce nu,daca tie iti plac asa!),ci aiuristic(nu am pretentia de a numi artistice ideile mele fanteziste!),.
![](images/user_man.png)
LiMus spune:
Citat: |
citat din mesajul lui b.nica LiMus sper ca nu te-ai simtit ofensat! ![]() Am dorit sa ma laud cu ideile mele trasnite de a aranja florile,nu geometric(dar de ce nu,daca tie iti plac asa!),ci aiuristic(nu am pretentia de a numi artistice ideile mele fanteziste!), ![]() |
Cum sa ma supar. Tocmai ca sa se vada asta am pus si "smilies".
off topic: Eu sunt constient ca scoala pe care am facut-o nu a reusit sa ne dezvolte simtul artistic (cel putin in cazul meu si a altor cativa colegi ai mei) si o recunosc deschis. Imi doresc mult un pic de "aiuristic" in ce fac (cel putin in gradina), dar vad ca pana acum n-am reusit.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Tala/Tala.jpg)
Tala spune:
Fetelor (si baietilor), am gasit intr-o agenda veche ce mi-am notat legat de plante protectoare in gradina de legume si polenizatori (din pacate n-am notat si la ce ajuta, dar cred ca daca-s pe acolo e ok)
Iata:
- plante protectoare:
coriandru
levantica
limba mielului (asta stim ca-i pt rosii)
muscata pletoasa
salvia (de la Liviana stim ca-i pt morcovi si probabil alte radacinoase)
fenicul
alisum (contra afidelor, dar e buna si ceapa)
- polenizatori:
nemtisor (planta medicinala, creste cam inalta)
pintenas
carciumarese
cosmos
sangele voinicului
cicoarea
Va rog, daca mai stiti sa completati
http://tabloute.blogspot.com/
Bucurie!
martie spune:
Buna dimineata, ca sa zic asa... Am fost la Hornbach, am gasit acolo muscate ffff frumoase, am vrut neaparat pentru jardiniere, sa m si eu frumos de Paste... 3 lei bucata!! Adica nu 15 lei ca in catalogul Siebertz de ex.
Aveau flori frumoase, dar in nici un caz ca in anii trecuti, cel putin asa mi s-a parut. Aveau niste panselute imense, asa de frumoase, dar cred ca mai aveau vreo 3 buc. cu totul.
Ahh...si niste trandafiri, niste soiuri, vai... Aveau si soiul acela mai nou Heidi Klumm!! Am vazut trandafirul asta in Gradina mea de vis, e superb. 25 de lei bucata...dar fantastici trandafirii.
Nu mai stiu cine m-a intrebat, cred ca Ibelciug. Da, pamantul din curte de la mine se preteaza mai degraba pentru olarit decat pentru gradinarit, fetele mai vechi stiu, dar toate aveam aceeasi problema, am discutat-o pe larg in alte capitole.
In loc sa vopsesc oua sau sa fac pasca pun jardiniere, fiecare cu damblaua lui.
P.S. M-ati omorat cu lalele voastre, la toamna gata.. pun lalele toata curtea. B.nica, pliiiiiiiiiiiiz, niste poze?